Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws FEBRUARI 2009

donderdag 27 februari 2009

Yarden lanceert nieuwe campagne

Yarden uitvaartorganisatie lanceert op 1 maart a.s. een geheel nieuwe campagne. In 2008 stond het vastleggen van uitvaartwensen centraal. Deze campagne was zeer succesvol. Zo is de naamsbekendheid vorig jaar gestegen naar 60%. De nieuwe campagne wordt uitgebreid met de rol van nabestaanden. Het is een logisch vervolg want individuele uitvaartwensen vormen de basis van een unieke uitvaart. Maar de rol van de nabestaanden is minstens zo belangrijk.

Lees verder


donderdag 26 februari 2009

13 maart a.s.: Aandacht voor de dood (Zeist)

Een levendige informatiemarkt met lezingen, activiteiten, organisaties en bedrijven om u voor te kunnen bereiden op sterven, uitvaren, de nalatenschap van u of een naaste.
Iedereen, jong en oud, is van harte welkom.
Tijd: vrijdag 13 maart tussen 15 en 20 uur
Plaats: Doopsgezinde kerk, Pauw van Wieldrechtlaan 29a Zeist

Lees verder


donderdag 25 februari 2009

Condoleanceregister voor slachtoffers vliegtuigcrash Amsterdam Airport

Op Condoleance.nl is een register aangemaakt voor de slachtoffers (en hun nabestaanden) van de vliegtuigcrash op Schiphol Amsterdam.
Klik hier om naar het register te gaan.

Lees verder


donderdag 25 februari 2009

Auteur Cees Smit doneert voor de tweede keer aan stichting Vrijwilligers Palliatieve en Terminale Zorg (VPTZ)

SNEEK, 20090225 -- Cees Smit, auteur van 'Krijg ik nog een zoen van je?' maakt voor de tweede keer een groot bedrag over aan stichting Vrijwilligers Palliatieve en Terminale Zorg (VPTZ): 6.577 euro. Het bedrag betreft de royalty's en winstdeling van de auteur. Eerder kreeg de VPTZ al 8.457 euro; de grens van 15.000 euro is dus overschreden. Een groot succes in zo'n korte tijd en een mooi cadeau in dit jubileumjaar van de VPTZ.

Lees verder


donderdag 24 februari 2009

Studenten bewijzen de laatste eer

Het dragen van de grafkist tijdens een uitvaart is niet alledaags werk. Toch is de functie van drager erg populair onder de uitzendkrachten van Gorilla Works studentenuitzendbureau. In samenwerking met Kramer Uitvaart BV in Arnhem heeft Gorilla Works een studenten draagteam opgezet. Het team van zes mannelijke studenten assisteert de uitvaartleider bij alle werkzaamheden tijdens een uitvaart. Eén van de belangrijkste onderdelen is het dragen van de kist, ookwel schouderen genoemd.

Lees verder


donderdag 24 februari 2009

DELA verlaagt premie uitvaartverzekering met 15%

Eindhoven, 24 februari 2009 – Met ingang van 2 maart verlaagt DELA de premie van de DELA Uitvaartverzekering met gemiddeld 15%. Zo is voor nóg meer mensen een uitvaartverzekering betaalbaar. DELA vindt namelijk vanuit haar oorsprong dat iedereen recht heeft op een waardig afscheid.

Lees verder


donderdag 24 februari 2009

Yarden start forum

Op maandag 2 maart gaat om 09.00 uur het forum van Yarden Uitvaartorganisatie online.
Een forum om te discussiëren en ideeën uit te wisselen over zaken rondom het levenseinde en de uitvaart. Onderwerpen waar we allemaal eens bij stil zullen staan.

Lees verder


donderdag 23 februari 2009

Voorlopig sterftecijfer 2008: 134 996

Het voorlopig sterftecijfer 2008 is vastgesteld door het CBS op 134 996.

Het definitief sterftecijfer volgt later in dit jaar en bevat correcties op het voorlopig aantal. Ten opzicht van 2007 is het overlijdensaantal met ongeveer 2000 gestegen.

Lees verder


donderdag 23 februari 2009

Nieuwsbrief Palliatievezorg.nl

In deze Nieuwsbrief Palliatievezorg.nl vindt u informatie over diverse onderdelen van de site, zoals nieuwe artikelen, de poll en de columns.

Lees verder


donderdag 23 februari 2009

Boek over ongeneeslijk ziek zijn

Hoe voelt ’t om longkanker te hebben en te weten dat je ongeneeslijk ziek bent? Sandra van Hek (48) publiceert er volgende maand het boek De Paarse Panda. Ongeneeslijk ziek, nou en? over.

Lees verder


donderdag 19 februari 2009

‘Raffault’ onderdeel van 'de Facultatieve Groep'

De firma "Raffault S.H.F. SARL" (Parijs, Frankrijk) wordt met ingang van 15 maart onderdeel van 'de Facultatieve Groep'. ‘Raffault’ is een van de meest toonaangevende dienstverleners op het gebied van het vervoer en de verzorging van overledenen.

Lees verder


donderdag 17 februari 2009

Nieuwe uitspraak Ombudsman: Klacht 2008-53 Niet mee kunnen naar invoeren in de oven.

Klacht
De klacht komt erop neer, dat ondanks afspraken daarover met de betreffende uitvaartleider, de familie niet in de gelegenheid is gesteld om in de ovenruimte van het crematorium een laatste afscheid van de overledene te nemen. De overledene bleek reeds ingevoerd te zijn in de oven voordat de familie werd gewaarschuwd.

Lees verder


donderdag 17 februari 2009

Nieuwe uitspraak Ombudsman: Klacht 2008-60 Voorlichtingsplicht uitvaartondernemer bij naturapolis

Bij het begin van het aannamegesprek is de natura-uitvaartpolis die de overledene had, overhandigd aan de uitvaartondernemer. De uitvaartondernemer zou hebben gezegd dat hij alles zou regelen, maar heeft niet meteen contact gezocht met de verzekeraar en is daar ook niet bij aangesloten.

Lees verder


donderdag 16 februari 2009

Interessant: Protocol bij een overlijden van leerling of personeelslid

De GGD Hollands Midden vestiging Leiden ontwikkelde in 2006 een protocol bij een overlijden van leerling of personeelslid voor het primair en het voortgezet onderwijs. Het protocol is getiteld: Als de dood ingrijpt; Wat te doen als een leerling of personeelslid overlijdt?

U kunt het protocol hier downloaden. Een schriftelijk exemplaar kunt u opvragen bij het Informatie- en Documentatiecentrum via email infodocu@ggdhm.nl

Lees verder


donderdag 16 februari 2009

GroenLinks: Geef vader bevallingsverlof na overlijden moeder

GroenLinks wil dat minister Donner van Sociale Zaken zo snel mogelijk regelt dat vaders recht krijgen op bevallingsverlof zodra hun partner tijdens of vlak na de bevalling komt te overlijden.

Een man wiens partner is overleden als gevolg van complicaties bij de bevalling, sommeer je niet na twee weken weer aan het werk te gaan. Ook de meeste werkgevers zullen het daar mee eens zijn. Helaas geldt dat niet voor alle werkgevers, zo bleek onlangs in een concreet geval. Daarom wil GroenLinks Kamerlid Ineke van Gent dat het in Nederland wettelijk wordt geregeld dat het bevallingsverlof van moeders overgaat op de vader als de moeder tijdens of vlak na de bevalling is overleden of als de moeder door ernstige complicaties langer dan zeven dagen in het ziekenhuis moet liggen. De minister kan daarvoor zijn licht opsteken in België, waar ze een dergelijke regeling hebben.

Lees verder


donderdag 13 februari 2009

Thema-avond “Verdriet en rouwen” bij crematorium GUV Berkenhove

GUV Berkenhove te Aalten organiseert op vrijdag 13 maart een Thema-avond met medewerking van rouw-deskundige Marinus van den Berg.

Lees verder


donderdag 13 februari 2009

Eenvoudig een rouwadvertentie in huis-aan-huiskranten

Afscheid nemen van een dierbare doet iedereen op zijn eigen manier. Een laatste persoonlijke groet is belangrijk als een familielid, vriend of collega overlijdt. Ook in huis-aan-huiskranten is dit nu zeer eenvoudig met Monuta Rouwbericht.

Lees verder


donderdag 10 februari 2009

Sterke groei Uitvaartkaart.nl

De internetsite Uitvaartkaart.nl van het Amsterdamse bedrijf BV Uitvaart.Com maakt een sterke groei door. Het maandelijkse bezoekersaantal is bijna verdubbeld sinds de lancering van de site. Kennelijk vinden consumenten het prettig om op de kaart van Nederland te kunnen kiezen tussen de verschillende uitvaartondernemingen, crematoria, begraafplaatsen etc. Zeker als nabestaanden van een overledene verspreid over het hele land wonen.

Lees verder


donderdag 9 februari 2009

Coöperatie DELA verbonden met Roparun

Dit jaar neemt een DELA-team voor het eerst deel aan de Roparun. Daarbij krijgt het team steun van Stichting DELA Fonds, het goede doelen fonds van coöperatie DELA. Een DELA-team van lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers gaat proberen snel, gezond en met veel plezier de Roparun te volbrengen.

Lees verder


donderdag 6 februari 2009

John van Kasterop en Hans Moerland 5e en 6e Franchisenemer Bij Yarden

John van Kasterop start onder de naam Yarden & Courtesy Uitvaartzorg Leiden e.o. Hij zal werkzaam zijn in de gebieden Leiden, Teylingen, Noordwijk, Katwijk, Oegstgeest, Leiderdorp en Zoeterwoude. Hans Moerland vestigt zich onder de naam Yarden & Moerland Uitvaartzorg Delta Noord. Zijn werkgebied is Hoekse Waard, Goeree Overflakkee en Willemstad e.o.

Lees verder


donderdag 3 februari 2009

Nieuwe uitspraak Ombudman: Klacht 2008-49 Koppelverkoop, miseiding en andere zaken

Klacht
Klager heeft de uitvaart op zich genomen van een kennis van hem, mevr. M., een alleenstaande vrouw zonder familie, testament, financiële middelen of uitvaartverzekering. Wel was er een graf op een begraafplaats. Klager heeft deze omstandigheden en de wens tot een in kosten zeer beperkte begrafenis vanaf het begin kenbaar gemaakt aan de uitvaartondernemer.
a. Volgens klager is er sprake van een samenwerking tussen het verpleeghuis (waar overledene woonde) en de uitvaartondernemer die lijkt op koppelverkoop
b. De uitvaartondernemer gebruikt een onduidelijke en kostenverhogende manier van werken (de bespreking duurde twee uur)
c. De uitvaartondernemer suggereert dat het gebruik van modules kosten bespaart en flexibiliteit bevordert, hetgeen niet het geval is (de kostenbegroting bedroeg ong. € 5000,-)
d. Er heeft een onduidelijke creditering plaatsgevonden.
Klager voelt zich (samengevat) misleid door de uitvaartondernemer.

Klik hier voor de reactie van de Ombusman. Inmiddels is het mogelijk om de gehele geanonimiseerde uitspraak te lezen.

Lees verder


donderdag 3 februari 2009

Nieuwe uitspraak Ombudsman: titel: klacht 2008-52 Kosten niet ingezette dragers verrekenbaar?

Vraag:
De vader van klager heeft een natura-uitvaartverzekering waarin o.a. genoemd staan: acht dragers en twee volgauto’s. De familie wilde gebruik maken van één volgauto. De tweede volgauto zou worden verrekend.
De familie wilde met de zes zonen de kist dragen, dat is ook gebeurd. Volgens klager is toegezegd dat de dragers zouden worden verrekend. Uiteindelijk is niet verrekend. Volgens de uitvaartondernemer zit de vergoeding voor de dragers in het basistarief en niet afgenomen diensten daaruit worden niet verrekend. De uitkering van de verzekeringsmaatschappij wijzigt niet als er geen gebruik wordt gemaakt van dragers.

Lees verder


donderdag 1 februari 2009

Maandag 9 februari 2009: bijeenkomst over Het nieuwe erfrecht te Kerkrade

Op 1 januari 2003 is het nieuwe erfrecht van kracht geworden. Over dit onderwerp zal door de heer Jack van de Heuvel van het Notariskantoor Netwerknotarissen te Uden en Veghel een inleiding worden gehouden.
Aan de orde komen de verschillen maar ook de overeenkomsten van het oude en het nieuwe erfrecht en de eventuele noodzakelijkheid van het maken van een testament.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder