Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws AUGUSTUS 2015

donderdag 31 augustus 2015

Open dag buitenaula begraafplaats Duinhof

Een open plek om in de buitenlucht afscheid te nemen van een dierbare, dat is de buitenaula bij begraafplaats Duinhof in IJmuiden. Vrijdag 4 september is een open dag. Kom kijken! Je bent van harte welkom tussen 14.30 en 17.00 uur.

Lees verder


donderdag 31 augustus 2015

Video: Familiefeest op begraafplaats Assen

Op de Noorderbegraafplaats in Assen is vrijdag een klein feestje gehouden ter ere va de onthulling van het gerestaureerde graf van Wilhelmina Jacoba Pelinck-Zijnen de Gier. De achterkleindochter van de vrouw laat aan RTV Drenthe weten dat ze heel tevreden is met het resultaat.

Lees verder


donderdag 31 augustus 2015

RK Begraafplaats Buurse krijgt strooiveld

Op de Rooms-katholieke begraafplaats aan de Esstraat in Buurse wordt nieuwe ruimte gecreëerd voor asbestemming. Binnenkort is het op de begraafplaats mogelijk om as te verstrooien op een speciaal strooiveld, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 28 augustus 2015

Canadees wordt bijgezet in oorlogsgraf Terwolde

In 1943 stortte een Canadees vliegtuig neer bij Teuge. De zes slachtoffers van het ongeval met de bommenwerper werden begraven in Teuge. Oorlogsveteraan Linton Arthur Stephenson overleefde de crash, maar had als wens om na overlijden te worden bijgezet in het graf van zijn verongelukte kameraden, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 28 augustus 2015

Rouwhuiskamer Silvolde mag blijven

De rouwhuiskamer die Gerdine van Kooten in februari van dit jaar opende aan de Oranjestraat in Silvolde mag blijven. Het college van Oude IJsselstreek heeft de bezwaren van een aantal omwonenden terzijde geschoven, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 28 augustus 2015

Monuta Sepers trots op Keurmerk Uitvaart

Eind juli 2015 voerde Stichting Keurmerk Uitvaart een audit uit bij Monuta Sepers in Elburg. Het Keurmerk Uitvaartzorg is een erkend keurmerk en stelt kwaliteitseisen aan uitvaartondernemers in Nederland. Uitvaartondernemer Monuta Sepers voldoet aan alle gestelde eisen en mag daarom in 2015 het Keurmerk Uitvaart dragen.

Lees verder


donderdag 28 augustus 2015

Overlast mountainbikers op natuurbegraafplaats Hilligmeer

Een man die deze week een bezoek bracht aan het graf van zijn vrouw is bijna overreden door een groep mountainbikers. Het gaat om zes mountainbikers die kennelijk weinig respect hebben voor overledenen en nabestaanden. De begraafplaats heeft de naastgelegen mountainbikevereniging MTB Assen gevraagd om haar leden te vragen om niet te fietsen op de begraafplaats, dat meldt RTV Drenthe.

Lees verder


donderdag 27 augustus 2015

Collectie Urnenwinkel uitgebreid

De collectie urnen van Urnenwinkel.nl is vandaag nog verder uitgebreid met drie nieuwe lijnen.

Lees verder


donderdag 27 augustus 2015

Rouwstoeten crematorium Landsmeer alleen buiten de spits

De gemeente Landsmeer heeft met Yarden afgesproken dat uitvaartplechtigheden in het nog te realiseren crematorium zo gepland worden dat er geen rouwstoeten in de spits naar het crematorium rijden, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Lees verder


donderdag 26 augustus 2015

Kloosterbegraafplaatsen centaal in uitvaartblad van Terebinth

Het derde nummer van Terebinth, tijdschrift voor funeraire cultuur, is gewijd aan kloosterbegraafplaatsen, een vrij onbekend aspect van ons funeraire erfgoed. Gewoonlijk zijn deze niet voor publiek toegankelijk.

Lees verder


donderdag 26 augustus 2015

Doetinchem laat zien hoe het wel moet inzake reeën op begraafplaats

Gemeentes die overlast ervaren van dieren op de begraafplaatsen kunnen een voorbeeld nemen aan de gemeente Doetinchem. Geen jagers of andere keiharde represailles naar de dieren, maar gewoon goede informatie verstrekken aan bezoekers helpt om overlast te voorkomen. Op begraafplaats Slangenburg eten reeën regelmatig bloemen op die op de graven liggen. Om te voorkomen dat nabestaanden teleurgesteld raken als hun rouwboeketten worden opgegeten heeft de gemeente een aantal goede tips opgehangen op het informatiebord op de begraafplaats, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 25 augustus 2015

Lichaam vermoorde Nederlander ligt maanden in Braziliaans mortuarium

Op 15 februari van dit jaar eindigde de droomreis van Ronald Wolbeek (60) en zijn vriendin Riet Bross (69) in een nachtmerrie. Terwijl zij lagen te slapen in hun zeiljacht voor de kust van São Luis klommen twee gewapende mannen naar binnen. Toen Wolbeek wakker werd en de overvallers wilde verjagen werd hij doodgeschoten. Sinds de moord ligt zijn gebalsemde lichaam ongekoeld in het mortuarium van São Luis, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 25 augustus 2015

Gewetenloze grafschenner steelt van graf overleden meisje Dinteloord

Je hebt mensen die slecht zijn en je hebt… Op de website van de Steenbergse Bode staat een artikel waarin de ouders van een meisje dat in mei overleed, vertellen over het feit dat er steeds weer spullen worden gestolen van het graf. Het graf wordt geteisterd door iemand die er poppetjes vanaf haalt en die vazen en windkaarsen vernield. De ouders zijn ten einde raad en hopen dat er iemand is die er voor kan zorgen dat de dader wordt gepakt.

Lees verder


donderdag 25 augustus 2015

Hollandse Zaken over ouderen die samen euthanasie willen

Hebben ouderen die bijvoorbeeld al vijftig jaar samen zijn het recht om samen uit het leven te stappen? Dit was een van de vragen die afgelopen donderdag centraal stond in het programma Hollandse Zaken van Omroep Max.

Lees verder


donderdag 25 augustus 2015

Bogra wederom FSC goedgekeurd

Afgelopen maand heeft een keuring plaatsgevonden door een externe auditor inzake de continuering van het FSC certificaat. Dit heeft voor Bogra geleid tot een positief resultaat. De komende 5 jaar mag Bogra het FSC logo blijven voeren.

Lees verder


donderdag 25 augustus 2015

Leven in het zicht van de dood

Hoe reageer je als iemand op zijn sterfbed naar zijn jas en schoenen vraagt omdat hij ‘op reis moet’? Is deze persoon in de war? Dat hoeft zeker niet, meent oud-coördinator hospice en auteur Jacinta van Harteveld: ‘Grote kans dat deze persoon zich voorbereidt op zijn laatste reis. Als je als naaste of zorgverlener dat inziet en hierop inspeelt, kun je ondersteuning bieden en zorg je ervoor dat hij of zij dit laatste proces niet alleen hoeft door te maken.’

Lees verder


donderdag 25 augustus 2015

Nieuwe column Mariska Bruntink-Overman: Een kleine dood

Ineens was ze er. In het pad, achter ons huis. Ze liep met me mee, draaiend rondom mijn voeten. Mee naar de voorkant van ons huis. Mee naar binnen. Ze stal mijn hart, direct. Soulmates, zoiets, voor zover dat kan met een kat.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2015

Wat doet men met lichamen die ter beschikking zijn gesteld?

De vader van journaliste Afke van der Toolen stelde zijn lichaam ter beschikking aan de wetenschap. Het maakte Afke nieuwsgierig naar wat er allemaal gedaan wordt met lichamen van mensen die bij leven kozen voor lichaamsdonatie. Ze kreeg een unieke kans om precies te zien hoe alles in zijn werk gaat op de afdeling anatomie van het UMC Groningen.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2015

Nieuw op Uitvaart.nl en GroningenUitvaart.nl: Aandacht voor het afscheid / Ria Harkema-Groen

Mijn naam is Ria Harkema-Groen en ik leid het uitvaartbedrijf Aandacht voor het Afscheid, gevestigd te Groningen. Ik sta 24 uur per dag en 7 dagen in de week klaar om zo snel mogelijk nabestaanden van dienst te zijn. Ik heb meer dan tien jaar ervaring in de uitvaartbranche. Het is me in die jaren duidelijk geworden wat ik belangrijk vind. Voor mezelf en voor de nabestaanden.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2015

Video: Gemeente Peel en Maas krijgt haar eigen Natuurbegraafplaats

Opening Natuurbegraafplaats locatie ’t Rooth Maasbree, op zondag 6 september van 11.00 tot 17.00 uur. Midden in het Maasbrese bos ligt een prachtige waterpartij omgeven door zitbanken. Uniek in de begraafwereld is een afscheidsdienst vanaf een steiger midden in dit meertje. Rondom in de vredige natuur van ’t Rooth. De officiële opening vind op die zondag plaats door het oplaten van een heteluchtballon, met aan boord o.a. een bekende Maasbrese persoonlijkheid.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2015

Provincie frustreert ontwikkeling Natuurbegraafplaats De Polberg

De trage besluitvorming van de provincie Gelderland en het college van de gemeente Heerde leidt tot toekomstige bedrijfsschade voor Natuurbegraafplaats De Polberg. Dit stelt Hans Stuyling de Lange, eigenaar van De Polberg, in een persbericht aan Uitvaartbranche.nl.

Lees verder


donderdag 19 augustus 2015

Veel ouders hebben voogdij niet geregeld

Jonge ouders in de leeftijd van 18 tot 34 jaar blijken niet goed voorbereid te zijn op onverwachte gebeurtenissen. Zo heeft 83% van de jonge gezinnen niet officieel vastgelegd wie de voogdij over hun kinderen krijgt mocht beide ouders iets overkomen. Ook heeft bijna de helft (46%) van de jonge ouders niets geregeld wat betreft nalatenschap. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van coöperatie DELA naar aanleiding van hun nieuwe campagne ‘Wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat’.

Lees verder


donderdag 19 augustus 2015

Video: Bestaat lijkgif?

De redactie van Uitvaart.nl ontvangt dagelijks kijkersvragen. Eén van de vragen die vaak wordt gesteld is de vraag of lijkgif echt bestaat. Specialist postmortale zorg Bas de Leng van Docendo legt uit hoe het precies zit.

Lees verder


donderdag 18 augustus 2015

19 september 2015: Open Dag crematorium de Omarming en jurydag Funeral Awards

Op 19 september 2015 organiseert crematorium De Omarming een open dag voor haar publiek.
Van 10.00 uur tot 16.00 uur bent u van harte welkom een kijkje te nemen achter de schermen aan de Voorsterallee 95 in Zutphen.

Lees verder


donderdag 17 augustus 2015

Nieuw op Uitvaart-Arnhem.nl: Johan Uitvaartzorg

Wanneer een dierbare overlijdt kan het zijn alsof de wereld voor u even stil staat. Op hetzelfde moment moet er ineens wel veel geregeld worden, waaronder een uitvaart en een waardig afscheid van uw dierbare. Tijdens een moeilijke periode in uw leven neem ik u graag die zorg uit handen en kan ik u op persoonlijke en passende wijze adviseren.

Lees verder


donderdag 17 augustus 2015

Monuta start nieuwe samenwerkingsvorm met lokale uitvaartverzorgers

Monuta start met een nieuwe samenwerkingsvorm met lokale ondernemers in de uitvaartmarkt. Op deze manier versterkt Monuta haar positie in gebieden waar zij nu nog beperkt vertegenwoordigd is. De lokale organisaties houden hun eigen naam, maar krijgen het schaalvoordeel van een grote organisatie.

Lees verder


donderdag 17 augustus 2015

As uitstrooien op de maan voor slechts 9950 dollar

Wie eens wat anders wil dan de meeste mensen kan er voor kiezen om zijn of haar as na overlijden te laten uitstrooien op de maan. Daar moet wel bij worden opgemerkt dat er slechts een heel klein deel van de as naar de maan kan. Het verstrooien van 1 gram as op de maan kost doorgaans 12.500 dollar, maar is nu in de aanbieding voor 9950 dollar, dat meldt Bright.nl.

Lees verder


donderdag 17 augustus 2015

Bekijk de meest bijzondere uitvaartrituelen

Overal op de wereld hebben mensen verschillende uitvaartrituelen. Sommige zijn wel heel erg bijzonder, zoals een cultuur waarbij de weduwe van een overleden man zichzelf moet verbranden of een gemeenschap die een gemummificeerde overledene van tijd tot tijd uit het graf haalt om de overledene in nieuwe kleren door het dorp te tillen.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2015

Speciale website met alles over het thema uitvaart in Heerhugowaard

Mensen die op zoek zijn naar informatie over het thema uitvaart in Heerhugowaard kunnen deze informatie vanaf vandaag vinden op één website. Op www.uitvaart-heerhugowaard.nl kunnen mensen inspiratie opdoen om een uitvaart helemaal naar eigen wens en smaak in te vullen. Er is namelijk veel meer mogelijk dan mensen weten. Een goed en persoonlijk afscheid is heel belangrijk voor de rouwverwerking. De site biedt informatie van palliatieve zorg, inspiratie voor rouwvervoer en de invulling van de plechtigheid, keuze van de locatie, tot informatie over rouw.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2015

Beeld hondje gestolen van graf begraafplaats Nieuwkuijk

Het komt helaas vrijwel wekelijks voor dat er ergens in Nederland mensen rond lopen die het niet kunnen laten om spullen te stelen van graven. Dit keer is een familie uit Nieuwkuijk het slachtoffer. Een grafrover heeft een beeldje van hondje Bobby gestolen van het graf van zijn baasje, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2015

Monuta Stefan Bijleveld nieuwe uitvaartonderneming in regio IJsselmonde

“Een droom die uitkomt”, noemt hij het zelf. Stefan Bijleveld maakt na 17 jaar werken in de uitvaartbranche in loondienst de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Sinds augustus verzorgt hij als franchisenemer van Monuta uitvaarten in de regio Groot IJsselmonde, Oud IJsselmonde, Beverwaard en omgeving, onder de naam Monuta Stefan Bijleveld.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2015

Robert Schurink nieuwe directeur NVVE

Robert Schurink (1956) wordt per 1 september a.s. de nieuwe directeur van de NVVE. Tot de vorming van GroenLinks was hij politiek maatschappelijk actief als voorzitter van een landelijke jongerenorganisatie respectievelijk dagelijks bestuurder van een politieke partij. Na afronding van de studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam gaf hij vier jaar lang leiding aan een uitgeverij/drukkerij en was hij directeur van dagblad De Waarheid.

Lees verder


donderdag 12 augustus 2015

Nieuw op Uitvaart-arnhem.nl: Joop van de Kraak uitvaartbegeleiding

Niet iedereen staat hetzelfde in het leven.Sterker nog, de meeste mensen hebben hele duidelijke en eigen ideeën over het leven. Dus waarom ook niet over de dood? Voor mij is het belangrijk dat een overledene een afscheid krijgt dat werkelijk bij hem of haar past.

Lees verder


donderdag 12 augustus 2015

Gemiddeld 170 dagen verzuim na verlies partner

Hoe moeten bedrijven omgaan met medewerkers die een dierbare hebben verloren. In de Verdieping van Trouw staat een artikel waar deze vraag centraal staat. Er zijn in Nederland eigenlijk maar weinig regels op dit gebied. Is het belangrijk dat mensen na het verlies van bijvoorbeeld hun partner heel lang vrij krijgen of is het juist beter om door te werken om zo structuur te houden?

Lees verder


donderdag 9 augustus 2015

Nieuw op Uitvaart.nl en UitvaartRotterdam.nl: NLontruimers, uw partner in woningontruiming, verhuizing en inboedelopslag

NLontruimers biedt voor de nabestaanden een complete woningontruiming aan. In deze moeilijke tijd nemen wij u graag deze zorg uit handen.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2015

Rouwauto gestolen in Heerhugowaard

Uitvaartonderneemster Petra van der Meer uit Heerhugowaard roept mensen op om uit te kijken naar haar rouwauto (grijze Volvo). De auto is gestolen in de nacht van 7 op 8 augustus.

Lees verder


donderdag 8 augustus 2015

Video: Per dag sterven gemiddeld 2,5 Nederlandse toeristen in het buitenland

Gemiddeld overlijden per dag 2,5 Nederlanders in het buitenland. Tijdens de drukke zomerperiode kan dat aantal zelfs oplopen tot vijf of meer sterfgevallen per dag, dat meldt de Telegraaf. De krant heeft de cijfers op een rij gezet van reisverzekeraars, alarmcentrales en uitvaartondernemers.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2015

Erfenis binnen Europa makkelijker geregeld

Dankzij een nieuwe Europese verordening wordt het makkelijker en minder kostbaar voor Europeanen om een buitenlandse erfenis af te handelen. Nederlandse erfgenamen kunnen de gehele erfenis voortaan laten afhandelen door een Nederlandse notaris.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2015

Tientallen bomen gekapt op begraafplaats De Duinrust

Op begraafplaats De Duinrust in Katwijk zijn ongeveer vijftig grote bomen gekapt. De bomen vormden bij slecht weer een gevaar en na de storm van twee weken geleden werd besloten om de bomen direct weg te halen, dat meldt Allesoverkatwijk.nl.

Lees verder


donderdag 5 augustus 2015

Nieuwe boeken toegevoegd aan boekenlijst Uitvaart.nl

De boekenlijst van Uitvaart.nl is uitgebreid met 6 titels. In de uitgebreide boekenlijst op uitvaart.nl zijn boeken rond het thema uitvaart gecategoriseerd opgenomen. De nieuwe titels zijn: 'Wat ALS...?!?, 'Rick is er niet meer', 'Wat ik nog zeggen wil', Trends in afscheid en herinneren', 'Dag, lieve mama' en 'Dag, lieve papa'.

Lees verder


donderdag 5 augustus 2015

Oude tuin wordt Laatste tuin

Afgelopen week werd in de Tuinen van Appeltern een planidee De Laatste Tuin overhandigd aan directeur Ben van Ooijen, dat gemaakt is door twaalf studenten van het ontwerp instituut gedurende de cursusreeks Narratief Ontwerpen. Het idee voor dit plan is om het oudste gedeelte van Appeltern, dat momenteel gesloten is voor het publiek, om te toveren tot een wereld die gericht is op het thema van ‘begraven’, ‘afscheid nemen’ en ‘rouwen’.

Lees verder


donderdag 5 augustus 2015

Radio 1 interview over wel of niet aanwezig zijn bij gemeentelijke uitvaart

Radio 1 heeft woensdag aandacht besteed aan de gemeentelijke uitvaarten in Nederland. Dit naar aanleiding van het onderzoek van RTV Drenthe waaruit het schokkende nieuws naar voren kwam dat sommige gemeentes nabestaanden niet toelaten bij de uitvaart van hun dierbare als de familie niet zelf kan of wil opdraaien voor de kosten.

Lees verder


donderdag 5 augustus 2015

Video: Storm zorgde ook voor schade op begraafplaats Hoek van Holland

Ook de algemene begraafplaats in Hoek van Hollands heeft schade ondervonden aan de zware zomerstorm van twee weekenden geleden. Tijdens de storm werden twee bomen beschadigd, dat meldt WOS.nl.

Lees verder


donderdag 5 augustus 2015

Steeds meer uitvaarten naar persoonlijke levensstijl

De persoonlijke levensstijl van een overledene wordt steeds vaker en nadrukkelijker tot uiting gebracht bij uitvaarten, dat meldt De Telegraaf naar aanleiding van een interview met Monuta woordvoerster Nora Nowee. Mensen bepalen steeds vaker al bij leven hoe hun afscheid in eigen stijl zal plaatsvinden.

Lees verder


donderdag 4 augustus 2015

Uitvaart dieven opgepakt na uitgebreid onderzoek politie

Een speciaal woninginbrakenteam van de politie heeft in de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar een serie inbraken tijdens uitvaarten. Drie mannen uit Apeldoorn en een vrouw uit Deventer zijn aangehouden, ze worden er van verdacht dat ze hebben ingebroken in huizen van mensen die op dat moment afscheid moesten nemen van hun overleden dierbare, dat meldt RTV Oost.

Lees verder


donderdag 4 augustus 2015

SP wil dat nabestaanden aanwezig kunnen zijn bij gemeentelijke uitvaart

De SP wil dat er regels komen zodat vast komt te staan dat nabestaanden altijd de gelegenheid krijgen om de uitvaart van een dierbare te bezoeken. Uit onderzoek van RTV Drenthe bleek eerder dat onder andere de gemeenten Emmen en Coevorden nabestaanden niet aanwezig laten zijn bij de uitvaart. De SP wil dat er een einde komt aan dit soort beleid, dat meldt RTV Drenthe.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2015

Uitbreiding voor Monuta Haveman

Vorig jaar is Marga Haveman gestart als uitvaartverzorger in Assen en omgeving, onder de naam Monuta Haveman. Marga heeft het afgelopen jaar al veel families mogen bijstaan. Zoveel dat Monuta Haveman gaat uitbreiden met een tweede uitvaartverzorger. Vanaf 1 augustus is Saskia Geerts gestart als uitverzorger bij Monuta Haveman.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2015

Monuta Herma Pijfers nieuwe uitvaartonderneming Duin- en Bollenstreek

Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de evenementenbranche, gooide Herma Pijfers uit Kaag vorig jaar het roer om. Ze besloot zelfstandig uitvaartondernemer te worden. En na een stevige interne opleiding is het nu eindelijk zover: vanaf 10 augustus kent de Duin- en Bollenstreek een nieuwe uitvaartonderneming onder de naam Monuta Herma Pijfers.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2015

Emmen weert arme nabestaanden bij crematie of begrafenis

Nabestaanden in de gemeente Emmen die de uitvaart van hun dierbare niet kunnen betalen mogen niet aanwezig zijn bij de crematie van hun dierbare, dat blijkt uit onderzoek van RTV Drenthe. De gemeente Emmen moet jaarlijks ongeveer tien uitvaarten regelen voor overleden die geen geld hebben nagelaten en waarvoor de familie de uitvaart niet kan betalen.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder