nieuws

Facultatieve
Sponsors

Natuurbegraafplaats Hillig Meer levert duurzaam ontworpen uitvaartkisten van Drents hout

13 maart 2014


Natuurbegraafplaats Hillig Meer levert vanaf dinsdag 18 maart a.s. de eerste uitvaartkisten en opbaarplanken van het FSC-hout afkomstig uit de eigen duurzaam beheerde bossen. De nieuwe kisten zijn 100% ecologisch verantwoord ontworpen voor de Drentse natuurbegraafplaats en worden met de hand gemaakt van lokaal hout.

De uitvaartkisten en opbaarplanken van Hillig Meer kunnen besteld worden via uitvaartverzorgers. De nieuwe ontwerpen zijn te zien op www.hilligmeer.nl.

“Het ontwerp van de kisten is bewust 100% lokaal en duurzaam”, legt Chris Schreve van Hillig Meer uit. “De bomen die we hier oogsten keren weer terug in de bodem als grondstof voor nieuw leven. Zo sluiten we de kringloop.”

Om het natuurlijke milieu op de begraafplaats zo veel mogelijk te ontzien, staat Hillig Meer sinds de opening uitsluitend biologisch verantwoorde en afbreekbare materialen toe. De nieuwe grafkisten en opbaarplanken zijn duurzaam ontworpen en worden met de hand gemaakt van de oorspronkelijke boomsoorten in het natuurgebied. Het hout blijft onbewerkt en er worden geen metalen zoals schroeven of spijkers gebruikt. Het verbindings- en sluitwerk is van houten pluggen en milieuvriendelijke lijm. De binnenkant wordt bekleed met biologisch afbreekbaar vulmateriaal en afgewerkt met ongebleekt biologisch katoen.

Over natuurbegraafplaats Hillig Meer

Natuurbegraafplaats Hillig Meer is onderdeel van Landgoed Heidehof, een prachtig natuurgebied van 33 hectare op de Drentse Hondsrug, vlakbij eeuwenoude grafheuvels. Mensen kunnen op Hillig Meer zelf een ruime plek uitkiezen en reserveren, midden in de natuur. Ieder graf op Hillig Meer draagt direct bij aan duurzaam natuurbehoud, zodat het gebied bewaard blijft voor toekomstige generaties.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel