Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Coöperatie DELA organiseert eerste landelijke Kinderdag in Nederland

donderdag 28 maart 2014

Op 6 april organiseert coöperatie DELA in 13 van haar crematoria een Kinderdag. Deze dag is bedoeld om kinderen vanuit hun eigen beleving en nieuwsgierigheid kennis te laten maken met de mogelijkheden rondom afscheid nemen. De deuren van de deelnemende crematorium staan open tussen 11.00 en 16.00 uur.

Samen met hun ouders kunnen kinderen zien wat er allemaal gebeurt en mogelijk is in een crematorium. Tijdens de Kinderdag staat beleven en doen centraal. Er wordt die dag door de ogen van de kinderen gekeken, naar hun vragen geluisterd, in hun woorden verteld. Er is aandacht voor de verschillende gevoelens die een crematorium of afscheid kan oproepen. En dat alles op een lichtvoetige manier, met ruimte voor beleving en spel. Martin Kersbergen, manager Corporate communicatie en Marketing: "Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. We weten dat kinderen van de basisschoolleeftijd nieuwsgierig zijn naar het leven en naar de dood. Wij organiseren de Kinderdag zodat kinderen op een ontspannen manier kennis kunnen maken met de mogelijkheden die er zijn om afscheid te nemen. We hopen dat kinderen zo ervaren dat er ook voor hen en hun gevoel ruimte is wanneer ze afscheid moeten nemen."

Activiteiten
De kinderen kunnen een kijkje nemen in alle ruimten van het crematorium en daar hun vragen stellen aan medewerkers. In elke ruimte is er na een korte duidelijke uitleg over die ruimte een leuke en leerzame activiteit georganiseerd, zoals schminken, een ballon oplaten, luisteren naar verhalen, knutselen en nog veel meer.

Landelijke open dag
Op 6 april initieert de Landelijke Vereniging van Crematoria een landelijke open dag voor alle crematoria in Nederland. Ze vieren hiermee het 100-jarig bestaan van het cremeren. Met de Kinderdag doet coöperatie DELA hier op geheel eigen wijze aan mee.

Lees meer over de geschiedenis van het cremeren in Nederland op Uitvaart.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder