Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws MEI 2021


18 mei 2021

Oude polis uit 1934 weinig waard

Oude polissen zijn vaak weinig waard, dat wordt bevestigd door een uitspraak van het Kifid. Een vrouw had een zaak aangedragen bij het Kifid nadat een uitvaartpolis van haar moeder die in 1934 was afgesloten slechts 45 euro waard was.


18 mei 2021

‘Roller Coaster’ primeur in Monuta uitvaartmuziek Top 10

In de jaarlijkse landelijke Monuta uitvaartmuziek Top 10 van 2020 is behoorlijk wat veranderd. ‘Roller Coaster’ van Danny Vera staat voor het eerst in de Top 10 op nummer 5. Vorig jaar verdween het immer populaire, ‘Waarheen, waarvoor’ van Mieke Telkamp nog uit de lijst (16). Dit jaar is ze weer terug op de zesde plaats. Sinds 2016 is de Top 3 niet meer veranderd tot nu toe. Frans Bauer stootte met zijn lied ‘Een trein naar niemandsland’ Claudia de Breij met ‘Mag ik dan bij jou’ van de derde plaats.


Mariska De Jong van De Jong Uitvaartverzorging vertelt bij RTLZ over uitvaarten voor de Marron gemeenschap

17 mei 2021

Mariska De Jong van De Jong Uitvaartverzorging vertelt bij RTLZ over uitvaarten voor de Marron gemeenschap

Mariska de Jong van De Jong Uitvaartverzorging is gespecialiseerd in uitvaarten en rouwbijeenkomsten van Marrons. Deze uitvaarten hebben hun eigen traditionele en culturele rituelen die niet weg te denken zijn bij de Marron gemeenschap. Marrons zijn gevluchte Afrikaanse slaven die in stamverband in de ontoegankelijke oerwouden van de Amerika's gingen leven en hun afstammelingen. Mariska vertelt er in dit filmpje meer over.


17 mei 2021

Afscheidstentoonstelling overleden Haarlemse kunstenaar Heijer

Kunstenaar Jan Heijer uit Haarlem is dit weekend opgebaard in een door hem zelfgemaakte kunstzinnige uitvaartkist. In coronaproof afgestemde tijdsloten konden belangstellenden dit weekend afscheid van hem nemen.


Vouw uw rouwkaarten met kwaliteit en snelheid

14 mei 2021

Vouw uw rouwkaarten met kwaliteit en snelheid

Als geen ander weet u dat bij vrijwel iedere uitvaart in korte tijd veel moet gebeuren. Bepaalde zaken kunnen later geregeld worden het drukwerk echter niet. Rouwdrukwerk moet binnen de gestelde tijd verzonden worden. Velen van u zullen daarom de rouwbrieven en eventueel dankbetuigingen zelf digitaal printen.


14 mei 2021

Aanvragen voor islamitische begraafplaatsen in tientallen steden

Door de coronacrisis is de vraag naar islamitische graven in Nederland toegenomen. Nu mensen al meer dan een jaar niet meer in het land van herkomst begraven kunnen worden is het zoeken naar graven met eeuwigdurende grafrust in Nederland.


Hesselmans & Van Willegen lanceren nieuwe website!

14 mei 2021

Hesselmans & Van Willegen lanceren nieuwe website!

Na maanden van ontwerpen, bouwen en content vullen is onze nieuwe website eindelijk live! Laat u inspireren en ontdek onze moderne website met oneindig veel functies.


Solovoorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ eenmalig als online voorstelling

14 mei 2021

Solovoorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ eenmalig als online voorstelling

Saskia Temmink speelt theaterbewerking naar het aangrijpende boek van Carolien Spaans

De solovoorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ is op vrijdag 4 juni om 20.30 uur eenmalig als online voorstelling te zien. Dat maakt productiehuis Solo Stories vandaag bekend.13 mei 2021

Urnenveld voor supporters FC Twente

Op de Westerbegraafplaats in Enschede is een speciaal urnenveld aangelegd voor supporters van FC Twente. Het veld is deze week ingezaaid door twee supporters en uitvaartondernemer Pedro Swier.


12 mei 2021

Advertentie: Toon wat meer respect voor de overledene en nabestaanden bij een uitvaart

Uitvaartondernemer Mirelle Draaijer uit Krommenie stoort zich regelmatig aan het gedrag van belangstellenden bij uitvaarten. Vorige week plaatse Draaijer daarom een advertentie met de oproep om meer respect te tonen.


11 mei 2021

Natuurbegraafplaats Vorden in gebruik genomen

In het Gelderse Vorden is de nieuwe natuurbegraafplaats Schapenmeer in gebruik genomen. Het is daarmee een van de nieuwe natuurbegraafplaatsen in ons land. Komende maand zal ook de natuurbegraafplaats in Oosterhout in gebruik worden genomen.


Monuta en Draagkracht gaan landelijke samenwerking aan

11 mei 2021

Monuta en Draagkracht gaan landelijke samenwerking aan

Monuta en uitvaartpersoneelsorganisatie Draagkracht gaan een 3-jarige strategische samenwerking aan voor de landelijke inhuur van dragers en uitvaartverzorgers. De overeenkomst is op 1 april 2021 ingegaan. De dragers en uitvaartverzorgers die Draagkracht aan zich heeft verbonden zullen naast het hoge kwaliteitsniveau dat hen al eigen is getraind worden volgens de Monuta Manier door de praktijkopleiders van Monuta.


11 mei 2021

Amersfoort zoekt geschikte grond voor islamitische begraafplaats

De gemeente Amersfoort wil samen met het Samenwerkingsverband van Amersfoortse Moskeeën (SvAM) kijken naar een plek voor een islamitische begraafplaats. Afgelopen vrijdag presenteerde het SvAM haar plannen aan burgemeester Lucas Bolsius.


10 mei 2021

Bestuursleden gezocht voor nieuwe uitvaartbranche-vereniging

Een groep uitvaartondernemers heeft de handen ineengeslagen om een nieuwe branchevereniging voor uitvaartondernemingen op te richten. Deze nieuwe branchevereniging wil uitvaartondernemers verenigen en daarmee opkomen voor de belangen van consumenten. Een groep van initiatiefnemers is nu op zoek naar kandidaat-bestuursleden en roept geïnteresseerden op zich te melden.


Maak kennis met Vakblad Uitvaart en ontvang GRATIS de Stand van de Uitvaartbranche

10 mei 2021

Maak kennis met Vakblad Uitvaart en ontvang GRATIS de Stand van de Uitvaartbranche

De uitvaartbranche beweegt volop. Voor professionals in de branche én anderen die in hun werk te maken hebben met de dood, rouw en verlies is het cruciaal om bij te blijven. Met Vakblad Uitvaart blíjft u op de hoogte! Of u nu al jaren werkzaam bent in onze branche of nog maar (relatief) kort.


Vol Liefde wandelen op begraafplaats Rusthof in Amersfoort

9 mei 2021

Vol Liefde wandelen op begraafplaats Rusthof in Amersfoort

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei a.s. wordt het weekend van de Begraafplaats gehouden. Het thema dit jaar is: Begraafplaatsen: vol liefde. Tijdens het Weekend organiseren begraafplaatsen in heel Nederland diverse activiteiten. Op Begraafplaats Rusthof bent u van harte welkom!


Digital Afterlife Expert bij ZDG

7 mei 2021

Digital Afterlife Expert bij ZDG

Sinds 1 maart 2021 is Sander van der Meer als Digital Afterlife Expert in dienst getreden bij ZDG. Met een achtergrond in de forensische opsporing en het opzetten van het kennis en expertisecentrum Digitale Nazorg in 2013, wordt hij gezien als autoriteit in de zorg- en uitvaartbranche op het gebied van de digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data.


7 mei 2021

Binnenkort besluit over komst natuurbegraafplaats Enschede

Uiterlijk in september komt er een definitief besluit over de realisatie van een natuurbegraafplaats op landgoed Christinalust in Twekkelo. De buurman van het landgoed en een aantal andere partijen hadden de zaak voorgelegd aan de Raad van State omdat ze tegen de natuurbegraafplaats zijn. In een tussenbesluit werden de argumenten van de tegenstanders ongegrond verklaard. Maar de gemeente moet van de RvS met een nadere onderbouwing komen.


7 mei 2021

Natuurbegraafplaats Slangenburg uitgebreid

Natuurbegraafplaats Slangenburg in Doetinchem wordt fors uitgebreid. De natuurbegraafplaats is nu 3 hectare groot, maar na de uitbreiding beslaat het een oppervlakte van 10 hectare. Er komt daardoor ruimte voor 4.000 graven.


7 mei 2021

Sterfte toch weer hoger dan verwacht (week 17)

In week 17 (26 april tot en met 2 mei 2021) overleden naar schatting 3 150 mensen. Dat zijn ongeveer 250 sterfgevallen meer dan verwacht voor deze periode, en iets meer sterfgevallen dan in de week ervoor ( 3 107). Er overleden vooral meer 65- tot 80-jarigen dan verwacht, en ook bij mensen jonger dan 65 jaar was er oversterfte. De sterfte onder Wlz-zorggebruikers is iets toegenomen en ongeveer gelijk aan verwacht. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.


6 mei 2021

Oldenzaal houdt rekening met resomeren bij toekomstvisie begraafplaatsen

Het aantal begrafenissen in Oldenzaal is de afgelopen jaren sterk afgenomen. De gemeente verwacht dat er de komende jaren nog maar een tiental overledenen begraven zullen worden in Oldenzaal. In de toekomstvisie tot 2041 kijkt de gemeente daarom naar nieuwe behoeftes, waaronder de bestemming van as na resomatie.


5 mei 2021

Coöperatie DELA neemt Yarden toch over

Coöperatie DELA is alsnog van plan om Yarden Uitvaartorganisatie over te nemen. Het gaat om de verzekeraar, het uitvaartbedrijf en alle onderliggende organisaties en deelnemingen. Op 5 mei hebben de bestuurders van Yarden en DELA de overeenkomst voor de overname ondertekend. Yarden-verzekerden kunnen rekenen op financiële stabiliteit en er ontstaat ruimte voor meer inflatiebescherming voor leden. Dankzij deze overname krijgt coöperatie DELA er een groot aantal uitvaartcentra en crematoria bij die complementair zijn aan die van DELA.


5 mei 2021

Consumentenbond ziet af van verdere juridische stappen tegen Yarden

Consumentenbond ziet af van an verdere juridische stappen tegen Yarden. Dat wordt duidelijk in een brief die de Claimservice van de consumentenbond heeft gestuurd naar haar leden. De financiële situatie bij Yarden is dermate slecht is dat een overname door een andere kapitaalkrachtige partij, de enige mogelijkheid is om een faillissement te voorkomen. De Consumentenbond heeft daarom besloten om af te zien van verdere juridische stappen tegen Yarden. Een procedure zou namelijk het voortbestaan van de uitvaartverzekeraar – en daarmee de rechten van de ruim 1,3 miljoen verzekerden - in gevaar brengen. Lees hier de hele mail van de Consumentenbond aan de mensen die zich hadden aangesloten bij Yardenclaim.


5 mei 2021

Amerikaans bedrijf Return Home wil stoffelijke overschotten omzetten naar potgrond

De beslissing over wat te doen met je stoffelijk overschot was lange tijd simpel: begraven of cremeren. Tot nu toe. Want op een industrieterrein nabij de Amerikaanse stad Auburn in de Amerikaanse staat Washington wordt binnenkort het eerste grootschalige 'body-to-eath' faciliteit geopend.


4 mei 2021

Vragen naar aanleiding overname Yarden door DELA

Naar aanleiding van het persbericht over de overname van Yarden door DELA heeft de redactie vragen voorgelegd aan DELA over wat de overname betekent voor de machtsconcentratie in bepaalde regio, de werkgelegenheid en het merk Yarden. Lees hier de antwoorden.


4 mei 2021

Brons en koper dieven actief op natuurbegraafplaats Bergerbos

Er zijn dieven actief op natuurbegraafplaats Bergerbos in Sint Odiliënberg. De beheerder van de begraafplaats roept bezoekers op om verdachte situaties te melden. Het gaat om koperdiefstal van het gebouw en niet om materialen van de graven.


4 mei 2021

CBS: Bijna 4,4 duizend mensen overleden aan COVID-19 in januari

In januari 2021 stierven 4 387 mensen aan COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Dat is het hoogste aantal per maand sinds mei vorig jaar. Het totaal aantal coronadoden van maart 2020 tot en met januari 2021 komt daarmee volgens de voorlopige cijfers op 24 484.


Nieuw deel Chinese begraafplaats in Zwolle klaar

3 mei 2021

Nieuw deel Chinese begraafplaats in Zwolle klaar

De uitbreiding van de Chinese begraafplaats op Kranenburg in Zwolle is klaar. Er zijn 229 graven bij gekomen, waardoor het totaal aantal graven uitkomt op 459. De begraafplaats is uitgebreid omdat er grote (landelijke) belangstelling voor is vanuit de Chinese gemeenschap. Naast de extra begraafplekken is er ook een wierrooktafel geplaatst. Vanaf mei 2021 kan er begraven worden op het nieuwe deel.


3 mei 2021

Crematoria Twente 50 jaar

Crematoria Twente bestaat 50 jaar en omdat te vieren zijn dit weekend enkele beelden onthuld van de Hengelose kunstenaar Rinus Roelofs.


1 mei 2021

Yarden opnieuw in zwaar weer - mogelijk korting miljoen polishouders

Uitvaartverzekeraar Yarden zit voor de tweede keer in financieel zwaar weer, dat meldt het Financieele Dagblad. Door de grote verliezen op de obligatiemarkt ziet Yarden haar financiële buffers verdampen. Dit kan ervoor zorgen dat 1 miljoen polishouders gekort moeten worden op hun polis.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE