nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ongeïdentificeerde personen herbegraven in Rotterdam

4 oktober 2010


Negentien ongeïdentificeerde personen die liggen begraven in vak 3 op de Noorderbegraafplaats in Vlissingen worden herbegraven op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam. Begin 2011 wil de gemeente beginnen met het ruimen en herinrichten van vak 3 op de Noorderbegraafplaats, dat meldt Blik op Nieuws.nl.

De niet geïdentificeerde lichamen zijn van drenkelingen of van aangespoelde personen. Zij zijn begraven tussen 1925 en 1987. In samenwerking met Politie Zeeland en het NFI wordt van alle lichamen DNA afgenomen. Hiermee kan van sommigen mogelijk alsnog de identiteit worden achterhaald. Eind oktober vinden de herbegrafenissen plaats in Rotterdam.

Verschillende andere stoffelijke resten worden op verzoek van nabestaanden elders herbegraven of gecremeerd. De gemeente heeft de meeste belanghebbenden van graven in vak 3 kunnen bereiken met het nieuws van de herinrichting. Overige direct belanghebbenden kunnen zich nog steeds aanmelden bij de gemeente. Zij kunnen bellen met nummer 0118-487500 of mailen naar meldingen@vlissingen.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >