nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaart 8-jarige meisje verstoord door politie

4 oktober 2010


De Belgische politie heeft zich dit weekend niet van zijn beste kant laten zien tijdens de uitvaartplechtigheid van een 8-jarig meisje. Tijdens de dienst lieten agenten de crematie stopzetten, achteraf bleek het een vergissing, aldus Het Laatste Nieuws.

In een volle kerk werd de plechtigheid plotseling verstoord toen drie agenten naar de begrafenisondernemer liepen. Ze lieten weten dat het overlijden van het kind verdacht zou zijn. Daarop moest de plechtigheid worden stopgezet. Voor de ouders ontstonden zeer pijnlijke momenten omdat iedereen enige tijd moest wachten op verdere instructies van het parket. Ondertussen gingen verschillende geruchten de kerk rond. De ouders laten in de krant weten dat enkele aanwezigen hen zelfs bekeken alsof ze verdacht waren. Tot overmaat van ramp zou hun zoon van zeven jaar aan zijn meester hebben gevraagd of het klopt dat zijn vader zijn zusje had gedood.

De procureur staat overigens nog steeds achter zijn besluit, volgens hem is de beslissing tot het stopzetten van de uitvaart niet lichtzinnig genomen. Er zou voldoende reden zijn geweest voor een onderzoek. Dat onderzoek leverde uiteindelijk helemaal niets op. Vandaag zal een nieuwe uitvaartplechtigheid plaatsvinden voor het meisje.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE