Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws DECEMBER 2012

vrijdag 28 december 2012

Kijktip: NOS Jaaroverzicht Over de Doden

Voor de derde keer haalt Herman van der Zandt in het NOS jaaroverzicht Over de Doden herinneringen op aan personen die in 2012 zijn overleden. Sommige overledenen zijn wereldberoemd en anderen zijn in de schaduw gebleven terwijl hun verdiensten of vindingen veel invloed hebben op ons leven zoals de uitvinder van de afstandsbediening of de ontwerper van het bekendste ruimtewezen ET.

Lees verder


donderdag 27 december 2012

Grote belangstelling voor kerstavond op begraafplaats Rusthof

Meer dan duizend mensen hebben de kerstherdenking op begraafplaats Rusthof in Amersfoort bezocht, dat meldt destadamersfoort.nl. Vijf jaar geleden werd de eerste editie bezocht door ongeveer 100 mensen. Dat houdt in dat de belangstelling voor het gedenken rond de kerst sterk is toegenomen in Amersfoort.

Lees verder


donderdag 27 december 2012

Onderhoud grafheuvels begraafplaats Heemskerk

De gemeente Heemskerk gaat onderhoud verrichten aan grafheuvel 1 en grafheuvel N op begraafplaats Eikenhof. Het is nodig om de bodem, die onregelmatig is verzakt, weer vlak en op gelijke hoogte te krijgen. Hiervoor vult de gemeente de heuvel aan met grond.

Lees verder


donderdag 27 december 2012

Monuta sluit uitvaartcentrum Enschede

Uitvaartorganisatie Monuta heeft haar uitvaartcentrum aan de Noord Esmarkerrondweg gesloten, dat meldt dagblad de Tubantia. Een aantal maanden geleden zette Monuta het uitvaartcentrum al te koop.

Lees verder


donderdag 27 december 2012

30 december jaarlijkse uitzending van de Herinneringsminuut

Op 30 december is het weer tijd om 1 minuut stil te staan bij degenen die ons ontvallen zijn. De Herinneringsminuut is een jaarlijks terugkerend gezamenlijk moment waarbij iedereen de gelegenheid kan nemen om tijdens deze feestdagenstil te staan bij een overleden dierbare. De Herinneringsminuut wordt om 19:58 uitgezonden op de zenders van de publieke omroep, RTL, SBS 6 en de regionale omroepen. Uitvaartvereniging Yarden is de initiatiefnemer van de Herinneringsminuut.

Lees verder


maandag 24 december 2012

GUV Run voor Serious Request groot succes

De GUV Run is een groot succes geworden. Door middel van een estafetteloop wilde de 263 deelnemers zoveel mogelijk geld ophalen voor de 3FM actie Serious Request. Uiteindelijk leverde het evenement maar liefst 19.278 euro op. Bert van Asselt, directeur van uitvaartorganisatie GUV, gaf zaterdag het startschot.

Lees verder


maandag 24 december 2012

Kerstboom gestolen van kindergraf

Op een begraafplaats in Zwevegem (België) hebben dieven een kerstboom gestolen van het graf van een jongetje, dat meldt het Nieuwsblad. Het bericht dat dieven in kersttijd in staat zijn om een kerstboom van het graf van een kind te stelen schokt veel mensen in België.

Lees verder


vrijdag 21 december 2012

Oud-Ombudsman Morren neemt ombudstaken waar

Oud-ombudsman de heer mr.drs. G. Morren zal de komende tijd de ombudstaken waarnemen. Morren neemt daarmee voorlopig alle taken over van de huidige ombudsman Spierings.

Lees verder


vrijdag 21 december 2012

Monuta als beste beoordeeld op klanttevredenheid

Van alle Monuta klanten voelt 92% zich gewaardeerd door Monuta en 88% vindt dat zij snel iemand aan de lijn krijgen die vragen kan beantwoorden. Daarnaast wordt de schriftelijke communicatie door 91% overzichtelijk bevonden en begrijpelijk (89%). Dit zijn belangrijke uitkomsten uit het klanttevredenheidsonderzoek dat het Verbond van Verzekeraars heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau GfK.

Lees verder


vrijdag 21 december 2012

De Nieuwe Ooster, nu in de winkel!

De makers van BEGRAVEN is zo gek nog niet, presenteren het eenmalige ThemaTijdschrift:
De Nieuwe Ooster, begraafplaats, crematorium, gedenkpark.

Lees verder


donderdag 20 december 2012

Uitvaartbranche brengt eredivisie terug naar Europese top

Er zijn al veel voetbalclubs die uitvaartproducten aanbieden met de huisstijl van de club. Denk aan kisten of condoleancemappen. Maar FC Barcelona is dit jaar een stap verder gegaan. In Camp Nou is een urnenhal gerealiseerd waar de urnen met de as van oud-spelers en fans kunnen worden geplaatst.

Lees verder


donderdag 20 december 2012

Kerstavond herdenking op begraafplaats Rusthof Amersfoort

Op 24 december, kerstavond, is begraafplaats Rusthof speciaal geopend. Zoals ieder jaar doen de medewerkers van Rusthof (met medewerking van de Vrienden van Rusthof) graag iets extra’s voor de bezoekers.

Lees verder


donderdag 20 december 2012

Kaarsen op kerstavond op de Canadese begraafplaats te Holten

Maandag 24 december, Kerstavond, worden door de Holtense schoolkinderen op de Canadese Begraafplaats de graven verlicht met het plaatsen van kaarsen.

Lees verder


woensdag 19 december 2012

Gemeente en kerk betalen restauratie op kerkhof in Cuijk

De gemeente en het bestuur van de Martinuskerk in Cuijk zijn bereid om beiden een helft van de kosten van de restauratie van een oude muur op het oude kerkhof te betalen, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


woensdag 19 december 2012

Mogelijk crematorium in Vinkenhof Zuidwest

Dinsdag 18 december wees het College van B&W van de gemeente Overbetuwe de locatie Vinkenhof Zuidwest aan als meest geschikte locatie voor een mogelijk te vestigen crematorium. Uitvaartorganisatie Yarden diende een verzoek in om ten zuiden van Elst een crematorium te realiseren.

Lees verder


woensdag 19 december 2012

Groen licht voor crematorium in Amsterdam-Noord

De Raad van State heeft woensdag 19 december uitspraak gedaan in het hoger beroep tegen het besluit van het dagelijks bestuur voor het bouwen van een crematorium in Amsterdam-Noord.

Lees verder


dinsdag 18 december 2012

Thema Tijdschrift De Nieuwe Ooster

Anja Krabben en Roy de Beunje van Stichting ThemaTijdschriften benaderden De Nieuwe Ooster eind 2011 met de vraag of ze een eenmalig tijdschrift over de gemeentelijke begraafplaats van de Amsterdam mocht maken. Doel van de stichting is het vergroten van kennis op het gebied van cultuur, samenleving en wetenschap.

Lees verder


dinsdag 18 december 2012

€ 5.000 voor KNGF Geleidehonden van 'de Facultatieve Groep'

“Partnerschap verbindt ons; een geleidehond is immers een onmisbare partner in het leven van zijn baas en ook wij stáán voor partnerschap. Dat is dan ook een van de redenen dat ik zo verheugd ben om deze cheque te mogen overhandigen aan KNGF Geleidehonden en hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan hun prachtige werk.” Dat zei Henry Keizer, bestuursvoorzitter van 'de Facultatieve Groep' op 17 december 2012, waarna hij in aanwezigheid van KNGF-ambassadeur Cees Smit met zijn hond Lewis een cheque van
€ 5.000 uitreikte aan mevrouw Ellen Greve, directeur van KNGF Geleidehonden..

Lees verder


dinsdag 18 december 2012

Definitief ‘nee’ voor crematorium Boxmeer

De gemeente Boxmeer blijft bij haar besluit dat er geen crematorium mag komen aan de Hollesteeg in Boxmeer, dat meldt de Gelderlander. Daarmee lijkt er een einde te komen aan de plannen van uitvaartondernemer Schrijnen die bij zijn uitvaartcentrum een crematorium wilde realiseren.

Lees verder


dinsdag 18 december 2012

Herinneringsruimte geopend in de Kalverstraat in Amsterdam

Almere, 18 december 2012. In de drukste winkelstraat van Nederland, de Kalverstraat in Amsterdam, is een speciale Herinneringsruimte geopend waar voorbijgangers een privémoment kunnen nemen om in alle ruste en privacy stil te staan bij een overleden dierbare.

Lees verder


maandag 17 december 2012

Uitspraak ombudsman: Kapsel en Begeleiding onder de maat

De Ombudsman Uitvaart heeft een nieuwe uitspraak gepubliceerd. Het gaat om een zaak waarbij de familie klaagt over de begeleiding van de uitvaartondernemer. In het crematorium werden de bloemen voor het zicht van de nabestaanden alvast van de kist gehaald en het kapsel van de overledene was ook niet zoals gewenst.

Lees verder


vrijdag 14 december 2012

“Wees geen struisvogel, zorg voor wat u nalaat”

Dit is de titel van het eerste handboek voorzorgen. Het levenseinde kan voor mensen en hun naasten een stuk overzichtelijker zijn wanneer vooraf zaken zijn geregeld. Niet alleen de dood, maar ook een ziekte als Alzheimer kan voor onverwachte problemen zorgen.

Lees verder


vrijdag 14 december 2012

Veel reacties op onderzoek begraafplaats Eerbeek

In oktober heeft de gemeente Brummen een oproep gedaan aan rechthebbenden van graven voor onbepaalde tijd op de begraafplaats in Eerbeek. Ook heeft de gemeente groene bordjes geplaatst bij graven waarvan de rechthebbende bij ons onbekend of overleden is. Op deze oproep hebben meer dan 80 personen gereageerd. Dit betekent dat van 80 graven zonder bekende rechthebbende de gegevens weer bekend zijn.

Lees verder


vrijdag 14 december 2012

Video: Hilversum kiest voor twee crematoria

De gemeenteraad van Hilversum heeft donderdagavond besloten dat er niet één, maar twee crematoria worden gerealiseerd in Hilversum. Op het Hilversumse deel van Crailo moet een groot regionaal crematorium komen. Daarnaast wil de gemeente samen met lokale uitvaartondernemers een kleinschalig crematorium realiseren.

Lees verder


vrijdag 14 december 2012

Vernieuwd rouwcentrum Draagt Elkanders Lasten Urk

Draagt Elkanders Lasten heeft 12 december 2012 haar vernieuwde rouwcentrum geopend. Het Rouwcentrum heeft een grondige metamorfose ondergaan.

Lees verder


donderdag 13 december 2012

Mr. C. Spierings legt functie Ombudsman Uitvaart neer

Sinds de oprichting van het Klachteninstituut is er veel veranderd binnen de maatschappij en de uitvaartbranche. Reden voor het bestuur om de werkzaamheden sinds de oprichting te evalueren en vooruit te kijken naar de toekomst.

Lees verder


donderdag 13 december 2012

Charon Uitvaartbegeleiding opent haar 4e vestiging in Hoorn op 23 december

Na het ontstaan van Charon Uitvaartbegeleiding in 2005 door Gijsje Teunissen opende in oktober 2010 al Charon Heerhugowaard (Petra van der Meer) haar deuren, gevolgd door Charon Purmerend (Katia Mulder) in maart 2012.

Lees verder


donderdag 13 december 2012

Kleurrijke opening bewassingruimte MCH Westeinde

Den Haag, 13 december 2012. In een volle aula werd woensdag 12 december 2012 een openingsceremonie gehouden vanwege de opening van de bewassingruimte in MCH Westeinde. Dat gebeurde met onder meer met een koranrecitatie, een Hindoestaans openingsmantra en een in scène gezette bewassing met een pop door een Surinaamse bewassinggroep.

Lees verder


donderdag 13 december 2012

Eerste steenlegging uitvaartfaciliteit DELA in Hilvarenbeek

Eindhoven, 13 december 2012 – Gisteren vond in Hilvarenbeek de eerste steenlegging plaats van een nieuwe uitvaartfaciliteit van DELA coöperatie. Het wordt een multifunctioneel gebouw: behalve een crematorium en uitvaartcentrum wordt het een plek om met elkaar herinneringen op te halen of in gesprek te gaan met een uitvaartverzorger of verzekeringsadviseur van DELA. Daarnaast worden een begraafplaats, urnenkelders, columbaria en strooivelden aangelegd. In Hilvarenbeek en omstreken is een dergelijke uitvaartfaciliteit nog niet aanwezig.

Lees verder


woensdag 12 december 2012

Heemskerk wil een crematorium

Als het aan het college van de gemeente Heemskerk ligt komt er een crematorium op begraafplaats Eikenhof, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Lees verder


woensdag 12 december 2012

Website voor Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort

Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort (CBA) heeft een website laten maken die vanaf vandaag 12 december door iedereen te bekijken is. Op de website www.cba-amersfoort.nl is alle informatie te vinden over begraven en cremeren.

Lees verder


woensdag 12 december 2012

Twee derde kindersterfte aan kanker door hersentumor of leukemie

In de periode 2002-2011 zijn 862 kinderen van 0 tot en met 14 jaar overleden aan kanker. Twee derde van deze kinderen overleed door een hersentumor of leukemie. De sterfte aan kanker bij kinderen is in ons land naar verhouding even hoog als gemiddeld in de EU, maar wel iets hoger dan in de ons omringende landen.

Lees verder


dinsdag 11 december 2012

DELA kleurt NS-stations met mooie woorden

Eindhoven, 11 december – DELA coöperatie helpt Nederland met het delen van mooie woorden voor elkaar. Deze week verschijnen er daarom in en rondom de NS-stations honderden hartverwarmende boodschappen. Een voor Nederland unieke aanpak. Vanaf oktober deed DELA hiervoor via diverse media een oproep: Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan.

Lees verder


dinsdag 11 december 2012

Kistkast uitgereikt

De boekenkast-grafkist, kortweg de boekenkastkist is een ontwerp van Hans Rademaker, oprichter van Ibis Productvernieuwers in uitvaart (www.ibisproduct.nl). Het is een grafkist die je tijdens je leven als boekenkast kan gebruiken. De zeven planken vormen tezamen het deksel van de doodskist.

Lees verder


dinsdag 11 december 2012

LVC Secretaris Keizer: “Verheugd dat we zoveel waardevolle projecten mogen ondersteunen”

“Sinds 1997 mogen we jaarlijks tientallen waardevolle initiatieven ondersteunen.” Henry Keizer, secretaris van de LVC, is verheugd dat het Dr. C.J. Vaillant Fonds zoveel kan betekenen: “Wij bieden financiële ondersteuning aan zowel grotere als kleinere projecten. Daar zit ook de kracht van ons Fonds.

Lees verder


maandag 10 december 2012

Nieuwe uitspraak ombudsman: Begroting is leidraad nota

In deze zaak spreekt de ombudsman zich uit over de status van een getekende begroting voor een uitvaart. De klager is van mening dat sommige extra kosten niet voor rekening van de opdrachtgever zijn.

Lees verder


maandag 10 december 2012

Nieuw op GroeneUitvaart.nl: Natuurbegraafplaats Den en Rust (Bilthoven)

Een graf op Natuurbegraafplaats Den en Rust betekent eeuwigdurende rust in de schoonheid van de natuur. Op een plek die bij u past. Bijvoorbeeld onder die mooie oude den of juist op die lichte, open plek waar de zon zo mooi door de bomen schijnt.

Lees verder


zondag 9 december 2012

Crematorium met uitvaartcentrum op De Wetering-Zuid Utrecht

Sinds enige tijd mogen op bedrijventerrein De Wetering-Zuid in Utrecht ook bedrijven worden gevestigd met een maatschappelijk doel. Uitvaartorganisatie DELA wil van die mogelijkheid gebruik maken om er een crematorium met een uitvaartcentrum te realiseren.

Lees verder


vrijdag 7 december 2012

Video: Eijgelaar Natuursteen: al 150 jaar dé specialist in persoonlijke grafmonumenten

Eijgelaar Natuursteen: al 150 jaar dé specialist in persoonlijke grafmonumenten van natuursteen, transparant en gekleurd glas, versteend hout, teakhout, RVS en brons. Dankzij onze betrokken adviseurs, eigen steenhouwerij, eigen glasatelier, beletteringafdeling en plaatsingsteam…

Lees verder


vrijdag 7 december 2012

Bladruimen begraafplaats Noordlaren gaat niet door

Mensen die van plan waren om morgen mee te helpen met bladruimen op de begraafplaats in Noordlaren kunnen wat anders gaan doen. Door de sneeuw en de strenge vorst die vannacht wordt verwacht kan het bladruimen helaas niet doorgaan.

Lees verder


vrijdag 7 december 2012

SKU heeft ‘roerig jaar achter de rug’

Vandaag is de nieuwe nieuwsbrief van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) uitgekomen. In de nieuwsbrief blikt voorzitter Matthijs de Gee terug op roerig jaar.

Lees verder


vrijdag 7 december 2012

Bewassingruimte Medisch Centrum Haaglanden Westeinde maakt ritueel afscheid mogelijk

Den Haag, 6 december 2012. Op woensdag 12 december 2012 neemt MCH Westeinde de bewassingruimte in gebruik. Hier kunnen nabestaanden van in het MCH overleden hindoe- en moslimpatiënten op rituele wijze afscheid nemen van hun dierbare.

Lees verder


donderdag 6 december 2012

Wereldlichtjesdag 2012

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten! De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Lees verder


woensdag 5 december 2012

Lichtjesavond op Begraafplaats & Crematorium Moscowa

Op vrijdag 14 december houdt Begraafplaats & Crematorium Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) samen met DELA, Uitvaartverzorging Kramer en medewerkers van de Eusebiusparochie een lichtjesavond voor iedereen die een dierbare wil herdenken.

Lees verder


woensdag 5 december 2012

Samen stilstaan en gedenken in Ommen en Dalfsen

Eind december is de tijd dat mensen hun overleden familieleden, vrienden en bekenden het meest missen. Daarom houdt Uitvaartverzorging Vechtdal op 21 december een avondbijeenkomst op een met fakkels verlichte begraafplaats Laarmanshoek en op 28 december op begraafplaats Welsum. De bijeenkomsten beginnen om 19.00 uur

Lees verder


woensdag 5 december 2012

Uitspraak ombudsman, stelpost of niet?

Het betreft het enorme verschil in de begroting waarop de consumpties, na de uitvaart, zijn begroot op € 19,50 PM, maar waarvoor op de nota wordt € 883,40 in rekening gebracht. Ter compensatie van deze slechte consumptie begroting wenst klager een tegemoetkoming € 410,-- op de nota.

Lees verder


dinsdag 4 december 2012

Huizen betaalt nieuwe grafsteen

De gemeente Huizen heeft een nieuwe grafsteen laten plaatsen op het graf van de vader van meneer Lainsamputty, dat meldt de Gooi- en Eemlander. De grafsteen was eerder weggehaald omdat de grafrechten waren verlopen, maar er was wat onduidelijkheid of dit op een correcte manier was gecommuniceerd met de rechthebbenden.

Lees verder


dinsdag 4 december 2012

Eerste keer wereldlichtjesdag in Zaltbommel

Wereldlichtjesdag wordt dit jaar voor het eerst ook in Zaltbommel georganiseerd in de Grote of Sint MaartensKerk. De organisatie is in handen van Wilma van Steenbergen van Arkadya Uitvaartzorg (www.arkadya.nl) en ritueelbegeleidster Esther van Duijnhoven van Ode aan je Leven & Odelief! (www.odeaanjeleven.nl).

Lees verder


dinsdag 4 december 2012

Ruim zeven procent van de Nederlanders wil iPad, laptop of mobiele telefoon meenemen in kist

Baarn, 04 december 2012 – Ruim zeven procent van de Nederlanders wil graag een elektronisch apparaat, zoals iPad, laptop of mobiele telefoon, meenemen in zijn of haar uitvaartkist. Ook hobbyattributen, zoals muziekinstrumenten en gereedschap, zijn gewilde spullen om mee te begraven (zes procent). Verder zijn boeken en tijdschriften of een knuffeldier populaire objecten. Het aller populairst zijn aandenkens aan dierbaren, zoals foto’s en sieraden (33 procent). Dit blijkt uit een onderzoek van uitvaartverzekeraar Nuvema onder duizend respondenten.

Lees verder


zondag 2 december 2012

Begraafplaats Leusden plaatst camera’s na diefstal

Op begraafplaats Rusthof in Leusden worden vijftien vaste camera’s en vier mobiele camera’s geplaatst. Ze worden geplaatst nadat er verschillende keren spullen zijn gestolen van graven, dat meldt de Amersfoortse Courant.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder