nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wianda van der Pluijm ritueelbegeleider van het jaar 2014

Brabantse zet het vak in België op de kaart

12 maart 2014


De leden van de Landelijke Beroepsvereniging voor Ritueelbegeleiders (LBvR) hebben Wianda van der Pluijm uitgeroepen tot Ritueelbegeleider van het jaar. Van der Pluijms collega's roemen de ritueelbegeleider uit de regio Breda onder meer omdat ze het vak goed op de kaart zet, ook in Vlaanderen.

“Wianda heeft het beroep zichtbaar gemaakt overal waar ze mogelijkheden ziet, zoals op beurzen en met lezingen”, zo luidt het verkiezingsrapport. De uitroeping vond plaats tijdens de jaarvergadering van de LBvR in het Utrechtse Leusden op zaterdag 8 maart.

Josephine de Bont uit Eindhoven kreeg van de leden een eervolle tweede plaats toebedeeld. Dit is onder meer omdat ze een drijvende kracht achter herdenkingsevenement Wereldlichtjesdag in haar woonplaats is. “Bij haar vormen mensenkennis, organisatietalent, creativiteit en empathie één geheel”, aldus haar collega ritueelbegeleiders.

Bijdrage

De van origine Bredase Van der Pluijm runt in de regio haar praktijk Zilveren Maan Ritueelbegeleiding. Zij heeft een fundamentele bijdrage geleverd aan de bekendheid van ritueelbegeleiding in Vlaanderen. Zo heeft ze onder meer op beurzen in Nederland en Vlaanderen gestaan en daar het vak kunnen laten zien.

Verder heeft zij acht Vlaamse stagiaires van ritueelbegeleiders-opleiding Het Moment begeleid. “Dit was een pittige opdracht, maar het bleek een prachtige ervaring die ik zeker niet had willen missen”, vertelt Wianda van der Pluijm.

Bekendheid en status

De LBvR is een landelijke organisatie van en voor professionele ritueelbegeleiders. De vereniging wil vanuit samenwerking en verwantschap het beroep ritueel begeleiden bij afscheid landelijke bekendheid en status geven.

Een ritueelbegeleider begeleidt mensen rondom de sleutelmomenten in hun leven zoals geboorte, huwelijk en sterven. De Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders richt zich voornamelijk op ritueelbegeleiden bij uitvaart.

Wat is ritueelbegeleiding?

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >