Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JUNI 2023

vrijdag 30 juni 2023

DELA aan vooravond grootste transformatie

Er staat iets groots te gebeuren bij DELA. Dat wordt duidelijk uit de vele vacatures die door DELA's corporate recruiters worden gepost en gedeeld op Linkedin. "Je kent DELA vast wel, van de verzekeringen en de uitvaarten. Dat doen we al heel lang heel goed, maar we staan nu aan de vooravond van misschien wel de spannendste transformatie uit onze lange geschiedenis".

Lees verder


vrijdag 30 juni 2023

VVD: Privatiseer exploitatie Crematoria Twente

De VVD-fractievoorzitter in Hengelo, Mitchel Boers, pleit ervoor om de exploitatie van crematoria in Twente over te dragen aan marktpartijen. Momenteel wordt de exploitatie verzorgd door een gemeenschappelijke regeling waarin elf Twentse gemeenten deelnemen.

Lees verder


vrijdag 30 juni 2023

Nieuw grafmonument overleden kankerpatiënten

De gemeente Dronten, het KWF en Staatsbosbeheer laten een nieuw monument aanleggen voor overleden kankerpatiënten. Het vorige monument in het Koningin Wilhelminabos is onlangs door vandalen compleet vernield.

Lees verder


donderdag 29 juni 2023

Onderhoud desolate begraafplaats Volendam

De begraafplaats in Volendam lag er de afgelopen tijd volgens verschillende bezoekers nogal desolaat bij. Na een artikel in de lokale krant heeft de gemeente direct ingegrepen en het geplande onderhoud naar voren gehaald.

Lees verder


donderdag 29 juni 2023

DNA afgenomen anonieme overledene Bourtange

Het NFI heeft in de resten van een overledene opgegraven op de begraafplaats in het Groningse Bourtange. Het gaat om een anoniem graf waarvan de politie zelfs niet meer heeft kunnen achterhalen wanneer de onbekende persoon er is begraven.

Lees verder


donderdag 29 juni 2023

Tips voor het organiseren van een uitvaart

Het verlies van een geliefde brengt veel uitdagingen met zich mee voor de nabestaanden. Het regelen van een uitvaart is een ingrijpende en vaak emotionele taak waarbij aan tal van details gedacht moet worden. Om u in dit proces te ondersteunen, bieden wij een handige gids aan met een uitgebreide checklist.

Lees verder


woensdag 28 juni 2023

17 Monuta uitvaartverzorgers ontvangen Vakdiploma

Tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking van Monuta ontvingen 17 Monuta uitvaartverzorgers het diploma van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU). Het diploma werd op 21 juni uitgereikt door Stichting NaVU. De uitreiking vond plaats in Crematorium Heidehof in Ugchelen.

Lees verder


woensdag 28 juni 2023

Almere wil meer begraafplaatsen

Almere Stad heeft behoefte aan meer ruimte voor begraafplaatsen vanwege de groei van de stad en de vergrijzing van de bevolking. Naast het uitbreiden van bestaande begraafplaatsen, onderzoekt de gemeente Almere ook de mogelijkheid om een natuurbegraafplaats in de stad te realiseren.

Lees verder


dinsdag 27 juni 2023

Rondleiding RK begraafplaats Dordrecht

Morgen, woensdag 28 juni, kunnen belangstellenden een rondleiding krijgen op de RK begraafplaats aan de Reeweg Oost 118 in Dordrecht.

Lees verder


dinsdag 27 juni 2023

Eerste elektrische oven van Brabant

Crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk is het eerste crematorium van Brabant waar elektrisch wordt gecremeerd. Na een grondige verbouwing is het hele crematorium energieneutraal.

Lees verder


maandag 26 juni 2023

Waarom niet begraven in eigen tuin?

Een 75-jarige vrouw uit Westerbroek wil graag worden begraven in haar eigen achtertuin. Ze heeft alles geregeld, maar de gemeente Midden-Groningen wil niet meewerken. De tuin van de vrouw is een halve hectare groot, maar de gemeente wil alleen een uitzondering maken voor mensen die 2 of meer hectare grond bezitten.

Lees verder


vrijdag 23 juni 2023

Bouw crematorium St. Barbara (Utrecht) gestart

Op 19 juni is begonnen met de realisatie van een kleinschalig crematorium op de RK begraafplaats St Barbara te Utrecht. De benodigde vergunningen voor de bouw van het 'Barbara crematorium' zijn reeds verleend.

Lees verder


donderdag 22 juni 2023

Annemieke Pijpers directeur Rusthof Amersfoort

Annemieke Pijpers is vanaf nu officieel directeur van begraafplaats en crematorium Rusthof in Leusden. Pijpers is de opvolger van Wilco Plaggenborg die moest vertrekken na de veelbesproken seance op begraafplaats Rusthof.

Lees verder


donderdag 22 juni 2023

Monuta geeft met AI eerste indruk van uitvaart

Vanaf vandaag is het bij Monuta mogelijk om met hulp van verschillende AI-technieken een beeld te krijgen van je eigen uitvaart. Onder de noemer Het Laatste Hoofdstuk helpt Monuta mensen nadenken over hoe hun persoonlijke afscheid eruit zou kunnen zien. Het doel is om mensen hiermee aan het denken te zetten over hun persoonlijke afscheidswensen en deze bespreekbaar te maken met hun dierbaren.

Lees verder


donderdag 22 juni 2023

Crematorium Maaslanden heropent 3 juli

Vanaf maandag 3 juli vinden er weer uitvaartplechtigheden plaats bij DELA Maaslanden, het crematorium en uitvaartcentrum in Nieuwkuijk. Na een ingrijpende verbouwing die ruim een half jaar duurde, voldoet de uitvaartlocatie weer aan de eisen van deze tijd.

Lees verder


woensdag 21 juni 2023

Crematorium Hoentocht (Groningen) heropent

Vanaf maandag 26 juni kunnen weer herdenkingsdiensten en crematies plaatsvinden in crematorium en uitvaartcentrum Hoentocht in Groningen. Het crematorium was gesloten na een brand in maart van dit jaar. De schade aan het gebouw is volledig hersteld. Ook de drie rouwkamers zijn weer beschikbaar. “Heel dankbaar dat we nabestaanden en hun gasten weer in ons crematorium kunnen ontvangen,” zegt Albert-Jan Bouma van DELA-Hoentocht in Groningen.

Lees verder


woensdag 21 juni 2023

Gesloten begraafplaats onderhouden door vrijwilligers

Al in 1978 werd de RK begraafplaats aan de Bredaseweg in Roosendaal gesloten. Doordat er al zolang niet meer wordt begraven komen er steeds minder nabestaanden naar de graven. Een groep vrijwilligers zorgt er nu voor dat de begraafplaats niet wordt vergeten.

Lees verder


dinsdag 20 juni 2023

GUV in hoger beroep tegen DELA

Eind februari besloot GUV om DELA Uitvaartverzorging niet meer toe te laten op haar locatie. De voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat de beëindiging van de samenwerking door GUV niet was toegestaan. Tegen die uitspraak gaat GUV nu in beroep.

Lees verder


dinsdag 20 juni 2023

Onduidelijkheid over uitvaartverzekering

Een medewerker van een uitvaartverzekeraar dacht door miscommunicatie dat er naast het verzekerde bedrag nog €4710 beschikbaar was voor een begrafenis. Dit bleek echter het verzekerde bedrag zelf te zijn. De nabestaande stapte naar het Kifid omdat ze een schadevergoeding wil ontvangen.

Lees verder


maandag 19 juni 2023

5 nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

De laatste weken zijn er weer een aantal mooie, nieuwe vacatures verschenen op Uitvaartvacatures.nl. Graag zetten we deze op een rij:

Lees verder


maandag 19 juni 2023

Hoe regel ik een duurzame uitvaart?

Een duurzame uitvaart is een groeiende trend onder mensen die zich bewust bezighouden met duurzaamheid. Traditionele uitvaarten kunnen belastend zijn voor het milieu, bijvoorbeeld door de CO₂-uitstoot tijdens crematies. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden voor duurzame uitvaarten in Nederland.

Lees verder


maandag 19 juni 2023

Recreëren op begraafplaats Breda

Bredanaars kunnen binnenkort genieten van een nieuwe recreatieve plek: begraafplaats Zuylen aan de Tuinzigtlaan in Breda. Directeur Roel Stapper wil van de begraafplaats een prachtig park maken met bijzondere graven, mooie urnen, groene omgeving, kunst en zelfs concerten.

Lees verder


donderdag 15 juni 2023

Ongeneeslijk zieke rouwt om zijn eigen aanstaande dood

Gister branche RTL Nieuws het verhaal van de 53 jarige ongeneeslijk zieke Pico. Hij heeft uitgezaaide schildklierkanker. De tijd die hem nog rest wil hij het liefst met zijn drie kinderen, vrouw en vrienden doorbrengen. Om het naderende einde, voor zover mogelijk, alvast een plek te geven, gaan ze anticiperend rouwen. "Het is belangrijk dat je het afscheid nemen aangaat, maar ook nog alles omarmt wat kan."

Lees verder


donderdag 15 juni 2023

Bloemen kindergraf in brand gestoken

Bijna tien jaar geleden verloor een echtpaar uit Heerlen hun 8 maanden oude baby. Dinsdag ontdekte de moeder dat er brand is gestoken op het graf. De ouders zijn zo ontdaan dat ze de burgemeester van Heerlen toestemming vragen om het lichaam van hun kindje te mogen opgraven en cremeren.

Lees verder


donderdag 15 juni 2023

Restauratie graven begraafplaats Oostzaan

De gemeente heeft opdracht gegeven om het oude deel van de begraafplaats in Oostzaan weer in ere te herstellen. Een groep vrijwilligers heeft jarenlang gelobbyd om de gemeente zover te krijgen dat de begraafplaats weer helemaal wordt opgeknapt.

Lees verder


dinsdag 13 juni 2023

Seks met overledenen strafbaar

Ministers Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) en Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) hebben vandaag bekend gemaakt dat het hebben van seks met een overledene vier jaar gevangenisstraf kan opleveren.

Lees verder


maandag 12 juni 2023

Terebinth 2023-2 verschenen

Het serene omslag accentueert de aandacht voor de Tweede Wereldoorlog in deze aflevering. Niet alleen op het Ereveld Valkenburg (Z-H), waar Herman Dijkhuizen en Joshua Rijsdam actief zijn met hun onderzoek naar de gesneuvelde militairen, maar ook op de Algemene Begraafplaats in Harlingen staan monumenten die de herinnering aan de oorlog levend houden. Vandaar ook dat gekozen is voor een funeraire wandeling op de Harlingse begraafplaats.

Lees verder


maandag 12 juni 2023

Apeldoorn wil islamitische begraafplaats

De gemeente Apeldoorn onderzoekt samen met de stichting Islamitische Begraafplaatsen Nederland (IBN) wat de mogelijkheden zijn voor de aanleg van een islamitische begraafplaats. Vooral de voorwaarde van eeuwige grafrust maakt de zoektocht naar een geschikte locatie complexer.

Lees verder


maandag 12 juni 2023

Uitvaartcentrum Nijverdal gemoderniseerd

Het oude uitvaartcentrum aan de Duivecatelaan in Nijverdal is grondig gerestaureerd. Het uit de jaren 80 daterende uitvaartcentrum voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd.

Lees verder


vrijdag 9 juni 2023

Budget Hearses uit Oss geeft GRATIS rouwvlaggen weg! (Advertorial)

U leest het goed! Bij Budget Hearses uit Oss (Marc & Ralph van Ravensteijn) krijgt u bij aankoop van een Chrysler Pacifica Multi-Hearse GRATIS rouwvlaggen (incl. montage)!

Lees verder


vrijdag 9 juni 2023

Grafrover Alphen vrijuit

Een 49-jarige grafrover uit Alphen a/d Rijn wordt niet vervolgd. De man bracht verschillende vernielde en gestolen materialen, waaronder een urn, naar een handelaar in oud ijzer. Maar het OM kan niet bewijzen dat de man op de begraafplaats is geweest en dus gaat de man vrijuit.

Lees verder


vrijdag 9 juni 2023

Oud uitvaartcentrum Rijssen gesloopt

Het oude uitvaartcentrum ’t Lentfert van Monuta in Rijssen wordt compleet gesloopt. Monuta heeft het pand verkocht omdat er steeds minder gebruik werd gemaakt van het uitvaartcentrum.

Lees verder


donderdag 8 juni 2023

Gestolen materialen begraafplaats terug bij nabestaanden

Een grafrover die jarenlang beeldjes heeft gestolen op begraafplaatsen in Aalten-Dinxperlo werd enige tijd geleden op heterdaad betrapt. De politie trof bij hem thuis tientallen beeldjes aan waarvan de meeste weer terug zijn bij de eigenaren.

Lees verder


woensdag 7 juni 2023

Vrijwilligers begraafplaats Huijbergenaar van het jaar

Het oude Huijbergse kerkhof staat er altijd prachtig bij. Dat is te danken aan het harde werk van een groep vrijwilligers die de begraafplaats onderhoudt. Het lokale dorpsplatform heeft de vrijwilligers uitgeroepen tot Huijbergenaar van het jaar 2023.

Lees verder


woensdag 7 juni 2023

Begraafplaatsen als ontmoetingsplek succesvol

De gemeente Kampen werkt met een groep vrijwilligers aan een project om van begraafplaatsen een ontmoetingsplek te maken. Het doel is om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan en het project is inmiddels zo succesvol dat Kampen een handboek heeft gemaakt voor andere gemeenten. Daarnaast is het project genomineerd voor een plek in de finale van de ‘Gemeentedelers 2023’. Een landelijke prijs voor succesvolle gemeentelijke projecten.

Lees verder


woensdag 7 juni 2023

Oudste begraafplaats uit de geschiedenis ontdekt

In Zuid-Afrika is een 300.000 jaar oude begraafplaats ontdekt. Het gaat volgens onderzoekers om een begraafplaats van de homo naledi (een mensachtige die volgens de onderzoekers toen leefde).

Lees verder


dinsdag 6 juni 2023

Tentoonstelling over eten en rouw in Museum Tot Zover

We eten en drinken wat af als we rouwen. Nederland heeft een rijke traditie op het gebied van rouwkost en ook nu is er volop ontwikkeling als het gaat om koffietafels en rouwmaaltijden. Museum Tot Zover organiseert een expositie over eetcultuur en het grote afscheid. Er is prachtige kunst en veel informatie over oude tradities en hedendaagse gebruiken. En er is eerherstel voor de cake.

Lees verder


dinsdag 6 juni 2023

Ruben Ebbeling locatiemanager van Westerveld

Ruben Ebbeling is sinds mei de nieuwe locatiemanager van Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis. “Met haar bijzondere geschiedenis en de bijna on-Nederlandse uitstraling van het gedenkpark is Westerveld voor mij een fantastisch mooie plek om te mogen werken”, zegt Ruben Ebbeling. “Maar het spreekt me vooral enorm aan dat op Westerveld alles draait om optimale dienstverlening, meedenken en het ontzorgen van families en hun gasten.”

Lees verder


dinsdag 6 juni 2023

Geldkistje gestolen op begraafplaats Maastricht

Afgelopen weekend is een geldkistje gestolen op begraafplaats Oostermaas in Maastricht. Het gaat om het kistje met geld wat mensen betalen voor de kaarsjes.

Lees verder


maandag 5 juni 2023

DELA per direct weer toegang tot de crematoria van GUV

De Achterhoekse uitvaartondernemer GUV moet coöperatie DELA per direct weer toegang verlenen tot de crematoria in Aalten en Etten. Zo oordeelde de rechter in het kort geding dat DELA tegen GUV had aangespannen. DELA is blij met de uitspraak.

Lees verder


maandag 5 juni 2023

GUV: "GUV moeten deuren crematoria openen voor DELA"

De voorzieningenrechter van de rechtbank heeft middels een voorlopig oordeel in een kort geding helaas beslist dat GUV Uitvaartverzorger DELA moet toelaten tot de crematoria van GUV.

Lees verder


maandag 5 juni 2023

Uitvaart met boot naar begraafplaats Rotterdam

In Rotterdam, een stad die nauw verbonden is met water, bestaat de mogelijkheid voor een unieke uitvaartceremonie: een boottocht naar begraafplaats Crooswijk.

Lees verder


maandag 5 juni 2023

Europese deskundigen werken samen aan uniforme opgravingsrichtlijnen

Europese deskundigen werken aan het ontwikkelen van een uniforme aanpak voor het opgraven van slachtoffers van misdrijven. Momenteel hebben Europese landen hun eigen richtlijnen, wat kan leiden tot verschillen in aanpak. Forensisch onderzoekers, archeologen en antropologen uit binnen- en buitenland werken samen aan het vaststellen van een Europees Best Practice Manual voor het opgraven van slachtoffers van misdrijven. Ze voeren gezamenlijk onderzoek uit op een speciale begraafplaats naast het Amsterdam UMC.

Lees verder


maandag 5 juni 2023

Regels nodig voor het gebruik van hologrammen na het overlijden

In de editie van afgelopen zaterdag bespreekt het Algemeen Dagblad (AD) de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) in de uitvaartbranche en de mogelijke implicaties ervan. Het noemt het voorbeeld van een familie in Engeland die communiceerde met een digitale kloon van hun overleden oma tijdens haar begrafenis. Hoewel de mogelijkheden om overledenen op deze manier te herdenken eindeloos lijken, benadrukken experts dat er regels en normen moeten worden vastgesteld om misbruik te voorkomen.

Lees verder


vrijdag 2 juni 2023

Opening Natuurbegraafplaats Laude

Aanstaande zaterdag kunnen bezoekers zich op een informatiemarkt laten informeren over natuurbegraven en een groene uitvaart. Elk half uur zijn er rondleidingen over de begraafplaats.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder