Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws FEBRUARI 2012

dinsdag 28 februari 2012

Film: Forensisch arts over NODO-procedure

De NODO-procedure (Nader Onderzoek DoodsOorzaak) wordt toegepast wanneer minderjarigen komen te overlijden. De procedure moet er voor zorgen dat de doodsoorzaak wordt achterhaald bij onverklaard overlijden. In deze film legt Joris Stomp, forensisch arts van de GGD in Amsterdam uit hoe de procedure werkt en wat de invloed is op de werkzaamheden van uitvaartmedewerkers.

Lees verder


maandag 27 februari 2012

Nieuw op Uitvaart.nl: Cuperus natuursteen (Meppel)

Cuperus is sinds 1840 actief als steenhouwerij. Sinds die tijd hebben zij een brede expertise opgebouwd in natuursteen.

Lees verder


maandag 27 februari 2012

Diefstal op begraafplaats Son en Breugel

Grafrovers hebben hun slag geslagen op de begraafplaats aan de Planetenlaan in Son en Breugel, dat meld Omroep Brabant. Tijdens een inspectieronde van de Stichting Wolfswinkel waar ook een wethouder bij aanwezig was werd vorige week ontdekt dat er ornamenten zijn verdwenen.

Lees verder


vrijdag 24 februari 2012

Film: LifeArt presenteert kisten op Huishoudbeurs

Kistenproducent LifeArt staat deze week met een stand op de Huishoudbeurs in de Rai in Amsterdam. De aanwezigheid van LifeArt is niet onopgevallen gebleven bij bezoekers en bij de media.

Lees verder


vrijdag 24 februari 2012

Luchtmacht houdt vrijdag fly-by boven crematorium

Vrijdag wordt een oud-bevelhebber van de Koninklijke Luchtmacht gecremeerd in crematorium Eikelenburg in Rijswijk. Om de oud-bevelhebber een laatste eer te bewijzen zal de luchtmacht boven het crematorium een fly-by houden.

Lees verder


donderdag 23 februari 2012

Nieuw op Uitvaart.nl: Artea Grafmonumenten (Nederweert, Alkmaar en Veenendaal)

Vanaf vandaag zijn de vestigingen Alkmaar en Veenendaal van Artea Grafmonumenten ook te vinden op www.uitvaart.nl. Artea Grafmonumenten levert en plaatst persoonlijke grafstenen en urnenmonumenten in heel Nederland en België zonder extra kosten. Laat ons u begeleiden met het ontwerpen van uw persoonlijke grafsteen.

Lees verder


woensdag 22 februari 2012

Vier nieuwe uitspraken Ombudsman Uitvaart

Op de website van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen zijn vier nieuwe uitspraken gepubliceerd. De klachten hebben onder andere betrekking op de facturen. Een van de klachten gaat over een uitvaart die werd verzorgd door een nieuwe uitvaartondernemer. In die zaak ging het om een uitvaart waar maar liefst twintig klachten over zijn ingediend.

Lees verder


woensdag 22 februari 2012

Nieuwe column Mariska Overman: Een goede dood is geen dood

Een goede dood, bestaat dat? Volgens sommigen wel. In 2000 publiceerde het Britisch Medical Journal 12 principes van een goede dood.

Lees verder


vrijdag 17 februari 2012

LifeArt Coffins BV is standhouder tijdens de huishoudbeurs in de RAI Amsterdam

In navolging op de succesvolle opening en open dagen in januari gaat LifeArt verder op zoek naar de consument. Tijdens de huishoudbeurs van 18 t/m 26 februari zal LifeArt prominent aanwezig zijn in Hal 7, standnummer 07.620.

Lees verder


vrijdag 17 februari 2012

Rouw gelijkgesteld aan depressie

Rouw na overlijden wordt in de nieuwe mondiale lijst van psychiatrische ziektebeelden gelijkgesteld aan depressie, dat meldt Trouw. Amerikaanse wetenschappers zijn hier zeer kritisch over want zij vrezen dat rouwenden straks aan de pillen moeten.

Lees verder


donderdag 16 februari 2012

Nieuw crematorium in Vlaardingen-Holy

Als het aan het college van Vlaardingen ligt wordt er een crematorium gebouwd in Vlaardingen-Holy. Bij begraafplaats Holy is volgens het college genoeg ruimte voor een crematorium, dat meldt Dichtbij.nl. Onderzoek wees eerder al uit dat er vraag is naar een crematorium.

Lees verder


donderdag 16 februari 2012

Enschede twee maanden in het teken van thema ‘Levenseinde’

Van kunstexposities en muziekvoorstellingen tot dans en film. Tussen 25 februari en 15 april worden er in Enschede onder de noemer ‘Is sterven nog doodgewoon’ diverse activiteiten georganiseerd die het thema ‘levenseinde’ vanuit verschillende invalshoeken belichten. Doel van het project is om op een open en inspirerende manier ingrijpende vragen over de zin van het leven, het lijden en de dood bespreekbaar te maken. Uniek is dat 12 organisaties in Enschede zich aan het project hebben verbonden en een eigen bijdrage leveren.

Lees verder


donderdag 16 februari 2012

Nieuwe publiekskantoor Essenhof in gebruik genomen

Het nieuwe publiekskantoor van de gemeentelijke begraafplaats en crematorium de Essenhof is afgelopen woensdag in gebruik genomen. Daarmee heeft de Essenhof een nieuwe mijlpaal bereikt in het verbeteren van de dienstverlening. Medewerkers zijn "supertrots" op de mooie, nieuwe (en bovendien duurzame) werkplekken.

Lees verder


donderdag 16 februari 2012

Begrafenis Whitney Houston live op internet

Het Amerikaanse persbureau Associated Press gaat aankomende zaterdag de begrafenis van Whitney Houston live uitzenden op internet, dat meldt NU.nl. Houston overleed afgelopen week op 48-jarige leeftijd in Beverly Hills. Waaraan Houston is overleden is nog onduidelijk.

Lees verder


woensdag 15 februari 2012

Meer parkeerplaatsen bij begraafplaats Eerbeek

De gemeente Brummen gaat het aantal parkeerplaatsen bij de begraafplaats in Eerbeek verdubbelen, dat meldt de Stentor. Er is grond aangekocht van de kerk waar straks ruimte gerealiseerd wordt om te parkeren.

Lees verder


woensdag 15 februari 2012

Lezing Lama Karta over het verband tussen bewust leven en bewust sterven

Zondag 18 maart, van 14.00 tot 16.00 uur spreekt de Tibetaans Boeddhistische leraar Lama Karta in Museum Tot Zover in Amsterdam over wedergeboorte en de voorbereiding op het sterven.

Bekijk voor en na de lezing de tentoonstelling Afterlife - kunst over de eindbestemming in Museum Tot Zover en op de begraafplaats De Nieuwe Ooster.

Lees verder


woensdag 15 februari 2012

Expositie De dood & hoe het ook kan

Expositie bij roosgeeftvorm, willemstraat 21 in Eindhoven. Ontwerpen en producten van Ridder & Clown, Nadia Gonegai, Michel Kuipers, de culinaire werkplaats, Marian van Essen en Roos Kuipers

24 februari (opening vanaf 17.00) tot en met 10 maart bij roosgeeftvorm.
di t/m do 11.00 - 18.30 vr 11.00 - 21.00 za 10.00 - 17.30

Lees verder


maandag 13 februari 2012

Succesvolle open dagen bij LifeArt

Tijdens het weekend van 21 en 22 januari heeft LifeArt Coffins BV, gevestigd te Herkenbosch, haar deuren opengesteld voor consument en uitvaartbranche. Met meer dan 1000 bezoekers gedurende dit weekend mogen we spreken van een zeer geslaagd weekeinde, aldus directeur Jeroen Cremers.

Lees verder


maandag 13 februari 2012

Dinsdag 17 april 2012: Middagsymposium Jong in de rouw

Kinderen en jongeren die een dierbare hebben verloren, worden vaak vergeten. Hun ouders zijn zelf in de rouw, klasgenootjes hebben er geen ervaring mee, ze tonen hun verdriet niet altijd of vinden het moeilijk aan te geven wat ze nodig hebben. Toch rouwen kinderen wel degelijk – zelfs baby’s hebben op hun manier ‘weet’ van verlies.

Lees verder


vrijdag 10 februari 2012

Urnenmonument Aletta Jacobs in ere hersteld

Vandaag, op haar geboortedag, heeft op Begraafplaats & Crematorium Westerveld te Driehuis (Gemeente Velsen) een officiële plechtigheid plaats gehad ter gelegenheid van de restauratie van het urnenmonument van Aletta Jacobs. Dankzij een ‘crowd funding’ actie van Aletta, instituut voor vrouwengeschiedenis en een bijdrage van het Aletta Jacobs Fonds kon het monument van deze voorvechtster van vrouwenrechten worden gerestaureerd.

Lees verder


donderdag 9 februari 2012

Landelijke dekking voor Advinco Uitvaartzorg

Overlijdensmeldingen kunnen bij Advinco Uitvaartzorg in heel Nederland op één nummer (0800-advinco 2384626) doorgegeven worden. Nabestaanden worden dan teruggebeld door een van de lokale ondernemers die de uitvaart zal verzorgen. Door deze dienst kan de uitvaartorganisatie in het hele land haar diensten aanbieden. De plaatselijke uitvaartzorg staat bij Advinco centraal, dat meldt De Stichtse Courant.

Lees verder


donderdag 9 februari 2012

Projectontwikkelaar wil crematorium in ’verboden’ Bergermeer

Projectontwikkelaar Jan Ory wil een uitvaartcentrum realiseren in de Bergermeer. Het plan is opvallend omdat een eerder een plan voor een ziekenhuis op die locatie niet doorging en verdere bebouwing in het gebied niet is toegestaan, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Lees verder


woensdag 8 februari 2012

Blunder Postnl: rouwpost terugbezorgd bij uitvaartondernemer

Door een enorme blunder bij Postnl zijn twee Rouw Verzendsets niet bezorgd bij de nabestaanden maar is de post enkele dagen na verzending teruggebracht bij de uitvaartondernemer. De rouwpost die vorige week door Dunweg Uitvaartzorg werd aangeboden bij het business centrum in hoofddorp werd op zaterdag en maandag weer teruggebracht.

Lees verder


dinsdag 7 februari 2012

“Verhoging grafrecht zorgt voor minder begrafenissen”

Uitvaartvereniging St. Barbara is bang dat een verhoging van het grafrecht in Haaksbergen ervoor gaat zorgen dat de inwoners van het Overijsselse plaatsje steeds meer voor crematie gaan kiezen. De gemeente wil de leges voor diverse dienstverleningen kostendekkend maken en daarom het grafrecht flink verhogen, dat meldt Tubantia.

Lees verder


dinsdag 7 februari 2012

Mobiele euthanasieteams vanaf 1 maart aan het werk

Vanaf 1 maart gaan zes gespecialiseerde teams euthanasie toepassen bij mensen thuis. Het team bestaat uit een arts en een verpleegkundige die zullen handelen volgens de criteria die onder de euthanasiewet vallen, dat meldt het AD.

Lees verder


maandag 6 februari 2012

Strenge voorwaarden voor crematorium Boxmeer

De gemeente Boxmeer staat de komst van een crematorium toe maar tegelijkertijd stelt de gemeente heel wat eisen aan initiatiefnemers. Nadat besloten is dat er geen crematorium mag komen aan de Hollesteeg mogen belangstellende partijen opzoek naar een nieuwe locatie, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


maandag 6 februari 2012

Nieuwe begraafplaats Maassluis wordt parkachtig

De nieuwe begraafplaats die de gemeente Maassluis laat aanleggen op het terrein van de Dijk zal parkachtig worden, dat meldt Omroep Maassluis. Er is gekozen voor het zogenaamde Craquelé model dat de ontwikkeling van een meer natuurgerichte invulling mogelijk maakt.

Lees verder


zaterdag 4 februari 2012

Bouw crematorium Noord gaat toch door

Het stadsdeel Noord in Amsterdam zet de bouw van het nieuwe crematorium op de Noorderbegraafplaats toch door, dat meldt het Parool. Een maand geleden keurde de rechter de bouw nog af, maar het stadsdeel heeft vrijdagmiddag laten weten dat ze toch door gaat met de realisatie van het crematorium.

Lees verder


vrijdag 3 februari 2012

Zaterdag 4 februari: Open Dag nieuwe uitvaartopleiding Vitaedis

Vanaf vandaag is Academie Vitaedis gestart. Vitaedis biedt opleidingen rond het levenseinde met een Opleiding voor uitvaartbegeleiders op HBO-niveau als kern. Het vak uitvaartbegeleider verbreedt zich en ligt maatschappelijk onder vuur, dit vraagt om meer professionaliteit bij de uitvaartbegeleider en de ondernemer.

Lees verder


vrijdag 3 februari 2012

Instructie dvd met informatie over hoe pijnloos te sterven

Website Medisch Contact heeft vandaag een artikel gepubliceerd dat gaat over de film ‘De heliummethode’. In de korte film is te zien hoe je met deze methode op een pijnloze manier kan sterven. De ‘ingrediënten’: een braadzak, elastiek, tape en twee heliumtanks. Al deze spullen zijn in Nederland legaal te verkrijgen.

Lees verder


vrijdag 3 februari 2012

Nederlanders kunnen euthanasiepillen kopen in België

Nederlanders van wie de euthanasieaanvraag is afgewezen kunnen de benodigde pillen zonder veel moeite en zonder recept kopen in België, dat meldt de Volkskrant. Volgens de krant adviseert de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde(NVVL) mensen om de dodelijke medicijnen te halen bij onze Zuiderburen.

Lees verder


donderdag 2 februari 2012

Yarden en Bruijns ontwikkelen samen nieuw crematorium en uitvaartcentrum in Oosterhout

Yarden en Bruijns Uitvaartverzorging zijn door de gemeente Oosterhout geselecteerd als winnende inschrijving in het kader van de Europese aanbesteding “Ontwikkeling crematoriumvoorziening op locatie Vijf Eikenweg te Oosterhout”. Vandaag, 2 februari heeft de ondertekening van de realisatie overeenkomst plaatsgevonden.

Lees verder


donderdag 2 februari 2012

Film: Waarom een maand wachten op as overledene?

Nabestaanden mogen de as van een overledene pas na een maand ophalen bij het crematorium. Bij de redactie van Uitvaart.nl komen vaak vragen binnen van mensen die willen weten waarom dat zo is. In deze film legt mr. W.G.H.M. van der Putten uit waarom de as niet eerder mag worden meegenomen.

Lees verder


woensdag 1 februari 2012

13 februari: Informatieavond over nalatenschap

Yarden Vereniging Overijssel heeft voor maandag 13 februari een informatieve avond over nalatenschap georganiseerd. Deze avond zal plaats vinden in Uitvaartcentrum Kranenburg te Zwolle en in het Yarden Uitvaartcentrum in Dedemsvaart. De aanvang van deze informatieavond is om 20:00 uur.
Notaris Mw. Mr. H. de Boer uit Zwolle en Notaris Mr. E. Linde uit Dedemsvaart zijn uitgenodigd om in hun plaats u van informatie te voorzien. Er zal voldoende ruimte zijn voor het beantwoorden van uw vragen.

Lees verder


woensdag 1 februari 2012

Stichting wil mausoleum Oscar Carré restaureren

Het mausoleum van Oscar Carré, op begraafplaats Zorgvlied, is dringend aan restauratie toe. Om financiele middelen voor de restauratie in te zamelen is de Stichting Mausoleum Oscar Carré (SMOC) opgericht.

Lees verder


woensdag 1 februari 2012

Film: Hoe plaats je je laatste boodschap op Facebook

Vorige week lanceerde Facebook een nieuwe applicatie waarmee je bij leven een (video)boodschap kunt maken die na je dood wordt geplaatst op je profiel. In de film onder dit bericht kan je precies zien hoe het in zijn werk gaat.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder