Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws APRIL 2017


29 april 2017

Familie Enschede pakt grafschenner op begraafplaats

Tonia Basseman werd de afgelopen maanden meerdere keren geconfronteerd met vernielingen op het graf van haar overleden broer en ouders. Ze had geen idee waarom de dader keer op keer het graf van haar dierbaren moest vernielen en besloot daarom om een camera te installeren bij het graf. Daardoor kon de dader gelukkig worden herkend, dat meldt het AD.


29 april 2017

Bloemist steelt bloemen van graven

De politie in New Jersey heeft een 29-jarige bloemist aangehouden die al tijden bloemen stal van graven op een begraafplaats in de stad. Nadat er steeds weer bloemen verdwenen besloot de politie om camera’s op te hangen en zo kon de vrouw al snel worden betrapt, dat meldt de NOS.


Opening atelier en uitvaartwinkel Haarlem

29 april 2017

Opening atelier en uitvaartwinkel Haarlem

Ons atelier en de uitvaartwinkel zijn per 1 maart samengevoegd in ons nieuwe pand in de Waarderpolder. Op deze locatie brengen wij alles onder 1 dak en kunnen wij u nog beter van dienst zijn op het gebied van: uitvaartbegeleiding, gedenkmonumenten, asbestemmingen en natuursteen.


26 april 2017

Monuta realiseert afscheidshuis in Harderwijk

Monuta gaat haar pand aan de Beetstraat in Harderwijk verruilen voor een moderne nieuwe locatie aan de Stationslaan. Momenteel wordt er hard gebouwd in het pand dat vanaf juni dienst zal doen als afscheidshuis waar nabestaanden in een huiselijke sfeer afscheid kunnen nemen van hun dierbare, dat meldt Het Contact Harderwijk.


AR Video winnaar canal cruise door Amsterdam

26 april 2017

AR Video winnaar canal cruise door Amsterdam

Arthur Ike van AR Video heeft de canal cruise door Amsterdam gewonnen. De verzorgde cruise (met eten en drinken) door de historische grachten van Amsterdam werd verloot onder bedrijven en personen die in de weken voor de Uitvaartbeurs in de Westerkerk flyers verspreiden door het hele land.


26 april 2017

Kistgeboorte komt gelukkig bijna nooit voor

In dagblad de Trouw staat een uitgebreid artikel over een bijzondere ontdekking die archeologen hebben gedaan in Italië. In het graf van een overleden vrouw (uit de veertiende eeuw) is een baby ontdekt die na de begrafenis van de vrouw alsnog is geboren, een zogenaamde kistgeboorte.


26 april 2017

Begraafplaats Leiden gesloten vanwege hert

Een hert heeft er voor gezorgd dat begraafplaats Groenesteeg in Leiden zaterdag en zondag gesloten moest worden. Het dier was via het water om de begraafplaats op het terrein van de begraafplaats terecht gekomen, dat meldt het Leidsch Dagblad.


26 april 2017

Nieuwe natuurbegraafplaats in Zuid-Limburg

In de voormalige Hermansgroeve in Eygelshoven wordt een natuurbegraafplaats gerealiseerd, dat meldt 1Limburg.nl. Op de nieuwe natuurbegraafplaats is ruimte voor ongeveer 4000 graven.


Speciale site over de uitvaart in Hengelo

25 april 2017

Speciale site over de uitvaart in Hengelo

Vanaf vandaag kunnen alle inwoners van Hengelo terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Hengelo en omliggende gemeenten. De nieuwe site Uitvaartverzorging-Hengelo.nl biedt Hengeloërs houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Hengeloos tintje te geven.


Media aandacht Uitvaartbeurs Amsterdam uit binnen- en buitenland

25 april 2017

Media aandacht Uitvaartbeurs Amsterdam uit binnen- en buitenland

Afgelopen zaterdag werd de tweede editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. Ook dit jaar werd de beurs weer door duizenden mensen bezocht. Diverse media waren aanwezig om verslag te doen van de producten en diensten die vertoond werden op de beurs. Een aantal van deze publicaties hebben we voor u op een rijtje gezet.


24 april 2017

Vereniging Yarden omarmt Ereveld Vol Leven

Vereniging Yarden ondersteunt het initiatief Ereveld Vol Leven van Nationaal Ereveld Loenen dat plaatsvindt op maandag 1 mei 2017. Honderden oorlogsslachtoffers krijgen tijdens deze herdenkingsbijeenkomst een gezicht doordat ze worden herdacht door leeftijdsgenoten. Yarden omarmt deze nieuwe manier van ‘belevend herdenken’ en maakt het initiatief mede mogelijk.


24 april 2017

20 jaar gevlochten uitvaartkisten en manden op de uitvaartmarkt

Dit jaar is het ruim 20 jaar geleden dat Henk Boerland de eerste rotan uitvaartkist op de markt bracht. De reacties tijdens de uitvaart beurs in de jaarbeurs te Utrecht in 1996, waren “ eindelijk echt wat nieuws in de uitvaart.” Het heeft een warme en vriendelijke uitstraling. De televisie, landelijke dagbladen en beide uitvaart bladen brachten uitgebreid het nieuws. Inmiddels zijn onze gevlochten kisten en manden met een stevig binnenkist of stevig frame, een goede aanvulling in de bestaande kisten collectie. In deze 20 jaar zijn er regelmatig nieuwe modellen met weer ander vlecht materiaal bijgekomen.


24 april 2017

Komst crematorium Woerden uiterst onzeker

Het lijkt er op dat er geen crematorium gebouwd gaat worden in Woeden. In de gemeenteraad is geen meerderheid voor het plan om een crematorium te realiseren op begraafplaats Rijnhof. Initiatiefnemer John Heskens van Yarden overweegt zich daarom terug te trekken. Daarmee lijkt de kans dat Woerden een eigen crematorium krijgt verkeken, dat meldt het AD.


24 april 2017

Vijf jonge uiltjes geboren op natuurbegraafplaats Bergerbos

Op natuurbegraafplaats Bergerbos zijn vijf uiltjes geboren. Volgens beheerder Huub Kluijtmans van Bergerbos is dat uitzonderlijk veel. Doorgaans worden er drie of vier geboren.


24 april 2017

Gezamenlijke Dodenherdenking Gemeente Rijswijk & Begraafplaats Oud-Rijswijk

Donderdag 4 mei houden de Gemeente Rijswijk en Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk hun gezamenlijke dodenherdenking. Bij de begraafplaats aan de Sir Winston Churchilllaan 233 begint de herdenking om 18.15 uur. Naast twee minuten stilte en de Last Post zingt Wieteke van Dort een aantal bekende nummers.


24 april 2017

Video: Crematorium Goes wordt derde in Zeeland

Langs de A58 in Goes wordt een nieuw crematorium gebouwd. Het gaat om een kleinschalig crematorium dat eigendom is van DELA.


24 april 2017

Video: DELA over onteigening crematorium in Hasselt

Uitvaartorganisatie DELA spreekt van praktijken die eigenlijk alleen denkbaar zijn in een totalitair regime, als het gaat over de manier waarop de stad Hasselt het crematorium van DELA heeft onteigend. De stad moet DELA nog voor bijna 8 miljoen euro aan onbetaalde facturen overmaken, dat meldt het Nieuwsblad.


Laatste rustplaats op een bed van mos

21 april 2017

Laatste rustplaats op een bed van mos

Bogra b.v. lanceert een nieuwe kistenserie, die volledig voldoet aan de normen van natuurbegraven en cremeren: Natuurlijk.
Bogra heeft milieu- en maatschappelijk bewust ondernemen hoog in het vaandel staan. Om aan de toenemende vraag naar duurzame producten te voldoen heeft Bogra deze nieuwe kistenlijn ontwikkeld.


Unieke themadag ‘De Laatste Tuin’ tijdens O’FEST

21 april 2017

Unieke themadag ‘De Laatste Tuin’ tijdens O’FEST

Tijdens het O’FEST, het Festival van het Tuinontwerp welk van 12 t/m 17 juni 2017 in Apeldoorn plaatsvindt, zal elke dag in het kader van een ander thema staan. Op woensdag 14 juni is dat: De Laatste Tuin.


21 april 2017

AKER in de Groene Amsterdammer van deze week

Het beroep uitvaartverzorger vervrouwelijkt, net als dat van bijvoorbeeld tandarts, notaris en rechter. In plaats van de bekende zwarte kraai in jacquet met hoge hoed zie je steeds vaker een vrouw in jurkje met laarzen voor de rouwauto uit lopen.


Nieuw op Uitvaart-Almelo: Monuta Guido Steennis

20 april 2017

Nieuw op Uitvaart-Almelo: Monuta Guido Steennis

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. In deze emotionele periode moet de familie bovendien de uitvaart regelen. Vaak roept dit vragen op waar u het antwoord niet op heeft of waar uw hoofd niet naar staat. Wilde uw dierbare bijvoorbeeld een begrafenis of crematie? Het is goed om te weten dat ik er voor u kan zijn.


19 april 2017

Natuurbegraafplaats de Hoevens één van de 5 finalisten Brabantse Stijlprijs 2017

Natuurbegraafplaats de Hoevens in Alphen (NB) is door de provincie Noord-Brabant uitgeroepen tot één van de 5 finalisten van de Brabantse Stijlprijs. De vakjury was zeer onder de indruk van deze bijzondere afscheidslocatie met de mogelijkheid tot een laatste rustplaats in de natuur. Maar ook van de positieve bijdrage die deze plek tot stand brengt in de gespreksvoering over ‘de dood’ én over ‘het leven’. Naast de vakjury beslist echter ook het publiek wie de Brabantse Stijlprijs 2017 wint. Van 19 april t/m 12 mei kan men een stem uitbrengen via de website www.brabant.nl/stijlprijs.


19 april 2017

De NUV gaat weer zelf uitvaarten verzorgen

De NUV, De Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal, gaat met ingang van 1 mei weer zelf uitvaarten verzorgen. De vereniging heeft bijna 8000 leden. Voor de leden zelf gaat er weinig veranderen, dat meldt de Ter Apeler Courant.


Uitvaart.nl's columniste Mariska Overman presenteert boek

18 april 2017

Uitvaart.nl's columniste Mariska Overman presenteert boek

Columniste Mariska Overman heeft vorige week haar thrillerdebuut Hoofdzaak gepresenteerd. Het boek, dat uitgegeven wordt door De Crime Compagnie, draait om Isabel Dieudonné, die rechercheur én specialist postmortale zorg is.


18 april 2017

Ook uitvaartondernemer worden? Kom naar het Yarden Franchise Event op 3 mei 2017

Heeft u plannen om uw eigen uitvaartonderneming te starten? Kom dan op woensdag 3 mei aanstaande naar het Yarden Franchise Event. Tijdens deze avond ontvangt u informatie over het werken in de uitvaartbranche en uitleg over de franchise formule van Yarden. Het event vindt plaats in het crematorium Slangenburg te Doetinchem.


Te zien op Uitvaartbeurs Amsterdam: een interactief gedenkteken aangedreven door beweging

14 april 2017

Te zien op Uitvaartbeurs Amsterdam: een interactief gedenkteken aangedreven door beweging

Den Hollandsche gedenktekens uit Elst (Gld) heeft een geheel nieuw gedenkteken ontworpen en ontwikkeld dat beeldende herinneringen vertoont en wordt aangedreven door beweging. Bij het ontwerp van dit nieuwe gedenkteken spelen het design en het delen van persoonlijke herinneringen een belangrijke rol. Op 22 april kan iedereen een eerste indruk krijgen van dit interactieve gedenkteken op de uitvaartbeurs in de Westerkerk in Amsterdam.


Verstandelijk beperkte Peter Dibbets geeft presentatie over uitvaarten

14 april 2017

Verstandelijk beperkte Peter Dibbets geeft presentatie over uitvaarten

Tijdens Uitvaartbeurs Amsterdam geeft Peter Dibbets een presentatie over het thema uitvaarten voor mensen met een verstandelijke beperking. Peter Dibbets heeft zelf een lichte verstandelijke beperking en doet op dit moment een opleiding tot medewerker uitvaartcentrum.


14 april 2017

Steeds meer stichtingen voor overleden dierbaren

Steeds meer nabestaanden richten een stichting op om het verlies van een overleden dierbare een plek te geven. Op rtlnieuws.nl is het verhaal te lezen van de in 2013 verongelukte Jelle van den Berg.


14 april 2017

Speciale uitgave Terebinth over duurzaamheid van begraafplaatsen en uitvaarten

Ter gelegenheid van de Week van de Begraafplaats (van 27 mei tot 4 juni) publiceert de Stichting Terebinth een speciaal katern over de duurzaamheid van begraafplaatsen en uitvaarten. Terebinth is een stichting die zich bezighoudt met funeraire cultuur en zich sterk maakt voor het beheer en behoud van historische begraafplaatsen.


Programma UitvaartTheater Uitvaartbeurs Amsterdam

13 april 2017

Programma UitvaartTheater Uitvaartbeurs Amsterdam

Het hele programma van het UitvaartTheater is nu te zien op Uitvaartbeurs.nl. TIjdens Uitvaartbeurs Amsterdam op 22 april in de Westerkerk worden er in het UitvaartTheater verschillende lezingen gegeven. De lezingen en de beurs zijn gratis te bezoeken.


13 april 2017

Onderzoek naar draagvlak resomeren gepresenteerd

Afgelopen week heeft demissionair minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties Ronald Plasterk de resultaten gepresenteerd van het draagvlak onderzoek over resomeren in Nederland.


13 april 2017

Gemeente Veere gaat grafstenen verwijderen

Op de begraafplaats in Koudekerke gaat de gemeente Veere 112 grafstenen verwijderen. De graven zelf worden niet geruimd, maar omdat een aantal grafvelden opgehoogd moeten worden zullen de grafstenen wel weggehaald worden.


Monuta publiceert jaarverslag 2016

12 april 2017

Monuta publiceert jaarverslag 2016

Monuta was in 2016 volop in beweging. Een beweging waarin we werkten aan het voortdurend optimaliseren van onze activiteiten, met een focus op het verbeteren van de klanttevredenheid en winstgevendheid. Met deze doelen voor ogen is in 2016 een aantal belangrijke veranderingen en reorganisaties doorgevoerd in de organisatie van zowel het verzekeringsbedrijf als het uitvaartbedrijf.


Yarden en Sassen Dielemans Dickhaut gefuseerd

12 april 2017

Yarden en Sassen Dielemans Dickhaut gefuseerd

Sassen Dielemans Dickhaut Uitvaartverzorgers en Uitvaartorganisatie Yarden zijn per vandaag gefuseerd. De fusie zorgt samen met de vergevorderde plannen van Yarden voor de bouw van een crematorium en een uitvaartcentrum in het monumentale pand de Weerterhof in Meerssen, voor een sterke positie op het gebied van uitvaart in Maastricht en de zuidelijke regio. Een goed en waardig afscheid wordt door de fusie voor nog meer mensen in deze regio bereikbaar. De fusie gaat naar alle waarschijnlijkheid extra banen opleveren.


Enthousiast een crematorium bekijken

10 april 2017

Enthousiast een crematorium bekijken

Ruim 1200 bezoekers bij opening crematorium Haagse Duinen. Wethouder Baldewsingh opent Haagse Duinen voor de Hindoestaanse gemeenschap, na ludieke officiële opening door Bart Chabot.


Nieuw op Uitvaart-Almelo.nl: Wies Sanders Uitvaartbegeleiding

10 april 2017

Nieuw op Uitvaart-Almelo.nl: Wies Sanders Uitvaartbegeleiding

De dood hoort bij het leven. Dat is de enige zekerheid die we hebben. Het verdriet om het verlies van uw geliefde, uw kind, uw dierbare is desondanks groot. De emoties van de nabestaanden in de dagen na een overlijden kunnen zo intens zijn dat elk detail een bijzondere betekenis krijgt. Juist in die emotionele sfeer is zorgvuldigheid bij de organisatie van de begrafenis of crematie belangrijk.


De Laatste Eer krijgt ‘Keurmerk Duurzaamheid’ uitgereikt op Uitvaartbeurs

9 april 2017

De Laatste Eer krijgt ‘Keurmerk Duurzaamheid’ uitgereikt op Uitvaartbeurs

Afgelopen zaterdag was ook De Laatste Eer aanwezig op de 3e Regionale Uitvaartbeurs in Steenwijk. Zowel het uitvaartverzekeringsbedrijf als De Laatste Eer uitvaartverzorging waren met een stand vertegenwoordigd. Een prachtige gelegenheid om naast de traditionele uitvaartzaken, het publiek ook kennis te laten maken met andere mogelijkheden, duurzame mogelijkheden.


Speciale site over de uitvaart in Almelo

7 april 2017

Speciale site over de uitvaart in Almelo

Vanaf vandaag kunnen alle inwoners van Almelo terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Almelo en omliggende gemeenten. De nieuwe site Uitvaart-Almelo.nl biedt Almeloërs houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Almeloos tintje te geven.


Spots Uitvaartbeurs Amsterdam vanaf vandaag op TV

7 april 2017

Spots Uitvaartbeurs Amsterdam vanaf vandaag op TV

Vanaf vandaag tot en met vrijdagnacht 21 april worden er op AT5 commercials uitgezonden voor Uitvaartbeurs Amsterdam. De commercials zijn onder andere primetime te zien in de avondprogrammering, maar ook in de dag- en nachtprogrammering. In totaal wordt de spot de komende weken 250 keer uitgezonden!


Buitenplaats Zevenhutten Cuijk: een uniek project voor natuur, recreatie en herinnering

7 april 2017

Buitenplaats Zevenhutten Cuijk: een uniek project voor natuur, recreatie en herinnering

Iets ten zuiden van Cuijk, net over het spoor richting Vianen en Haps, wordt een bijzonder project ontwikkeld: Buitenplaats Zevenhutten. Het project betreft de bouw en aanleg van een recreatie- en herdenkingsplek waar natuur, ontspanning en herinnering samenkomen. Een unieke buitenplaats in het Land van Cuijk - en in heel Nederland.


Halte Driehuis-Westerveld laat oude tijden herleven

6 april 2017

Halte Driehuis-Westerveld laat oude tijden herleven

Met de opening van de HOV-lijn op 2 april jl beschikt Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis) weer over een ‘eigen’ halte: Driehuis-Westerveld. Daarmee is Westerveld via het nieuwe tracé tussen station Haarlem en IJmuiden met het openbaar vervoer optimaal bereikbaar. “Hiermee herleven ook nog eens oude tijden”, vertelt Westerveld-directeur Carla Bosua terugkijkend op de lange historie. “Al in 1889 had Westerveld een eigen treinhalte voor een speciale rouwtrein tussen Amsterdam en de begraafplaats. Dat we na al die jaren nu weer een halte Driehuis-Westerveld hebben is toch wel heel bijzonder.”


URNIQUE, gepersonaliseerde herinneringsobjecten, te zien op Uitvaartbeurs Amsterdam

6 april 2017

URNIQUE, gepersonaliseerde herinneringsobjecten, te zien op Uitvaartbeurs Amsterdam

De uitvaartbranche is in beweging en aan verandering onderhevig; de traditionele uitvaartconcepten maken steeds vaker plaats voor een invulling waarbij de persoon nog meer centraal staat. Uitvaarten met een geheel eigen, persoonlijke touch. Ook is er een groeiende behoefte aan het herinneren van geliefden en dierbaren op een persoonlijke, bijzondere wijze.


Uitvaartbeurs Amsterdam in de Telegraaf, op 3FM, Radio 2 en Radio 5

5 april 2017

Uitvaartbeurs Amsterdam in de Telegraaf, op 3FM, Radio 2 en Radio 5

In de Telegraaf van vandaag staat een uitgebreid artikel over Uitvaartbeurs Amsterdam, naar aanleiding van de grafmoestuin die we zullen lanceren tijdens de beurs.


Grafmoestuin brengt grafbezoek en tuinieren op verrassende wijze samen

5 april 2017

Grafmoestuin brengt grafbezoek en tuinieren op verrassende wijze samen

Geen bezigheid zo ontspannend als tuinieren. Maar juist stedelingen worden geconfronteerd met lange wachtlijsten voor volkstuintjes. Tegelijkertijd zijn begraafplaatsen groene oases die kampen met een teruglopend bezoek omdat steeds meer mensen kiezen voor crematie. De grafmoestuin brengt volkstuinen en grafbezoek op unieke wijze bijeen. Verbouw voortaan zelf je groenten.. op het graf van moeder.


Crematorium Haagse Duinen geopend

5 april 2017

Crematorium Haagse Duinen geopend

Op 9 april 2017 wordt crematorium Haagse Duinen officieel geopend. Aan de Ockenburghstraat 29, de locatie van het al bekende CUVO uitvaartcentrum, is de laatste maanden hard gewerkt aan een geheel nieuw crematorium. CUVO regelt en verzorgt al jaren uitvaarten voor zowel leden van De Volharding als voor andere inwoners van de regio Den Haag. “Om de kwaliteit van de dienstverlening geheel in eigen hand te hebben, ontstond bij ons de behoefte aan een eigen crematorium. Dit is nu gelukt. Daar zijn wij zeer trots op,” aldus de heer Martini, voorzitter van CUVO/De Volharding.


Mr. Van der Putten benoemd tot lid taskforce lijkschouw en gerechtelijke sectie

4 april 2017

Mr. Van der Putten benoemd tot lid taskforce lijkschouw en gerechtelijke sectie

Mr. Willem van der Putten, vaste medewerker van Uitvaart.nl voor de Juridische adviesrubriek, is benoemd tot lid van de Taskforce lijkschouw en gerechtelijke sectie. De taskforce wordt voorgezeten door de burgemeester van Lelystad, mr. I.R. Adema. De leden zijn benoemd door de Minister van Veiligheid en Justitie.


Veel aandacht voor dieren tijdens Uitvaartbeurs Amsterdam

4 april 2017

Veel aandacht voor dieren tijdens Uitvaartbeurs Amsterdam

Voor veel mensen is hun huisdier een belangrijk onderdeel van het gezin. Het is dan ook heel moeilijk en emotioneel wanneer je afscheid moet nemen van bijvoorbeeld je hond of kat. Een waardige en passende manier van afscheid nemen is belangrijk. Daarom schenkt Uitvaartbeurs Amsterdam veel aandacht aan het afscheid van huisdieren.


Nederlandstalige muziek populair op uitvaarten

4 april 2017

Nederlandstalige muziek populair op uitvaarten

Nederlanders draaien vaak Nederlandstalige muziek bij het afscheid van een geliefde. Onder andere Marco Borsato, Claudia de Breij, Frans Bauer, Mieke Telkamp en Ede Staal staan in de top 10 van meest gedraaide nummers op uitvaarten. Dat blijkt uit intern onderzoek van Monuta. Het traditionele Ave Maria is -in verschillende uitvoeringen- het meest gekozen afscheidsnummer.


4 april 2017

Uitvaartorganisatie Yarden wil zelfdoding bespreekbaar maken

Vereniging Yarden organiseert op dinsdag 11 april 2017 het symposium ‘Zelfdoding? Praat erover!’. Met het symposium wil Yarden het thema zelfdoding bespreekbaar maken. Het symposium is bedoeld voor iedereen die persoonlijk of professioneel, direct of indirect, met zelfdoding te maken heeft of heeft gehad. Tijdens diverse interactieve lezingen krijgen de aanwezigen inzichten en handvatten van inhouds- en ervaringsdeskundigen. Het symposium vindt plaats in Yarden Crematorium Daelwijck in Utrecht.


4 april 2017

Doorleven, Hoe Doe Je Dat?

Op zondag 2 april 2017 organiseerde Rouwgroep Breda in Het Klooster van Breda onder grote belangstelling haar eerste themabijeenkomst voor iedereen die persoonlijk en/of professioneel te maken heeft met rouw. Rouwarbeid werd in het licht gezet om mensen een steuntje in de rug te geven op hun weg van rouw en verdriet naar een manier om hun levenslijn weer op te pakken.


Vlog: Lezing over rouwverwerking bij kinderen tijdens Uitvaartbeurs Amsterdam

3 april 2017

Vlog: Lezing over rouwverwerking bij kinderen tijdens Uitvaartbeurs Amsterdam

Orthopedagoog en leerkracht Mary Mijnlieff geeft op 22 april 2017 in de Westerkerk een lezing in het UitvaartTheater. De lezing gaat over rouwverwerking bij kinderen, niet alleen voor wanneer het nodig is, maar ook hoe bespreek je als ouder(s), verzorgers het onderwerp "dood" in de opvoeding.


3 april 2017

Dwangsom dreigt voor uitvaartondernemer Raaijmakers

De gemeente Nuenen wil de sluiting van het Uitvaarhuis in Nuenen kracht bij zetten door een dwangsom op te leggen wanneer het uitvaarthuis haar deuren niet sluit. De klagende buren hebben de gemeente namelijk verzocht om het verbod te handhaven, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


2 april 2017

Foto’s bouw crematorium Oudehaske

In Oudehaske wordt hard gebouwd aan het nieuwe crematorium Haskerpoort. Het crematorium is onderdeel van uitvaartbedrijf Van der Zwaag.


2 april 2017

Den Hollandsche Gedenktekens opent inspiratiewinkel in Nederweert

Den Hollandsche Gedenktekens heeft per 1 april 2017 haar nieuwe winkel met gedenktekens, kindergedenktekens, urnenmonumenten en urnen in Midden-Limburg geopend. De nieuwe winkel zit in het oude pand van Artea Grafmonumenten aan de Pannenweg 136 in Nederweert. Met de komst van Den Hollandsche Gedenktekens heeft Limburg er vanaf nu een uniek bedrijf bij dat gedenktekens op een nieuwe manier ontwerpt, maakt en zorgt voor een andere beleving bij het oriënteren op een gedenkteken.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >