Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws APRIL 2007

vrijdag 27 april 2007

Kamervragen over het effect van hoge grafkosten

Gisteren bracht DELA een persbericht naar buiten waarin zij de snelle stijging van de grafkosten van gemeentelijke begraafplaatsen aan de kaak stelde. Dat is de buitenwacht niet ontgaan. Lid Anker van de Christen Unie stelt schriftelijk vragen aan de minister

Lees verder


donderdag 26 april 2007

Onderzoek gemeentelijke grafkosten 2007:
Ook in 2007 grote verschillen in gemeentelijke grafkosten

Eindhoven, 26 april 2007 - De graftarieven over een graf van 20 jaar zijn in de gemeente Waddinxveen het hoogst. De graftarieven over dezelfde periode in de Friesche gemeente Ferweradiel het laagst. Het verschil bedraagt maar liefst 4.162 euro. Dit blijkt uit een vergelijkend onderzoek van uitvaartorganisatie DELA naar de hoogte van de graftarieven in verschillende Nederlandse gemeenten.

Lees verder


woensdag 25 april 2007

Oproep: 'Foto's grafmonumenten van kinderen

Mijn naam is Claudia C.M. Folkerts en ik beheer de internetsite www.uitkinderliefde.nl, een website voor het op persoonlijke wijze afscheid nemen van je overleden kindje.

Voor mijn site www.uitkinderliefde.nl ben ik op zoek naar (digitale) foto's van grafmonumenten van kinderen van zowel graven als urnengraven. Vaak verschillen kindergraven qua uiterlijk/vormgeving enorm van graven voor volwassenen. Regelmatig wordt er gebruik gemaakt van een 'thema' (vlinder/beertje). Ik wil vooral de verscheidenheid, het verschil tussen jaren geleden en nu, van de kindergraven virtueel zichtbaar maken.

Lees verder


dinsdag 24 april 2007

Nieuwe nummer vakblad UITVAART online

De inhoudsopgave van het nieuwe nummer van het vakblad UITVAART staat online. Klik hier om de inhoudsopgave te bekijken.

Lees verder


dinsdag 24 april 2007

Lezing vandaag (24-4) in Alkmaar: ‘BALSEMEN’ OOK VOOR GEWONE STERVELINGEN?

Op dinsdag 24 april houdt Yarden Uitvaartcentrum Alkmaar, Overkrocht 20 in Alkmaar, een lezing over thanatopraxie (‘balsemen’). De presentatie duurt van 19.30 tot 21.45 uur. Thanatopraxie is een behandeling die het ontbindingsproces tijdelijk - zo’n tien dagen - vertraagt en het besmettingsgevaar doet wijken. De behandeling is mogelijk in alle ons omringende landen. In Nederland wordt deze waarschijnlijk per 2008 wettelijk toegestaan. Spreker Bas de Leng legt het verschil met echt balsemen uit en toont materialen die bij de methode worden gebruikt. Ook gaat hij in op de ‘voordelen’ ten opzichte van koelen.

Lees verder


maandag 23 april 2007

Herdenking slachtoffers Tweede Wereldoorlog op De Nieuwe Ooster

Op vrijdag 4 mei 2007 om 10.00 uur vindt de eerste van een reeks officiële herdenkingen in Amsterdam op De Nieuwe Ooster plaats. De bijeenkomst heeft een informeel karakter en is in het bijzonder bedoeld voor de burgers van Amsterdam en overige belangstellenden.

Lees verder


woensdag 18 april 2007

Nieuwe adverteerder: Unigra BV, leverancier van uitvaartkisten en -verzorgingsartikelen

Unigra uitvaartkisten is een begrip. Maar ook met betrekking tot de uitvaartverzorgingsartikelen heeft Unigra een jarenlange staat van dienst. Als geen ander weten wij wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken. Vandaar dat wij al tientallen jaren alleen de beste artikelen hebben geselecteerd om u op een optimale manier van dienst te zijn.
Bekijk de artikelen van Unigra op www.unigra.nl.

Lees verder


dinsdag 17 april 2007

People Memory

Met People Memory wordt de herinnering aan uw dierbare een deel van uw dagelijkse leven. People Memory is een gedenkteken dat de visuele herinnering van een foto stijlvol in een door u gekozen omgeving tot zijn recht laat komen. Thuis in de woonkamer, slaapkamer of op kantoor: uw dierbare zal altijd bij u zijn.

Lees verder


dinsdag 17 april 2007

Crematorium Haarlem op Youtube.com

Ted, een crossmedia productie voor jongeren vanaf 12 jaar met o.a. een wekelijkse krant en website, bracht een bezoek aan Crematorium Haarlem en zette de hele videoreportage op de populaire videosite Youtube.Com.

Lees verder


dinsdag 17 april 2007

wilsbeschikking

CoModel-ServePacking, fabrikant van de Dooskist, de milieuvriendelijke vervanging van de houten doodskist, biedt op haar website een online wilsbeschikking.

Lees verder


maandag 16 april 2007

Japans bezoek in Nederlands crematorium

Eindhoven 13 april 2007 - Aanstaande woensdag 18 april zal een delegatie van veertig Japanners een bezoek brengen aan de DELA-vestiging crematorium De Maaslanden in Nieuwkuijk. De Japanners maken deel uit van een gezelschap van totaal 320 Japanners die in april en mei een kijkje nemen in DELA's vernieuwde crematoria. De Japanners zijn allen werkzaam bij het Japanse bedrijf Bellco dat zowel uitvaarten als bruiloften organiseert.

Lees verder


maandag 16 april 2007

Hesselmans International vernieuwt haar website

Hesselmans International, leverancier van uitvaartverzorgingsartikelen en kisten, heeft een nieuwe, eigentijdse website. Klik hier om de website te bekijken.

Lees verder


maandag 16 april 2007

Docendo en Hygeco International samen in opleiding Thanatopraxie

Docendo Opleidingen (onderdeel van de Zorg Diensten Groep) en Hygeco International (onderdeel van ‘de Facultatieve Groep’) gaan samenwerken bij het ontwikkelen en uitvoeren van een opleiding Thanatopraxie. Met de wijziging van de Wet op de lijkbezorging – die de tijdelijke conservering van een
overledene (thanatopraxie) waarschijnlijk per 1 januari 2008 toestaat – zal een zware opleiding in ons land verplicht worden. Door de kennis en ervaring van Hygeco International en Docendo ontstaat een kwaliteitsopleiding die volledig op de situatie in ons land is toegespitst.

Lees verder


vrijdag 13 april 2007

Open huis Uitvaartverzorging Heijting & De Vet met bijzondere presentatie

Uitvaartverzorging Heijting & De Vet en Donata Uitvaartbegeleiding zullen op zaterdag 21 April a.s de deuren van “Het Uitvaarthuis” aan de Gasthuisstraat 6 in Barneveld gastvrij voor u openzetten.

Van 10.00 uur tot 16.00uur bent U geheel vrijblijvend welkom met uw vragen over begraven of cremeren.
Komt u eens kijken wat er zoal in “Het Uitvaarthuis” allemaal mogelijk is.
Op deze zaterdag willen we u speciaal vertellen over de vele mogelijkheden die er zijn rondom begraven of cremeren.

Lees verder


donderdag 12 april 2007

Zondag 22 april: Open Dag Begraafplaats & Crematorium Moscowa

Begraafplaats & Crematorium Moscowa (Waterbergseweg, Arnhem) organiseert op zondag 22 april een Open Dag. Iedereen is tussen 10.30 en 17.00 uur van harte welkom om een blik achter de schermen te nemen en kennis te maken met de vooruitstrevende dienstverlening en mogelijkheden. Voor kinderen is er een speciaal programma.

Lees verder


donderdag 12 april 2007

Nieuwe uitspraak Ombudsman: Foutieve info door uitvaartondernemer.

Klacht
Bij de regeling van de uitvaart had opdrachtgever aan de uitvaartondernemer een depositobewijs laten zien en een bewijs dat de overledene deelneemster was in een fonds waarmee een forse korting op het uitvaarttarief werd verkregen. Volgens de uitvaartondernemer was de uitkering van het deposito voldoende voor alle kosten, inclusief de crematie en de consumpties. Hij had daarom ook geen kostenopgave gemaakt,

Lees verder


woensdag 11 april 2007

‘TABOES EN SCHIJNDOOD’ IN CREMATORIUM HAARLEM

Op dinsdag 24 april houdt Crematorium Haarlem, Vergierdeweg 271 in Haarlem, een avond over uitvaarttradities en -gebruiken. De avond begint om 20.30 uur met Mortalis, een film (30 min.) over begraafplaatsen en rituelen van bevolkingsgroepen in het Nederland van nu. Daarna volgt een audiovisuele presentatie van historicus Wim Cappers. Hij behandelt de uitvaartgeschiedenis waarbij ook taboes en typische gebruiken aan bod komen. Daarnaast is er aandacht voor historische voorbeelden uit de regio Haarlem. De avond is toegankelijk voor belangstellenden en is een initiatief van Yarden Vereniging.

Lees verder


woensdag 11 april 2007

Reactie LOB op wijzigingsvoorstellen Wet op de lijkbezorging

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) heeft per brief gereageerd op de voorgestelde wetswijzigingen van de Wet op de lijkbezorging, alsmede haar visie gegeven op enkele actuele vragen en aandachtspunten die bij de behandeling van dit wetsvoorstel in de vaste kamercommissie Binnenlandse Zaken aan de orde zijn geweest.

Lees de brief

Lees verder


dinsdag 10 april 2007

Opbrengst successierechten in 2006 opnieuw gestegen

De totale opbrengst van de successierechten, belastingen op nalatenschappen en schenkingen, is in 2006 gestegen naar ruim 1,8 miljard euro. Dit is bijna 7 procent meer dan in 2005.

Lees verder


maandag 9 april 2007

Nieuwe uitspraak Ombudsman voor het Uitvaartwezen: klacht 2007-19 crematorium was vergeten broodjes te bestellen.

Vraag:
Na afloop van de crematie bleek dat het crematorium vergeten was broodjes te bestellen, zodat familie en belangstellenden het met koffie en soep moesten doen.
Door het crematorium is direct de fout erkend en aangeboden de koffie gratis te verstrekken en de extra tijd in de koffiekamer niet in rekening te brengen.

Lees verder


maandag 9 april 2007

Kunst als effectief en affectief instrument

Door Anna van Duin -

Beeldende kunst is een medium dat heel belangrijk kan zijn in rouwverwerking. Beeld, twee- of driedimensionaal, een verbeelding van de beleefde werkelijkheid of van een emotie.

Lees verder


zondag 8 april 2007

16 juni uitvaartbeurs nieuwe stijl Grote Kerk Alkmaar

De beurs wordt georganiseerd door Gijsje Teunissen van Charon Uitvaartbegeleiding.
In haar visie is actieve deelname van de nabestaanden aan een uitvaart heel belangrijk voor de rouwverwerking. Samen met bijna 70 standhouders, welke zich in de Grote Kerk Alkmaar presenteren is nagedacht over een ‘actieve’ uitvaartbeurs en aantrekkelijke activiteiten die bezoekers een bijzondere ervaring bieden. De bezoeker wordt uitgenodigd om mee te praten, mee te denken, mee te genieten , mee te beleven, en mee te doen.

Lees verder


donderdag 5 april 2007

kinder-cocon-kistje

Voor de uitvaart van kleine kinderen is er nu een persoonlijk alternatief: een door een kunstenaar vervaardigde vilten cocon.

Lees verder


woensdag 4 april 2007

Afscheid nemen van iemand die er nog is.

Op dinsdag 17 april houdt Marjan Lieuwes de lezing ‘Alzheimer bij jongeren’ in Yarden Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101, Rotterdam(-Zuid). De presentatie duurt van 19.30 tot 21.45 uur. Marjan Lieuwes is verbonden aan de Zorggroep Noorderbreedte in Leeuwarden en doet promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen naar jong dementerenden rond de veertig, vijftig jaar. Tijdens haar presentatie gaat ze in op wat dementie is en hoe familie en vrienden het beste kunnen omgaan met jong dementerenden. De lezing is een initiatief van Yarden Vereniging.

Lees verder


woensdag 4 april 2007

‘TABOES EN SCHIJNDOOD’ IN YARDEN CREMATORIUM EN BEGRAAFPLAATS EIKELENBURG

Op maandag 16 april houdt Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7 in Rijswijk, een avond over uitvaarttradities en -gebruiken. De avond begint om 19.30 uur met Mortalis, een film (30 min.) over begraafplaatsen en rituelen van bevolkingsgroepen in het Nederland van nu. Daarna volgt een audiovisuele presentatie van historicus Wim Cappers. Hij behandelt de uitvaartgeschiedenis waarbij ook taboes en typische gebruiken aan bod komen. Daarnaast is er aandacht voor historische voorbeelden uit de regio.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder