Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws NOVEMBER 2018


13 november 2018

Yarden moet afzien van bouw crematorium Nuenen

Uitvaartorganisatie Yarden was dichtbij toestemming om een crematorium te bouwen op begraafplaats Oude Landen in Nuenen. Maar Yarden moet uit kostenoverweging afzien van de realisatie van het nieuwe crematorium.


12 november 2018

Video: Nachtje slapen in crematorium Tilburg

Dit weekend hebben 21 mensen een nachtje geslapen in het crematorium in Tilburg. Mensen mochten zelf een plekje kiezen waar ze de nacht wilden doorbrengen.


12 november 2018

D66: As direct meenemen en lijkbezorging binnen 20 uur

D66 wil dat de Wet op de lijkbezorging op veertien punten wordt aangepast, dat meldt het AD. De Wlb voldoet volgens de partij niet meer aan de wensen van deze tijd. De partij wil dat een begrafenis of crematie al binnen 20 uur na overlijden kan plaatsvinden. Daarmee wil D66 vooral tegemoetkomen aan de wens van moslims om zo snel mogelijk begraven te worden na overlijden.


8 november 2018

Dordrecht brengt ouderen met bus naar Essenhof

De gemeente Dordrecht gaat een elektrische bus beschikbaar stellen om mensen die slecht ter been zijn naar begraafplaats en crematorium Essenhof te vervoeren. Sinds de buslijn die eerder bij de Essenhof stopte is opgeheven wordt er al gediscussieerd over de ov verbinding, dat meldt RTV Rijnmond.


8 november 2018

Bomen begraafplaats Eemsmond worden gekapt

Een groot aantal kastanjebomen op en rond de begraafplaats aan de Noorderstraat in Warffum zijn ziek. De gemeente moet de bomen daarom kappen, dat meldt het Noorderkrant.nl.


Rotterdamse Stichting Vrienden Van CityKids ontvangt eretitel ‘Monuta Helpt Aanvrager van het Jaar 2018’

8 november 2018

Rotterdamse Stichting Vrienden Van CityKids ontvangt eretitel ‘Monuta Helpt Aanvrager van het Jaar 2018’

Stichting Vrienden Van CityKids uit Rotterdam, mag zich vanaf vandaag 'Monuta Helpt Aanvrager van het jaar 2018’ noemen. Dit heeft Anita Witzier, bestuursvoorzitter van het Monuta Helpt fonds, bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse evenement in evenementenlocatie Mereveld in Utrecht. De stichting was de favoriet en ontving een extra cheque van 1.000 euro. CityKids zal dit extra geld gebruiken voor ontwikkelingsgerichte middelen en activiteiten aanvullend op de palliatieve zorg voor kinderen die een verkorte levensverwachting hebben en hun gezin.


8 november 2018

Mogelijk verbod op filmen en fotograferen slachtoffers

Het filmen en fotograferen van slachtoffers heeft de afgelopen jaren al diverse keren voor maatschappelijke verontwaardiging gezorgd. Toch zijn er nog steeds mensen die in plaats van hulp te bieden beginnen te filmen. Een meerderheid van de Kamer wil dat daar snel een einde aan komt, dat meldt het AD.


De Deventer uitvaart inspiratiedagen

7 november 2018

De Deventer uitvaart inspiratiedagen

Op vrijdag 23 november van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 24 november van 11.00 tot 15.00 uur organiseren Roelofs Uitvaartverzorging, Herman Bakker Uitvaartzorg en Vredehof Uitvaartverzorging de Deventer Uitvaart Inspiratiedagen in het Uitvaartcentrum aan de Diepenveenseweg 76 in Deventer.


7 november 2018

Zoektocht koperen muisje graf jongetje in Hank

De ouders van Thijs, die twaalf jaar geleden te vroeg werd geboren en overleed, zijn opnieuw erg verdrietig. Met Allerzielen ontdekte ze dat het koperen muisje dat op het graf stond is verdwenen. De ouders hopen dat iemand het muisje terugbrengt, dat meldt BN DeStem.


7 november 2018

5000 euro voor graf voor 99 jaar

Op de nieuwe natuurbegraafplaats in Wageningen gaat een graf voor bijna een eeuw 5000 euro kosten. Het gaat om graven op het natuurdeel van begraafplaats Leeuwerenk, dat meldt de Gelderlander.


7 november 2018

Ondernemer gaat rouwboeketten verhuren

Rouwboeketten zijn doorgaans best duur. Bloemist Patrick Verstappen van bloemenwinkel Flora uit Helmond gaat daarom iets nieuws aanbieden. Bij Flora in Helmond kunnen bezoekers van een crematie straks een rouwboeket huren voor slechts 25 euro, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


6 november 2018

Yarden crematorium in Nuenen

De plannen van uitvaartorganisatie Yarden om in Nuenen een crematorium te bouwen zijn goedgekeurd door de gemeente, dat meldt het Eindhovens Dagblad. Het gaat om een crematorium waar wekelijks tussen de vijf en tien crematies zullen plaatsvinden.


6 november 2018

Vingerafdrukaffaire: DELA reageert tijdens tv-uitzending Radar

DELA-directeur Edzo Doeve heeft maandagavond op televisie een reactie gegeven op de commotie die is ontstaan over het afnemen van vingerafdrukken van overledenen. De radioversie van Radar meldde een week geleden dat DELA ongevraagd vingerafdrukken afneemt. Dit weekend kwam het programma daar nog eens overheen met de melding dat er soms verkeerde vingerafdrukken worden aangeboden.


Witte tranen

5 november 2018

Witte tranen

Op vrijdag 2 november is het nieuwe boek 'Witte tranen - Rouw in woord en beeld' van Emma Gemis verschenen. Deze gedichtenbundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.


4 november 2018

NPO: DELA gebruikt valse vingerafdrukken

De vingerafdrukaffaire rond DELA lijkt nog niet helemaal voorbij. Vandaag maakte het NPO Radio 1 programma Radar bekend dat verschillende oud-medewerkers zeggen dat sommige nabestaanden vingerafdrukken kregen die niet van hun overleden dierbare waren.


3 november 2018

Reactie DELA op vingerafdrukaffaire

Het Radio 1-programma Radar heeft DELA geconfronteerd met het voornemen om vandaag opnieuw aandacht te besteden aan het afnemen van vingerafdrukken bij overledenen. De programmamakers beweren dat een aantal (oud)collega’s van DELA aangeeft dat zij vingerafdrukken van anderen hebben gebruikt om een vingerafdruk van de overledene te fingeren. Om onjuiste beeldvorming voor te zijn, voelt DELA zich gedwongen om bijgaand bericht te verspreiden.


Mooie herinneringen centraal in nieuwe campagne Monuta

2 november 2018

Mooie herinneringen centraal in nieuwe campagne Monuta

Nog eenmaal mooie herinneringen creëren met elkaar. Dat staat centraal in de nieuwe campagne van Monuta, die samen met N=5 is ontwikkeld. De uitvaartorganisatie borduurt voort op de weg die zij vorig jaar succesvol is ingeslagen; Nederland bewuster maken van het afscheid.


2 november 2018

Drukte op begraafplaatsen tijdens Allerzielen

Het is vandaag druk op veel begraafplaatsen. Dat komt omdat het op 2 november Allerzielen is. Op diverse begraafplaatsen zijn activiteiten. Zo zal op het oude kerkhof van Horst een film worden getoond.


1 november 2018

“Consumenten zijn beter voorbereid op hun vakantie dan op hun laatste afscheid.”

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Stichting Keurmerk Uitvaarzorg (SKU) deed Ombudsman Uitvaartwezen Marliz Schellekens deze prikkelende uitspraak. De bijeenkomst stond in het teken van het voorkomen van klachten. Daaraan kunnen zowel de uitvaartondernemer als de nabestaanden bijdragen.


1 november 2018

Crematorium Tilburg beschikt over afscheidskamer in huiselijke sfeer

Crematorium Tilburg heeft een nieuwe afscheidsruimte in gebruik genomen, de ‘Huiskamer’. De Huiskamer biedt gelegenheid om in huiselijke sfeer in kleine kring afscheid te nemen voor een begrafenis of crematie.