nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rouwfotografie en Rituele Begeleiding

Lezing door Boukje Canaan en Esther van Duijnhoven bij Yarden Vereniging in Den Bosch

26 maart 2014

De uitvaartwereld anno 2014 is een andere wereld dan twintig/dertig jaar geleden. Veel collectieve waarden zijn ingeruild en er is volop ruimte gekomen voor individuele invulling en vernieuwing. Een goed afscheid helpt je verder. Rouwfotografie en rituele begeleiding zijn twee relatief nieuwe begrippen in de uitvaart die daaraan kunnen bijdragen. Op donderdag 10 april zijn Boukje Canaan (rouwfotografie) en Esther van Duijnhoven (ritueel begeleider) te gast bij de Yarden Vereniging Brabant in het Strandpaviljoen in Vught. Boukje en Esther zullen aan de hand van voorbeelden laten zien hoe beide vormen bijdragen aan een goed afscheid en van blijvende waarde blijken te zijn in perioden van rouw. Beide dames hebben veel ervaring op hun eigen terrein.

Interactieve lezing

Tijdens de lezingen is er gelegenheid vragen te stellen. En wanneer daar aanleiding toe is zal ingegaan worden op achtergronden. Tijdens de afrondende borrel kunnen de aanwezigen gezamenlijk verder praten over hun ervaringen, verliezen en emoties. Ook zijn er uitvaartverzorgers en uitvaart-consulenten aanwezig die u te woord kunnen staan.

Over de sprekers

Boukje Canaan:
is expert in afscheidsfotografie. ”Het is niet eenvoudig om een afscheid juist in beeld te brengen”, het vergt moed, inlevingsvermogen, niet bang zijn voor verdriet en intimiteit. Naast het bezitten van vakmanschap is het vooral belangrijk sociaal vaardig, integer en ‘onzichtbaar’ te zijn.
Afscheidsfotografie heeft voor nabestaanden een belangrijke functie, afscheidsfotografie draagt bij aan een emotioneel gezondere wereld door verlies zichtbaar én bespreekbaar te maken.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

• Ommezwaai naar afscheidsfotografie
• Een verschil kunnen maken voor nabestaanden
• De functie van een afscheidsfotograaf
• De zeer waardevolle steun die foto’s kunnen bieden
• Ervaringen van mensen


Esther van Duijnhoven:
is ritueelbegeleider bij afscheid. Waar een uitvaartverzorger vooral praktische ondersteuning biedt na een overlijden, bereidt een ritueelbegeleider samen met de nabestaanden de inhoud van het afscheid, de uitvaartdienst, voor. Op deze avond zal Esther laten zien hoe zij als ritueelbegeleider ouderen, (jonge) ouders en kinderen ondersteunt bij het vorm en betekenis geven aan een persoonlijk, passend afscheid. Een goed afscheid dat je verder helpt.

In haar presentatie is tevens aandacht voor:
• Liefdevol afscheid nemen van (ongeboren) kinderen
• Kinderen en afscheid
• De waarde van verhalen, rituelen en symbolen
• Een eigenwaardig afscheid als basis voor de toekomst ?
• Rituele begeleiding vóór en na het sterven

Datum en locatie

De lezing, aangeboden door Yarden Vereniging, vindt plaats in’t Strandpaviljoen Vught, Boslaan 45, 5263 NX Vught, van 19.30 uur tot 22.00 uur. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Om teleurstellingen te voorkomen is vooraf aanmelden een must via www.yarden.nl/agenda of het gratis telefoonnummer 0800 – 1292 (tijdens kantooruren).
Of (06) 57 88 44 15 anders per e-mail op hansendorothe@gmail.com
De toegang is gratis!

Yarden Vereniging

Yarden Uitvaartorganisatie doet méér dan alleen het verzekeren en uitvoeren van uitvaarten; via Yarden Vereniging – waarvan iedere Yarden-verzekerde automatisch en gratis lid is – geven wij ook voorlichting over tal van zaken die spelen rondom het levenseinde. Daarvoor bieden wij een breed scala aan activiteiten, variërend van voorlichtingsbijeenkomsten tot film- en theater-voorstellingen en ondersteunen we nabestaanden bij rouwverwerking, onder meer door het organiseren van herinneringsconcerten en interactieve lezingen over rouwverwerking.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >