Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JANUARI 2005

donderdag 31 januari 2005

Algordanza verfijnt bijzondere vorm van asbestemming

Na een crematie is het mogelijk de as, naast verstrooien of bewaren in een urn, om te laten vormen tot een diamant. Algordanza maakt het als eerste mogelijk deze diamant geheel te vervaardigen uit de crematie as van overledenen zonder toevoeging van hulpstoffen.
Het Zwitserse Algordanza is medio 2004 gestart en heeft inmiddels de eerste diamanten overhandigd aan nabestaanden. Vanaf begin 2005 kent het bedrijf ook een vertegenwoordiging in de Benelux, Algordanza Benelux BV te Apeldoorn.

Lees verder


donderdag 31 januari 2005

Workshop "Is werken in de uitvaartzorg iets voor mij?"

Bij veel mensen speelt deze vraag regelmatig door het hoofd. Met de workshop van Geja van de Wetering, Overledenenzorg & advies, krijg je inzicht in hoe je de juiste beslissingen neemt over werken in de uitvaartzorg.

In deze workshop laat Geja van de Wetering op een verhelderende wijze de manier zien waarop keuzes kunnen worden gemaakt.
Wat houdt werken in de uitvaartbranche in? Zou ik daar geschikt voor zijn?
En welke eigenschappen heb ik daar voor nodig? Moet ik eerst een opleiding volgen. Dat zijn in hoofdlijn de vragen waarom het gaat tijdens deze workshop.

Hierdoor zal een deelnemer inzicht kijgen in de eigen mogelijkheden, kwaliteiten en beperkingen.

Lees verder


donderdag 28 januari 2005

Nieuwe adverteerder: Uitvaartverzorging Van Berkel (Dongen)

Natuurlijk denk je niet graag na over de dood. En dat is heel begrijpelijk.
Maar als je er plotseling mee te maken krijgt, dan wil je wel graag dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Dat de uitvaart verloopt zoals het moet. Dat je maar één persoon bij de uitvaartonderneming te woord hoeft te staan. En dat die ook écht alle tijd voor je neemt.

Mooi dat er nu zo’n onderneming is, die gewoon doet wat wordt verwacht. En gelukkig maakt het helemaal niet uit als je elders een uitvaartverzekering hebt. Want ook dan helpt Uitvaartverzorging Van Berkel je gewoon.

Voor meer informatie, zie www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl

Lees verder


donderdag 25 januari 2005

Nieuwe adverteerder: Uitvaartcentrum "Zuid" te Amsterdam

Wanneer er zich in uw directe omgeving een sterfgeval voordoet, is het een hele zorg minder als er iemand is die alles voor u regelt. Zodra u ons in kennis heeft gesteld van het overlijden, kunnen wij alle zorg van de begrafenis of crematie van u overnemen. Onze mensen weten wat ze moeten doen en doen dat zeer discreet. Samen met u bespreken wij de uitvaart en regelen verder alles voor u. Precies zoals ù dat wenst. Wij zullen u met raad en daad bijstaan, want extra aandacht hoeft echt niet meer te kosten.

http://www.uitvaartcentrumzuid.nl

Lees verder


donderdag 24 januari 2005

Kortlopende trainingen "Omgaan met verlies"

In 2005 organiseert In de Wolken diverse kortlopende trainingen over omgaan met verlies. Op 25 en 26 mei vindt de training ‘Jong verlies’ plaats in het DAC in Huissen bij Arnhem. De trainers zijn Riet Fiddelaers-Jaspers en Sabine Noten. De training is bedoeld voor mensen die in hun werk te maken hebben met kinderen van 0 tot 12 jaar die geconfronteerd zijn met een verliessituatie. Het is een zeer praktische, interactieve en creatieve training waarin de deelnemers concrete handreikingen krijgen in het omgaan met rouwende kinderen. De folder van deze training is aan te vragen via indewolken@chello.nl of 040-2260450. U kunt de informatie ook vinden op www.in-de-wolken.nl.

Lees verder


donderdag 24 januari 2005

Uitvaartgedichten van Bart FM Droog

Op 27 januari a.s. verschijnt ‘Voorgoed voltooide tijd’, een kleine bundeling van uitvaartgedichten van de Groninger stadsdichter Bart FM Droog.

Bart FM Droog is de bedenker van het concept 'gedichten bij eenzame uitvaarten'. Hij schrijft op verzoek van de Gemeente Groningen een gedicht voor mensen die zijn overleden zonder te traceren nabestaan-den en leest dit bij de uitvaart voor.

Lees verder


donderdag 24 januari 2005

Najaar van 2005: start opleiding Omgaan met verlies

In het najaar van 2005 start opnieuw de tweejarige opleiding Omgaan met verlies. Deze opleiding wordt georganiseerd door In de Wolken. De opleiders zijn Riet Fiddelaers-Jaspers en Sabine Noten. De opleiding is bedoeld voor mensen die in hun werk te maken krijgen met verliessituaties zoals leerkrachten, geestelijk verzorgers, gezondheidszorg, palliatieve zorg, uitvaartbegeleiders, maatschappelijk werkers, psychologen, mensen met een eigen hulpverleningspraktijk Er zijn ongeveer tien opleidingsdagen per jaar met daarnaast intervisiebijeenkomsten. De opleiding vindt plaats in conferentiecentrum OLV ter Eem in Amersfoort.
De nieuwe brochure over de opleiding is op te vragen via indewolken@chello.nl of 040-2260450. De informatie is ook te vinden op www.in-de-wolken.nl.

Lees verder


donderdag 21 januari 2005

Keurmerk voor uitvaartbranche

Naar aanleiding van de NOVA-uitzending op 18 oktober 2004 en de resultaten van het onderzoek van het Openbaar Ministerie zijn op 20 januari jl. Dela, Monuta en Yarden bijeen geweest om te spreken over een nieuwe set van maatregelen om de werkwijze en het imago van de uitvaartbranche te verbeteren, bij voorbeeld resulterend in een keurmerk.
De drie marktpartijen worden begeleid door een onafhankelijk adviseur van het Openbaar Ministerie.
Marktpartijen zijn gevraagd om het voortouw te nemen, omdat de branche op dit moment in zijn huidige organisatievormen te versnipperd is om snel iets dergelijks te ontwikkelen.

Lees verder


donderdag 20 januari 2005

Nieuwe column Carlien Harrems: Euthanasie

Over euthanasie hebben de meeste mensen wel een mening. Ik ook. Ik hoop dat ik het zelf niet nodig zal hebben. Ik hoop de kracht en de moed te hebben om op mijn einde te wachten. En daar denk ik niet licht over. Sommige mensen zijn door hun ziekte zo verminkt geraakt of hebben zoveel pijn of zijn zo bang daarvoor dat euthanasie een zegen kan zijn. En ik ben tijdens een migraine-aanval al snel niet meer krachtig of moedig.

Lees verder


donderdag 17 januari 2005

Islamitisch begraven

Donderdag 17 maart 2005, Hotel Heidepark te Bilthoven

Centrale vraag
Tweede generatie moslims kiest voor graf in Nederland: aan welke voorwaarden moet dit voldoen?

In één middag geheel op de hoogte van
• relevante cultuurverschillen
• wettelijke bepalingen
• gemeentelijke richtlijnen

BESTEMD VOOR
uitvaartverzorgers
begraafplaatsbeheerders
kerken en kerkgenootschappen
gemeenten
ministeries van BZK, VROM en Volksgezondheid
medewerkers in medische en maatschappelijke sectoren
uitvaartverzekeraars

Lees verder


donderdag 17 januari 2005

Is werken in de uitvaartzorg iets voor mij?

Bij veel mensen speelt deze vraag regelmatig door het hoofd. Met de workshop van Geja van de Wetering, Overledenenzorg & advies, krijg je inzicht in hoe je de juiste beslissingen neemt over werken in de uitvaartzorg.

In deze workshop laat Geja van de Wetering op een verhelderende wijze
de manier zien waarop keuzes kunnen worden gemaakt.
Wat houdt werken in de uitvaartbranche in? Zou ik daar geschikt voor zijn?
En welke eigenschappen heb ik daar voor nodig? Moet ik eerst een opleiding volgen? Dat zijn in hoofdlijn de vragen waarom het gaat tijdens deze workshop.
Hierdoor zal een deelnemer inzicht kijgen in de eigen mogelijkheden, kwaliteiten en beperkingen.

Lees verder


donderdag 7 januari 2005

DELA en Universal brengen CD Afscheid uit

Op 7 januari ligt de cd Afscheid in de winkels. De cd is een gezamenlijk initiatief van platenmaatschappij Universal en uitvaartverzekeraar DELA. Op de cd staan in totaal 19 Nederlandstalige nummers met betrekking tot afscheid en overlijden, waaronder ‘Afscheid nemen bestaat niet’ van Marco Borsato, ‘Stil in mij’ van Van Dik Hout en ‘Vlieg met me mee’ van Trijntje Oosterhuis.

Lees verder


donderdag 3 januari 2005

Onderzoek naar behoefte aan steun bij opvoeding na overlijden partner

Studente Pedagogische Wetenschappen, Anne Bakker, doet in het kader van haar afstuderen onderzoek naar de vraag of alleenstaande ouders, waarvan de
partner is overleden, behoefte hebben aan ondersteuning bij de opvoeding van
hun kind(eren). Voor dit onderzoek is zij op zoek naar ca. 150 ouders uit
bovengenoemde doelgroep die een vragenlijst in willen vullen. Met het
onderzoek wil Anne de ervaringen van ouders die dit hebben meegemaakt,
gebruiken om tot een ondersteuningsaanbod op maat te komen voor ouders die
dit in de toekomst mee (moeten) maken.

Geinteresseerde ouders kunnen reageren via: afstudeeronderzoek@hotmail.com. De studente bedankt iedereen alvast vriendelijk voor de medewerking!

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder