nieuws

Facultatieve
Sponsors

GroenLinks wil natuurbegraafplaats in Zeist

13 maart 2014

De fractie van GroenLinks uit Zeist wil dat er een natuurbegraafplaats wordt gerealiseerd in de gemeente. De partij merkt op dat er een groeiende vraag is naar begraven in de natuur. Daar komt bij dat het begraven in de natuur duurzaam is en dat spreekt de partij aan. In de raad is onlangs gesproken over de toekomst van de algemene begraafplaats in Zeist. Tijdens die vergadering heeft GroenLinks aangedrongen op de realisatie van een natuurbegraafplaats, dat meldt fractievoorzitter Frank Dirkse in een ingezonden stuk in de Nieuwsbode Zeist.

GroenLinks merkt op dat begraven steeds ‘groener’ wordt in Nederland. Dirkse ziet naast de natuurvoordelen ook budgettaire voordelen voor consumenten. Hij noemt als voorbeeld dat er slechts eenmalig betaald hoeft te worden voor en graf op een natuurbegraafplaats. Omdat het graf vanzelf opgaat in de natuur hoeven nabestaanden niet steeds weer te betalen voor onderhoud of voor het verlengen van grafrechten zoals op de meeste andere begraafplaatsen. GroenLinks vindt dat Zeist een groene gemeente is waar een natuurbegraafplaats niet mag ontbreken.

Reageer op dit artikel

Reacties:


28 april 2016 om 15:58

Mw.R.C.Krijgsman

Ik zie dat het voorstel voor een natuurbegraafplaats al op 13 maart 2014 is ingediend. Wellicht is dit al gerealiseerd of is het op zijn minst in gang gezet?! Met het voorstel van de heer Frank Dirkse ben ik het volledig eens. In Zeist mag niet een natuur begraafplaats ontbreken. Hopelijk hoor ik hier nog wat over.
Hartelijke groet, R.C.Krijgsman


Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn