Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws APRIL 2019

dinsdag 30 april 2019

Video: Afscheid met autocrossers

Bij crematorium Schagen in Schagen is maandag op een passende manier afscheid genomen van een man die hield van autocrossen. Om hem de laatste eer te bewijzen kwamen diverse autocrossers met hun crossauto naar het crematorium, dat meldt NH Nieuws.

Lees verder


dinsdag 30 april 2019

Crematorium Grande Suisse krijgt elektrische oven

Monuta en DELA gaan het nieuwe crematorium dat zij samen realiseren in Maastricht voorzien van een elektrische crematieoven, dat meldt De Limburger.

Lees verder


dinsdag 30 april 2019

Nabestaanden kunnen eenvoudig uitzoeken of een overledene een uitvaartpolis heeft

RTL Nieuws publiceerde dinsdag een artikel met als titel ‘Nabestaanden lopen 'veel geld' mis omdat verzekeringen zoek zijn’. In het artikel wordt de indruk gewekt dat het heel moeilijk is om te achterhalen of een overleden dierbare een uitvaartpolis heeft. Maar in werkelijkheid kunnen nabestaanden heel eenvoudig uitzoeken of iemand een uitvaartpolis heeft.

Lees verder


zondag 28 april 2019

Meer aandacht voor nabestaanden na donatie

Er moet meer aandacht komen voor nabestaanden bij donatie, dat meldt de Volkskrant. In de krant stond dit weekend een uitgebreid artikel waarin de nabestaanden van een 19-jarig meisje vertellen over hoe de transplantatie van haar organen verliep toen ze onverwacht overleed.

Lees verder


vrijdag 26 april 2019

DELA wil Yarden niet overnemen

Coöperatie DELA wil uitvaartverzekeraar Yarden niet overnemen. Yarden heeft zich ter overname aangeboden bij DELA, maar DELA ziet een overname op dit moment niet zitten, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


vrijdag 26 april 2019

Bouw crematorium Gorinchem rond 2021

De gemeente Gorinchem denkt dat het nog wel even gaat duren voordat er een crematorium is gebouwd in de stad. Verantwoordelijk wethouder Van Zanten denkt dat er rond 2021 gebouwd kan worden, dat meldt Destadgorinchem.nl.

Lees verder


vrijdag 26 april 2019

Jaarlijks meer dan honderd doden bij bedrijfsongevallen

Jaarlijks komen volgens de Stichting Arbeidsongevallen meer dan honderd mensen om het leven tijdens of op weg naar werk. Dat zijn er meer dan de aantallen waar de overheid mee komt omdat die geen verkeersdoden meerekent bij het vaststellen van het aantal doden door werk, dat meldt RTV Rijnmond.

Lees verder


donderdag 25 april 2019

Nieuwe Mariakapel op begraafplaats Oostermaas

Op begraafplaats Oostermaas in Maastricht is een nieuwe Mariakapel gebouwd. De kapel is gemaakt van gerecyclede materialen, dat meldt RTV Maastricht.

Lees verder


woensdag 24 april 2019

Bedrijf verkoopt data met uitvaartwensen

Het Zwolse bedrijf Appbakkers heeft een app ontwikkeld, ‘Stervensdruk’. In deze app kunnen mensen hun uitvaartwensen vastleggen. Makkelijk voor nabestaanden omdat die dan eenvoudig kunnen inzien hoe hun dierbare zijn of haar afscheid wilde invullen. Maar het bedrijf achter de app verkoopt de data die ze binnenkrijgen wel door aan derden, dat meldt de Stentor.

Lees verder


dinsdag 23 april 2019

Werkzaamheden begraafplaats Sliedrecht

De komende weken voert onderzoeksbureau Kybys werkzaamheden uit op de begraafplaats van Sliedrecht. Het gaat om grondonderzoek en terreinmetingen. Die zijn nodig om te kijken of de begraafplaats in Sliedrecht kan worden uitgebreid.

Lees verder


dinsdag 23 april 2019

Massagraf Nijmegen moet erkenning krijgen

Onder een anoniem grasveld op de begraafplaats aan de Graafseweg in Nijmegen liggen honderd slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog begraven. Onderzoeker Bart Janssen vindt dat de slachtoffers erkenning moeten krijgen want nu lopen mensen zonder het te weten over het massagraf, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


dinsdag 23 april 2019

Monuta presenteert jaarcijfers 2018

Voor Monuta stond 2018 in het teken van financiële duurzaamheid en het consolideren van de positie in de uitvaart- en verzekeringsmarkt. Daarnaast is er gewerkt aan een herijkte strategische koers voor de totale organisatie als kompas voor de komende jaren. 2018 was ook een bijzonder jaar voor Monuta. Een jubileumjaar waarin het bedrijf 95 jaar bestond.

Lees verder


maandag 22 april 2019

RTL Nieuws: Verzorgingstehuizen vragen onterecht geld voor opbaring

Verzorgingstehuizen vragen ten onrechte geld aan nabestaanden wanneer een overledene bewoner op de kamer wordt opgebaard. Dat maakt de onderzoeksredactie van RTL Nieuws zojuist bekend. Op deze wijze verdienen verzorgingstehuizen dubbel want ze ontvangen ook al geld van de overheid.

Lees verder


vrijdag 19 april 2019

Grote natuurbegraafplaats in Molenhoek

Natuurbegraven Nederland mag op het landgoed van Jachtslot de Mookerheide een natuurbegraafplaats aanleggen. De Raad van State heeft de bezwaren van de Stichting Natuurbegraafplaats-waaromniet.nl afgewezen, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


vrijdag 19 april 2019

Natuurbegraafplaats Nieuw-Roden alleen voor urnen

De gemeente Noorderveld gaat het aangrenzende bosperceel bij de begraafplaats in Nieuw-Roden aansluiten bij de begraafplaats. Het bosperceel wordt een natuurbegraafplaats, maar er mogen alleen urnen worden begraven, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


donderdag 18 april 2019

Ron Bavelaar vertrekt bij Yarden

Yarden's directievoorzitter Ron Bavelaar vertrekt na een periode van 5 jaar bij Yarden. Hij wordt voorzitter van de Raad van Bestuur van Univé. Per 1 juni zal hij zich bij Univé gaan bezig houden met "de professionalisering van de Univé-formule en het vergroten van de commerciële slagkracht."

Lees verder


donderdag 18 april 2019

Live uitvaart in virtual reality

Familieleden of vrienden die niet aanwezig kunnen zijn bij de uitvaart van een dierbare kunnen voortaan via virtual reality toch een ervaring beleven alsof ze gewoon bij de uitvaart zijn. In het uitvaartcentrum van Yarden in Fluitenberg is een 360 graden-camera geïnstalleerd, dat meldt de Hoogenveense Courant.

Lees verder


dinsdag 16 april 2019

Graflantaarns vernield op begraafplaats Kerkrade

Op een begraafplaats in Kerkrade zijn dertig graflantaarns vernield. Het gaat om de begraafplaats aan de Van de Weijerstraat. De politie is een onderzoek gestart om de grafschenner(s) te vinden, dat meldt 1Limburg.nl.

Lees verder


maandag 15 april 2019

Overeenstemming Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Het bestuur van Recreatieschap Geestmerambacht heeft ingestemd met de overeenkomsten voor de realisatie van Natuurpark Geestmerloo. Onderdeel van het natuurpark is een natuurbegraafplaats. Nu alle lichten op groen staan kan men beginnen met de realisatie van de natuurbegraafplaats.

Lees verder


maandag 15 april 2019

Rechter: Kinderen mogen afscheid nemen van vader

De rechter heeft twee kinderen van een overleden man uit Almelo toestemming gegeven om afscheid te nemen van hun vader. De stiefmoeder wilde de twee kinderen van de man het recht ontnemen om afscheid te kunnen nemen en daarom stapten de kinderen naar de rechter, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


vrijdag 12 april 2019

Uitvaartbranche wil dat overheid kwaliteitseisen gaat stellen aan uitvaartondernemers

Op donderdag 11 april jl. heeft een rondetafelgesprek plaatsgevonden bij de vaste commissie voor binnenlandse zaken. Onderwerp was de modernisering van de wet op de lijkbezorging. Helaas waren er slechts twee Kamerleden aanwezig maar dat stond een zinvolle bijeenkomst niet in de weg. Het meest besproken onderwerp was de kwaliteit van de dienstverlening in de uitvaartbranche en dan met name die van nieuwe toetreders.

Lees verder


vrijdag 12 april 2019

Jaarverslag ombudsman uitvaart

In 2018 hebben 134 mensen contact opgenomen met het klachteninstituut. Dat is hetzelfde aantal als in 2017. In totaal werden er 120 klachten ingediend. Het aantal zaken waarin de ombudsman tot een oordeel kwam uit op slechts tien. De ombudsman meldt in het jaarverslag dat er verder weinig bijzonderheden te melden zijn over 2018.

Lees verder


donderdag 11 april 2019

Nieuwe crematoria verplichten om elektrische ovens te gebruiken

Donderdag werd in Den Haag het Rondetafelgesprek gehouden over de modernisering van de uitvaartbranche. Diverse betrokken partijen mochten hun meningen en zienswijzen voorleggen aan de aanwezige Kamerleden. Een van de insprekers was Evert de Niet, voorzitter van GreenLeave. Zijn organisatie wil dat de overheid in de nieuwe wet opneemt dat nieuwe crematoria niet meer op het gas mogen worden aangesloten.

Lees verder


donderdag 11 april 2019

Loop voorop met de ondersteuning van Faber FuneralTech (partner content)

De wereld verandert snel. Zo ook de uitvaartwereld. Onder invloed van maatschappelijke, culturele en conjuncturele ontwikkelingen wijzigen ook wensen en mogelijkheden. Uitvaartondernemers dienen daarbij topprestaties te leveren, want nabestaanden zijn veeleisender dan ooit. Er rust dus veel verantwoordelijkheid op de schouders van de uitvaartondernemer. Dat is dan ook de reden waarom Faber FuneralTech, de bekende leverancier van uitvaartbenodigdheden en -mobiliteit, haar dienstverlening heeft uitgebreid.

Lees verder


donderdag 11 april 2019

Overledene geeft vaker boodschap mee in rouwadvertentie

Uitvaarttradities veranderen door de jaren heen. Dat geldt voor de invulling van de dag van het afscheid maar ook voor rouwadvertenties. De redactie van de Telegraaf constateert dat overledenen steeds vaker een laatste boodschap meegeven in hun rouwadvertentie.

Lees verder


donderdag 11 april 2019

Schouwarts moet uitvaartondernemer waarschuwen voor radioactiviteit

De BGNU wil dat schouwartsen uitvaartondernemers gaan waarschuwen als een overledene radioactief is. Dat moet de schouwarts ook doen als er sprake is van besmettingsgevaar, dat meldt de Trouw.

Lees verder


woensdag 10 april 2019

RTL onderzoekt onterechte facturen uitvaart

Het komt helaas nog steeds voor dat nabestaanden na de uitvaart een onverwachte rekening ontvangen van het verzorgingshuis. Het gaat dan om kosten voor het opbaren in de eigen kamer van de overledene. RTL wil graag in contact komen met nabestaanden die zo’n rekening hebben ontvangen.

Lees verder


dinsdag 9 april 2019

Extra parkeerplaatsen crematorium Cuijk

Crematorium Buitenplaats Zevenhutten in Cuijk krijgt 25 extra parkeerplaatsen. Daarmee hoopt eigenaar Schrijen de parkeeroverlast in de buurt te verzachten, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


dinsdag 9 april 2019

Kostenonderzoek Monuta vervelend voor crematorium Berkelland

Het onderzoek naar de kosten van (technische) crematies dat Monuta vorige week publiceerde heeft voor heel wat publiciteit gezorgd. Dat is voor sommige crematoria erg prettig, maar het onderzoek pakte slecht uit voor crematorium Hart van Berkelland uit Haarlo. Dat crematorium kwam als duurste uit de bus. Maar eigenaar Gert Brinkhorst zegt dat Monuta alleen heeft gekeken naar de tarieven overdag, dat meldt de Stentor.

Lees verder


maandag 8 april 2019

Utrecht gaat bezwaren vergunning crematorium St. Barbara onderzoeken

De gemeente Utrecht gaf begraafplaats St. Barbara in februari een vergunning voor de bouw van een crematorium. Tot vorige week konden mensen bezwaren indienen tegen de plannen. Er zijn heel wat bezwaren ingediend die de gemeente de komende tijd zal bestuderen, dat meldt DUIC.nl.

Lees verder


zondag 7 april 2019

Grote uitbreiding begraafplaats Elzenhof Harderwijk

Begraafplaats Elzenhof in Harderwijk wordt volgend jaar flink uitgebreid. Er wordt ruimte gecreëerd voor 3300 extra graven, dat meldt de Stentor. De helft van het nieuwe deel zal bestaan uit een natuurbegraafplaats.

Lees verder


vrijdag 5 april 2019

Zondag: Hoe doe je dat, kinderen ondersteunen bij een groot verlies’

Zondag 14 april a.s. is er in Andante Café (Crematorium Tilburg) een lezing c.q. interactieve middag i.s.m. netwerk Sterven en Rouw.

Lees verder


donderdag 4 april 2019

Uitbreiding Chinese begraafplaats Zwolle

De Chinese begraafplaats op herinneringspark Kranenburg in Zwolle wordt uitgebreid. De gemeente Zwolle wil meer plek creëren omdat driekwart van de bestaande graven al zijn uitgegeven, dat meldt de Stentor.

Lees verder


woensdag 3 april 2019

Hoge prijzen door gebrek aan concurrentie crematoria

Het maakt voor consumenten erg veel uit of er meerdere crematoria zijn gevestigd in hun regio of maar één. Het prijzenonderzoek van Monuta laat zien dat men in het oosten van het land veel meer geld kwijt is voor een crematie dan in het westen van het land. Dat komt omdat er in het oosten te weinig concurrentie is, dat meldt de Stentor.

Lees verder


dinsdag 2 april 2019

Nieuw op Uitvaartbranche.nl: Studio 18 Lijsten

Studio 18 Lijsten is een groothandel op het gebied van fotolijsten die zich kenmerkt door:Kwaliteit
Persoonlijk contact
Korte lijnen

Studio 18 Lijsten biedt een eigen lijn van fotolijsten aan, de Studio 18 Collectie. Deze collectie aan fotolijsten is speciaal samengesteld voor de uitvaartbranche.

Lees verder


dinsdag 2 april 2019

Lezing over zorg, compassie en menselijkheid

Op 10 april organiseert Crematorium Tilburg i.s.m. Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant wederom een lezing in één van de aula’s aan de Karel Boddenweg 5 te Tilburg.

Lees verder


dinsdag 2 april 2019

Bestemmingsplan crematorium Groningen niet geschorst

De Raad van State heeft bepaald dat de gemeente Groningen het bestemmingsplan voor de realisatie van een crematorium aan het Hoendiep niet hoeft te schorsen, dat meldt RTV Noord.

Lees verder


dinsdag 2 april 2019

Monuta presenteert graf- en crematiekosten 2019

Er zijn grote verschillen in de graf- en crematiekosten per gemeente in Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Monuta naar de graf- en crematiekosten bij 1.684 begraafplaatsen en voor het eerst onder 85 crematoria. In Groningen zijn de kosten voor een graf1 het hoogst (7.306 euro), in Losser het laagst (733 euro). Een crematie2 is in Amsterdam met 406 euro het goedkoopst, Berkelland en Zutphen zijn met 985 euro het duurst. Hierbij is alléén gekeken naar de kosten van crematie zonder gebruik van faciliteiten en zonder begeleiding van nabestaanden, in sommige gevallen valt de asbestemming in de prijs.

Lees verder


maandag 1 april 2019

Yarden in financiële problemen (update)

Uitvaartorganisatie Yarden zit in zwaar weer. De grote portefeuille met naturapolissen brengt Yarden in de problemen. Deze naturapolissen kosten Yarden te veel geld, dat meldt het FD. Volgens het FD zit toezichthouder De Nederlandse Bank er bovenop.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder