nieuws

Facultatieve
Sponsors

Politie zoekt dader beroving op begraafplaats

26 maart 2014

Eindhoven - Op zondag 16 maart jl. rond 09.00 uur werd op de begraafplaats St. Petrus aan de Kloosterdreef een 87-jarige man bruut beroofd van zijn portemonnee met inhoud. Het slachtoffer liep daarbij hoofdletsel op.

De politie is dringend op zoek naar mensen die informatie hebben die kan helpen de dader te vinden. Het bejaarde slachtoffer werd van achteren neergeslagen en vervolgens werd hij met zijn hoofd hard tegen de grond gedrukt. Hij liep daardoor een bloedneus en enkele schrammen en bloeduitstortingen aan het gezicht op. Zijn belager ging er vervolgens te voet met de portemonnee vandoor.

Signalement

Volgens getuigen gaat het om een lichtgetinte man van ongeveer 25 jaar, die gekleed was in een donkere jas op heuplengte. Zijn lengte was ongeveer 1.85 meter. Hij droeg donkere sportschoenen en een donkere muts, allebei met witte accenten. Een getuige verklaarde deze man vaker te hebben gezien op of in de omgeving van de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Hij zou dan vaak in zichzelf mompelen.

Verontwaardiging

Aandacht in de media voor deze beroving zorgde voor een golf van verontwaardiging. Deze aandacht heeft echter nog niet geleid tot bruikbare tips. De dader is vooralsnog voortvluchtig.

Getuigenoproep

Getuigen en verder iedereen die denkt enige informatie te hebben die kan leiden naar de identiteit van de dader, wordt met klem opgeroepen zich te melden bij de politie via 0900-8844 of eventueel via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Foto's slachtoffer

Op de website van het AD staan verschillende schokkende foto’s van hoe het slachtoffer er na deze laffe beroving uit ziet. Mensen die mogelijk iets weten kunnen na het zien van deze foto’s toch eigenlijk niets anders dan zich melden bij de politie zodat de laffe dader snel in de cel beland.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >