Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JULI 2019

donderdag 31 juli 2019

Minder sterfte in 2019

In de eerste helft van 2019 zijn 3700 minder mensen overleden dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft te maken met de zeer lange griepgolf van 2018 waardoor mensen toen eerder zijn overleden.

Lees verder


donderdag 30 juli 2019

Wandeling over Zorgvlied

Aanstaande zondag wordt op begraafplaats Zorgvlied in Amstelveen een funeraire wandeling gehouden. De auteurs van het boek Wandelen over Zorgvlied nemen de deelnemers mee langs historische en moderne graven.

Lees verder


donderdag 26 juli 2019

Smid schenkt klok aan begraafplaats

Het bestuur en de beheerder van de RK-begraafplaats in Sint-Michielsgestel zijn heel blij met een nieuwe klok met klokkenstoel die is geschonken door smederij Van der Helm. De smid heeft een gegoten bel die jaren op een plank voorzien van mooie krullingen, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


donderdag 25 juli 2019

Crematorium Heidehof dementievriendelijk

Het Apeldoorns crematorium Heidehof heeft het certificaat Samen Dementievriendelijk ontvangen. Alle medewerkers hebben een training gevolgd waarin ze leren hoe ze signalen van dementie kunnen herkennen. Ze kunnen mensen met dementie daardoor beter van dienst zijn, dat meldt het Apeldoorns Stadsblad.

Lees verder


donderdag 24 juli 2019

Crematorium Alkmaar na de zomer open

In oktober wordt het nieuwe crematorium met uitvaartcentrum aan de Meerweg in Alkmaar in gebruik genomen. Het crematorium is een gezamenlijk initiatief van uitvaartorganisaties Monuta en PC Uitvaart.

Lees verder


donderdag 24 juli 2019

Geld voor uitvaart binnen drie uur binnen via crowdfunding

Binnen drie uur is er 11.000 euro opgehaald voor de uitvaart van een motorrijder die maandagavond verongelukte in Almere. Het geld is binnengehaald via een crowdfundingsactie, dat meldt Omroep Flevoland.

Lees verder


donderdag 23 juli 2019

Voor elke overledene een boom in Drunen

Op het kerkhof van parochie Wonderbare Moeder in Drunen mag vanaf nu as worden uitgestrooid. De gemeente heeft een vergunning gegeven voor het verstrooien van de as van maximaal 66 mensen per jaar. De begraafplaats wil voor elke overledene waar de as van wordt uitgestrooid een boom plaatsen, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


donderdag 22 juli 2019

Nabestaandenpensioen mogelijk naar vijf jaarsalarissen

Vakbonden en werkgevers willen dat mensen na het overlijden van hun dierbare vijf jaarsalarissen uitgekeerd krijgen van het pensioenfonds als nabestaandenuitkering. Partners moeten de keuze krijgen om het geld verdeeld over vijf jaren te ontvangen of dat ze een levenslange uitkering krijgen, dat meldt de Volkskrant.

Lees verder


donderdag 19 juli 2019

Vuurspuwers bij uitvaart entertainer Losser

Hans Davina, kok en entertainer uit Enschede, heeft donderdag een bijzondere uitvaart gekregen in de openlucht in Losser. Davina was enige tijd ziek en regelde in die tijd zijn gehele uitvaart. Het werd een uitvaart die helemaal paste bij de Twentse entertainer.

Lees verder


donderdag 18 juli 2019

Hoe zit het met de verkoop van het huis van een overledene (partner content)

Als ouders komen te overlijden erven de kinderen normaliter het huis. Nadat zij het verdriet hebben verwerkt komen zij voor een lastige keuze; Houden we het huis of verkopen we deze? In de meeste gevallen wordt er gekozen voor het tweede en word het huis verkocht. Maar hoe zit dan nou precies? In dit artikel wordt uitgelegd hoe het ouderlijk huis verkocht kan worden en met welke zaken er rekening gehouden moet worden.

Lees verder


donderdag 18 juli 2019

Crematorium Beesd geheel klimaatneutraal

Het nieuwe crematorium ’t Lief in Beesd opent eind dit jaar haar deuren. Het crematorium zal elektrisch en klimaatneutraal gaan cremeren. Het gebouw zal de elektriciteit zelf opwekken.

Lees verder


donderdag 17 juli 2019

Man uit Arnhem ligt maanden dood in huis

Al negen maanden stond het achterraam aan de achterzijde van een woning van een man in de Arnhemse wijk Presikhaaf open. Al die tijd zag niemand hun buurman, maar pas vandaag viel de politie binnen. Binnen werd het lichaam van de man gevonden dat er waarschijnlijk al maanden lag, dat meldt Omroep Gelderland.

Lees verder


donderdag 17 juli 2019

Onderzoek naar grafschennis Joodse begraafplaats

Een graf op de Joodse begraafplaats in buurtschap Hebrecht bij Vlagtwedde is opengemaakt. De recherche is een onderzoek gestart naar deze bijzondere vorm van grafschennis.

Lees verder


donderdag 17 juli 2019

Klachten over onkruid? Help mee met onkruid wieden

De katholieke begraafplaats aan de Parallelweg in Geleen wordt onderhouden door drie vrijwilligers. Elke donderdag zijn ze tussen 09.00 en 12.00 bezig om onder andere het onkruid te verwijderen. Maar met drie man in drie uur is er geen houden aan en daarom groeit er veel onkruid. Iemand plaatste op Facebook een foto en beklaagde zich over het vele onkruid.

Lees verder


donderdag 17 juli 2019

Afscheidshuis in Colmschate in september in gebruik

Het nieuwe afscheidshuis bij de Ichtuskerk in Colmschate is dinsdag geplaatst. Er wordt nu hard gewerkt aan onder andere de inrichting. Als alles volgens planning verloopt kan de eerste overledene er in september worden opgebaard, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 16 juli 2019

Honderden grafheuvels ontdekt op de Veluwe

Vrijwilligers hebben in de afgelopen maanden honderden mogelijke grafheuvels ontdekt op de Veluwe. Ze hebben de grafheuvels ontdekt na onderzoek van digitale kaarten, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 15 juli 2019

Gedicht op bankje bij graf in Stadskanaal

Herinnert u het verhaal over het bankje van meneer Meijer uit Stadskanaal nog? Hij had een bankje staan bij het graf van zijn vrouw, maar de gemeente vond dat dat bankje weg moest. Het zorgde voor verontwaardigde reacties uit het hele land en een handtekeningenactie. Inmiddels staat het bankje weer op de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 15 juli 2019

Memorial Garden bij stadion Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft als eerste voetbalclub in Nederland een Memorial Garden op het terrein van de voetbalclub. Supporters kunnen op deze bijzondere plek hun overleden voetbalvrienden herdenken.

Lees verder


donderdag 15 juli 2019

Foto's van bijzondere rouwstoet door Leeuwarden

Vrijdag 12 juli trok een bijzondere rouwstoet door de Leeuwarder Binnenstad. Jacob de Vries Uitvaartverzorging uit Britsum vierde zijn 25-jarig jubileum met een ‘Uitvaart in scène’. Doel was om mensen te laten nadenken over hun uitvaart, want er is tegenwoordig veel meer mogelijk dan ‘koffie en cake’. Onder meer een rouwmotor, -bakfiets, -koets en gospelkoor maken onderdeel uit van de stoet. Ook werd een uitvaartkist vervoert op een praam.

Lees verder


donderdag 12 juli 2019

Geen grafrover maar beheerder met bloemen aan de haal

De afgelopen dagen reageerden heel wat mensen verontwaardigd op een Facebook bericht waarin stond dat er bloemen werden gestolen op de katholieke begraafplaats in Delden. Maar nu blijkt dat de bloemen niet zijn gestolen, maar dat ze zijn verwijderd door de beheerder, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 12 juli 2019

Grote oefening koninklijke uitvaart

Vorige maand zijn ongeveer honderd mensen twee dagen bij elkaar gekomen in paleis Noordeinde in Den Haag. Ze hebben daar gegevens uitgewisseld en gekeken of het draaiboek met codenaam CP 100 nog up to date is, dat meldt de Volkskrant.

Lees verder


donderdag 12 juli 2019

Problemen bij crematie zonder kist in Uden

Uit de schoorsteen van crematorium De Wende in Uden kwamen woensdagavond vlammen en zwarte rook. Dat gebeurde nadat de temperatuur in de oven te hoog was opgelopen tijdens een crematie van een overledene zonder kist, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


donderdag 11 juli 2019

Tijdelijke oplossing voor café Roosenburgh van De Nieuwe Ooster

Café Roosenburgh van begraafplaats De Nieuwe Ooster blijft de komende zomerperiode toch beperkt geopend. Museum Tot Zover en De Nieuwe Ooster hebben samen een plan uitgewerkt om dit mogelijk te maken. De vrijwilligers zetten zich in om de vele gaten in het rooster te dichten. Dit resulteert in beperktere openingstijden dan het zomerrooster van de afgelopen jaren.

Lees verder


donderdag 11 juli 2019

Avondcrematies mogelijk in crematorium Hilversum

Vanaf heden is het mogelijk om ook avondcrematies te laten plaatsvinden bij crematorium Zuiderhof aan de Kolhornseweg 13 te Hilversum. Helaas is uit het bestemmingsplan gebleken dat uitvaarten op de zondag niet zijn toegestaan. We hopen in de toekomst alsnog deze dienst te kunnen aanbieden.

Lees verder


donderdag 11 juli 2019

CDA Leeuwarden wil minder onkruid op begraafplaatsen

De fractie van het CDA in Leeuwarden stoort zich aan het vele onkruid dat groeit op de gemeentelijke begraafplaatsen. De partij wil van het college horen waarom niet al het onkruid wordt weggehaald, dat meldt de Leeuwarder Courant.

Lees verder


donderdag 10 juli 2019

Joodse begraafplaats s’-Heerenberg mogelijk opgeknapt

De oude Joodse begraafplaats in het Bergherbos in s’-Heerenberg is in de afgelopen jaren slecht onderhouden. De 22 grafzerken op de begraafplaats staan schots en scheef en het onkruid heeft vrij spel. Raadslid Henk Grootte wil dat de begraafplaats wordt opgeknapt.

Lees verder


donderdag 9 juli 2019

Koffie gestolen op begraafplaats Coevorden

Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken in een gebouw van de begraafplaats aan de Ballastweg in Coevorden.

Lees verder


donderdag 9 juli 2019

Zondagmiddaguitvaarten en avondcrematies in Hilversum

Vanaf heden is het mogelijk om ook avondcrematies te laten plaatsvinden bij crematorium Zuiderhof aan de Kolhornseweg 13 te Hilversum. Zondagmiddaguitvaarten zijn inmiddels ook een mogelijkheid bij de Uitvaartstichting.

Lees verder


donderdag 8 juli 2019

Café begraafplaats De Nieuwe Ooster sluit

Café Roosenburg op de Amsterdamse begraafplaats De Nieuwe Ooster sluit haar deuren. Afgelopen week heeft directeur Dirk Jan Francissen van De Nieuwe Ooster aan de medewerkers (vrijwel allemaal vrijwilligers) meegedeeld dat het café vanaf volgende week maandag dicht gaat. Dit tot grote teleurstelling van de medewerkers en het naastgelegen uitvaartmuseum Tot Zover.

Lees verder


donderdag 8 juli 2019

Disney toont zich van slechte kant; geen Spider-Man grafmonument voor kind

In Engeland wordt met verontwaardiging gereageerd op het besluit van Disney dat op het graf van een 4-jarig jongetje geen ‘Spider-Man grafmonument' mag komen. De vader van het jongetje had het entertainmentbedrijf om toestemming gevraagd, maar deze weigert mee te werken.

Lees verder


donderdag 8 juli 2019

Column Youp van’t Hek over Yarden

‘Dus alle bij Yarden verzekerde overledenen moeten binnenkort zelf naar het crematorium lopen. Met hun urn onder de arm’. Het zijn de openingszinnen van de nieuwe column van Youp van’t Hek waarin hij onder andere stilstaat bij het besluit van Yarden om verzekerden te gaan laten bij betalen.

Lees verder


donderdag 8 juli 2019

Architectuurprijs Crematorium Weerterland

Crematorium Weerterland heeft de Architectuurprijs Weert en Nederweert gewonnen. Het crematorium is ontworpen door Cees Metz die zelf woont in Weert.

Lees verder


donderdag 5 juli 2019

Bouw DomusDela valt duurder uit

De bouw van DomusDela in Eindhoven kost geen 22,5 maar 25 miljoen euro. De kostenstijging wordt veroorzaakt door hogere bouwkosten en de drukte op de bouwmarkt, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 5 juli 2019

Vernielingen op begraafplaats Duinhof IJmuiden

Vandalen hebben in juni schade aangericht op de gemeentelijke begraafplaats Duinhof in IJmuiden. De bedrading van de automatische schuifpoort bij de ingang is eruit getrokken waardoor deze niet meer open en dicht kon, dat meldt Jutter.nl.

Lees verder


donderdag 4 juli 2019

BGNU bestudeert vonnis mortuariumkosten

Brancheorganisatie BGNU bestudeert het vonnis van de rechter over mortuariumkosten die in rekening worden gebracht zonder dat iemand opdracht gegeven heeft tot een dienst. De brancheorganisatie laat in een reactie aan Uitvaartbranche.nl weten dat men kijkt wat het vonnis betekent voor haar leden.

Lees verder


donderdag 4 juli 2019

Samenwerking Uitvaartverzorging Van Vuure en In Memoriam Uitvaarten

Gooise uitvaartverzorger Van Vuure met een eigen uitvaartcentrum op Begraafplaats Carspelhof gaat in zee met Weesper In Memoriam Uitvaarten van Monique Houtzager, die tevens uitvaarten verzorgt in Wijdemeren, Gooi e.o. Samen organiseren zij een reeks gratis lezingen omtrent het thema omgaan met sterven en dood. Maandag 8 juli is de eerste lezing. Thema is ‘Wat gebeurt er met de ziel na de dood?’ Spreker Willem Glaudemans baseert zijn verhaal op bijna-dood-ervaringen, oude culturele overleveringen en wetenschappelijk bewustzijnsonderzoek

Lees verder


donderdag 4 juli 2019

Moeder staat 3 jaar na overlijden nog voor het raam op Street View

Roger van der Kraan plaatste onlangs een oproep op Twitter waarop hij Google Street View vraagt om de foto van de Maassluise Van der Horststraat niet te veranderen. Op de foto is zijn overleden moeder te zien die voor het raam staat te zwaaien. Dat deed ze volgens haar zoon altijd totdat ze drie jaar geleden overleed.

Lees verder


donderdag 4 juli 2019

Weinig Friezen hebben een naturapolis

Naar aanleiding van de financiële problemen bij Yarden is Omroep Friesland op onderzoek uitgegaan of ook veel Friezen gedupeerd zijn. Yarden maakte eerder deze week bekend dat verzekerden met een naturapakket vanaf 2020 zelf opdraaien voor stijgingen van de uitvaartkosten. Maar in Friesland hebben niet veel mensen een pakketverzekering.

Lees verder


donderdag 3 juli 2019

Nieuwe regels grafrechten Wageningen

De gemeente Wageningen past de regels voor het verlengen van de grafrechten aan. Het was altijd zo dat nabestaanden de grafrechten voor minimaal tien jaar konden verlengen maar die termijn wordt korter.

Lees verder


donderdag 2 juli 2019

Rechter: Zonder opdracht hoeft uitvaartondernemer mortuarium niet te betalen

De rechtbank van Amsterdam heeft een uitvaartondernemer in het gelijk gesteld die werd gedaagd door een mortuariumbeheerder. De mortuariumbeheerder bracht de uitvaartondernemer vorig jaar 135 euro in rekening voor mortuariumkosten. Maar er was geen opdracht gegeven door de uitvaartondernemer.

Lees verder


donderdag 2 juli 2019

Yarden gaat klanten laten bijbetalen

Bijna 400.000 klanten van Yarden moeten vanaf 2020 gaan bijbetalen. Deze klanten hebben een (pakket)verzekering bij Yarden die alle kosten dekt. Yarden gaat prijsstijgingen vanaf 2020 laten betalen door haar verzekerden, dat meldt de Telegraaf. Eerder waren deze kosten voor rekening van de uitvaartverzekeraar.

Lees verder


donderdag 2 juli 2019

Kanker oorzaak van 3 op de 10 sterfgevallen

In 2018 overleden ruim 153 duizend inwoners van Nederland. Met bijna 47 duizend sterfgevallen (30 procent) was kanker, net als de afgelopen jaren, de meest voorkomende doodsoorzaak. Aan hart- en vaatziekten overleed ongeveer 25 procent van de overledenen, en 1 procent van de sterfgevallen was toe te schrijven aan de griep. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Lees verder


donderdag 1 juli 2019

Geef kinderen naast seksuele voorlichting ook 'doodsvoorlichting'

In het Radio 1 programma Opinie & Commentaar pleit columniste Ellen Deckwitz voor het invoeren van doodsvoorlichting aan kinderen. Ze vindt dat het onderwerp te weinig of zelfs helemaal niet wordt besproken met kinderen. Ze vergelijkt het met het leren omgaan met de Belastingdienst: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

Lees verder


donderdag 1 juli 2019

Bert Holthof na 35 jaar met pensioen

Vanaf de opening van crematorium Kranenburg in Zwolle in 1984 is Bert Holthof er directeur. Nu hij 67 is geworden gaat hij met pensioen. Holthof laat weten dat hij zijn werk in die 35 jaar met veel plezier heeft gedaan.

Lees verder


donderdag 1 juli 2019

Bijzondere rouwstoet moet mensen laten nadenken over hun uitvaart

Vrijdag 12 juli trekt een bijzondere rouwstoet door de Leeuwarder Binnenstad. Jacob de Vries Uitvaartverzorging uit Britsum viert zijn 25-jarig jubileum met een ‘Uitvaart in scène’. Doel is om mensen te laten nadenken over hun uitvaart, want er is tegenwoordig veel meer mogelijk dan ‘koffie en cake’. Onder meer een rouwmotor, -bakfiets, -koets en gospelkoor maken onderdeel uit van de stoet. Ook wordt een uitvaartkist vervoert op een praam.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder