Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JULI 2024

maandag 22 juli 2024

Biologisch poetsmiddel voor graven

Nico Sinke reinigt 19de-eeuwse graven naast de hervormde kerk in Valburg met een zelfgemaakt biologisch schoonmaakmiddel. Deze gepensioneerde betonspecialist gebruikt zijn ervaring om de graven van zwart naar grijs te laten kleuren en voorziet ze van een beschermlaag tegen algen.

Lees verder


vrijdag 19 juli 2024

Hele uitspraak RvS crematorium Oss

Na jaren van procedures mag Van Lith Uitvaartzorg nu definitief een crematorium bouwen aan de Docfalaan in Oss. De Raad van State deed eerder deze week uitspraak in een door omwonende aangespannen procedure.

Lees verder


woensdag 17 juli 2024

Bijzondere boom begraafpaats Hengelo

De 200 jaar oude zomereik op de Joodse Begraafplaats in Hengelo krijgt een beschermde status vanwege zijn monumentale waarde. Deze imposante boom, die al generaties lang boven de muren van de begraafplaats uitsteekt, verkeert in uitstekende gezondheid en is nu officieel opgenomen op de 'bijzonderebomenlijst' van Hengelo.

Lees verder


dinsdag 16 juli 2024

VNG adviseert gemeenten om te kiezen voor natuurbegraven

De VNG, Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland presenteren deze een handreiking voor gemeenten over natuurbegraafplaatsen. Deze gids biedt een duidelijk stappenplan voor het opzetten van natuurbegraafplaatsen, van de ruimtelijke ontwikkelingsfase tot de uiteindelijke realisatie.

Lees verder


maandag 15 juli 2024

Nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

Op Uitvaartvacatures.nl staan drie nieuwe vacatures voor werk in de uitvaartbranche. Het gaat om twee uitvaartverzorgers voor de regio’s Nuenen, Gerwen, Nederwetten en Oosterhout. Daarnaast is er plek voor een uitvaartassistent in Geldrop.

Lees verder


vrijdag 12 juli 2024

Begraafplaats Rosenburgh wordt gedenkpark

Begraafplaats Rosenburgh werd de afgelopen maanden gerenoveerd en uitgebreid tot gedenkpark. Wethouder Hubert Schokker bracht vanmiddag een bezoek aan het verbeterde Rosenburgh. Samen met collega’s van de Buitendienst zaaide hij één van de natuurbegraafplekken in. In het nieuwe gedenkpark kunnen inwoners op verschillende manieren afscheid nemen van hun nabestaanden.

Lees verder


vrijdag 12 juli 2024

Opmars van stille crematies in Nederland

De stille crematie wint snel aan populariteit in Nederland. Dit discrete en vaak betaalbare alternatief biedt nabestaanden een intieme manier om afscheid te nemen. In dit artikel onderzoeken we wat een stille crematie precies inhoudt, waarom mensen hiervoor kiezen, en welke voordelen deze keuze biedt.

Lees verder


woensdag 10 juli 2024

Transformatie Crematorium Zaanstad

In de videoreeks ‘Transformatie Crematorium Zaanstad’ nemen we u aan de hand van verschillende thema’s mee in de renovatie. In deze nieuwe aflevering is te zien dat de renovatie in volle gang is en komt Jeroen Droog, commercieel directeur bij Schouten Techniek, aan het woord over de verduurzaming van het pand.

Lees verder


woensdag 10 juli 2024

Open dag De Oude Hage

Uitvaartcentrum De Oude Hage in Den Haag houdt aanstaande zaterdag een open dag. Het publiek kan die dag een kijkje nemen in het nieuwe uitvaartcentrum.

Lees verder


dinsdag 9 juli 2024

Restauratie oude graven Hardenberg afgerond

Op de oude begraafplaats Nijenstede in Hardenberg zijn 14 oude grafzerken van de lokaal bekende familie Van Riemsdijk gerestaureerd. Burgemeester Maarten Offinga heeft de herstelde graven officieel onthuld.

Lees verder


dinsdag 9 juli 2024

Witte Anjer Perk Roden

Op steeds meer plekken in Nederland verschijnen speciale Witte Anjer Perken. Deze zijn er om veteranen te eren. Op de begraafplaats in Roden opent burgemeester Smit aanstaande vrijdag een nieuw perk voor veteranen.

Lees verder


maandag 8 juli 2024

Excursie naar Oude Begraafplaats Gouda

Op dinsdagavond 9 juli biedt zich een unieke kans aan om een bijzondere locatie in Gouda te verkennen: de Oude Begraafplaats. Deze excursie, die om 19.00 uur van start gaat, belooft een fascinerende ervaring te worden voor natuurliefhebbers.

Lees verder


donderdag 4 juli 2024

Medewerkers geschrokken door verhuizing Monuta van Apeldoorn naar Amersfoort

Uitvaartbedrijf Monuta wil haar hoofdkantoor in Apeldoorn gaan verruilen voor een nieuw hoofdkantoor in Amersfoort. Een deel van het personeel zou volledig zijn verrast door het nieuws van de verhuizing.

Lees verder


donderdag 4 juli 2024

Twee nieuwe vacatures bij Cremaere (Almere)

Het innovatieve en milieuvriendelijke crematorium "Cremaere" heeft 2 boeiende vacatures. Altijd al in de uitvaartbranche willen werken? Dan is dit je kans!

Lees verder


dinsdag 2 juli 2024

Crematorium Zevenaar in oktober open

Het nieuwe crematorium de Liemers aan de Babberichseweg in Zevenaar wordt in oktober in gebruik genomen. Het publiek krijgt eind oktober gelegenheid om het crematorium van binnen te bekijken.

Lees verder


dinsdag 2 juli 2024

345 graven geruimd in Markelo

De Algemene Begraafplaats in Markelo raakt over een paar jaar vol. Daarom heeft de gemeente besloten om 345 graven te ruimen. Daarom gaat de gemeente oude graven, waar geen grafrechten meer voor worden betaald, leegmaken om ruimte te maken voor nieuwe graven.

Lees verder


maandag 1 juli 2024

Succesvolle overname: DELA rondt aandelenovername Aerdehof af

Coöperatie DELA (DELA) kondigt met trots aan dat het alle aandelen heeft verworven van afscheidslocatie Aerdehof, inclusief Uitvaartverzorging Van der Laan, uit Venlo (hierna: Aerdehof). Aerdehof is door de klantgerichtheid en de lokale aanwezigheid een waardevolle uitbreiding voor DELA.

Lees verder


maandag 1 juli 2024

Funeral Care Zuid 1 juli 2024 van start

Na drie maanden van voorbereiding zijn we klaar om onze diensten te verlenen aan de uitvaartbedrijven in de regio Gouda, Westland en Utrecht. We starten met vier overbrengbussen, acht rouwauto's in de kleuren zwart, blauw, wit en grijs en drie volgauto's, allemaal van het merk Mercedes en 1 elektrische polestar. Met zestien gepassioneerde en ervaren talenten uit de uitvaartbranche zijn we er klaar voor. In de loop van dit jaar komen er nog vier overbrengbussen en vijf rouwauto’s bij, deze worden momenteel gebouwd.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder