Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws NOVEMBER 2018

donderdag 30 november 2018

Graf reserveren blijft mogelijk in Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden is teruggekomen op haar voornemen om het reserveren van graven niet meer aan te bieden. Vooral ouders van overleden kinderen die later naast hun kind begraven willen worden zouden door dit besluit gedupeerd worden, dat meldt de Leeuwarden Courant.

Lees verder


donderdag 30 november 2018

Barnevelders willen urnenmuur niet bij ingang begraafplaats

De gemeente Barneveld wil een nieuwe urnenmuur bouwen op begraafplaats De Plantage. In het plan van de gemeente komt deze bij de ingang. Maar in de Barneveldse samenleving zijn er nog mensen met een aversie tegen cremeren. Zij willen daarom liever dat de urnenmuur niet voor iedereen zichtbaar bij de ingang komt, dat meldt de Barneveldse Krant.

Lees verder


donderdag 29 november 2018

Audio: Interview duurzame uitvaart Radio1

Afgelopen maandag interviewde presentator Thomas van Vliet van het ochtendprogramma Fris! Esther Molenwijk. Esther is van de stichting GreenLeave die zich inzet om de uitvaartbranche duurzamer te maken.

Lees verder


donderdag 29 november 2018

Gezamenlijk herdenken tijdens Lichtjesavond op Moscowa - 7 december

Op vrijdag 7 december vindt op Begraafplaats Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) tussen 18.00 en 19.30 uur de jaarlijkse Lichtjesavond plaats. De avond wordt georganiseerd door Begraafplaats & Crematorium Moscowa, medewerkers van de Eusebiusparochie en lokale uitvaartondernemingen.

Lees verder


donderdag 29 november 2018

Nieuw boek: Mistranen & Troostkoekjes

Ze kennen elkaar al jaren in de rol van psychosociaal therapeut. Als compagnons, actief voor Stichting Brandstof voor de Ziel, zijn Marcus & Alie pas een jaar op reis en op 9 december ziet hun tweede boek het levenslicht.

Lees verder


donderdag 29 november 2018

Wereldlichtjesdag in Enschede

“Op de tweede zondag in december, 9 december a.s., is het Wereldlichtjesdag. Op deze dag steken mensen over de hele wereld om 19 uur een kaarsje aan voor kinderen die worden gemist. Zo ontstaat een lint van licht en zetten we deze kinderen even in het licht.”

Lees verder


donderdag 28 november 2018

Sliedrecht betaalt zich blauw aan onderzoeken uitbreiding begraafplaats

Op de begraafplaats in Sliedrecht moet ruimte worden gecreëerd om ook na 2025 nog nieuwe graven uit te kunnen geven. Dit probleem wordt al sinds 2015 besproken. De gemeente heeft daarom een onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden op de huidige begraafplaats. Nu dat onderzoek klaar is wil de gemeente een onderzoek laten uitvoeren naar de resultaten van dat onderzoek. Dat nieuwe onderzoek gaat maar liefst 170.000 euro kosten, dat meldt Hetkompassliedrecht.nl.

Lees verder


donderdag 28 november 2018

Proef vrijwillig groenonderhoud begraafplaats geslaagd

De gemeente Kampen en inwoners van Zalk zijn zeer tevreden over de vrijwillige groenonderhoud proef van de afgelopen twee jaar, dat meldt RTV Oost. Die proef hield in dat de inwoners zelf verantwoordelijk waren voor het openbaar groen op de begraafplaats en in de rest van het dorp.

Lees verder


donderdag 28 november 2018

Half miljoen nodig om tekort begraafplaats Nistelrode weg te werken

In de periode van 1999 tot 2013 zijn de tarieven die werden gehanteerd op begraafplaats ’t Loo in Nistelrode (gemeente Bernheze) niet kostendekkend geweest. Toen de gemeente achter de fout kwam moest het tarief in 2014 met 55% procent omhoog. Maar het tekort is nooit helemaal opgelost en daarom legt de gemeente nu een half miljoen bij, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


donderdag 27 november 2018

Minister Ollongren: Zonder toestemming afnemen van vingerafdrukken van overledene is onwenselijk en onacceptabel

Minister Ollongren heeft vragen van CDA en D66 beantwoord over de privacy van overledenen nadat Uitvaartcoöperatie DELA in opspraak kwam bij het radioprogramma Radar. Daar werd bekend gemaakt dat DELA de vingerafdrukken afnam zonder uitdrukkelijke toestemming van nabestaanden. De minister noemt dat onwenselijk en onacceptabel.

Lees verder


donderdag 27 november 2018

Joris zoekt Troost

In vier afleveringen onderzoekt Joris Linssen hoe de rouw- en uitvaartcultuur de afgelopen eeuw veranderde. In Joris zoekt Troost kijkt hij Nederland en de Nederlander in het diepst van de ziel. Hoe laten we ons troosten in tijden van rouw en verdriet? De dood is van alle tijden, maar het ritueel rondom het afscheid is drastisch veranderd. Eeuwenoude tradities hebben plaatsgemaakt voor nieuwe rituelen.

Lees verder


donderdag 27 november 2018

Natuurbegraafplaats in Twekkelo

Er komt zeer waarschijnlijk een natuurbegraafplaats op Landgoed Christinalust aan de rand van Twekkelo. De gemeente heeft het bestemmingsplan zo aangepast dat er een natuurbegraafplaats mag komen, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 26 november 2018

Informatiebijeenkomst natuurbegraafplaats Zwolle

Inwoners van Zwolle kunnen zich dinsdagavond laten voorlichten over de plannen om een natuurbegraafplaats te realiseren op herdenkingspark Kranenburg. De stichting Zwolse Natuurbegraafplaats Kranenburg Bergklooster wil een natuurbegraafplaats realiseren op dezelfde plek waar Respectrum Crematorium een tweede Zwolse crematorium wil bouwen.

Lees verder


donderdag 26 november 2018

Tonnen investering voor Closure.nl

Closure.nl, een platform dat mensen onder andere helpt om hun online activiteiten na overlijden te stoppen heeft een investering opgehaald. Techinvesteerders Janneke Niessen, Kees Jan Rietveld en Lex Geerdes investeren maar liefst 3 ton in het bedrijf. Met dat geld moet Closure.nl haar klantenbestand in korte tijd kunnen uitbreiden, dat meldt Emerce.nl.

Lees verder


donderdag 26 november 2018

RK-Begraafplaats Tilburg verdwijnt vanwege geldgebrek

De katholieke begraafplaats aan de Gershwinstraat in Tilburg moet vanwege geldgebrek worden opgeheven. De parochie sluit niet uit dat er zelfs overledenen herbegraven moeten worden op andere begraafplaatsen, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


donderdag 26 november 2018

Aula begraafplaats Elspeet krijgt upgrade

De gemeente Nunspeet laat de aula op de begraafplaats in Elspeet opknappen. De aula voldoet niet meer aan de eisen van de tijd. Er wordt onder andere een familiekamer gerealiseerd in de aula, dat meldt Nieuwsblad De Band.nl.

Lees verder


donderdag 26 november 2018

Bedrijf maakt parfum met geur overledene

Een Frans bedrijf kan dankzij een wetenschappelijke formule parfum produceren met de geur van een overledene. Nabestaanden moeten er wel behoorlijk wat voor over hebben, want een flesje met de geur van een dierbare kost rond de 550 euro, dat meldt Metronieuws.nl.

Lees verder


donderdag 23 november 2018

Aanpassing plan aanleg begraafplaats Zetten

Om een aantal klagende omwonenden tegemoet te komen komt de nieuwe algemene begraafplaats in Zetten niet aan een doorgaande weg te liggen. Er wordt een doodlopende weg aangelegd naar de begraafplaats om zo te voorkomen dat de verkeersdrukte toeneemt, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 23 november 2018

RvS: Crematorium Bemmel mag er komen

De Raad van State heeft het bezwaar van een aantal omwonenden van de Karstraat in Bemmel afgewezen. De omwonenden hadden de RvS gevraagd om de bouw van een crematorium in hun straat te verbieden.

Lees verder


donderdag 22 november 2018

Graven Twenterand echt voor ‘eeuwig’

Vanaf volgend jaar kunnen inwoners van de gemeente Twenterand een graf met ‘eeuwige grafrust’ kopen, dat meldt de Tubantia. De gemeenteraad stemde (op de PvdA na) unaniem voor een motie om het mogelijk te maken om graven te kunnen kopen voor een hele lange periode.

Lees verder


donderdag 22 november 2018

Boswachter vindt rustplaats in Amsterdams bos

Boswachter Rien de Vries is op zoek naar de nabestaanden van een vrouw van wie de as is uitgestrooid op de Diemerzeedijk op IJburg. Een onbekende heeft daar een bord geplaatst waarop staat dat de as van zijn moeder daar ligt, dat meldt AT5.

Lees verder


donderdag 21 november 2018

Steek een lichtje op voor een dierbare

Op zondagavond 23 december 2018 openen het crematorium in Almelo en de gemeentelijke begraafplaats ’t Groenedael de poorten voor iedereen die een overleden dierbare wil gedenken.

Lees verder


donderdag 21 november 2018

Rechthebbenden graven Wolvega gezocht

De gemeente Weststellingwerf is op zoek naar rechthebbenden van graven op de begraafplaats in Wolvega. Het gaat om graven waarvan de rechten zijn verlopen of waarvan de gemeente geen contactpersoon meer kan vinden in de administratie.

Lees verder


donderdag 20 november 2018

Foto’s wandeltocht Herdenken Belicht Zwolle

Afgelopen zaterdag liepen honderden mensen mee met de wandeltocht Herdenken Belicht op herinneringspark Kranenburg in Zwolle. De tocht wordt jaarlijks gehouden voor eenieder die een dierbare is verloren.

Lees verder


donderdag 19 november 2018

Nieuw op Uitvaart-Almelo.nl: Erik Korte Uitvaartverzorging (Almelo)

Een uitvaart in alle eenvoud of een bijzondere uitvaart. Vanuit de visie dat een goede rouwverwerking begint met een goede uitvaart, wil ik u helpen om in alle rust een mooi en waardig afscheid te organiseren. Een afscheid dat past bij de overledene en waar u zich als nabestaande goed bij voelt, zodat op de dag van de uitvaart afscheid en herinnering samenkomen op de meest persoonlijke manier.

Lees verder


donderdag 19 november 2018

Inzittenden trein filmen verongelukte fietser

Zaterdag is een fietser verongelukt toen hij onder een trein kwam bij een onbewaakte spoorwegovergang in Santpoort. Enkele inzittenden van de trein vonden het nodig om het slachtoffer te fotograferen en filmen. ProRail is verontwaardigd over dit respectloze gedrag van de treinreizigers.

Lees verder


donderdag 19 november 2018

Nieuwe entree crematorium Zegestede

In Roosendaal wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe sfeervolle entree voor het crematorium. Het crematorium was tien jaar geleden het eerste gebouw op het industrieterrein. Maar inmiddels heeft het crematorium veel buren en is er veel bedrijvigheid. Daarom wordt er nu een mooie bomenlaan aangelegd zodat het aanzicht van het crematorium passender wordt, dat meldt BN DeStem.

Lees verder


donderdag 18 november 2018

DELA verkiest Kaspersma boven Bogra

Kistenfabrikant Bogra is haar grootste klant kwijt. DELA stapt voor de levering van kisten over naar Kaspersma uit Dokkum. DELA vindt de kisten van Kaspersma beter passen in deze tijd en meer aansluiten bij de wensen van nabestaanden.

Lees verder


donderdag 16 november 2018

De DFW Electric gepresenteerd aan de crematiebranche

In het bijzijn van een internationaal gezelschap van opdrachtgevers, relaties en overheden is gisteren in Broek op Langedijk de DFW Electric gepresenteerd. Daarmee is binnen de crematie-industrie een nieuw hoofdstuk aangebroken, dat van duurzaam gebruik van energie.

Lees verder


donderdag 15 november 2018

Persbericht LVC over Wet op de Lijkbezorging

Als een van de brancheorganisaties is de Landelijke Verenging van Crematoria (LVC) benaderd door D66 om mee te denken over mogelijke wijzigingen in de Wet op de Lijkbezorging. Daar hebben we graag gebruik van gemaakt. Iedere inwoner van Nederland krijgt immers vroeg of laat met uitvaarten te maken en het merendeel (nog steeds groeiend) van de mensen kiest daarbij voor een crematie.

Lees verder


donderdag 15 november 2018

LOB ondersteunt de initiatiefnota D66: ‘Naar een moderne Uitvaartwet’

Afgelopen zomer heeft D66 (mevrouw Monica den Boer) als regeringspartij zich uitgebreid verdiept in de huidige wet- en regelgeving op het gebied van de uitvaart in Nederland. Daarbij zijn alle brancheorganisaties op dit vlak uitgebreid gehoord. De huidige Wet op de lijkbezorging is voor het laatst enigszins aangepast in 2010. Echter de opinie van de Nederlandse samenleving op het gebied van de dood, begraven en cremeren verandert.

Lees verder


donderdag 15 november 2018

‘Wet van dubbele bescherming’: ouders en kinderen verzwijgen dood om elkaar te beschermen

55 procent van de volwassen Nederlanders met ouder(s) heeft het afscheid van hun ouder(s) nog niet met hen besproken. De meest genoemde reden hiervoor is dat ze wachten tot hun dierbare er zelf over begint. Dit blijkt uit onderzoek van NL-Eyes in opdracht van Monuta onder 2.100 Nederlanders. Volgens rouwdeskundige Leoniek van der Maarel vermijden ouders en kinderen het gesprek over de dood omdat ze elkaar in bescherming nemen.

Lees verder


donderdag 13 november 2018

Yarden moet afzien van bouw crematorium Nuenen

Uitvaartorganisatie Yarden was dichtbij toestemming om een crematorium te bouwen op begraafplaats Oude Landen in Nuenen. Maar Yarden moet uit kostenoverweging afzien van de realisatie van het nieuwe crematorium.

Lees verder


donderdag 12 november 2018

Video: Nachtje slapen in crematorium Tilburg

Dit weekend hebben 21 mensen een nachtje geslapen in het crematorium in Tilburg. Mensen mochten zelf een plekje kiezen waar ze de nacht wilden doorbrengen.

Lees verder


donderdag 12 november 2018

D66: As direct meenemen en lijkbezorging binnen 20 uur

D66 wil dat de Wet op de lijkbezorging op veertien punten wordt aangepast, dat meldt het AD. De Wlb voldoet volgens de partij niet meer aan de wensen van deze tijd. De partij wil dat een begrafenis of crematie al binnen 20 uur na overlijden kan plaatsvinden. Daarmee wil D66 vooral tegemoetkomen aan de wens van moslims om zo snel mogelijk begraven te worden na overlijden.

Lees verder


donderdag 8 november 2018

Dordrecht brengt ouderen met bus naar Essenhof

De gemeente Dordrecht gaat een elektrische bus beschikbaar stellen om mensen die slecht ter been zijn naar begraafplaats en crematorium Essenhof te vervoeren. Sinds de buslijn die eerder bij de Essenhof stopte is opgeheven wordt er al gediscussieerd over de ov verbinding, dat meldt RTV Rijnmond.

Lees verder


donderdag 8 november 2018

Bomen begraafplaats Eemsmond worden gekapt

Een groot aantal kastanjebomen op en rond de begraafplaats aan de Noorderstraat in Warffum zijn ziek. De gemeente moet de bomen daarom kappen, dat meldt het Noorderkrant.nl.

Lees verder


donderdag 8 november 2018

Rotterdamse Stichting Vrienden Van CityKids ontvangt eretitel ‘Monuta Helpt Aanvrager van het Jaar 2018’

Stichting Vrienden Van CityKids uit Rotterdam, mag zich vanaf vandaag 'Monuta Helpt Aanvrager van het jaar 2018’ noemen. Dit heeft Anita Witzier, bestuursvoorzitter van het Monuta Helpt fonds, bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse evenement in evenementenlocatie Mereveld in Utrecht. De stichting was de favoriet en ontving een extra cheque van 1.000 euro. CityKids zal dit extra geld gebruiken voor ontwikkelingsgerichte middelen en activiteiten aanvullend op de palliatieve zorg voor kinderen die een verkorte levensverwachting hebben en hun gezin.

Lees verder


donderdag 8 november 2018

Mogelijk verbod op filmen en fotograferen slachtoffers

Het filmen en fotograferen van slachtoffers heeft de afgelopen jaren al diverse keren voor maatschappelijke verontwaardiging gezorgd. Toch zijn er nog steeds mensen die in plaats van hulp te bieden beginnen te filmen. Een meerderheid van de Kamer wil dat daar snel een einde aan komt, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 7 november 2018

Zoektocht koperen muisje graf jongetje in Hank

De ouders van Thijs, die twaalf jaar geleden te vroeg werd geboren en overleed, zijn opnieuw erg verdrietig. Met Allerzielen ontdekte ze dat het koperen muisje dat op het graf stond is verdwenen. De ouders hopen dat iemand het muisje terugbrengt, dat meldt BN DeStem.

Lees verder


donderdag 7 november 2018

5000 euro voor graf voor 99 jaar

Op de nieuwe natuurbegraafplaats in Wageningen gaat een graf voor bijna een eeuw 5000 euro kosten. Het gaat om graven op het natuurdeel van begraafplaats Leeuwerenk, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 7 november 2018

Ondernemer gaat rouwboeketten verhuren

Rouwboeketten zijn doorgaans best duur. Bloemist Patrick Verstappen van bloemenwinkel Flora uit Helmond gaat daarom iets nieuws aanbieden. Bij Flora in Helmond kunnen bezoekers van een crematie straks een rouwboeket huren voor slechts 25 euro, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 6 november 2018

Yarden crematorium in Nuenen

De plannen van uitvaartorganisatie Yarden om in Nuenen een crematorium te bouwen zijn goedgekeurd door de gemeente, dat meldt het Eindhovens Dagblad. Het gaat om een crematorium waar wekelijks tussen de vijf en tien crematies zullen plaatsvinden.

Lees verder


donderdag 6 november 2018

Vingerafdrukaffaire: DELA reageert tijdens tv-uitzending Radar

DELA-directeur Edzo Doeve heeft maandagavond op televisie een reactie gegeven op de commotie die is ontstaan over het afnemen van vingerafdrukken van overledenen. De radioversie van Radar meldde een week geleden dat DELA ongevraagd vingerafdrukken afneemt. Dit weekend kwam het programma daar nog eens overheen met de melding dat er soms verkeerde vingerafdrukken worden aangeboden.

Lees verder


donderdag 5 november 2018

Witte tranen

Op vrijdag 2 november is het nieuwe boek 'Witte tranen - Rouw in woord en beeld' van Emma Gemis verschenen. Deze gedichtenbundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Lees verder


donderdag 4 november 2018

NPO: DELA gebruikt valse vingerafdrukken

De vingerafdrukaffaire rond DELA lijkt nog niet helemaal voorbij. Vandaag maakte het NPO Radio 1 programma Radar bekend dat verschillende oud-medewerkers zeggen dat sommige nabestaanden vingerafdrukken kregen die niet van hun overleden dierbare waren.

Lees verder


donderdag 3 november 2018

Reactie DELA op vingerafdrukaffaire

Het Radio 1-programma Radar heeft DELA geconfronteerd met het voornemen om vandaag opnieuw aandacht te besteden aan het afnemen van vingerafdrukken bij overledenen. De programmamakers beweren dat een aantal (oud)collega’s van DELA aangeeft dat zij vingerafdrukken van anderen hebben gebruikt om een vingerafdruk van de overledene te fingeren. Om onjuiste beeldvorming voor te zijn, voelt DELA zich gedwongen om bijgaand bericht te verspreiden.

Lees verder


donderdag 2 november 2018

Mooie herinneringen centraal in nieuwe campagne Monuta

Nog eenmaal mooie herinneringen creëren met elkaar. Dat staat centraal in de nieuwe campagne van Monuta, die samen met N=5 is ontwikkeld. De uitvaartorganisatie borduurt voort op de weg die zij vorig jaar succesvol is ingeslagen; Nederland bewuster maken van het afscheid.

Lees verder


donderdag 2 november 2018

Drukte op begraafplaatsen tijdens Allerzielen

Het is vandaag druk op veel begraafplaatsen. Dat komt omdat het op 2 november Allerzielen is. Op diverse begraafplaatsen zijn activiteiten. Zo zal op het oude kerkhof van Horst een film worden getoond.

Lees verder


donderdag 1 november 2018

“Consumenten zijn beter voorbereid op hun vakantie dan op hun laatste afscheid.”

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Stichting Keurmerk Uitvaarzorg (SKU) deed Ombudsman Uitvaartwezen Marliz Schellekens deze prikkelende uitspraak. De bijeenkomst stond in het teken van het voorkomen van klachten. Daaraan kunnen zowel de uitvaartondernemer als de nabestaanden bijdragen.

Lees verder


donderdag 1 november 2018

Crematorium Tilburg beschikt over afscheidskamer in huiselijke sfeer

Crematorium Tilburg heeft een nieuwe afscheidsruimte in gebruik genomen, de ‘Huiskamer’. De Huiskamer biedt gelegenheid om in huiselijke sfeer in kleine kring afscheid te nemen voor een begrafenis of crematie.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder