Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Troost voor nabestaanden op nazorgplatform Wie Troost Mij

maandag 31 maart 2014

Vanuit de wens om nabestaanden ook na de periode van de uitvaart goed te kunnen ondersteunen lanceerde Monuta in juli 2013 een online platform voor nabestaanden onder de naam Wie Troost Mij. Inmiddels is wietroostmij.nl uitgegroeid tot een breed platform met praktische informatie en een forum waar nabestaanden troost kunnen vinden bij elkaar.

Het platform wietroostmij.nl is een community voor, door en over nabestaanden. Een plek waar iedereen troost kan zoeken of juist geven. Na het overlijden van een dierbare kan het na een aantal weken of maanden erg stil worden. Nabestaanden weten dan vaak niet waar ze met hun verdriet naar toe moeten. Er wordt van hen verwacht de draad van het leven weer op te pakken. Op wietroostmij.nl kunnen mensen in die moeilijke periode troost vinden, maar ook anderen steunen. Dat het platform in een behoefte voorziet is duidelijk: inmiddels hebben 34.000 mensen wietroostmij.nl bezocht.

Filmpje Wie Troost Mij

Om mensen die op zoek zijn naar steun bekend te maken met het forum heeft Monuta een kort filmpje ontwikkeld. In het filmpje maken we kennis met Roos, die een paar maanden geleden haar man is verloren en moeite heeft de draad weer op te pakken. Op het forum vindt zij lotgenoten met wie ze haar verhaal deelt. Het verhaal van Roos is herkenbaar voor veel nabestaanden. Monuta hoopt met het filmpje mensen te bereiken die op zoek zijn naar troost en steun, maar niet weten waar zij terecht kunnen. Bekijk het korte filmpje van Wie Troost Mij op www.monuta.nl/wietroostmij

Herinneren in de Sterrenhemel

In december werd wietroostmij.nl uitgebreid met de Sterrenhemel; een plek waar nabestaanden de mogelijkheid hebben om een digitale ster te plaatsen ter herinnering aan hun overleden dierbare. Al meer dan 2600 mensen hebben hun dierbare herdacht in de Sterrenhemel. Wie Troost Mij en de speciale app voor de Sterrenhemel zijn ook op Facebook te vinden: www.facebook.com/wietroostmij.

Boek met verhalen en praktische tips

Naast het online platform is er ook een boekje ‘Wie Troost Mij verschenen, van journalist en ritueelbegeleider Cees Baan. Het omschrijft hoe om te gaan met verdriet na een verlies, maar vooral hoe verder te gaan na het overlijden van een dierbare. Naast herkenbare verhalen en prachtige gedichten over rouw en leegte, biedt het boek vooral praktische tips om, stap voor stap, weer in beweging te komen.

Over Monuta

Monuta is een landelijke uitvaartverzorger en -verzekeraar met 120 vestigingen en ruim 1,2 miljoen verzekerden. Monuta heeft ruim 90 jaar ervaring en weet daarom hoe moeilijk nabestaanden het vaak hebben na een overlijden. In een korte en emotionele periode moet veel worden geregeld. Door vooral praktische zaken uit handen te nemen, krijgen de nabestaanden de tijd en ruimte om persoonlijke keuzes te maken. Zo is Monuta de steun bij iedere uitvaart. Nabestaanden hebben het tenslotte al moeilijk genoeg.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder