nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zelfmoord Kamerling kan extra zelfmoorden teweeg brengen

11 oktober 2010

Deze maand zullen er mogelijk tientallen extra zelfmoorden plaatsvinden, dat voorspelt hoogleraar klinische psychologie en suïcidepreventie Ad Kerkhof van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Kerkhof zegt in een interview met de Volkskrant dat de zelfmoord van Antonie Kamerling en de uitgebreide aandacht in de media een uitlokkend effect kunnen hebben.

De situatie zou te vergelijken zijn met de periode rond de zelfmoord van de Duitse doelman Robert Enke. De keeper van het nationale team wierp zich voor de trein, in de maand daarna verdubbelde het aantal suïcides op het Duitse spoor.

In Nederland plegen gemiddeld 1500 mensen per jaar zelfmoord. Volgens Kerkhof heeft de zelfmoord van Kamerling een aantrekkingkracht op mensen die spelen met de gedachte van zelfmoord. Deze mensen zouden kunnen denken dat ze al helemaal niet te helpen zijn nu een succesvol acteur met een leuk gezin uit het leven stapt. De Volkskrant meldt dat hulplijn 113 Online de afgelopen dagen is overspoeld met hulpverzoeken. Bij de hulplijn zijn ongeveer vijf keer meer verzoeken binnen gekomen dan normaal.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE