Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws DECEMBER 2021

donderdag 31 december 2021

RvS zet licht op groen voor natuurbegraafplaats Twente

De Raad van State (RvS) heeft de bezwaren afgewezen van de tegenstanders van de natuurbegraafplaats die gerealiseerd wordt op landgoed Twekkelo nabij Enschede. De bezwaren zijn ongegrond verklaard.

Lees verder


donderdag 28 december 2021

Bloemen van graf gestolen op eerste kerstdag

Een grafrover heeft op eerste kerstdag een boeket bloemen gestolen van een graf op de algemene begraafplaats aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht.

Lees verder


donderdag 27 december 2021

Serie verhalen over bijzondere graven op begraafplaats Orthen

Op begraafplaats Orthen in Den Bosch zijn verschillende bijzondere graven te vinden. De Bossche Omroep heeft een serie gemaakt met verhalen over enkele van deze graven.

Lees verder


donderdag 24 december 2021

Yarden pakt herstel bomenlaan IJsselhof aan

Begraafplaats IJsselhof heeft een vergunning gekregen om de bomenlaan te herstellen op haar terrein. Tijdens onderhoud vanuit eigenaar en uitvaartorganisatie Yarden en een boomveiligheidscontrole in opdracht van de gemeente Gouda, bleek dat de vitaliteit van een aantal bomen afneemt met het risico op omvallen.

Lees verder


donderdag 24 december 2021

In week 50 opnieuw oversterfte (950), weeksterfte lager

In de derde week van december (week 50, 13 tot en met 19 december 2021) overleden naar schatting 4 100 mensen. Dat zijn er ruim 950 meer dan verwacht, maar wel minder dan in de week ervoor (4 320). De sterfte is verhoogd onder alle leeftijdsgroepen, en zowel onder Wlz-zorggebruikers als onder de overige bevolking. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 24 december 2021

Video: Brand in crematorium Ockenburgh (update: geen crematies)

In de technische ruimte van crematorium Ockenburgh in Den Haag heeft vrijdagmorgen een brand plaatsgevonden. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen.

Lees verder


donderdag 22 december 2021

Vakblad Uitvaart 1/2022: is er draagvlak voor nieuwe koepelorganisatie?

Is er draagvlak voor een nieuwe koepelorganisatie binnen de uitvaartbranche? Om hierop antwoord te krijgen, organiseerden kwartiermakers Henry Meijdam en Joris Huizinga in november twee ‘toogdagen’. Vakblad Uitvaart maakte een eerste balans op en sprak zowel (kritische) deelnemers als de kwartiermakers. Een derde toogdag vindt plaats op 18 januari.

Lees verder


donderdag 22 december 2021

Actiegroep stapt naar RvS om natuurbegraafplaats in Bonnenpolder

De Raad van State zal zich moeten buigen over de vraag of er een natuurbegraafplaats aangelegd mag worden in de Bonnenpolder. De Rotterdamse gemeenteraad stemde in september nog in met de komst van de natuurbegraafplaats.

Lees verder


donderdag 20 december 2021

Kinderen overleden ouders niet meer uit huis gezet

Meerderjarige kinderen van overleden ouders worden niet meer binnen twee maanden de huurwoning uitgezet. Minister Ollongren gaat verhuurders de mogelijkheid bieden om een tijdelijk huurcontract aan te bieden van twee jaar.

Lees verder


donderdag 17 december 2021

Crematorium bij begraafplaats Son en Breugel

De gemeente Son en Breugel staat positief tegenover het plan om een kleinschalig crematorium te bouwen bij begraafplaats Wolfswinkel in Son en Breugel. De gemeente wil graag dat inwoners in hun eigen gemeente gecremeerd kunnen worden.

Lees verder


donderdag 17 december 2021

CBS: Weeksterfte daalt licht, maar opnieuw oversterfte in week 49

In de tweede week van december (week 49, 6 tot en met 12 december 2021) overleden naar schatting 4 100 mensen. Dat zijn er ongeveer 1 050 meer dan verwacht, maar wel minder dan in de week ervoor (4 327). De sterfte is verhoogd onder alle leeftijdsgroepen, en zowel onder Wlz-zorggebruikers als onder de overige bevolking. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 16 december 2021

Winterswijk wil deel algemene begraafplaats overdragen aan islamitische gemeenschap

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor een gedeelte van de algemene begraafplaats over te dragen aan de islamitische gemeenschap in Winterswijk. In januari neemt de raad hierover een besluit.

Lees verder


donderdag 16 december 2021

Veel nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

Het is druk in de uitvaartbranche en dat blijkt ook de nieuwe vacatures op www.uitvaartvacatures.nl.

Lees verder


donderdag 15 december 2021

Microsoft moet accounts overleden zoon overdragen aan ouders

De rechtbank in Amsterdam heeft bepaald dat Microsoft de inloggegevens van de mail en OneDrive accounts van een overleden man (30) moet verstrekken aan zijn ouders. Microsoft weigerde deze gegevens eerder te verstrekken vanwege de privacy, maar de rechter oordeelt anders. Sander van der Meer, Digital Afterlife Expert bij ZDG en expert Digitale Nazorg bij Uitvaart.nl, heeft een uitgebreid artikel geschreven over de regels met betrekking tot het verstrekken van inloggegevens aan nabestaanden.

Lees verder


donderdag 15 december 2021

Overname Letterconcept door een Rooienaar Antwan Kuis

Vanaf 1 januari 2022 neemt Antwan Kuis Letterconcept over. Letterconcept is gevestigd in Brakel en opgericht in 1998 door Louise Kamsteeg in Veen. Marjolein Kamsteeg, dochter van Louise, heeft vanaf 1 september 2014 Letterconcept voortgezet. "Na lang wikken en wegen heb ik een keuze gemaakt en ben ik helaas niet langer in staat om Letterconcept voort te zetten”, aldus Marjolein, "gelukkig heb ik een betrouwbare partner gevonden in Antwan, die Letterconcept per 1 januari 2022 over zal nemen”.

Lees verder


donderdag 14 december 2021

Herten eten rozen van graven

Op begraafplaatsen in bosrijke gebieden lopen regelmatig herten en die zijn dol op rozenbladeren en tulpen. Veel nabestaanden vinden het juist een fijn idee dat er herten lopen op de begraafplaats, maar niet iedereen vindt het leuk als het bloemstuk op het graf van een dierbare wordt opgegeten.

Lees verder


donderdag 11 december 2021

Genomineerden Gouden Terebinth 2022 bekend

De Gouden Terebinth, de funeraire prijs die het bestuur van Terebinth (de stichting die zich hard maakt voor funerair erfgoed) in 2015 instelde, wordt op 12 februari a.s. voor de vierde keer uitgereikt. Winnaar van deze prijs is de organisatie of de persoon die zich volgens de jury in 2020- 2021 uitzonderlijk heeft ingezet voor het behoud van de (historische) begraafplaats.

Lees verder


donderdag 10 december 2021

Expo ‘Schemering’ laat je dwalen door een kleurrijk dodenrijk

Museum Tot Zover is veranderd in een schemerwereld vol geheimzinnige fantasiewezens, geschilderd door Sarah Grothus. Door het grote formaat van haar doeken en de soundscape voelt het alsof je een andere wereld betreedt, een verstilde wereld tussen leven en dood. Schemering is te zien tot en met 27 maart 2022.

Lees verder


donderdag 10 december 2021

Omgang met de dood, verlies en rouw vereist ruimte voor variatie

Door toenemende medische mogelijkheden lijkt het leven tegenwoordig soms haast maakbaar. Af en toe lukt het om de dood uit te stellen. Maar het vermijden, kunnen we niet. De Raad voor Volksgezondheid & Samenleving laat in het inspiratieadvies Stervelingen – Beter samenleven met de dood zien dat ruimte voor variatie een vereiste is voor goed samenleven met de dood, verlies en rouw. De Raad biedt het advies 9 december 2021 aan de Kamerleden meneer Van der Staaij, mevrouw Tellegen en mevrouw Ellemeet aan.

Lees verder


donderdag 10 december 2021

Honderden mensen melden zich aan voor de nieuwe uitvaarttechniek "resomeren"

Al decennia lang hebben Nederlanders keuze voor 2 vormen van 'lijkbezorging': begraven en cremeren. Maar dan kan volgend jaar verandering in komen. Op dit moment wordt er een wijziging van de Wet op de lijkbezorging voorbereid die een nieuwe uitvaarttechniek mogelijk maakt: resomeren. Honderden mensen (575 inmiddels) hebben hun interesse getoond voor de techniek. Dat blijkt aan het aantal inschrijvingen via de speciale site www.resomatie.nl.

Lees verder


donderdag 10 december 2021

Vorige week(48) overleden 1 250 meer mensen dan verwacht

In de eerste week van december (week 48, 29 november tot en met 5 december 2021) overleden naar schatting 4 300 mensen. Dat zijn er ongeveer 1 250 meer dan verwacht. De sterfte is verhoogd onder alle leeftijden, en zowel onder Wlz-zorggebruikers als onder de overige bevolking. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 8 december 2021

Urker natuursteenhandelaar schenkt steentjes voor graf jongetje

Toen Simon Gerssen onlangs in het AD las dat een moeder uit Spijkenisse op zoek was naar felblauw grind voor op het graf van haar zoontje, twijfelde Simon geen moment. Hij zocht contact met de moeder en stapte daarna in de auto om de moeder te verrassen met blauwe glasstenen.

Lees verder


donderdag 7 december 2021

DELA: "Koelcontainers wel degelijk nodig voor toegenomen aantal overledenen in DELA's uitvaartcentra"

De nieuwssite Nu.nl publiceerde deze week een filmpje waarin de koelcontainers van Coöperatie DELA in beeld worden gebracht. Coöperatie DELA heeft deze nodig vanwege het hoge aantal overlijdens. Een aantal ondernemers berichtten Uitvaart.nl dat de koelunits vooral nodig zouden zijn omdat DELA geen thuisopbaringen zou verzorgen. Een woordvoerder van DELA ontkent dit en legt uit hoe het zit.

Lees verder


donderdag 7 december 2021

Nu.nl: Koelcontainers van Coöperatie DELA

De nieuwssite Nu.nl publiceert vandaag een filmpje waarin de koelcontainers van Coöperatie DELA in beeld worden gebracht. Volgens de Coöperatie zouden deze nodig zijn vanwege het grote aantal Corona-doden.

Lees verder


donderdag 7 december 2021

Terebinth 2021-4 verschenen

Op het omslag van dit nummer staat de herdenkingssteen voor Thomas a Kempis op begraafplaats Bergklooster bij Zwolle. Bergklooster ligt op de plek van het vroegere Agnietenklooster, waar de schrijver van De navolging van Christus overleed. Redacteur Bert Pierik is beheerder van de begraafplaats en richtte ter plekke een museum in voor Thomas a Kempis, deze zomer geopend.

Lees verder


donderdag 3 december 2021

In laatste week van november overleden bijna 1 100 meer mensen dan verwacht

In de laatste week van november (week 47, 22 tot en met 28 november 2021) overleden naar schatting bijna 4 100 mensen. Dat zijn er bijna 1 100 meer dan verwacht. In elke week van november was er oversterfte, in totaal overleden ongeveer 3 500 mensen meer dan verwacht voor deze maand. In Limburg was de oversterfte relatief het hoogst. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 3 december 2021

Zojuist verschenen De Begraafplaats december 2021

Zojuist verschenen
De Begraafplaats, december 2021 - Themanummer: Water

Lees verder


donderdag 1 december 2021

Resomeren in de toekomst ook mogelijk in België

De adviescommissie van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur adviseert de minister om resomeren in de toekomst mogelijk te maken. De commissie buigt zich over de ethische aspecten van resomeren en humusatie.

Lees verder


donderdag 1 december 2021

Uw eigen drukkerij: simpel, productief en effectief

Een uitvaartondernemer die bij de tijd wil zijn, kent geen tijd: hij is ook dienstverlener buiten kantooruren. Perfect en uniek rouwdrukwerk ‘on demand’ voorhanden hebben is dan een bedrijfskenmerk dat kansen biedt in de branche, een kenmerk waarmee naam kan worden gemaakt, distinctief, attractief. ‘d&b grafisch printen’ hanteert een beproefd concept om juist dat ‘lastige’ bedrijfsonderdeel buitengewoon simpel op te tuigen: uiterst degelijke hardware, software die u helpt de klus eenvoudig te klaren, en training die een perfect product garandeert. En voor wie ermee bekend is: een trainée schrijft 10 PE‐punten bij. Dat zegt iets over kwaliteit...

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder