nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nazorg NS na ongeval of zelfdoding op het spoor

25 maart 2014

Een ongeval of zelfdoding op het spoor is voor zowel nabestaanden als NS-medewerkers een heel traumatische ervaring. De afdeling Concernveiligheid van Nederlandse Spoorwegen biedt deze mensen nazorg. Stafmedewerker Nazorg Cobi Nijhuis vertelt hoe dit traject bij NS is geregeld en hoe dit kan bijdragen aan een goede verwerking bij nabestaanden en personeel. Op woensdag 9 april 2014 geeft Cobi Nijhuis een lezing in Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Ölandhorst in Lelystad.

Tijdens deze presentatie vertelt zij over spoorsuïcides in Nederland en wie er bij betrokken zijn. Ook geeft zij aan de hand van praktijkvoorbeelden inzicht in hoe NS de nazorg voor zowel nabestaanden als het personeel heeft geregeld.

Delen van ervaringen
In de vele gesprekken die Nijhuis met nabestaanden voerde, heeft zij ervaren dat nabestaanden vaak allerlei vragen hebben rondom het overlijden. Daarom biedt zij tijdens deze lezing veel ruimte om deze vragen te stellen en eigen ervaringen te delen. Zowel het praten over als het delen van ervaringen kan bijdragen aan een goede verwerking en kan het schuld- of schaamtegevoel bij de nabestaanden verminderen. Daarnaast besteedt Nijhuis aandacht aan het feit dat nabestaanden bij een aanrijding op het spoor vaak geen afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Daarbij gaat zij dieper in op de vraag wat dat voor hen betekent en of het rouwproces hierdoor extra wordt belast.

Over de spreker
Cobi Nijhuis is stafmedewerker Nazorg, afdeling Concernveiligheid van Nederlandse Spoorwegen. In 2012 schreef zij voor NS, samen met Jacob van Wielink, een handreiking bij verlies en rouw op het werk. Als gecertificeerd rouwbegeleider (met therapeutische aantekening) en op basis van uitgebreide ervaring, geeft zij (in samenwerking met HRM- en P&O-afdelingen) advies aan medewerkers die te maken krijgen met verlies. Naast haar werk bij NS heeft Nijhuis een eigen praktijk voor levensvragen en verliesbegeleiding.

Datum en locatie
Deze presentatie wordt aangeboden door www.yarden.nl en vindt plaats op woensdag 9 april 2014 in Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Ölandhorst in Lelystad van 19.30 uur tot ca. 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden bij voorkeur via de website www.yarden.nl/aanmelden of anders telefonisch via 088 927 3284. De toegang is gratis!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >