Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MAART 2023

donderdag 31 maart 2023

Herbouw uitvaartcentrum De Haan & Van de Kamp DELA in Amersfoort

Het uitvaartcentrum De Haan & Van de Kamp DELA in Amersfoort wordt verduurzaamd. Tijdens de negen maanden durende herbouw vindt de dienstverlening plaats op andere locaties in de omgeving. In januari 2024 verwachten we het vernieuwde uitvaartcentrum te heropenen.

Lees verder


donderdag 31 maart 2023

Per 1 april zullen Van der Lans & Busscher B.V. en Straver Mobility B.V. verder gaan onder één directie.

Eind mei 2022 zijn er verkennende gesprekken gestart inzake een mogelijke samenvoeging van de activiteiten van Straver Mobility B.V. en Van der Lans & Busscher B.V.
Van der Lans & Busscher kent net als Straver Mobility een lange en indrukwekkende geschiedenis met de verhuur van kwalitatief gelegenheidsvervoer voor uitvaarten. Beide bedrijven beschikken over een breed assortiment aan Staatsievervoer. Al geruime tijd bestaat er een gezonde en intensieve samenwerking tussen de twee bedrijven, waardoor een samenvoeging een logische volgende stap lijkt.

Lees verder


donderdag 29 maart 2023

Record aantal nieuwe vacatures vandaag op Uitvaartvacatures.nl

Vandaag zijn er een record aantal nieuwe vacatures bijgekomen op Uitvaartvacatures.nl. Het gaat om maar liefst 9 vacatures bij de verschillende vestigingen van Rouwservice Nederland.

Lees verder


donderdag 28 maart 2023

Kindermonument begraafplaats Castricum

Burgemeester Toon Mans van Castricum heeft een monument onthuld voor het nooit vergeten kind. Het monument is geplaatst op begraafplaats Onderlangs.

Lees verder


donderdag 28 maart 2023

Hakenkruizen bij Joodse begraafplaats Hasselt (O.)

Onbekenden hebben zaterdagnacht met graffiti een aantal hakenkruizen aangebracht bij de ingang van de Joodse begraafplaats in Hasselt.

Lees verder


donderdag 28 maart 2023

Rechter oordeelt dat kinderen recht hebben op afscheid overleden vader

De rechter in Zwolle heeft twee kinderen in het gelijk gesteld in een zaak die ze hadden aangespannen tegen de vrouw van hun overleden vader. De vrouw wilde de kinderen niet in de gelegenheid stellen om afscheid te nemen van hun vader.

Lees verder


donderdag 27 maart 2023

Zeeuwse uitvaartondernemer: 'Vanwege je Haagse accent kom je niet in aanmerking voor de functie’ (video)

Robert-Jan Habich had onlangs een goed sollicitatiegesprek bij een uitvaartbedrijf in Zeeland. Habich, die al eerder werkte als uitvaartverzorger in Zeeland, dacht snel weer aan het werk te kunnen in zijn favoriete branche. Maar het liep anders toen hij opeens een afwijzingsbrief ontving van de uitvaartondernemer.

Lees verder


donderdag 27 maart 2023

Gewenste uitbreiding begraafplaats Altena niet mogelijk

De gemeente Altena is er niet in geslaagd om grond te kopen naast de begraafplaats in het dorp Rijswijk. De gemeente had deze grond willen gebruiken voor de uitbreiding van de begraafplaats, maar het is niet gelukt om tot overeenkomst te komen met de eigenaar van de grond.

Lees verder


donderdag 27 maart 2023

Crematiepercentage Vlamingen doorgegroeid naar 75,7 procent

Meer dan driekwart van de Vlamingen die vorig jaar zijn overleden is gecremeerd. In 2013 lag het crematiepercentage onder Vlamingen nog op 63,3 procent.

Lees verder


donderdag 27 maart 2023

Kamerbrief over planning modernisering Wet op de lijkbezorging

Minister Bruins Slot (BZK) informeert de Tweede Kamer over de planning met betrekking tot de modernisering van de Wet op de lijkbezorging.

Lees verder


donderdag 27 maart 2023

Crematorium Hoentocht in Groningen tijdelijk gesloten

Vrijdag 17 maart is er brand uitgebroken in crematorium Hoentocht in Groningen. De brand ontstond door een technisch mankement aan de crematieoven. Hierdoor is Crematorium Hoentocht in ieder geval de komende maand gesloten.

Lees verder


donderdag 24 maart 2023

Oudste Nederlandse natuurbegraafplaats Bergerbos bestaat 20 jaar

Op 11 mei is het 20 jaar geleden dat natuurbegraafplaats Bergerbos, de eerste natuurbegraafplaats van Nederland, werd geopend. Inmiddels hebben ruim drieduizend overledenen hun laatste rustplaats gevonden op deze prachtige plek aan de rand van Sint Odiliënberg.

Lees verder


donderdag 23 maart 2023

Gedenkzuil bij strooiveld op begraafplaats Peize

Bij het strooiveld van begraafplaats Peize in Groningen is een gedenkzuil geplaats. Het monument was een lang gekoesterde wens van Tienco de Jager die het belangrijk vindt dat nabestaanden een plek hebben om een dierbare te herinneren.

Lees verder


donderdag 23 maart 2023

Levende doodskist op Uitvaartfestival Zenderen

Regelmatig maakt Natasja Kroese in haar werk als uitvaartbegeleider mee dat nabestaanden geen weet hebben van de wensen van een overledene. Het geeft rust wanneer wensen bekend zijn en zo wordt bepaalde keuzes maken ineens een stuk gemakkelijker. Tijdens het Uitvaartfestival dat ze op 26 maart in Zenderen organiseert, laat ze zien wat er allemaal mogelijk is rondom afscheid nemen en organiseren van een persoonlijke uitvaart.

Lees verder


donderdag 23 maart 2023

Speciale plek voor levenloos geboren baby’s in Rouwveen

De gemeente Staphorst gaat de begraafplaats aan de Scholenweg in Rouwveen uitbreiden. Onderdeel van die uitbreiding is een speciale plek voor baby’s waar ook een monument geplaatst zal worden. Het college vraagt inwoners om mee te denken over een passende naam voor dit deel van de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 23 maart 2023

Voorlopig geen crematies in crematorium Hoendiep

De komende weken kunnen er geen crematies plaatsvinden in crematorium Hoendiep in Groningen. Eigenaar DELA hoopt dat het crematorium wel eerder open kan voor plechtigheden.

Lees verder


donderdag 23 maart 2023

Monuta Uitvaartmuziek Top 10 van 2022: Ave Maria na 100 jaar nog steeds prominent aanwezig

In haar jubileumjaar kijkt het 100-jarige Monuta terug op tradities en rituelen binnen uitvaart en afscheid in de afgelopen eeuw. Het afscheid wordt steeds persoonlijker en muziek is een prettige gespreksstarter over persoonlijke wensen bij een afscheid. Vandaag wordt de Monuta Uitvaartmuziek Top 10 van 2022 gepubliceerd en teruggeblikt op het gebruik van muziek in de afgelopen 100 jaar.

Lees verder


donderdag 22 maart 2023

Vernieuwde site informeert Zoetermeerders over begrafenissen en crematies

De internetsite Uitvaart-Zoetermeer.nl biedt inwoners van Zoetermeer nog meer informatie over alle mogelijkheden die Zoetermeer op het gebied van uitvaarten te bieden heeft. En dat blijkt heel veel. Van de mogelijkheden bij Crematorium Meerbloemhof tot aan palliatieve, terminale zorg in Zoetermeer, alle onderwerpen rondom voorzorg, uitvaartzorg en nazorg worden er uitvoerig behandeld.

Lees verder


donderdag 22 maart 2023

Grafrover Alphen a/d Rijn in gevangenis

Een 49-jarige grafrover uit Alphen aan den Rijn is vanmorgen aangehouden door de politie. De man had onlangs geprobeerd om een gestolen urn in te leveren bij een oud ijzerhandelaar die de zaak niet vertrouwde en de politie inschakelde. De urn bleek te zijn gestolen op de Alphense begraafplaats.

Lees verder


donderdag 22 maart 2023

Graf gebroeders Boogaard nu 'historisch waardevol graf'

De laatste rustplaats van de broers wordt door dit besluit bijgeschreven op de lijst van graven van historische betekenis en bewaard voor de toekomst. De gemeente, die eigenaar van het graf is sinds begin 2022 de rechthebbende er afstand van heeft gedaan, zorgt daarvoor.

Lees verder


donderdag 21 maart 2023

Aula begraafplaats Hilversum genomineerd voor architectuurprijs

De aula van begraafplaats Bosdrift in Hilversum is genomineerd voor de Hilversumse Architectuurprijs. Met nog twee weken te gaan staat de aula op dit moment op plek nummer één in de tussenstand.

Lees verder


donderdag 21 maart 2023

Baby 3 weken ‘te oud’, uitvaartverzekeraar keert niet uit

Jethro en Lisette uit Haarlem verloren enige tijd geleden geheel onverwachts hun baby Nio. De baby kreeg een infectie in zijn longen en kon niet meer worden gered. Toen de ouders hun uitvaartverzekeraar contacten over de uitvaart werd ze verteld dat de verzekeraar niets zou vergoeden omdat Nio 3 weken te oud was geworden.

Lees verder


donderdag 20 maart 2023

Gestreamde uitvaarten blijven zichtbaar op YouTube

Wie een uitvaart wil bekijken van een wildvreemde kan dat heel eenvoudig doen op YouTube. Door bijvoorbeeld te kiezen voor het zoekwoord ‘uitvaart’ kom je verschillende plechtigheden tegen. Vaak staan ze online zonder dat nabestaanden dat weten.

Lees verder


donderdag 20 maart 2023

Crematorium Hoendiep voorlopig buiten gebruik

Na de brand van afgelopen vrijdag in crematorium Hoendiep in Groningen is enige tijd nodig om de schade te herstellen. Het crematorium is de komende dagen in ieder geval gesloten en in die tijd zullen crematies elders plaatsvinden.

Lees verder


donderdag 17 maart 2023

5 keer koperdiefstal in een week op begraafplaats Vught

Koperdieven hebben de afgelopen week vijf keer toegeslagen op het Sint Petrus Kerkhof in Vught. De dieven gingen er steeds vandoor met koperen kettingen en buizen.

Lees verder


donderdag 16 maart 2023

Crowdfunding voor verongelukte vrouw Amsterdam

Afgelopen zondag overleed een 46-jarige Amsterdamse nadat ze de maandag ervoor was aangereden door een taxi op de kruising Weesperstraat en de Nieuwe Achtergracht. Haar nabestaanden zijn een crowdfunding start voor de kosten van de uitvaart van de vrouw.

Lees verder


donderdag 15 maart 2023

Kerkhof Lambertuskerk Veghel weer volledig open

Sinds de nieuwjaarsbrand in de Lambertuskerk in Veghel was een deel van het naastgelegen kerkhof gesloten. Vanaf vandaag kunnen bezoekers weer naar alle delen van de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 15 maart 2023

Twee kindermonumenten op begraafplaats Lochem

Op de begraafplaats aan de Zutphenseweg in Lochem worden in juni twee monumenten geplaatst ter herinnering aan overleden kinderen. De monumenten komen er dankzij een initiatief van twee moeders die zelf een kind hebben verloren.

Lees verder


donderdag 14 maart 2023

Het NFO pleit samen met collega Frank van de Goot voor meer onderzoek naar de daadwerkelijke doodsoorzaak.

Van de ruim 160.000 doden per jaar in Nederland wordt op circa 3.000 sectie verricht, waarvan maar 250 tot 300 gerechtelijke secties. Wat dus betekent dat we van 98 procent niet precies weten wat de doodsoorzaak is. Als iemand thuis dood wordt gevonden en er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf, dan ‘bedenken’ we er een doodsoorzaak bij. Een oorzaak die in ruim 20 procent van de gevallen faliekant fout is, blijkt uit verschillende studies. Op verzoek van nabestaanden heeft het NFO al veel obducties uitgevoerd, waarbij de doodsoorzaak in meerdere gevallen niet bleek te kloppen of andere zeer waardevolle informatie werd gemist.

Lees verder


donderdag 14 maart 2023

Wat kan er misgaan met een uitvaartverzekering?

De uitvaartverzekering is de laatste tijd regelmatig negatief in het nieuws. Zo kwamen er bij programma Meldpunt Max veel lachten over de premie-explosie bij Ardanta. Een aantal jaren geleden bleken de polissen van uitvaartorganisatie afgewaardeerd. Maar welke problemen zijn er nog meer in de praktijk?

Lees verder


donderdag 13 maart 2023

NLdoet: vrijwilligers onderhouden begraafplaats Daalseweg in Nijmegen

Afgelopen zaterdag was het NLdoet, een dag waarop vrijwilligers zich inzetten voor anderen. Ook op de begraafplaats aan de Daalseweg in Nijmegen kwamen vrijwilligers in actie. Samen onderhielden ze de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 13 maart 2023

Koperen deuren grafkelders gestolen op begraafplaats Dordrecht

Twee zware deuren van twee verschillende grafkelders zijn gestolen op begraafplaats Essenhof in Dordrecht. De politie doet uitgebreid onderzoek en de gemeente kijkt welke maatregelen genomen moeten worden om diefstal in de toekomst moeilijker te maken.

Lees verder


donderdag 10 maart 2023

Nieuwe Therebinth met ode aan de lente

Dit nummer brengt op het omslag en in de fotoreportage een ode aan de lente, en wel op het Gedenkpark Zutphen aan de Warnsveldseweg. Dat is ook een ideale plek voor een funeraire wandeling. Bartho Hendriksen en Joop Jansen zorgen voor de rondleiding, met kaartje.

Lees verder


donderdag 10 maart 2023

Opnieuw grafkist langs de weg voor grofvuil

Aan de Keerwal in het centrum van Amsterdam stond deze week een grafkist langs de weg. Voorbijgangers waren verbaasd en iemand schakelde de lokale zender AT5 in om uit te zoeken of de kist mogelijk al eens was gebruikt.

Lees verder


donderdag 8 maart 2023

Vragen over privé begraafplaats familie Van der Valk bij hotel

De familie Van der Valk wil de resten van de in 1969 overleden oprichter Martien van der Valk begraven in een graf achter hotel De Gouden Leeuw in Voorschoten. Martien van der Valk was de oprichter van het hotelconcern en De Gouden Leeuw in voorschoten was het hotel waar alles begon. GroenLinks en de PvdA zijn bang voor precedentwerking en hebben de gemeente vragen gesteld.

Lees verder


donderdag 7 maart 2023

Annie raakte haar man twee keer kwijt na diefstal urn

De 83-jarige Annie uit Hoorn had vorige week heel even de hoop dat de verdwenen urn met de as van haar man was gevonden. De hartvormige urn van de man van Annie werd vorig jaar gestolen en vorige week kwam in de media dat de kringloopwinkel in Hoorn een hartvormige urn had ontvangen.

Lees verder


donderdag 7 maart 2023

Natuurbegraafplaats de Velden wil nu al uitbreiden

In 2019 werd natuurbegraafplaats de Velden in Westervelde (Drenthe) in gebruik genomen. Van de 2100 beschikbare graven zijn er al 900 gereserveerd en 90 in gebruik, daarom wil de eigenaar de begraafplaats uitbreiden met nog eens 2,5 hectare.

Lees verder


donderdag 6 maart 2023

Achtergrond artikel over resomeren

Het ministerie van Binnenlandse Zaken werkt al een aantal jaren aan de nieuwe uitvaartwet. Onderdeel van die nieuwe wet is dat resomeren van overledenen mogelijke wordt gemaakt. De NRC stond dit weekend uitgebreid stil bij deze nieuwe vorm van lijkbezorging.

Lees verder


donderdag 3 maart 2023

Themadag Terebinth op begraafplaats Heemstede: begraven op een buitenplaats

Terebinth, nationale stichting voor funerair erfgoed, organiseert op zaterdag 15 april in Heemstede een themadag over de geschiedenis van de Algemene Begraafplaats aan de Herfstlaan. De begraafplaats werd in 1828 aangelegd op een deel van de voormalige buitenplaats Westermeer. De ontwerper was niemand minder dan de bekende architect en tuinarchitect Jan David Zocher jr.

Lees verder


donderdag 3 maart 2023

Artikel Historisch Heusden over de komt van een crematorium in Vlijmen

Op 6 maart 1981 maakte DELA in een brief aan het college van Heusden bekend dat het een crematorium wilde bouwen in Vlijmen. De plannen van DELA werden eerst in het geheim besproken, maar de geruchten over het crematorium deden al snel de ronde.

Lees verder


donderdag 3 maart 2023

MAX Ombudsman: ‘Uitvaartverzekeraar Ardanta verhoogt premies spectaculair’

Het Omroep Max programma Meldpunt heeft uitgebreid stilgestaan bij het nut van uitvaartverzekeringen. Aanleiding is de enorme prijsstijging die Uitvaartverzekeraar heeft doorgevoerd. Rogier de Haan, ombudsman van Omroep Max legt uit dat mensen de prijsstijging mogen weigeren, maar dan blijft het verzekerde bedrag wel op het oude niveau.

Lees verder


donderdag 3 maart 2023

Geen oversterfte in februari

In februari overleden ongeveer 14 duizend mensen, dit zijn er zo’n 100 meer dan verwacht. In alle weken van februari was er geen oversterfte. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 2 maart 2023

Kringloop Hoorn ontvangt gevulde urn

De kringloop in Hoorn heeft vorige week een urn ontvangen. Die zat in een doos met daarin meerdere spullen die waren binnengebracht. De doos werd deze week geopend en toen werd de urn ontdekt.

Lees verder


donderdag 1 maart 2023

Reactie DELA op stopzetten samenwerking GUV in de Achterhoek

Coöperatie DELA biedt oplossingen voor een waardig afscheid voor haar leden in de Achterhoek, ook nu zij niet meer welkom is op de locaties van GUV. Op een uitnodiging voor een gesprek gaat GUV niet in. Het is meer dan pijnlijk dat de samenwerking éénzijdig is opgezegd. Als coöperatie dient DELA de belangen van haar leden. Het is onbegrijpelijk dat GUV dit niet inziet.

Lees verder


donderdag 1 maart 2023

Stichting Dodenakkers en LOB lanceren Funerair Depot

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en stichting Dodenakkers.nl slaan de handen ineen en vragen meer aandacht voor het hergebruik van onderdelen van oudere grafmonumenten. Wanneer grafmonumenten vervallen raken en een gevaar vormen, is er niet altijd een mogelijkheid tot herstel. Het grafmonument moet dan helaas geruimd worden, maar afkomende delen kunnen juist de redding zijn voor andere grafmonumenten elders. Door oudere grafmonumenten te herstellen blijven begraafplaatsen aantrekkelijk voor bezoekers.

Lees verder


donderdag 1 maart 2023

Begraafplaats kat Elef overleden

Onder bezoekers van begraafplaats Groenesteeg in Leiden was de zwarte kater Elef een beroemdheid. Deze week overleed de poes die sinds 2008 dagelijks rondliep op de begraafplaats.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder