Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MEI 2020

donderdag 29 mei 2020

Vorige week: 2750 mensen overleden

Voor week 21 (18 tot en met 24 mei) wordt het aantal overledenen geschat op 2 750. Daarmee zit de sterfte voor de tweede week op rij onder het niveau van wat normaal zou zijn in deze periode. Tijdens de eerste negen weken van de corona-epidemie in Nederland (week 11 tot en met week 19) was de sterfte hoger dan verwacht. In die weken overleden bijna 9 duizend mensen meer dan je in deze periode zou verwachten. Mensen die zorg ontvingen in het kader van de Wet langdurige zorg (Wlz), oudere mensen en mannen stierven relatief vaker dan mensen die geen zorg ontvingen, jongere mensen en vrouwen. Dat melden het CBS en het RIVM op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 29 mei 2020

Nieuwe ‘Stand van de Uitvaartbranche’ verschenen

De Stand van de Uitvaartbranche 2019/2020 is uit. Deze jaarlijkse uitgave – samengesteld door marktonderzoeker Barend van de Kraats - bevat feiten, cijfers en analyses. Nieuw in deze uitgave zijn de hoofdstukken over de consument, uitvaartgerelateerde kosten en uitvaartverzekeringen. Met daarbij een overzicht van crematoria, brancheorganisaties én de actuele trends en ontwikkelingen is de Stand van de Uitvaartbranche van belang voor zowel huidige (uitvaart) professionals, als voor nieuwe toetreders en bijvoorbeeld gemeenten.

Lees verder


donderdag 28 mei 2020

Natuurbegraafplaats Heidepol breidt uit

Er is zoveel vraag naar natuurgraven dat natuurbegraafplaats Heidepol bij Arnhem al op korte termijn flink gaat uitbreiden. Er wordt ruimte gerealiseerd voor 2900 extra natuurgraven.

Lees verder


donderdag 28 mei 2020

Update: Faillissement Uitvaartverzorging De Eenvoud te Kampen

Op 08-04-2020 heeft de rechtbank Almelo de firma Uitvaartverzorging De Eenvoud, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 66252962 in staat van faillissement verklaard. De Eenvoud specialiseerde zich in zeer voordelige uitvaarten, al vanaf € 750. De onderneming was landelijk actief.

Lees verder


donderdag 27 mei 2020

Papa Draak wordt niet meer beter

Papa Draak leert Drakie vliegen, vuurspuwen en nog veel meer. Maar op een dag wordt papa Draak ziek. Zo ziek, dat hij niet meer beter kan worden. Drakie, haar grote broer Vonk en mama Draak zijn erg verdrietig, maar ze proberen papa Draak zo veel mogelijk te helpen. Papa krijgt zijvleugels, zodat hij toch nog een tijdje kan vliegen. Tot zelfs dat niet meer kan en ze door moeten zonder papa Draak.

Lees verder


donderdag 26 mei 2020

Versoepeling groepsgrootte bij uitvaarten

Per 1 juni en per 1 juli 2020 versoepelen de coronamaatregelen. Bij uitvaartplechtigheden mogen weer meer mensen aanwezig zijn. De basis-coronamaatregelen blijven onverkort van kracht: regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en 1,5 meter afstand van anderen houden.

Lees verder


donderdag 26 mei 2020

Meerderheid Tweede Kamer wil resomeren toestaan

Jarenlang heeft uitvaartorganisatie Yarden gestreden om resomeren in Nederland mogelijk te maken. Maandag is een grote stap gezet in die richting toen de Gezondheidsraad adviseerde om resomeren op te nemen in den nieuwe uitvaartwet. Volgens RTL Nieuws is er in de Tweede Kamer een meerderheid die resomeren wil legaliseren.

Lees verder


donderdag 25 mei 2020

Nieuw Vakblad Uitvaart met aandacht voor corona, flitspeiling en resomeren

Met onder meer een verslag vanuit het ‘coronafront’ Noordoost-Brabant, aandacht voor palliatieve zorg in deze tijd én een flitspeiling van het ministerie waaruit blijkt dat de dienstverlening van de uitvaartsector een 8 krijgt, verschijnt deze week het nieuwe nummer van Vakblad Uitvaart.

Lees verder


donderdag 25 mei 2020

Gezondheidsraad adviseert; sta resomeren toe, composteren niet

De gezondheidsraad heeft aan minister Olongren een advies uitgebracht over de nieuwe uitvaartwet. Meest opvallende in het advies is dat de gezondheidsraad adviseert om resomeren op te nemen in de nieuwe uitvaartwet. De gezondheidsraad adviseert verder om composteren niet op te nemen als mogelijkheid naast begraven, cremeren, lichaamsdonatie en resomeren.

Lees verder


donderdag 22 mei 2020

Sterfte in week 20 lager dan normaal (2 850 mensen overleden)

Voor week 20 (11 tot en met 17 mei) wordt het aantal overledenen geschat op bijna 2 850. Daarmee zit de sterfte zo’n 200 onder het niveau van wat normaal zou zijn in deze periode. Van week 11 tot en met week 19 was de sterfte hoger dan verwacht. In die weken overleden bijna 9 duizend mensen meer dan je in deze periode zou verwachten. Dat melden het CBS en het RIVM op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 22 mei 2020

Ouders draaien op voor kosten vernielde graven op Urk

Vorige week zijn acht graven vernield op de begraafplaats aan de Holkenkamp op Urk. Na onderzoek is gebleken dat twee jongens, van nog geen twaalf jaar oud, verantwoordelijk zijn voor de vernielingen.

Lees verder


donderdag 20 mei 2020

Online veiling met rouwvoertuigen

BVA Auctions organiseert van 18 t/m 27 mei 2020 een online veiling van rouwvoertuigen.
Lincoln en Cadillac begrafenisauto’s en verschillende 6 deurs volgauto’s. Via de website kun je gratis een account aanmaken en bieden vanaf € 1.000.

Lees verder


donderdag 20 mei 2020

Richtlijnen / handreiking catering uitvaarten

Het bestuursteam coronavirus voor de uitvaartbranche heeft richtlijnen opgesteld voor met name de catering en het toiletbezoek bij uitvaarten. Het bestuursteam heeft dit gedaan naar aanleiding van de versoepeling van de coronamaatregelen die gisteren zijn aangekondigd door premier Mark Rutte en minsister Hugo de Jonge.

Lees verder


donderdag 20 mei 2020

Gestolen beeldje teruggeplaatst op graf

Onlangs werden twee beeldjes gestolen van het gaf op begraafplaats St. Barbara in Alkmaar. Zijn dochter was zeer verontwaardigd en plaatste een bericht op Facebook. Dat bericht werd veel gedeeld en heeft op die manier ook de grafrover bereikt. Die heeft waarschijnlijk toch een klein beetje spijt gekregen want een van de gestolen beeldjes is weer teruggeplaatst op het graf.

Lees verder


donderdag 20 mei 2020

As overleden man in bronzen oliebol

De 74-jarige vader van René Heller uit Nieuw-Vennep was een echte oliebollen liefhebber. Zijn vader was kok en werkte gedurende zijn leven bij verschillende patisseries. Twee weken geleden overleed de vader van René die de as van zijn vader wil bewaren in een bronzen of koperen oliebol.

Lees verder


donderdag 19 mei 2020

Video: Paddle out voor overleden surfer Max

Max Verheijen was een van de vijf slachtoffers van het surfdrama in Scheveningen vorige week. Zijn vrienden hebben hem deze week herdacht met een ‘paddle out’. Dat is een eerbetoon waarbij surfers op het water afscheid nemen van een overleden surfer.

Lees verder


donderdag 19 mei 2020

Holten heeft weer een uitvaartcentrum

Vanaf half juni kunnen mensen uit Holten hun overleden dierbare weer opbaren in de eigen buurt. Het oude uitvaarcentrum van Monuta aan de Oude Deventerweg wordt momenteel opgeknapt. Binnenkort wordt het weer in gebruik genomen als uitvaartcentrum.

Lees verder


donderdag 18 mei 2020

Kan een uitvaartondernemer een coronaboete krijgen?

Kan je als uitvaartondernemer een boete krijgen wanneer er 31 mensen aanwezig zijn bij een uitvaart? Deze vraag stelde een uitvaartondernemer aan mr Willem van der Putten in de juridische adviesrubriek van Uitvaart.nl. Omdat deze vraag zeer actueel is hebben we de vraag en het antwoord van mr Van der Putten in dit nieuwsbericht geplaatst.

Lees verder


donderdag 18 mei 2020

Definitieve tekst CAO uitvaartbranche gepubliceerd

De nieuwe CAO voor de uitvaartbranche is gepubliceerd. De nieuwe Collectieve arbeidsovereenkomst Uitvaartbranche is geldig van 1 januari 2020 tot 1 maart 2022.

Lees verder


donderdag 18 mei 2020

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen verstuurt brief naar minister over graven voor onbepaalde tijd

In deze tijden van corona is de discussie rond het uitgeven van eeuwige graven aangewakkerd. Veel islamitische Nederlanders kunnen hun overledenen niet repatriëren naar het oorspronkelijke thuisland. Opeens is begraven in Nederland een belangrijke optie geworden. Veel islamitische organisaties overleggen met overheden (gemeenten) over het invoeren van de mogelijkheid graven voor eeuwig uit te geven. Veel gemeenten worstelen met deze gedachte.

Lees verder


donderdag 18 mei 2020

Coronatest voor mantelzorgers en vrijwilligers palliatieve zorg

Vanaf vandaag komen ook mantelzorgers en vrijwilligers in de palliatieve zorg in aanmerking voor een coronatest. De overheid heeft het testbeleid uitgebreid voor de periode tot het mogelijk is om iedereen in Nederland te testen.

Lees verder


donderdag 15 mei 2020

Video: Coronatijd gedenkplekken bij Crematoria Twente

Crematorium Twente heeft op vier locaties tijdelijke gedenkplekken ingericht. Crematoria Twente wil daarmee iets extra doen omdat er bij uitvaarten maar dertig mensen aanwezig kunnen zijn.

Lees verder


donderdag 14 mei 2020

Graven vernield op Urk

Op de begraafplaats aan de Holkenkamp op Urk zijn acht graven vernield. De vernielingen zijn woensdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 aangericht. De politie is bezig om te onderzoeken wie verantwoordelijk is voor de vernielingen.

Lees verder


donderdag 14 mei 2020

Vernieuwd aulacomplex en crematorium Zeister Bosrust in gebruik

In de afgelopen maanden is het aulagebouw van de gemeentelijke begraafplaats Zeister Bosrust grondig verbouwd. Ook is aan het aulagebouw een crematorium toegevoegd. Het aulagebouw en crematorium wordt vanaf maandag 20 april in gebruik genomen.

Lees verder


donderdag 13 mei 2020

Mogelijk twee crematoria in Zevenaar

In Zevenaar worden mogelijk twee nieuwe crematoria gebouwd. Haagen uitvaartverzorging wil een crematorium bouwen aan de Doesburgseweg. Aan de Babberichseweg komt mogelijk een crematorium in Villa de Wingerd die sinds dit jaar in gebruik is als uitvaartcentrum.

Lees verder


donderdag 13 mei 2020

Echtpaar sterft tijdens huwelijksreis; gehele erfenis naar nabestaanden man

Het gerechtshof in Den Haag heeft besloten dat de familie van een bruid, die samen met haar man omkwam tijdens hun huwelijksreis, helemaal niets van de erfenis krijgt. Het hof komt tot dit oordeel omdat de man net na zijn vrouw overleed, daarmee was haar erfenis voor de man en na zijn dood hadden zijn nabestaanden recht op zijn erfenis.

Lees verder


donderdag 13 mei 2020

Afgifte as als voor de coronacrisis

Nabestaanden kunnen de as van een overleden dierbare afhalen na de gebruikelijke termijn waarbij de as een maand in het crematorium bewaard moet worden. Tijdens de piek van de coronacrisis werden nabestaanden bij sommige crematoria gevraagd om de as van een dierbare later op te halen.

Lees verder


donderdag 12 mei 2020

Jaap de Bruijn (Facultatieve) verheugd over besluit Openbaar Ministerie om niet te vervolgen

Inmiddels meer dan drie jaar geleden publiceerde een website over een mogelijk niet juist verlopen bedrijfsovername in het jaar 2012. Het betrof een zogenaamde MBO (Management Buy Out) waarbij de vorig jaar overleden Henry Keizer, op het moment van publicatie bestuursvoorzitter van 'de Facultatieve Groep' en partijvoorzitter van de VVD, betrokken was.

Lees verder


donderdag 12 mei 2020

Sterfte nog bovengemiddeld. Week 18 3299 mensen overleden

In week 18 (27 april tot en met 3 mei) overleden 3 299 mensen. Dat zijn er bijna 600 minder dan in week 17 toen 3 881 mensen overleden. De sterfte in week 18 valt 5 procent hoger uit dan in een gemiddelde week in de eerste tien weken van 2020. Dat melden het CBS en het RIVM op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 12 mei 2020

Angst voor verdwijnen oude graven Bennekom

De Historische Vereniging Oud-Bennekom is bang dat veel oude graven geruimd worden op de begraafplaats in Bennekom. De leges zijn de laatste tijd omhoog gegaan en daardoor worden grafrechten steeds minder vaak verlengd.

Lees verder


donderdag 11 mei 2020

Radio Doc: Geen Cake (over nieuwe rituelen bij uitvaarten)

Op zondagavond zendt NPO Radio 1 het programma Radio Doc uit. Gisteravond werd er een radiodocumentaire uitgezonden over de nieuwe uitvaartrituelen die door de coronacrisis in korte tijd zijn ontstaan. In de documentaire komen onder andere de dochters van een aan corona overleden vrouw aan het woord.

Lees verder


donderdag 8 mei 2020

Vanaf 1 juni catering bij uitvaarten

Vanaf 1 juni mogen cafés en restaurants hun deuren weer voorzichtig openen. Dat telt ook voor de horeca in crematoria en uitvaartcentra. Catering is dan weer mogelijk, maar wel onder strenge voorwaarden.

Lees verder


donderdag 6 mei 2020

Vanaf 1 juli 100 mensen aanwezig bij uitvaart

De regering heeft zojuist bekend gemaakt hoe de route naar de nieuwe anderhalve meter samenleving er in de komende maanden uit gaat zien. Voor de uitvaartbranche zal de eerste versoepeling ingaan vanaf 1 juli aanstaande. Vanaf dat moment mogen er maximaal honderd mensen aanwezig zijn bij een uitvaartplechtigheid.

Lees verder


donderdag 6 mei 2020

Filmmakers brengen uitvaart thuis via Afscheid.live

Toen het leven nog overzichtelijk was overleed onverwacht de vader van een goede vriendin. Helaas was daags daarna, nog voor de uitvaart überhaupt besproken kon worden, corona een feit. En werden overal steeds strengere restricties gesteld aan hoeveel mensen nog bij elkaar mochten komen.

Lees verder


donderdag 6 mei 2020

Geschillencommissie Kifid komt met richtinggevende uitspraken Yarden

Bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) zijn veel klachten binnengekomen over de versobering van de natura uitvaartpakketten van Yarden. Het Kifid heeft besloten om de geschillencommissie in eerste instantie drie soorten klachten tegen Yarden te laten behandelen.

Lees verder


donderdag 6 mei 2020

Eerste ‘walk through condoléance' tijdens coronacrisis

Grote uitvaarten zijn momenteel niet mogelijk. Toch overlijden er mensen tijdens de coronacrisis die veel hebben betekend voor vele mensen. Bijvoorbeeld door hun maatschappelijke betrokkenheid. Zo ook Paul Vuijst, overleden stadsomroeper uit Naarden-Vesting, die vandaag naar zijn laatste rustplaats wordt gebracht. Ter ere van Vuijst vond afgelopen zaterdag de allereerste ‘walk through condoléance' tijdens de coronacrisis plaats in Naarden-Vesting.

Lees verder


donderdag 6 mei 2020

Emotionele oproep aan premier: sta erehagen overal toe

Uitvaartonderneemster Simone Beijer uit Renswoude heeft op Facebook een emotionele oproep gedaan aan premier Rutte. Beijer vraag de premier om eenduidige regels voor erehagen bij uitvaarten.

Lees verder


donderdag 6 mei 2020

Begraafplaats Nieuwegein op 13 mei gesloten

Begraafplaats Noorderveld in Nieuwegein is op woensdag 13 mei de gehele dag gesloten. Nabestaanden kunnen die dag geen graven bezoeken op de begraafplaats en er zullen ook geen begrafenissen plaatsvinden op 13 mei.

Lees verder


donderdag 5 mei 2020

Vrijdag geen CBS-overzicht weeksterfte

Sinds een aantal weken maakt het CBS wekelijks een schatting bekend van het aantal overledenen in de week ervoor. Aanstaande vrijdag (8 mei) zal er geen schatting van de sterfte in week 18 bekend worden gemaakt.

Lees verder


donderdag 5 mei 2020

Opnieuw inbraak begraafplaats Laren

Op de begraafplaats in Laren hebben inbrekers afgelopen weekend ingebroken en vernielingen aangericht.

Lees verder


donderdag 4 mei 2020

Aanvullende grafieken en cijfers sterfte week 17

Voor week 17 (20 tot en met 26 april) wordt het aantal overledenen geschat op ongeveer 4 000. Dat zijn er zo’n 250 minder dan in week 16 toen 4 264 mensen overleden. De daling is daarmee kleiner dan in de week daarvoor; toen daalde het aantal overledenen nog met bijna 700. De sterfte in week 17 valt ongeveer 30 procent hoger uit dan in een gemiddelde week in de eerste tien weken van 2020. Dat melden het CBS en het RIVM op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 4 mei 2020

Daling doden coronavirus lijkt door te zetten

Het RIVM meldt dat er in de afgelopen 24-uur 26 mensen zijn overleden aan het coronavirus. Dat is het laagste aantal sinds 19 maart. Zondag lag het aantal overledenen, waarvan met zekerheid is vastgesteld dat ze zijn overleden aan het virus, op 69. Volgens de cijfers van het RIVM zijn er nu 5082 mensen overleden aan het virus.

Lees verder


donderdag 4 mei 2020

Eerste overledenen begraven op islamitische begraafplaats Zuidlaren

De islamitische begraafplaats in Zuidlaren is vorige week in gebruik genomen. In de eerste week zijn er negen mensen begraven.

Lees verder


donderdag 1 mei 2020

Budget Hearses ‘Occasion van de maand’ Mei 2020: Cadillac DTS Superior Premier

Budget Hearses zet elke maand via uitvaartbranche.nl een begrafenisauto in de spotlights. Deze keer in ‘Occasion van de maand’ presenteert Ralph van Ravensteijn een bijzondere Cadillac DTS.
De combinatie van een bijzondere ombouw, een stijlvolle basisvoertuig en een historisch achtergrondverhaal maakt dit dus een echte liefhebbers begrafenisauto.

Lees verder


donderdag 1 mei 2020

Week 17: 4028 mensen overleden

De sterfte in verpleeg- en verzorgingshuizen is in week 17 (20 april tot en met 26 april) vertraagd verder gedaald. Het aantal overledenen in week 17 is nog steeds 65 procent hoger dan in een gemiddelde week in de eerste tien weken van 2020. Het aantal overledenen per week in verpleeg- en verzorgingshuizen was de afgelopen weken hoger dan gemiddeld voor deze periode, maar laat na week 15 een daling zien. Dat melden het CBS en het RIVM op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder