nieuws

Facultatieve
Sponsors

De dood is het grootste taboe van deze tijd

7 maart 2014


Ziekenhuizen die sterftecijfers moeten publiceren, als maatstaf van hun 'performance'. Kennelijk mag er vandaag de dag niet meer gestorven worden. Stiekem is onze maatschappij erop gericht om de dood buitenspel te zetten, schrijft Bart Smout in de Volkskrant.

Smout schrijft zijn column naar aanleiding van de documentairereeks "Time of Death" van televisiezender Showtime. Zeg maar de Amerikaanse variant van de BNN serie Over mijn Lijk. Smout vond Time of Death onverwacht confronterend. En dat is gek want zijn we door geweldadige TV series en films niet gewend geraakt aan tientallen doden? Volgens Smout brengen dit soort films even een schok teweeg maar zetten ze niet aan tot denken over de eigen sterfelijkheid. De serie Time of Death doet dat wel. En de ongemak die dat teweeg brengt maakt duidelijk dat de dood nog altijd het grootste taboe van deze tijd is. Bekijk hieronder de promo van de documentairereeks Time of Death.

Jip

Wie echt een memorabel stukje TV wil zien, bekijkt het onderstaande fragment uit de BNN serie Over Mijn Lijk. Het fragment bevat de boodschap van Jip Keijzer, een van de deelnemers aan de laatste serie van Over mijn lijk. Jip (25) leed aan botkanker. Toch probeert hij alles uit het leven te halen. Voorjaar 2012 bestond uit parachutespringen, karten en uitgaan met vrienden. Tot 28 februari wanneer Jip overlijdt. Voor zijn overlijden laat Jip nog een boodschap na aan alle kijkers.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >