nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open Dag Moscowa op zaterdag 5 april

Voorlichting met een ‘historisch’ tintje

31 maart 2014


Op zaterdag 5 april opent Begraafplaats & Crematorium Moscowa haar deuren. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te zien wat de mogelijkheden rondom een plechtigheid zijn. In april is het ook 100 jaar geleden dat de eerste crematie in Nederland plaatsvond.

Tijdens de Open Dag zijn alle ruimtes geopend. U kunt een kijkje nemen in de aula’s, de condoleanceruimtes en de crematieruimte, maar ook een rondwandeling maken door het natuurrijke gedenkpark. Medewerkers van Moscowa beantwoorden al uw vragen. Voor kinderen is er een speciaal programma. Ook wordt om 11.30, 13.00 en 14.30 uur door Theater Aveu de voorstelling ‘Ook zonder jou’ uitgevoerd, een toneelstuk over hoe om te gaan met verlies. Verder kunt u zien hoe een crematiestoet er 100 jaar geleden uitzag.

Historie

Historie

In april 1914 – 100 jaar geleden – vond in Crematorium Westerveld de crematie van de arts C.J. Vaillant plaats. Het was de eerste crematie in Nederland. Er is in de afgelopen 100 jaar op het gebied van dienstverlening en mogelijkheden rondom een plechtigheid veel veranderd. Om dat te laten zien organiseert Moscowa op 5 april deze Open Dag.


Begraafplaats & Crematorium Moscowa

Begraafplaats & Crematorium Moscowa is een echt Arnhems gedenkpark. Het terrein van het uitgestrekte monumentale gedenkpark (1873) heeft een fraaie ligging en is ook een geliefd wandelgebied. Moscowa maakt deel uit van ‘de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van de Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is 'de Facultatieve Groep' op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!Kijk voor de meest uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Arnhem op www.uitvaart-arnhem.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >