Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MEI 2010

donderdag 28 mei 2010

Crematorium Nedermaas in Geleen bestaat 25 jaar

Geleen, 27 mei 2010 – Op zondag 30 mei houdt crematorium Nedermaas in Geleen een open dag die in teken staat van het 25-jarig jubileum. Op die dag zijn er verschillende activiteiten te doen voor zowel jong als oud. De deuren van Crematorium Nedermaas, dat onderdeel uitmaakt van DELA, is gelegen aan de Vouershof 1 in Geleen. De deuren zijn geopend van 10.30 uur tot 16.00 uur.

Lees verder


donderdag 27 mei 2010

Productdemonstratie: persoonlijke grafmonumenten van aluminium

Nabestaanden vinden het steeds belangrijker vinden dat het monument voor een verloren dierbare, persoonlijk is. Het moet iets zeggen over de overledene, en/of hoe de nabestaanden zich hem of haar herinneren.

Lees verder


donderdag 27 mei 2010

Productdemonstratiedag: De Helpende Hand start dragersteam op Begraafplaats Zorgvlied.

De Helpende Hand, onderdeel van PULS start binnenkort met een eigen dragersteam op Begraafplaats Zorgvlied.

Op de begraafplaats zal een dependance van De Helpende Hand worden gevestigd. Vanuit dit kantoor zal de coördinatie plaatsvinden van de uitvaartmedewerkers in de regio.

Lees verder


donderdag 26 mei 2010

Concerto in Memoriam in gedenkpark Westerveld

Op zondag 6 juni om 14.00 uur wordt in het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) het jaarlijkse Concerto in Memoriam gehouden. Het concert - dat ieder jaar weer meer bezoekers trekt - is vrij toegankelijk; Westerveld wil hiermee iedereen de mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken.

Lees verder


donderdag 26 mei 2010

Helft jonge verkeersdoden zat achter het stuur

Het aandeel autobestuurders onder de verkeersdoden is bij 18- tot 25-jarigen hoger dan bij 25-plussers. Bovendien volgt de sterfte onder de jonge bestuurder vaak op een botsing tegen een boom, vangrail of paal. Het aantal jonge verkeersdoden is de afgelopen tien jaar wel met de helft afgenomen.

Lees verder


donderdag 26 mei 2010

Bekijk nu online alle Monuta begraafplaatsen en crematoria

Monuta weet uit ervaring dat mensen vaak benieuwd zijn naar een begraafplaats of crematorium. Vooral een crematorium is niet een plek waar je zomaar even naartoe gaat. Daar heeft Monuta iets op bedacht. Vanaf nu zijn er op www.monuta.nl filmpjes te vinden van alle Monuta begraafplaatsen en crematoria.

Lees verder


donderdag 25 mei 2010

Nieuwe uitspraak Ombudsman Uitvaart op Klacht 2009-120: Grote hoeveelheid belangstellenden bij uitvaart, verwacht of onverwacht?

Klacht 2009-120, gaat vooral over het lastige probleem van hoe nabestaanden aannemelijk kunnen maken dat ze bepaalde dingen hebben afgesproken met de uitvaartverzorger.
Bij een concreet verweer, moeten klagers de klacht aannemelijk maken en in dat stadium meer (concrete) informatie aandragen. Als die er niet is kan de ombudsman de klacht(en) vaak niet gegrond verklaren.
In dit geval ging het om een aantal afspraken die gemaakt zouden zijn over o.a. de gang van zaken bij het afscheid nemen voorafgaande aan de uitvaartplechtigheid.

Lees verder


donderdag 20 mei 2010

Uitvaart.tv op bezoek bij Funeral Products te Eindhoven

In de laatste aflevering van de special over cremeren en asbestemming op Uitvaart.tv gaat presentatrice Femke langs bij Funeral Products. Na crematie blijft de as van de overledene verplicht 30 dagen in de algemene nis van het crematorium. Na 30 dagen krijgen nabestaanden beschikking over de as en kan men kiezen of men deze wil bewaren of verstrooien. Funeral Products levert vele mogelijkheden om de as te bewaren.

Lees verder


donderdag 20 mei 2010

Zaterdag 29 mei open dag Crematorium en Uitvaartcentrum Wâldhôf

Crematorium en Uitvaartcentrum Wâldhôf bestaat vijf jaar! Om dit te vieren nodigen wij u uit voor onze open dag. Naast een hapje en drankje kunt u uiteraard ook een rondleiding krijgen.

Lees verder


donderdag 19 mei 2010

Onderzoeksrapport Gerrit Morren naar inzamelen en verwerken (edel)metalen uit crematie-as nu op Uitvaartbranche.nl

Naar aanleiding van berichten in de media (2009) over misstanden in het Crematorium Neurenberg (Duitsland) besloot de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) om een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de Nederlandse situatie. Het rapport, opgesteld door voormalig Ombudsman voor het Uitvaartwezen, de heer mr. Drs. Drs. G. Morren, is inmiddels gepresenteerd.

Lees verder


donderdag 17 mei 2010

Uitvaart.tv bezoekt Zinc About It en Duo Urn

Klein atelier in Maarn, waar Guus Fricke (1948) zich dagelijks bezighoudt met het ontwerpen en creëren van exclusieve vormen in zink. Vanuit een opdracht in oktober 2007 van een nabestaande, om voor een dierbare overledene een zinken tuinbeeld te maken, werd spontaan het idee van de T’urn geboren.

Lees verder


donderdag 14 mei 2010

As verstrooien vanuit vliegtuig of vanaf boot


Strooi uit mijn as voor alle winden,
dat wat mijn lichaam was de weg kan vinden
naar alles wat het eens beminde,
naar wolk en zee, en zich daarmee verbinden.

Na een crematie kunnen nabestaanden kiezen uit verschillende mogelijkheden om as te bewaren of om de as uit te strooien. Aqua-Omega Asverstrooiing uit Oostvoorne biedt mensen de kans om as te verstrooien in zee vanuit een vliegtuig of vanaf een boot. In deze aflevering van Uitvaart.tv gaat presentatrice Femke Karel mee in het vliegtuig en is ze aanwezig op een boot om as uit te strooien.

Lees verder


donderdag 13 mei 2010

Condoleanceregister voor slachtoffers vliegramp Tripoli

Op het populaire online Condoleanceregister Condoleance.nl (www.condoleance.nl) hebben inmiddels meer dan 1800 mensen hun medeleven betuigd met de slachtoffers van de vliegramp in Tripoli. In totaal werd het register in dezelfde periode maar liefst 40.000 keer geraadpleegd. Het maakt duidelijk wat een grote impacht de ramp heeft op Nederland.

Lees verder


donderdag 12 mei 2010

Expositie grafkistjes van Ineke Otte in Goes

Beeldend kunstenaar Ineke Otte exposeert van 12 mei tot 20 juni baby-/kinder uitvaartkistjes in Uitvaartwinkel Zeeland, Kreukelmarkt 16 te Goes.

Tijdens de expositie is de uitvaartwinkel open op maandag en woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Tussen 14.00 en 15.00 uur is Ineke Otte zelf aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden over haar werk.

Lees verder


donderdag 10 mei 2010

Kroesglasblazerij ambacht met passie!

Deze aflevering van Uitvaart.tv laat de ambachtelijke werkzaamheden zien van Dick en Ada Kroes van Kroesglasblazerij. Zij vervaardigen op ambachtelijke wijze glasproducten waaronder urnen en relieken.

Lees verder


donderdag 10 mei 2010

Nivel: Bespreek tijdig gewenste plaats van overlijden

10 mei 2010 | Mensen sterven het liefst thuis. Desondanks overlijdt veertig procent in het ziekenhuis. Huisartsen en familie zouden de wensen van patiënten tijdig moeten bespreken om aan hun voorkeur tegemoet te komen, zo blijkt uit publicaties van onderzoekers van het NIVEL en VUmc in het Journal of Pain and Symptom Management en Huisarts & Wetenschap.

Lees verder


donderdag 7 mei 2010

Nagedachtenissieraden van Nobel Memoria

Na een crematie is er vaak behoefte aan een mogelijkheid tot nagedachtenis. Een hanger in de vorm van een medaillon, een as-ring of een mini urn biedt een tastbare herinnering aan de overledene. In deze aflevering van Uitvaart.tv zien we hoe deze assieraden worden gemaakt bij Nobel Memoria in Utrecht.

Lees verder


donderdag 5 mei 2010

Orthometals recyclet metalen na crematie

Veel mensen vragen zich af wat er gebeurt met metalen die overblijven na een crematie. In deze aflevering van Uitvaart.tv laten we zien hoe deze metalen bij Orthometals worden verzameld en gesorteerd.

Lees verder


donderdag 4 mei 2010

Nieuwe uitspraken Ombudsman voor het Uitvaartwezen

De ombudsman van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen heeft twee nieuwe uitspraken gedaan. Een klacht gaat over gebrekkige koeling van de overledene. De andere klacht betreft het gesloten niet verzorgen en opbaren van een overledene zonder overleg met de nabestaanden. Lees hier beide klachten en uitspraken:Klacht 2009-96: te snelle ontbinding overledene?
Klacht 2009-99: Ten onrechte in een vroeg stadium sluiten van de kist

Lees verder


donderdag 4 mei 2010

Open dag Salam Terakhir (de laatste groet) Uitvaartverzorging

Zaterdag 8 mei a.s. van 12.00 – 17.00 uur in de Blije Mare Kajakstraat 60 Alkmaar Noord organiseert Salam Terakhir een open dag met als thema "Mogelijkheden rond de uitvaart".

Lees verder


donderdag 3 mei 2010

Nieuwe serie Uitvaart.tv over cremeren en asbestemming

De nieuwe serie afleveringen van Uitvaart.tv neemt de kijker mee in de wereld van cremeren en asbestemming. In deze eerste aflevering zijn we op bezoek bij Yarden Crematorium Groningen. Dit prachtige crematorium is een rijksmonument. Het gebouw, de inrichting, maar ook de vele mogelijkheden rondom een uitvaart ziet u in deze aflevering.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder