Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws MEI 2022


17 mei 2022

CBS: In april oversterfte, begin mei niet meer

In de eerste week van mei (week 18, 2 tot en met 8 mei 2022) overleden naar schatting 3 000 mensen. Dat zijn er iets minder dan in de week ervoor overleden (3 090) en bijna 150 meer dan verwacht. In april overleden ongeveer 1 850 meer mensen dan verwacht, er was oversterfte in vier van de vijf weken. De sterfte was vooral hoger onder Wlz-zorggebruikers en 65-plussers. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.


1 op 10 families kiest voor cremeren omdat het goedkoper is

17 mei 2022

1 op 10 families kiest voor cremeren omdat het goedkoper is

Monuta publiceert Graf- en crematiekosten 2022

Begraven in Gemeente Groningen eindelijk goedkoper
Steekproef: 46% hoogste tariefverhoging gemeentelijke begraafplaats


16 mei 2022

Bouw crematorium Lingewaard binnenkort van start

Eind mei 2022 start de bouw van DELA’s nieuwste crematorium in Bemmel (gemeente Lingewaard). Het crematorium ligt nabij de A15 bij Bemmel en wordt intiem van opzet. Er zullen drie tot vier afscheidsdiensten en crematies per dag gaan plaatsvinden. De bouw is naar verwachting gereed in het derde kwartaal van 2023. Inwoners uit de regio mogen meedenken over de inrichting van de verzorgingsruimte in het crematorium.


16 mei 2022

Bijna 13.000 euro aan donaties voor uitvaart slachtoffers gezinsmoord

Er is al bijna 13.000 euro opgehaald voor de uitvaart van moeder Anna en haar zoontje Dani die omkwamen bij de gezinsmoord in Geldermalsen. De uitvaart van de twee slachtoffers vindt vandaag in besloten kring plaats in Tiel.


16 mei 2022

Verhalen over bijzondere graven begraafplaats Orthen Den Bosch

De Bossche Omroep heeft een serie gemaakt met daarin verhalen over bijzondere graven op begraafplaats Orthen. Deze week gaat de serie over het graf van de familie Halewijn.


13 mei 2022

Raad Zaanstad voorkomt sluiting 3 begraafplaatsen

De gemeenteraad van Zaanstad heeft wethouder Gerard Slegers teruggefloten. De wethouder wilde geld besparen door drie gemeentelijke begraafplaatsen te sluiten, maar geen enkele fractie steunt zijn plannen.


13 mei 2022

Nieuwe vacatures waaronder Teammanager begraafplaats en crematorium bij gemeente Zeist

Het zijn gouden tijden voor iedereen die op zoek is naar een (nieuwe) baan in de uitvaartbranche. Want ook deze week zijn er weer een groot aantal nieuwe vacatures waaronder Teammanager begraafplaats en crematorium bij Crematorium Zeister Bosrust. Bekijk deze en andere vacatures.


13 mei 2022

Duurzaamste crematorium van Nederland officieel geopend

In Groningen wordt 20 mei 2022 het meest duurzame crematorium van Nederland officieel geopend.


13 mei 2022

Harderwijk onteigent grondeigenaar voor uitbreiding begraafplaats

De gemeente Harderwijk gaat de eigenaar van een stuk landbouwgrond bij begraafplaats Elzenhof onteigenen. De gemeente heeft de grond nodig om de begraafplaats te kunnen uitbreiden.


12 mei 2022

ACM keurt verkoop crematoria door DELA aan Funecap goed

ACM keurt de verkoop van 7 crematoria door uitvaartonderneming DELA aan uitvaartonderneming Funecap goed. Daarmee voldoet DELA aan de voorwaarden voor de goedkeuring van de overname van Uitvaartorganisatie Yarden.
Funecap is een grote Franse uitvaartonderneming die met de aankoop van de crematoria de Nederlandse markt betreedt. Daardoor blijven prijs, kwaliteit en service op een concurrerend niveau.


12 mei 2022

Funecap neemt zeven crematoria van DELA over

DELA heeft een koper gevonden voor de zeven crematoria die zij moet afstoten als sluitstuk voor de overname van Yarden. De ACM stemt in met de verkoop van de crematoria aan Funecap. Deze in Parijs gevestigde grote uitvaartondernemer met een internationaal managementteam, heeft een Europa-brede groeistrategie. Beide partijen leggen op dit moment de laatste hand aan vervulling van alle voorwaarden uit de overeenkomst om te kunnen overgaan tot een formele overdracht.


12 mei 2022

Vroege Vogelwandeling natuurbegraafplaats Hilvarenbeek

Voor de vroege vogels gaan we deze ochtend om kwart voor zeven op pad met Koen, onze ecoloog. Het broedvogelseizoen is in volle gang. Dat hoor je vooral in de vroege ochtend, omdat dan de vogels het actiefst zijn.


11 mei 2022

NPO Radio 1: te weinig jongeren werken in uitvaartbranche

De uitvaartbranche vergrijst en daarom moeten jongeren enthousiast gemaakt worden om te komen werken in de branche. Het NPO Radio 1 programma ‘je geld of je leven’ sprak deze week over dit onderwerp.


10 mei 2022

Verwarde man gooit met stenen op begraafplaats Vlaardingen

De politie moest dit weekend met spoed naar de begraafplaats in Vlaardingen. Daar zou een man bezig zijn om stenen te gooien op graven. Eenmaal aangekomen op de begraafplaats ontdekte de politie dat het om een verwarde man ging.


10 mei 2022

Theatervoorstelling Troost in crematorium Zoetermeer

Het verliezen van iemand die u lief is, is vaak een ingrijpende gebeurtenis waarbij u verschillende vormen van emotie kunt ervaren. Misschien uit u zich door veel te huilen, voelt u zich boos of praat u makkelijk over het verlies. Maar het kan ook zijn dat u gesloten blijft en er liever niet over praat. Het kan zelfs zo zijn dat het voor de buitenwereld lijkt of u helemaal niet aangeslagen bent.


10 mei 2022

Man bewaart lichaam vrouw 21 jaar

Een man uit Thailand heeft het lichaam van zijn overleden vrouw 21 jaar bewaard. De man kon haar niet loslaten.


10 mei 2022

Nieuwe 24-uurs kamers in Vleuten (vanaf 11 juni)

In de Utrechtse wijk Vleuten wordt op 11 juni een nieuw afscheidshuis in gebruik genomen. Het afscheidshuis beschikt over twee 24-uurs kamers waar nabestaanden 24-uur per dag bij de overledene kunnen zijn.


Dode Schrijvers, Levende Woorden

10 mei 2022

Dode Schrijvers, Levende Woorden

Op De Nieuwe Ooster liggen veel bekende en minder bekende schrijvers en dichters begraven. Op zondagmiddag 15 mei van 12-13.00 uur kunt u het recent gerestaureerde graf van Nescio bezoeken, samen met dichter en presentator Jos van Hest.


9 mei 2022

Komende vrijdag officiële start bouw begraafplaats Sliedrecht

Op vrijdagochtend 13 mei geeft wethouder Ton Spek het officiële startschot van de bouwwerkzaamheden van het nieuwe beheerdersonderkomen van de begraafplaats. Na afloop wordt door de Historische Vereniging Sliedrecht het boekje over de geschiedenis van de begraafplaats overhandigd.


4 mei 2022

Gedenksteen voor omgekomen Papendrechters

Op de begraafplaats in Papendrecht is een speciaal monument onthuld ter nagedachtenis aan Papendrechters die om het leven zijn gekomen door oorlogsgeweld. Het moment zou eigenlijk twee jaar geleden al worden onthuld, maar door corona moest dat steeds worden uitgesteld.


4 mei 2022

Dodenherdenking op algemene begraafplaats Zeewolde

Leerlingen van groep 8 van de basisscholen lopen mee in de stille tocht en leggen een bloem bij het monument op de Algemene Begraafplaats. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren bewust zijn van het belang van de nationale dodenherdenking.


Belbus: Rouwboeket blijkt tijdens uitvaart de verkeerde naam en tekst te bevatten, hoe kan dat? (Video)

3 mei 2022

Belbus: Rouwboeket blijkt tijdens uitvaart de verkeerde naam en tekst te bevatten, hoe kan dat? (Video)

Sylvia doet na de herdenkingsdienst voor haar moeder een schokkende ontdekking. Het rouwboeket op de kist is niet wat ze besteld heeft. Sterker nog, er staat een boodschap op voor een ander. En als ze verhaal wil halen bij de online bloemist, krijgt het verhaal een bizarre wending


3 mei 2022

Te kort aan begrafenissen; niet-katholieken begraven op katholieke begraafplaats?

Door het hoge crematiepercentage ontstaan er op steeds meer begraafplaatsen open plekken. Begraafplaatsbeheerders buigen zich over wat te doen om te kunnen blijven voorzien in het onderhoud van begraafplaatsen nu er steeds minder inkomsten binnenkomen.


Stichting Komma maakt een videoportret van ongeneeslijk zieke ouders

3 mei 2022

Stichting Komma maakt een videoportret van ongeneeslijk zieke ouders

In december 2020 lanceerden de broers van de overleden presentator en theatermaker Marc de Hond Stichting Komma. Met de stichting helpen Brian en Michel de Hond ouders die ongeneeslijk ziek zijn iets blijvends in beeld en geluid na te laten voor hun (jonge) kinderen. Juist wanneer zoveel aandacht ligt bij de primaire zorg lukt het vaak niet voor een blijvend document voor de kinderen te zorgen. Sinds de oprichting maakte Stichting Komma voor bijna 250 gezinnen een videoportret.


Boek over digitale nalatenschap

3 mei 2022

Boek over digitale nalatenschap

Wat gebeurt er met mijn Facebook-account na mijn overlijden? Moet ik al mijn wachtwoorden doorgeven aan mijn nabestaanden? Aan het eind van het leven kunnen mensen zich opeens gaan afvragen hoe zij moeten omgaan met alle digitale bezittingen. Rob Bruntink en Mariska Overman van Bureau MORBidee schreven er een boekje over: Levenseindezorg en de digitale nalatenschap.


Nieuw op Uitvaart.nl: GaandeweG uitvaart Educatie

2 mei 2022

Nieuw op Uitvaart.nl: GaandeweG uitvaart Educatie

GaandeweG is marktleider als het gaat om het opleiden van uitvaartprofessionals. We reiken deelnemers een duidelijke visie aan om daarmee op hun eigen manier een bijdrage te kunnen leveren aan het laten waaien van een frisse wind door de uitvaartwereld.


DRAKA herdenking De Nieuwe Noorder

1 mei 2022

DRAKA herdenking De Nieuwe Noorder

Op woensdag 4 mei 2022 om 15.30 uur vindt op gemeentelijke begraafplaats De Nieuwe Noorder de herdenking van zeventien, tijdens de Tweede Wereldoorlog gestorven, DRAKA medewerkers plaats. Het monument is afkomstig van het terrein van de Hollandsche Draad- en Kabelfabriek aan de Hamerstraat in Amsterdam-Noord.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE