Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MEI 2022

donderdag 31 mei 2022

Nieuwe uitvaartonderneming in Zoetermeer maakt vliegende start

Enkele maanden geleden startte Jeanette Jansen-Pot een nieuwe uitvaartonderneming in Zoetermeer: Uitvaartzorg Jeanette. Eigenaresse Jeanette werkte jarenlang voor een grote uitvaartonderneming in de regio Den Haag maar is dus sindskort voor zichzelf begonnen om meer tijd te kunnen besteden aan de families die een beroep op haar doen. Het is precies de combinatie van persoonlijke aandacht en jarenlange ervaring die voor een vliegende start heeft gezorgd, aldus eigenaresse Jeanette.

Lees verder


donderdag 31 mei 2022

Komende week start bouw crematorium Lingewaard

Aankomende week start coöperatie DELA met de bouw van een nieuw crematorium aan de Karstraat in Bemmel. De planning is dat het crematorium in het derde kwartaal van 2023 operationeel is. Willems bouwbedrijf uit Venlo heeft deze opdracht gegund gekregen.
Het crematorium wordt volledig gasloos en krijgt een elektrische oven. Dat is momenteel de duurzaamste vorm van cremeren.

Lees verder


donderdag 31 mei 2022

Vakblad Uitvaart over opleiding & persoonlijke ontwikkeling

Rondom opleidingen in de uitvaartbranche gebeurt nogal wat. Daarom komt Vakblad Uitvaart deze maand met de special Opleiding & Persoonlijke ontwikkeling. ‘Uitvaartopleiders zagen in het afgelopen jaar naast een groeiend aantal studenten uitvaartzorg ook meer inschrijvingen voor specialistische opleidingen’, zegt hoofdredacteur Arthur Schiphorst in zijn redactioneel. ‘De positieve resultaten met het PE-puntensysteem vormen een indicatie dat persoonlijke ontwikkeling steeds meer aandacht krijgt. Ook onder werkgevers.’

Lees verder


donderdag 30 mei 2022

Uitbreiding asbestemmingen begraafplaats Zeist

De gemeente Zeist is maandag begonnen met de uitbreiding van het aantal asbestemmingen op begraafplaats Bosrust. Door de groeiende vraag naar asbestemmingen is de uitbreiding noodzakelijk.

Lees verder


donderdag 27 mei 2022

Gedenkboom begraafplaats Middenmeer

Een stalen gedenkboom biedt nabestaanden de gelegenheid om hun overleden dierbaren die zijn gecremeerd te herdenken. De gedenkboom is er ook ter herinnering aan overledenen uit geruimde graven.

Lees verder


donderdag 25 mei 2022

Begraafplaats Losser goedkoopste: interesse uit het hele land

Alles wordt steeds duurder, maar de begraafplaats in Losser blijft de goedkoopste van Nederland. Dat bleek onlangs uit het onderzoek naar grafkosten in Nederland van Monuta. De beheerder van de begraafplaats in Losser krijgt vragen van mensen uit het hele land.

Lees verder


donderdag 25 mei 2022

Funecap: de eerste pan-Europese uitvaartgroep

Onlangs nam de Franse uitvaartgigant de 7 crematoria over van DELA. De verkoop was noodzakelijk om toestemming te krijgen voor overname van Yarden door DELA. De nieuwe Franse eigenaar blijkt niet alleen actief in Nederland. Volgens een persbericht op Linkedin nam zij onlangs ook een Italiaans uitvaartbedrijf over. Lees hier het bericht.

Lees verder


donderdag 24 mei 2022

Doneeractie voor Stichting Ambulancewens (video)

Zeven jaar geleden kreeg het gezin van Annemieke van der Toorn een ernstig ongeluk in Italië. Haar man Remco kwam daarbij om het leven. Dankzij hulp van de Stichting Ambulancewens kon de gewond geraakte Annemieke toch bij de crematie van haar man aanwezig zijn. Ze is de stichting daar nog altijd enorm dankbaar voor.

Lees verder


donderdag 23 mei 2022

Dragons Shawn Harris en Pieter Schoen investeren in Loop Biotech, grondlegger van de duurzame, ‘levende’ doodskist

Delftse startup Loop Biotech, initiator en bouwer van ‘s werelds eerste ‘levende’ doodskist, heeft een investering van €1 miljoen opgehaald bij leden van Dragons’ Den en serieondernemers Shawn Harris en Pieter Schoen. ​​Met de kapitaalinjectie wil oprichter Bob Hendrikx internationale expansie realiseren en tevens opschalen. Tijdens de laatste uitzending van Dragons’ Den wist hij de Dragons te overtuigen met zijn pitch.

Lees verder


donderdag 23 mei 2022

Uitvaartvereniging Losser opgeheven

De leden van de Rooms Katholieke Uitvaartvereniging Losser hebben ingestemd met een voorstel om de vereniging op te heffen. Een gebrek aan nieuwe jonge (betalende) leden en de vergrijzing maakt dat opheffen de beste keuze was.

Lees verder


donderdag 23 mei 2022

NFI gaat helpen bij onderzoek doodsoorzaak

De druk op forensisch artsen is groot door een tekort aan deze specialistische artsen. Doordat er soms te weinig tijd is om een doodsoorzaak vast te stellen kunnen misdrijven over het hoofd gezien worden. Daarom is nu een pilot gestart waarbij forensisch artsen de hulp in kunnen roepen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Lees verder


donderdag 22 mei 2022

UitvaartDonatie.nl voor begrafeniskosten en herdenkingen

Wanneer een dierbare onverwachts overlijdt, is dat voor de nabestaanden een grote shock. Maar het kan ook nog eens een financiële catastrofe vormen omdat een uitvaart vandaag de dag duizenden euro's kost. Daarom is er nu een website, UitvaartDonatie.nl, waarmee nabestaanden geld kunnen verzamelen bij bekenden en onbekenden en ook gelijk de uitvaart kunnen regelen.

Lees verder


donderdag 21 mei 2022

Open Dag op 12 juni in Hart van Berkelland van 10.30 tot 15.00 uur

Gert Brinkhorst zit bijna veertig jaar in het uitvaartvak. “In al die jaren heb ik tijdens open dagen in crematoria zelden iemand met een beperking gezien. En dat terwijl er op zo’n open dag toch meestal enkele duizenden mensen aanwezig zijn”, vertelt Brinkhorst, directeur van crematoria Hart van Berkelland in Haarlo en De Omarming in Zutphen. Peter Dibbets benaderde Gert om een open dag te houden speciaal voor mensen met een beperking en hun familie, vrienden en begeleiders. “Daar hoefde ik niet over na
te denken. Ik heb meteen ja gezegd”, zegt Gert.

Lees verder


donderdag 20 mei 2022

Nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

De krapte op de arbeidsmarkt biedt volop kansen voor werkzoekenden, ook in de uitvaartbranche. Wederom zijn er nieuwe vacatures bijgekomen. Bekijk hier om welke vacatures dit gaat.

Lees verder


donderdag 19 mei 2022

Daders gezocht na vernieling graven begraafplaats Daelwijck

Tijdens Koningsnacht zijn er vernielingen aangericht op begraafplaats Daelwijck in Utrecht. Het lijkt erop dat feestvierders na de nodige borrels de begraafplaats op zijn gegaan om graven te vernielen. De politie heeft namelijk koningsdagslingers gevonden bij de vernielde graven.

Lees verder


donderdag 19 mei 2022

Kinderen maken grootste hemeltekening van Nederland

De 7 jarige Liv-Yvi verloor 3 jaar geleden haar zusje Giulia. Op zaterdag 21 mei, tijdens de eerste landelijke week van de Sterrenbroertjes en zusjes, gaat ze samen met lotgenootjes de grootste hemeltekening van Nederland maken. Ze weet zeker dat haar zusje tussen de wolken speelt met andere overleden kinderen en dat Giulia de allermooiste ster is.

Lees verder


donderdag 18 mei 2022

Vrijwilligers gaan begraafplaats Harmelen onderhouden

Op de oude algemene begraafplaats in Harmelen worden geen nieuwe graven meer uitgegeven. De gemeente Woerden krijgt daardoor weinig inkomsten meer uit grafrechten en heeft daarom besloten om het onderhoud te beperken tot twee keer maaien per jaar. Een groep vrijwilligers vindt dat de graven wel wat meer aandacht verdienen en daarom gaan ze de begraafplaats zelf onderhouden.

Lees verder


donderdag 17 mei 2022

CBS: In april oversterfte, begin mei niet meer

In de eerste week van mei (week 18, 2 tot en met 8 mei 2022) overleden naar schatting 3 000 mensen. Dat zijn er iets minder dan in de week ervoor overleden (3 090) en bijna 150 meer dan verwacht. In april overleden ongeveer 1 850 meer mensen dan verwacht, er was oversterfte in vier van de vijf weken. De sterfte was vooral hoger onder Wlz-zorggebruikers en 65-plussers. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 17 mei 2022

1 op 10 families kiest voor cremeren omdat het goedkoper is

Monuta publiceert Graf- en crematiekosten 2022

Begraven in Gemeente Groningen eindelijk goedkoper
Steekproef: 46% hoogste tariefverhoging gemeentelijke begraafplaats

Lees verder


donderdag 16 mei 2022

Bouw crematorium Lingewaard binnenkort van start

Eind mei 2022 start de bouw van DELA’s nieuwste crematorium in Bemmel (gemeente Lingewaard). Het crematorium ligt nabij de A15 bij Bemmel en wordt intiem van opzet. Er zullen drie tot vier afscheidsdiensten en crematies per dag gaan plaatsvinden. De bouw is naar verwachting gereed in het derde kwartaal van 2023. Inwoners uit de regio mogen meedenken over de inrichting van de verzorgingsruimte in het crematorium.

Lees verder


donderdag 16 mei 2022

Bijna 13.000 euro aan donaties voor uitvaart slachtoffers gezinsmoord

Er is al bijna 13.000 euro opgehaald voor de uitvaart van moeder Anna en haar zoontje Dani die omkwamen bij de gezinsmoord in Geldermalsen. De uitvaart van de twee slachtoffers vindt vandaag in besloten kring plaats in Tiel.

Lees verder


donderdag 16 mei 2022

Verhalen over bijzondere graven begraafplaats Orthen Den Bosch

De Bossche Omroep heeft een serie gemaakt met daarin verhalen over bijzondere graven op begraafplaats Orthen. Deze week gaat de serie over het graf van de familie Halewijn.

Lees verder


donderdag 13 mei 2022

Raad Zaanstad voorkomt sluiting 3 begraafplaatsen

De gemeenteraad van Zaanstad heeft wethouder Gerard Slegers teruggefloten. De wethouder wilde geld besparen door drie gemeentelijke begraafplaatsen te sluiten, maar geen enkele fractie steunt zijn plannen.

Lees verder


donderdag 13 mei 2022

Nieuwe vacatures waaronder Teammanager begraafplaats en crematorium bij gemeente Zeist

Het zijn gouden tijden voor iedereen die op zoek is naar een (nieuwe) baan in de uitvaartbranche. Want ook deze week zijn er weer een groot aantal nieuwe vacatures waaronder Teammanager begraafplaats en crematorium bij Crematorium Zeister Bosrust. Bekijk deze en andere vacatures.

Lees verder


donderdag 13 mei 2022

Duurzaamste crematorium van Nederland officieel geopend

In Groningen wordt 20 mei 2022 het meest duurzame crematorium van Nederland officieel geopend.

Lees verder


donderdag 13 mei 2022

Harderwijk onteigent grondeigenaar voor uitbreiding begraafplaats

De gemeente Harderwijk gaat de eigenaar van een stuk landbouwgrond bij begraafplaats Elzenhof onteigenen. De gemeente heeft de grond nodig om de begraafplaats te kunnen uitbreiden.

Lees verder


donderdag 12 mei 2022

ACM keurt verkoop crematoria door DELA aan Funecap goed

ACM keurt de verkoop van 7 crematoria door uitvaartonderneming DELA aan uitvaartonderneming Funecap goed. Daarmee voldoet DELA aan de voorwaarden voor de goedkeuring van de overname van Uitvaartorganisatie Yarden.
Funecap is een grote Franse uitvaartonderneming die met de aankoop van de crematoria de Nederlandse markt betreedt. Daardoor blijven prijs, kwaliteit en service op een concurrerend niveau.

Lees verder


donderdag 12 mei 2022

Funecap neemt zeven crematoria van DELA over

DELA heeft een koper gevonden voor de zeven crematoria die zij moet afstoten als sluitstuk voor de overname van Yarden. De ACM stemt in met de verkoop van de crematoria aan Funecap. Deze in Parijs gevestigde grote uitvaartondernemer met een internationaal managementteam, heeft een Europa-brede groeistrategie. Beide partijen leggen op dit moment de laatste hand aan vervulling van alle voorwaarden uit de overeenkomst om te kunnen overgaan tot een formele overdracht.

Lees verder


donderdag 12 mei 2022

Vroege Vogelwandeling natuurbegraafplaats Hilvarenbeek

Voor de vroege vogels gaan we deze ochtend om kwart voor zeven op pad met Koen, onze ecoloog. Het broedvogelseizoen is in volle gang. Dat hoor je vooral in de vroege ochtend, omdat dan de vogels het actiefst zijn.

Lees verder


donderdag 11 mei 2022

NPO Radio 1: te weinig jongeren werken in uitvaartbranche

De uitvaartbranche vergrijst en daarom moeten jongeren enthousiast gemaakt worden om te komen werken in de branche. Het NPO Radio 1 programma ‘je geld of je leven’ sprak deze week over dit onderwerp.

Lees verder


donderdag 10 mei 2022

Verwarde man gooit met stenen op begraafplaats Vlaardingen

De politie moest dit weekend met spoed naar de begraafplaats in Vlaardingen. Daar zou een man bezig zijn om stenen te gooien op graven. Eenmaal aangekomen op de begraafplaats ontdekte de politie dat het om een verwarde man ging.

Lees verder


donderdag 10 mei 2022

Theatervoorstelling Troost in crematorium Zoetermeer

Het verliezen van iemand die u lief is, is vaak een ingrijpende gebeurtenis waarbij u verschillende vormen van emotie kunt ervaren. Misschien uit u zich door veel te huilen, voelt u zich boos of praat u makkelijk over het verlies. Maar het kan ook zijn dat u gesloten blijft en er liever niet over praat. Het kan zelfs zo zijn dat het voor de buitenwereld lijkt of u helemaal niet aangeslagen bent.

Lees verder


donderdag 10 mei 2022

Man bewaart lichaam vrouw 21 jaar

Een man uit Thailand heeft het lichaam van zijn overleden vrouw 21 jaar bewaard. De man kon haar niet loslaten.

Lees verder


donderdag 10 mei 2022

Nieuwe 24-uurs kamers in Vleuten (vanaf 11 juni)

In de Utrechtse wijk Vleuten wordt op 11 juni een nieuw afscheidshuis in gebruik genomen. Het afscheidshuis beschikt over twee 24-uurs kamers waar nabestaanden 24-uur per dag bij de overledene kunnen zijn.

Lees verder


donderdag 10 mei 2022

Dode Schrijvers, Levende Woorden

Op De Nieuwe Ooster liggen veel bekende en minder bekende schrijvers en dichters begraven. Op zondagmiddag 15 mei van 12-13.00 uur kunt u het recent gerestaureerde graf van Nescio bezoeken, samen met dichter en presentator Jos van Hest.

Lees verder


donderdag 9 mei 2022

Komende vrijdag officiële start bouw begraafplaats Sliedrecht

Op vrijdagochtend 13 mei geeft wethouder Ton Spek het officiële startschot van de bouwwerkzaamheden van het nieuwe beheerdersonderkomen van de begraafplaats. Na afloop wordt door de Historische Vereniging Sliedrecht het boekje over de geschiedenis van de begraafplaats overhandigd.

Lees verder


donderdag 4 mei 2022

Gedenksteen voor omgekomen Papendrechters

Op de begraafplaats in Papendrecht is een speciaal monument onthuld ter nagedachtenis aan Papendrechters die om het leven zijn gekomen door oorlogsgeweld. Het moment zou eigenlijk twee jaar geleden al worden onthuld, maar door corona moest dat steeds worden uitgesteld.

Lees verder


donderdag 4 mei 2022

Dodenherdenking op algemene begraafplaats Zeewolde

Leerlingen van groep 8 van de basisscholen lopen mee in de stille tocht en leggen een bloem bij het monument op de Algemene Begraafplaats. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren bewust zijn van het belang van de nationale dodenherdenking.

Lees verder


donderdag 3 mei 2022

Belbus: Rouwboeket blijkt tijdens uitvaart de verkeerde naam en tekst te bevatten, hoe kan dat? (Video)

Sylvia doet na de herdenkingsdienst voor haar moeder een schokkende ontdekking. Het rouwboeket op de kist is niet wat ze besteld heeft. Sterker nog, er staat een boodschap op voor een ander. En als ze verhaal wil halen bij de online bloemist, krijgt het verhaal een bizarre wending

Lees verder


donderdag 3 mei 2022

Te kort aan begrafenissen; niet-katholieken begraven op katholieke begraafplaats?

Door het hoge crematiepercentage ontstaan er op steeds meer begraafplaatsen open plekken. Begraafplaatsbeheerders buigen zich over wat te doen om te kunnen blijven voorzien in het onderhoud van begraafplaatsen nu er steeds minder inkomsten binnenkomen.

Lees verder


donderdag 3 mei 2022

Stichting Komma maakt een videoportret van ongeneeslijk zieke ouders

In december 2020 lanceerden de broers van de overleden presentator en theatermaker Marc de Hond Stichting Komma. Met de stichting helpen Brian en Michel de Hond ouders die ongeneeslijk ziek zijn iets blijvends in beeld en geluid na te laten voor hun (jonge) kinderen. Juist wanneer zoveel aandacht ligt bij de primaire zorg lukt het vaak niet voor een blijvend document voor de kinderen te zorgen. Sinds de oprichting maakte Stichting Komma voor bijna 250 gezinnen een videoportret.

Lees verder


donderdag 3 mei 2022

Boek over digitale nalatenschap

Wat gebeurt er met mijn Facebook-account na mijn overlijden? Moet ik al mijn wachtwoorden doorgeven aan mijn nabestaanden? Aan het eind van het leven kunnen mensen zich opeens gaan afvragen hoe zij moeten omgaan met alle digitale bezittingen. Rob Bruntink en Mariska Overman van Bureau MORBidee schreven er een boekje over: Levenseindezorg en de digitale nalatenschap.

Lees verder


donderdag 2 mei 2022

PC Uitvaart introduceert ‘Het groene uitvaartpakket’

Amsterdam, 1 mei 2023. De dag waarop PC Uitvaart twee volledig duurzame pakketten voor een crematie of begrafenis introduceert.

Lees verder


donderdag 2 mei 2022

Nieuw op Uitvaart.nl: GaandeweG uitvaart Educatie

GaandeweG is marktleider als het gaat om het opleiden van uitvaartprofessionals. We reiken deelnemers een duidelijke visie aan om daarmee op hun eigen manier een bijdrage te kunnen leveren aan het laten waaien van een frisse wind door de uitvaartwereld.

Lees verder


donderdag 1 mei 2022

DRAKA herdenking De Nieuwe Noorder

Op woensdag 4 mei 2022 om 15.30 uur vindt op gemeentelijke begraafplaats De Nieuwe Noorder de herdenking van zeventien, tijdens de Tweede Wereldoorlog gestorven, DRAKA medewerkers plaats. Het monument is afkomstig van het terrein van de Hollandsche Draad- en Kabelfabriek aan de Hamerstraat in Amsterdam-Noord.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder