Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws MAART 2015


Open dag begraafplaatsen en crematorium Haarlem

31 maart 2015

Open dag begraafplaatsen en crematorium Haarlem

Op zondag 19 april wordt er op de gemeentelijke begraafplaatsen in Haarlem, in het crematorium en het yarden Uitvaartcentrum een open dag gehouden. Tussen 12.00 en 16.00 uur is het publiek welkom om te kijken en om vragen stellen.


Personeelsspecialist voor uitvaartbranche De Helpende Hand nu full service voor heel Nederland

31 maart 2015

Personeelsspecialist voor uitvaartbranche De Helpende Hand nu full service voor heel Nederland

Vanaf 1 april biedt De Helpende Hand hun personeelsdiensten voor de uitvaartbranche aan voor geheel Nederland. Voorheen lag het zwaartepunt van de werkzaamheden in West-Nederland en stond De Helpende Hand vooral bekend om haar dragerscentrale. De in 1995 opgerichte onderneming voorziet nu de uitvaartbranche in alle vormen van personeelsoplossingen, en dat voor álle voorkomende functies.


Kinderen leren van olifantenverdriet

31 maart 2015

Kinderen leren van olifantenverdriet

Afscheidsspecialist Yarden maakt de dood voor basisscholieren uit de bovenbouw bespreekbaar. Met de hulp van olifanten in de Nederlandse dierentuinen wordt de dood bespreekbaar gemaakt. Olifantenexpert Marjo Hoedemaker laat kinderen op een speelse wijze kennis maken met afscheid nemen, de dood en rouwen. De tour startte vandaag in Diergaarde Blijdorp. Yarden wil op deze manier het taboe rondom de dood doorbreken. Kinderen leren door middel van de olifantenexcursie dat de dood een onderdeel is van het leven, waar je doodgewoon over kan en mag praten.


Gratis advies- en taxatiedag ‘Tussen nu en nalatenschap

30 maart 2015

Gratis advies- en taxatiedag ‘Tussen nu en nalatenschap

Op zaterdag 11 april is de gratis advies- en taxatiedag ‘Tussen nu en nalatenschap’ in Rotterdam. Monuta, Claessens verzekeringen, Notaris Bussink, Stichting Erfzaken en Goudwisselkantoor informeren bezoekers over alles wat met hun vermogen, nalatenschap en verzekeringen te maken heeft. Ook kunnen ze waardevolle of bijzondere voorwerpen laten taxeren en verkopen.


Open dag Rebel’s Begrafenisonderneming 11 april 2015

30 maart 2015

Open dag Rebel’s Begrafenisonderneming 11 april 2015

In april van dit jaar is Rebel’s Begrafenisonderneming 10 jaar gevestigd op de Ceintuurbaan 45 te Huizen, maar dit jaar bestaat zij ook 200 jaar. Dit is reden voor het bedrijf om op zaterdag 11 april haar deuren open te stellen voor alle geïnteresseerden. Van 10:00 tot 15.00 uur bent u van harte welkom in het uitvaartcentrum aan de Ceintuurbaan 45 in Huizen.


Nieuwe uitvaartonderneming Monuta Leo Boermans

30 maart 2015

Nieuwe uitvaartonderneming Monuta Leo Boermans

De regio Heerenveen en omgeving is een nieuwe uitvaartonderneming rijker. Vanaf april verzorgt Leo Boermans uitvaarten in Akkrum/Nes, Aldeboarn, Terherne, Heerenveen, Wolvega, Noordwolde en de omliggende plaatsen onder de naam: Monuta Leo Boermans.


30 maart 2015

In dialoog over leven met de dood

‘Muzikale schouders’ is het thema van de derde dialoog over leven met de dood die zondag 12 april a.s. gehouden wordt in Andante Café bij Crematorium Tilburg.


30 maart 2015

Ethische bezwaren om crematorium huizen te laten verwarmen

In Oslo krijgt een crematorium geen toestemming om warmte door te geven aan het verwarmingsnetwerk in de omgeving. Het crematorium wilde de warmte hergebruiken, maar er zouden te veel ethische bewaren zijn om toestemming te geven voor de realisatie van het project, dat meldt het AD.


27 maart 2015

Gezellig Pasen vieren met gestolen bloemen van de begraafplaats

Het is bijna Pasen en dus willen veel mensen hun huis gezellig maken met paasdecoraties. Kennelijk hebben sommige mensen ontdekt dat er op de begraafplaats heel veel mooie planten en bloemen staan die thuis ook niet misstaan. Op de begraafplaats aan de Mastendreef in Bergen op Zoom zijn de afgelopen dagen tientallen bloemen en planten gestolen van graven, dat meldt BN De Stem.


Nederland krijgt 15 nieuwe hotelachtige uitvaartcentra

26 maart 2015

Nederland krijgt 15 nieuwe hotelachtige uitvaartcentra

Nederland krijgt de komende jaren vijftien nieuwe uitvaartcentra die qua sfeer, faciliteiten en inrichting meer op een hotel lijken. Ze staan midden in de natuur en bieden onder meer multimediale voorzieningen, nazorg voor de nabestaanden en opvang en spelenderwijs, educatief vermaak voor kinderen.


26 maart 2015

Nieuwe funeral planne AKER in Bilthoven

AKER uitvaarten verzorgt de uitvaart die bij u past. Wilt u herinnerd worden zoals u geleefd heeft? U wilt dat uw leven gevierd wordt? Onze funeral planners helpen u daarbij. Voor de best mogelijke prijs en ongeacht of en waar u verzekerd bent.

Het AKER team verwelkomt een nieuwe collega in het midden van het land (Anneke Romeijn).


26 maart 2015

Nieuwe islamitische uitvaartonderneming in Rotterdam

Faycal Rahhab uit Rotterdam is een uitvaartonderneming begonnen, speciaal voor islamitische uitvaarten. De ondernemer wil islamitische families ontzorgen als zij een uitvaart van een dierbare moeten regelen.


25 maart 2015

Bloemen- en plantenliefhebber steelt bloemen van begraafplaats Laren

Op het St. Janskerkhof worden wel eens vaker beeldjes en koper gestolen van graven, maar nu blijkt dat ook de bloemen en planten op de graven niet meer veilig zijn, dat meldt Dichtbij.nl.


25 maart 2015

Vaillant Fonds steunt kenniscentrum Tot Zover

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover in Amsterdam ontwikkelt educatieve pakketten voor scholieren dankzij steun van het Dr. C.J. Vaillantfonds, het goededoelenfonds van de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC). Henry Keizer, secretaris van de LVC: “Het geven van voorlichting over de dood is belangrijk.


Nieuwe funeral planner AKER in Bilthoven e.o

24 maart 2015

Nieuwe funeral planner AKER in Bilthoven e.o

Het AKER team verwelkomt een nieuwe collega in het midden van het land: Anneke Romeijn.


24 maart 2015

DoodONgewoon, een uitvaartshow vol gewone en ongewone mogelijkheden

Op 14 april organiseert Monuta Patricia van Vliet in samenwerking met theater Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur de uitvaartshow DoodONgewoon. Geen alledaags avondje uit. Deze avond biedt bezoekers een show met infotainment; van improvisatietheater tot muziek en van cabaret tot readings van een medium. Om u te informeren en te inspireren.


24 maart 2015

Dag van de Uitvaart - Sappemeer

De federatie van uitvaartverenigingen in de provincie Groningen bestaat, in 2015, 75 jaar.
In verschillende gemeenten wordt hierbij stilgestaan, zo ook in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.


23 maart 2015

Begraafplaats voor veteranen bij ereveld in Loenen

Het Veteranen Platform en de Oorlogsgravenstichting willen dat er een begraafplaats wordt aangelegd voor overleden veteranen. De initiatiefnemers willen de begraafplaats aanleggen vlakbij het ereveld in Loenen, dat meldt Omroep Gelderland.


Speciale uitvaartsite voor Leeuwarden

19 maart 2015

Speciale uitvaartsite voor Leeuwarden

Vanaf vandaag kunnen inwoners van Leeuwarden voor informatie over het thema uitvaart terecht op Uitvaart-leeuwarden.nl. Op de website is praktische informatie te vinden over alles wat te maken heeft met de uitvaart in Leeuwarden. De site is er voor mensen die plotseling de uitvaart van een dierbare moeten regelen, maar ook voor mensen die zich oriënteren op hun eigen toekomstige begrafenis of crematie.


Video: Druk bezochte ontmoetingsdag bij Ouwerkerk International

18 maart 2015

Video: Druk bezochte ontmoetingsdag bij Ouwerkerk International

Afgelopen donderdagmiddag 12 maart was bij Ouwerkerk International -specialist in internationaal rouwtransport- in Utrecht een ontmoetingsmiddag die druk werd bezocht door zakelijke relaties van internationale verzekeraars, alarmcentrales, contacten bij ambassades/consulaten, religieuze leiders etc.


18 maart 2015

Nieuw op de Wel Zijn Markt 2015: Cluster Leven & Dood

Op 16 april 2015 wordt voor de vijfde keer de Wel Zijn Markt georganiseerd in winkelcentrum Schalkwijk te Haarlem. Dit jaar beloofd het de grootste welzijnmarkt van Nederland te worden met minimaal 80 kramen.


Bergerbos genomineerd als kinder geluksplek

18 maart 2015

Bergerbos genomineerd als kinder geluksplek

De Verenigde Naties hebben 20 maart uitgeroepen tot "International Hapiness day". De gemeente Roerdalen, waar de Natuurbegraafplaats Bergerbos is gelegen, is een gemeente die het kleine geluk koestert. Haar slogan luidt "De gemeente van het kleine geluk". Nu heeft de gemeente haar inwoners gevraagd om alle speciale plekken in hun gemeente aan te wijzen voor de nominatie geluksplek. Inwoners hebben hier massaal op gereageerd en 200 plekken in hun gemeente aangewezen. Uiteindelijk zijn hieruit 25 plekken geselecteerd. Zes van deze plekken zijn ook genomineerd als kinder geluksplek, waaronder Bergerbos.


18 maart 2015

Grote verschillen in grafkosten per gemeente

Grafkosten verschillen sterk per provincie en zelfs per gemeente. Dat blijkt uit onderzoek van Monuta naar de grafkosten van 1033 begraafplaatsen in 380 gemeenten. In de Randstad betaal je al snel het dubbele aan grafkosten in vergelijking met het zuiden van het land.


Nieuwe kledinglijn Monuta goed ontvangen

17 maart 2015

Nieuwe kledinglijn Monuta goed ontvangen

De nieuwe bedrijfskleding voor uitvaartorganisatie Monuta, ontworpen door modeontwerper Mattijs van Bergen, wordt sinds vorige week door zo'n 650 medewerkers in uitvaartcentra en crematoria gedragen. De lijn met de naam ‘Skyfall' is goed ontvangen en vanuit heel het land komen positieve reacties binnen.


17 maart 2015

Herinneringsbijeenkomst voor nabestaanden

Op zondag 22 maart om 11.00 uur houdt coöperatie DELA in Nijmegen een herinneringsbijeenkomst voor iedereen die een dierbare verloren heeft. Deze vaak zeer goedbezochte bijeenkomsten zijn bedoeld om een moment stil te staan, terug te kijken en vooruit te kijken. Deze herinneringsbijeenkomst vindt plaats op de bouwlocatie van het nieuw te bouwen crematorium aan de Staddijk in Dukenburg.


Monuta van Zoeren nieuwe uitvaartonderneming op de Utrechtse Heuvelrug

16 maart 2015

Monuta van Zoeren nieuwe uitvaartonderneming op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een uitvaartonderneming rijker. Vanaf 16 maart verzorgt Martino van Zoeren uitvaarten in Maarn, Doorn, Leersum, Driebergen-Rijssenburg, Amerongen, Woudenberg, Scherpenzeel, Maarsbergen, Austerlitz, Overberg en omgeving. Dit doet hij onder de naam: Monuta van Zoeren.


Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: De ziel van de uitvaartondernemer

16 maart 2015

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: De ziel van de uitvaartondernemer

Een paar jaar geleden gaf ik een workshop voor een uitvaartondernemer. Een grote regionale speler, die zoals zovele anderen, worstelde met de groeiende concurrentie van ZZP’ers. Ik had voor die gelegenheid de websites bezocht van diverse uitvaartverzekeraars/bedrijven en de wervende teksten die ik daar vond naast elkaar in een slide gezet. Bijzonder experiment. Want wat bleek?


Woudenberg kiest voor duurzame grafkelders

13 maart 2015

Woudenberg kiest voor duurzame grafkelders

De gemeente Woudenberg realiseerde in samenwerking met Den Boer Econorm in 2010 een grafveld met duurzame grafkelders. Inmiddels zijn deze grafkelders uitgegeven en worden er opnieuw 18 duurzame 2in1 grafkelders geplaatst. Deze grafkelders zijn geschikt voor twee bijzettingen.


12 maart 2015

Jongeren bespreken uitvaartwensen meestal niet

Ruim de helft van de jongeren heeft nog nooit nagedacht over hun eigen uitvaart. En als zij wel hebben nagedacht over hun uitvaartwensen, worden deze meestal niet met anderen besproken. Slechts 21% heeft zijn of haar ideeën besproken met ouders of vrienden. Minder dan 1% heeft de uitvaarwensen vastgelegd op papier, op de computer of bij een uitvaartverzekeraar.


12 maart 2015

Paardencrematorium Westerhout komt met uniek humaan crematieconcept

Crematie Centrum Westerhout stond bekend als een paardencrematorium. Maar vanaf nu kunnen er in het crematorium ook mensen worden gecremeerd. Er is een tweede oven geplaatst in het crematorium waarin overledenen tot 300 kilo kunnen worden gecremeerd. Het bijzondere is dat het crematorium zich rechtstreeks richt op de consument en niet op uitvaartondernemers.


Nieuw uitvaartcentrum in Stein

11 maart 2015

Nieuw uitvaartcentrum in Stein

Op 29 maart aanstaande opent ‘Pegasus Uitvaarzorg’ officieel haar nieuwe uitvaartcentrum aan de Smeetsstraat 46 in Stein. De Zuid-Limburgse uitvaartonderneming stelt een ieder daarbij in de gelegenheid het nieuwe pand te komen bekijken en kennis te maken met het betrokken team achter Pegasus Uitvaartzorg.


11 maart 2015

Begraafplaatsen Bronckhorst worden monument

De historische delen van de algemene begraafplaatsen in Vorden, Steenderen, Zelhem en Hengelo worden als gemeentelijke monument aangewezen. Ook de Joodse begraafplaats in Vorden wordt een monument. De gemeente Bronckhorst heeft dit besloten na cultuurhistorisch onderzoek naar de begraafplaatsen, dat meldt De Gelderlander.


10 maart 2015

Crematorium bij Winkelpark Hoogezand-Sappemeer

Monuta mag mogelijk een crematorium bouwen aan de zuidzijde van Winkelpark Hoogezand-Sappemeer, dat meldt het Dagblad van het Noorden. Verantwoordelijk wethouder Erik Drenth heeft dit maandagavond laten weten aan de gemeenteraad.


10 maart 2015

‘Mam’: documentaire over alzheimer

‘Nu mijn moeder de ziekte van Alzheimer heeft, zie ik haar niet verdwijnen, ik zie haar tevoorschijn komen.’ Met die woorden typeert theatermaker Adelheid Roosen haar kijk op de ziekte van haar moeder, prachtig verfilmd in haar documentaire ‘Mam’. Op woensdag 25 maart 2015 om 20.00 uur wordt ‘Mam’ vertoond in Yarden crematorium Haarlem, Vergierdeweg 271, 2026 BJ Haarlem.


9 maart 2015

Stichting GreenLeave waarschuwt voor milieugevolgen (wens)ballonnen

Vorige week kondigde de gemeente Amsterdam aan het oplaten van ballonnen op evenementen met meer dan 100 bezoekers, te gaan verbieden. Een goede ontwikkeling, die ook de Stichting GreenLeave ondersteunt. Het oplaten van (wens)ballonnen is immers nog altijd een populair ritueel bij het afscheid. Helaas denken nabestaanden op zo’n moment niet altijd na over de gevolgen. De (wens)ballonnen vervuilen het milieu en kunnen desastreus zijn voor dieren. De uitvaartondernemers die aangesloten zijn bij de Stichting GreenLeave, gericht op het adviseren over en aanbieden van de duurzame uitvaart, raden het gebruik van wensballonnen dan ook af.


5 maart 2015

Yarden reikt Star Award uit aan beste crematorium

Afscheidsspecialist Yarden heeft gisteravond de Star Award 2014 uitgereikt aan het best presterende Yarden crematorium van Nederland. Met de uitreiking van deze prijs wil Yarden klantbeleving en professionaliteit belonen. De eerste prijs ging naar Uitvaartcentrum, Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen in Den Haag. Crematorium Schagerkogge in Schagen is uitgeroepen tot regionale winnaar.


Nieuw op Uitvaart-Amersfoort.nl: van Krimpen Statema Uitvaartzorg (Woudenberg)

4 maart 2015

Nieuw op Uitvaart-Amersfoort.nl: van Krimpen Statema Uitvaartzorg (Woudenberg)

Elke uitvaart is een unieke gebeurtenis. Iedereen heeft een eigen band met de overledene en iedereen heeft zo zijn eigen gevoelens en gedachten over de invulling van de uitvaart. Samen nemen wij in alle rust de tijd om de uitvaart voor te bereiden. Daar staan meestal vier tot vijf dagen voor. De uitvaartverzorger zal u voorlichten over de keuzes die u kunt maken en op welk moment deze keuzes gemaakt moeten worden. Niet alles hoeft namelijk op de eerste dag besloten te worden.


4 maart 2015

Video: Het is stil bij het graf van Rinus Michels

De enige coach die ooit een grote prijs won met het Nederlands elftal overleed gisteren exact tien jaar geleden. De Amsterdamse coach werd begraven in het familiegraf in Valkenswaard en dat is iets wat weinig mensen weten. Omroep Brabant bezocht het graf van Michels en constateerde dat de trainer die miljoenen Nederlands in extase bracht in 1988 van niemand een bloemetje heeft gekregen op zijn tiende sterfdag.


4 maart 2015

Uitvaart op Maat Verzekering schudt traditionele markt wakker

Afscheidsspecialist Yarden flexibiliseert het uitvaartverzekeringslandschap met de Yarden Uitvaart op Maat Verzekering. Verzekerden zijn niet langer met handen en voeten geboden aan een statisch product. Zij bepalen zelf de looptijd van de verzekering, de premie en kunnen het verzekerde bedrag tussentijds wijzigen. Met de Uitvaart op Maat Verzekering biedt Yarden een verzekering die een heel leven past. Klanten zitten hierdoor niet vast aan hun uitvaartverzekering, maar kunnen hun verzekering gemakkelijk afkopen op basis van een eerlijke afkoopwaarderegeling.


4 maart 2015

Uitnodiging ontmoetingsmiddag en presentatie bedrijfsfilm Ouwerkerk International

Op donderdag 12 maart aanstaande wordt in het DELA Uitvaartcentrum aan de Wezerdreef 11 in Utrecht een ontmoetingsmiddag georganiseerd, waarvoor je van harte bent uitgenodigd. Het ontvangst is om 14.30 uur, het programma begint om 15.00 uur en we sluiten om 18.00 uur af.


Nieuwe adverteerders Uitvaart-Alkmaar.nl: Salam Terakhir en Bloembinderij Alfra

3 maart 2015

Nieuwe adverteerders Uitvaart-Alkmaar.nl: Salam Terakhir en Bloembinderij Alfra

Sindskort is er een nieuwe site die helemaal gewijd is aan een uitvaart in of rond Alkmaar: Uitvaart-Alkmaar.nl. Vandaag presenteren 2 nieuwe bedrijven zich op de site: Salam Terakhir uitvaartverzorging en Bloembinderij Alfra. Deze twee Alkmaarse bedrijven kunnen u helpen met een uitvaart naar wens in Alkmaar.


3 maart 2015

Stem op uw favoriete goede doel

In 2015 bestaat Rebel’s Begrafenisonderneming 200 jaar en dat willen zij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Om dit heugelijke feit te vieren en de maatschappelijke rol die Rebel’s Begrafenisonderneming in al die jaren heeft vervuld, verder te onderstrepen. Begin dit jaar zijn zij van start gegaan met een actie waarin zij een door het publiek aangedragen goed doel zullen ondersteunen.


2 maart 2015

Tweede crematorium Uden opent haar deuren deze maand nog

Christine Veldhoen Uitvaartzorg uit Uden legt momenteel de laatste hand aan haar nieuwe crematorium. Het nieuwe crematorium is gerealiseerd aan de Linie 9 in Uden, dat meldt het Brabants Dagblad. Een woordvoerder van Christine Veldhoen Uitvaartzorg laat in de krant weten dat nog niet precies duidelijk is wat de exacte openingsdatum zal zijn.


2 maart 2015

Open dag in het vernieuwde crematorium Rosmalen

Op zondag 8 maart houdt crematorium Rosmalen aan de Oude Baan-Oost 170 een open dag. Het crematorium is onlangs verbouwd en heeft nu een kleurrijke en sfeervolle inrichting. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. De deuren van crematorium Rosmalen staan open van 12.00 tot 15.30 uur.


2 maart 2015

Vrijwilligers gezocht voor informatiepunt begraafplaats Den Helder

Vorig jaar is het echtpaar Duijvelshoff vrijwillig begonnen met een service en informatiepunt op de algemene begraafplaats in Den Helder. Hier kunnen bezoekers van de begraafplaats dagelijks terecht met vragen of om bijvoorbeeld tuingereedschap of een rollator te lenen. Het initiatief is een groot succes en daarom is men opzoek naar meer vrijwilligers, dat meldt Den Helder Actueel.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >