nieuws

Facultatieve
Sponsors

Westerveld organiseert ‘historische’ Open Dag

Een kijkje achter de schermen op 6 april

31 maart 2014


Op zondag 6 april opent Begraafplaats & Crematorium Westerveld haar deuren. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te zien wat de mogelijkheden rondom een plechtigheid zijn. Een bijzondere Open Dag, want in april is het ook 100 jaar geleden dat de eerste crematie plaatsvond in het Crematorium Westerveld, het eerste crematorium van Nederland.

Tijdens de Open Dag zijn alle ruimtes geopend. U kunt een kijkje nemen in de aula’s, de condoleanceruimtes en de crematieruimte, maar ook een wandeling maken door het uitgestrekte gedenkpark. Medewerkers van Westerveld beantwoorden al uw vragen. U ervaart het Westerveld van vroeger en nu, waar op ludieke wijze aandacht aan wordt besteed. Ook kinderen zijn van harte welkom.

Historie

Historie

In april 1914 – 100 jaar geleden – vond in Crematorium Westerveld de crematie van de arts C.J. Vaillant plaats. Het was de eerste crematie in Nederland. Er is in de afgelopen 100 jaar op het gebied van dienstverlening en mogelijkheden rondom een plechtigheid veel veranderd. Om dat te laten zien organiseert Westerveld op 6 april deze Open Dag.

Eerste crematorium van Nederland

Westerveld is een van de oudste particuliere begraafplaatsen van ons land (1888) én het eerste crematorium van Nederland (1913). Begraafplaats & Crematorium Westerveld
- een Rijksmonument - maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van de Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is 'de Facultatieve Groep' op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >