Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JANUARI 2014

donderdag 31 januari 2014

Crematorium Daelwijck: onderscheidend en veelzijdig

Bij Crematorium Daelwijck UTRECHT vinden we het belangrijk dat nabestaanden op een betekenisvolle manier afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbaren. Op een manier die bij hen past en in een omgeving waar zij zich prettig voelen. Voor de één is dat een formele plechtigheid, terwijl de ander juist kiest voor een ongedwongen, intieme sfeer. Bij Crematorium Daelwijck UTRECHT is allebei mogelijk.

Lees verder


donderdag 31 januari 2014

Amsterdammer ligt jaren dood in eigen woning

De politie heeft het lichaam gevonden van een 67-jarige man die zeker drie jaar dood in zijn woning heeft gelegen. De man woonde in de Veeteeltstraat in Amsteram-oost, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 31 januari 2014

Amerikaan zit 20 jaar naast graf overleden vrouw

Na twintig jaar elke dag van zonsopkomst tot de avond aan het graf van zijn vrouw te hebben gezeten is de 97-jarige Rocky Abalsamo overleden. De man kon het verlies van zijn vrouw in 1993 niet verwerken en wilde bij haar graf blijven tot de dag dat ze weer herenigd zouden worden. Nu hij is overleden wordt hij begraven naast zijn vrouw.

Lees verder


donderdag 31 januari 2014

Documentaire over zelfmoordpreventie poli Venlo

Sinds het uitbreken van de crisis stijgt het aantal Nederlanders die uit het leven stappen jaarlijks met 6%. Om de stijging van het aantal zelfmoorden een halt toe te roepen is eind november de zelfmoordpreventie poli geopend. Vrijdagavond om 21.30 wordt op Nederland drie een speciale documentaire uitgezonden over dit onderwerp.

Lees verder


donderdag 31 januari 2014

Coöperatie DELA als enige voor derde keer op rij de beste

De afgelopen acht jaar publiceerde de Consumentenbond drie keer een vergelijkend onderzoek naar uitvaartverzekeringen. De naturaverzekering van coöperatie DELA kwam als enige ook drie keer als beste uit de bus.

Lees verder


donderdag 31 januari 2014

Uitvaartmarkt.nl voor het vergelijken van offertes van uitvaartondernemers

Uitvaartmarkt.nl, de site waar nabestaanden offertes van uitvaartondernemers met elkaar kunnen vergelijken, blijkt een schot in de roos. In de eerste week dat de site online is zijn reeds tientallen offertes aangevraagd.

Lees verder


donderdag 30 januari 2014

Christel Schenk nieuwe franchisenemer van Monuta

Op 1 februari start Christel Schenk als franchisenemer van Monuta in de regio Rotterdam Noord, Kralingen, Crooswijk en op verzoek ook daarbuiten. Persoonlijke aandacht en begeleiding staan bij Christel centraal: “Mensen steunen en bijstaan in een emotionele tijd, daar ligt mijn hart!”

Lees verder


donderdag 28 januari 2014

Video: Crematorium Alphen aan den Rijn

Crematorium Alphen aan den Rijn, staat voor een bundeling van dienstverlening rondom de uitvaart betreffende opbaren in het uitvaartcentrum, rouwbezoek, auladiensten, cremeren en asbestemmingen.

Lees verder


donderdag 27 januari 2014

Dieven stelen laatste videoboodschappen ongeneeslijk zieke vader

Als de dieven die vrijdagnacht inbraken in een woning in Hoorn toch ook maar enigszins iets van menselijkheid in zich hebben dan zullen ze een door hun gestolen videocamera terug geven aan de eigenaren. Op de camera stonden de laatste videoboodschappen van een 31-jarige ongeneeslijk zieke vader. De boodschappen waren bedoeld voor zijn dochters van 1 en 3 jaar, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 27 januari 2014

(video) Nieuwe ritueelbegeleiders bij afscheid

Zaterdag 25 januari 2014 hebben weer een aantal ritueelbegeleiders de opleiding ‘Ritueel begeleiden bij afscheid’ bij Het Moment afgerond met een diploma. Deze rites de passage is gevierd met vrienden, familie, enkele stagebegeleiders en een vertegenwoordiger van de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders.

Lees verder


donderdag 27 januari 2014

Mortuarium wordt theehuis

Het oude mortuarium op begraafplaats Orthen wordt omgebouwd tot een theehuis. Het plan om er een theehuis van te maken is maandagavond uitgeroepen tot het Beste Vrijwilligersidee van Den Bosch, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


donderdag 27 januari 2014

Zieke vader laat dochter voor elke dag een spreuk na

Garth Callaghan uit Amerika weet dat hij binnen niet al te lange tijd zal sterven omdat hij ongeneeslijk ziek is. De vader is bezig met een heel bijzondere nalatenschap voor zijn 14-jarige dochter, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 27 januari 2014

Christelijke uitvaartorganisatie Op Doorreis failliet

De Christelijke uitvaartorganisatie Op Doorreis heeft het faillissement aangevraagd van de eigen organisatie. Bij Op Doorreis konden mensen met een christelijke levensovertuiging een uitvaartverzekering afsluiten. De regionale omroepen Omroep Gelderland en RTV Oost zijn in het bezit van een document waarin de eigenaar van Op Doorreis het faillissement van zijn organisatie aanvraagt.

Lees verder


donderdag 27 januari 2014

Afschaffen NODO-procedure zorgt voor onduidelijkheid

Sinds 1 januari is de NODO-procedure buiten werking gesteld. Volgens het ministerie van Justitie resulteerde de procedure in te weinig juridische procedures en zou de procedure te kostbaar zijn. Door het afschaffen van de NODO-procedure weten artsen, politie en het Openbaar Ministerie niet altijd meer wat ze moeten doen als een kind onverwacht overlijdt. De PGV (voormalige GGD Nederland) wil snel om tafel met de verantwoordelijke ministeries, dat meldt De Volkskrant.

Lees verder


donderdag 26 januari 2014

Beheerder begraafplaats gaat in gesprek met kinderen na vandalisme

Op de begraafplaats van Macharen (Brabant) hebben vandalen dit weekend gezorgd voor een puinhoop. Ze hebben ornamenten verplaatst naar andere graven en bloemen uit vazen gehaald en ze op de grond gegooid. Het kerkbestuur denkt dat schoolkinderen verantwoordelijk zijn voor de vernielingen.

Lees verder


donderdag 25 januari 2014

Drie woninginbraken tijdens uitvaarten Friesland

De politie roept nabestaanden op om extra waakzaam te zijn op de dag van de uitvaart van hun overleden dierbare. Dat doet de politie nadat vrijdag overdag drie woninginbraken zijn gepleegd terwijl de bewoners afwezig waren in verband met een uitvaart. Hun adressen stonden vermeld in een rouwadvertentie.

Lees verder


donderdag 24 januari 2014

Video: Herdenkingspark Westgaarde

Herdenkingspark Westgaarde omvat een begraafplaats, crematorium, aula, uitvaartcentrum en een ParkCafé. Alles in één naam. Herdenkingspark Westgaarde! Een begrip dat staat voor een bundeling van dienstverlening zoals opbaren, rouwbezoek, rituele bewassingen, auladiensten, gebedsdiensten, begraven, cremeren en asbestemmingen.

Lees verder


donderdag 24 januari 2014

Alphen a/d Rijn zoekt rechthebbenden graven

De gemeente Alphen aan den Rijn is voornemens om een groot aantal graven te laten ruimten op de gemeentelijke begraafplaatsen. Het gaat om particuliere graven waarvan nabestaanden afstand hebben gedaan van het grafrecht. Maar er zitten ook graven tussen waarvan de rechthebbenden onbekend zijn, dat meldt Alphens.nl.

Lees verder


donderdag 24 januari 2014

Bomen begraafplaats Hengelo toch niet gekapt

De gemeente Hengelo is teruggekomen op haar voornemen om 35 bomen te kappen aan Het Iekink, dat meldt De Gelderlander. De bomen naast de begraafplaats in Hengelo moesten eigenlijk plaatsmaken voor parkeerplaatsen.

Lees verder


donderdag 23 januari 2014

Nieuw op Uitvaart.nl: Oost Gelre Uitvaartverzorging

Bij het leven hoort ook een afscheid. Iedereen doet dat op zijn of haar manier. Een uitvaart regelen is een aaneenschakeling van keuzes maken, waarbij uw gevoel centraal staat. Door een luisterend oor te bieden aan de nabestaanden en het bieden van persoonlijke begeleiding, willen wij u helpen om samen tot een waardig en passend afscheid te komen van uw dierbare. “Afscheid nemen met heel je hart”

Lees verder


donderdag 23 januari 2014

Nieuwe rouwkamers voor Begraafplaats Vredehof

Op de Algemene Begraafplaats Vredehof in Bodegraven gaat Baelde Uitvaarten een aantal rouwkamers realiseren. Wim Baelde heeft daarvoor met de gemeente een overeenkomst getekend, dat meldt het Bodegraafs Nieuwsblad.

Lees verder


donderdag 23 januari 2014

Prijs voor Begraafplaats Groenesteeg in Leiden

Begraafplaats Groenesteeg in Leiden heeft de prijs 'Kern met Pit' gewonnen voor de provincie Zuid-Holland. De wedstrijd wordt elk jaar georganiseerd om deelnemers uit te dagen hun omgeving leefbaarder te maken, dat meldt Sleutelstad.nl.

Lees verder


donderdag 21 januari 2014

Gemeentes verhalen kosten uitvaart lang niet altijd op nabestaanden

Gemeentes moeten steeds meer uitvaarten regelen. Dat is een tendens die landelijk wordt waargenomen en die voor deel wordt veroorzaakt door de crisis. Wanneer gemeentes een uitvaart regelen kunnen zijn de kosten verhalen op de directe familieleden, maar niet alle gemeentes nemen de moeite om die kosten daadwerkelijk te verhalen, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 20 januari 2014

Lichaam uitvinder Eindhoven gevonden dankzij eigen uitvinding

Uitvinder en kunstenaar Theo van Duijn is overleden. Zijn lichaam werd vorige maand gevonden, minder dan 24 uur nadat hij was overleden. Een buurvrouw waarschuwde de hulpdiensten nadat ze zag dat de uitvinder zijn uitvinding niet had bijgehouden, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 17 januari 2014

Video: DFW Europe levert design crematieovens in Denemarken

DFW Europe heeft vijf crematieovens met de daarbij behorende filtersystemen gebouwd in het Deense Ringsted. De ovens zijn helemaal in design opgeleverd waardoor ze opgaan in de stijl van de rest van het Fælleskrematoriet i Ringsted. Niet alleen het design is erg bijzonder, ook de vormgeving van de koelruimte waar de kisten met overledenen staan is erg stijlvol en modern.

Lees verder


donderdag 16 januari 2014

Bijzondere mummies in het Drents Museum

Vanaf 4 februari bevolken veertig mensenmummies en twintig dierenmummies de tentoonstellingsvleugel van het Drents Museum in Assen. Op dit moment werken medewerkers hard aan de inrichting van Mummies - overleven na de dood. Topstukken als een bijzondere boeddhamummie, Hongaarse cryptemummies Egyptische, Zuid-Amerikaanse en Nederlandse mummies komen de komende weken naar Assen voor een unieke overzichtstentoonstelling over mummies.

Lees verder


donderdag 16 januari 2014

Vitaedis organiseert opleidingen en cursussen rondom het levenseinde

Vitaedis start deze maand weer met verschillende cursussen rondom het levenseinde. Belangstellenden kunnen zich nog inschrijven . Een van de cursussen gaat over succesvol ondernemen in de (uitvaart)zorg.

Lees verder


donderdag 15 januari 2014

Eindelijk transparantie in tarieven van uitvaartondernemers

Uitvaartmarkt.nl is een nieuwe site die een einde maakt aan de onduidelijkheden rondom de tarieven van uitvaartondernemers. Voorafgaand of direct na een overlijden kunnen nabestaanden offertes aanvragen bij uitvaartondernemers uit de directe omgeving. Zo kunnen nabestaanden honderden euro's besparen.

Lees verder


donderdag 14 januari 2014

Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding (Tilburg) wijzigt naam

Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding is vanaf 2014 Uitvaartbegeleiding in Harmonie.

Lees verder


donderdag 13 januari 2014

Crematorium Tilburg opent nieuwe derde aula “Andante”

Crematorium Tilburg heeft de derde aula “Andante” in gebruik genomen. Het nieuw gebouwde vrijstaande ronde gebouw is gebouwd voor hen die in een klein gezelschap afscheid willen nemen van de overleden dierbare. De ruimte is bestemd voor afscheidsdiensten of herinneringsdiensten tot maximaal 50 personen. De aula ligt, bij binnenkomst op het terrein, rechts van de bestaande gebouwen.

Lees verder


donderdag 13 januari 2014

Afscheidsgroet.nl wint ‘Out Of Home’ Challenge

Enige tijd geleden konden mediabureaus zich inschrijven voor de OOH (Out of home) Challenge van CBS Outdoor. Diana van Kesteren en Mendy van Diek van Mediaz Creatie | Communicatie twijfelde geen minuut en besloten hun eigen project Afscheidsgroet.nl in te sturen. Een innovatief project in de uitvaartbranche.

Lees verder


donderdag 12 januari 2014

Definitief geen crematorium in de Einder Rhenoy

Herinneringshuis de Einder in Rhenoy wordt niet omgebouwd tot crematorium. Uitvaartondernemer Rien Dokman ziet van zijn plannen af na hevige protesten van inwoners van Rhenoy, dat meldt Het kontakt.

Lees verder


donderdag 9 januari 2014

(Video) Crematorium Marsum in gebruik genomen

Eind januari wordt het nieuwe crematorium in Marsum officieel geopend, maar inmiddels hebben de eerste crematies er al plaatsgevonden. Door protesten van omwonenden duurde het lang voordat ondernemer Jan Klaas Faber mocht beginnen met bouwen, dat meldt Omroep Friesland.

Lees verder


donderdag 9 januari 2014

Penningmeester rooft kas begrafenisvereniging leeg

De kas van een begrafenisvereniging in Denekamp is leeggeroofd door de penningmeester en daardoor dreigt de vereniging in zwaar weer te komen. De penningmeester is ook raadslid van de grootste lokale politieke partij (Lokaal Dinkelland).

Lees verder


donderdag 8 januari 2014

Monuta opent uitvaartcentrum in Maasbracht

Het oude postkantoor aan de Molenweg in Maasbracht krijgt een nieuwe bestemming. Medio februari opent Monuta hier een nieuw uitvaartcentrum. De uitvaartorganisatie heeft het failliete Mariposa overgenomen, maar koos wel voor een nieuw onderkomen om het uitvaartcentrum te huisvesten.

Lees verder


donderdag 7 januari 2014

2004 – 2014: Jubileumjaar Docendo Opleidingen!

In het kersverse jaar is er meteen al iets te vieren: Docendo Opleidingen bestaat 10 jaar.

Lees verder


donderdag 7 januari 2014

Fake begrafenissen in Zuid-Korea

Ondanks de groeiende economie, zijn de inwoners van Zuid-Korea nog nooit zo ongelukkig geweest. Met een gemiddelde van 43 zelfmoorden per dag, is het de mondiale zelfmoord-hoofdstad van de ontwikkelde wereld en de ongelukkigste natie in Azië.

Lees verder


donderdag 6 januari 2014

Nieuw op Uitvaart.nl: Kindt Uitvaartzorg (Vught)

Wij nemen de tijd wanneer
voor u de tijd stilstaat...

Lees verder


donderdag 6 januari 2014

Gedenksteen gestolen bij crematorium Berkendonk

Onbekenden hebben een marmeren gedenksteen gestolen op de herdenkingsplek bij crematorium Berkendonk in Helmond. Het gaat om een monument waarop de foto’s staan van de overgrootopa, opa en peetoom van Collin van Lierop, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


donderdag 6 januari 2014

Stijging gemeentelijke uitvaarten door familieruzies

Niet de crisis maar ruzies in familiesfeer zorgen ervoor dat de gemeente Terneuzen vaker uitvaarten moet regelen dan voorheen. Tot 2012 moest de gemeente jaarlijks zo’n 8 uitvaarten regelen, maar in 2013 liep dat aantal op naar vijftien, dat meldt PZC.

Lees verder


donderdag 6 januari 2014

Dieven stelen foto’s sterfbed en uitvaart moeder

Wilmar Zomer uit Utrecht en zijn zus zijn zwaar gedupeerd door dieven. Vorige week werden een laptop en een digitale camera gestolen waarop foto’s stonden van de laatste dagen van de moeder van Wilmar en haar uitvaart afgelopen vrijdag.

Lees verder


donderdag 5 januari 2014

Begraafplaats gesloten door stormschade

De gemeentelijke begraafplaats in het Belgische Mechelen is de komende dagen gesloten voor uitvaarten en publiek, dat meldt HLN.be. Door de zware storm die gister over België trok zijn verschillende bomen omgevallen. Die moeten eerst worden opgeruimd voordat het weer veilig is voor bezoekers.

Lees verder


donderdag 3 januari 2014

Man uit Leiden ligt drie maanden dood in huis

De politie heeft vandaag het lichaam aangetroffen van een man die waarschijnlijk in oktober is overleden. De man lag in zijn eigen woning. Volgens de wijkagent is hij een natuurlijke dood gestorven, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 3 januari 2014

Nieuw op Uitvaart.nl: Adieu Visueel

Adieu Visueel is gespecialiseerd in het voorzien van beeld en geluid bij uitvaarten. Dit doen wij op een correcte en meelevende manier. Wij doen net even iets meer om alles piekfijn te verzorgen zodat u geen extra zorg heeft aan het technische aspect van de uitvaart.

Lees verder


donderdag 2 januari 2014

Kruisjes slachtoffers watersnoodramp vernield

Onbekenden zijn dit nieuwe jaar begonnen met het vernielen van het watersnoodmonument achter de St. Quirinuskerk in Halsteren, dat meldt BN DeStem.

Lees verder


donderdag 1 januari 2014

Graf overleden jongen (19) beklad en vernield

Onbekenden hebben het graf van Leon Groeneweg uit Schiedam beklad en vernield. De jongen werd in 2008 dood aangetroffen in het Brielse Meer. Het is al de tweede keer dat het graf van de jongen is vernield, dat meldt RTV Rijnmond.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder