nieuws

Facultatieve
Sponsors

Grafrover heeft spijt van beroving vrouw

12 maart 2014

De 31-jarie Niels W. uit Den Helder moest zich deze week voor de rechter verantwoorden voor de beroving van een 69-jarige vrouw. Hij overviel de vrouw op een begraafplaats in Den Helder, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

De man wilde eind mei vorig jaar een bezoek brengen aan het graf van zijn vader. Op de begraafplaats aangekomen zag de aan drugs verslaafde man het slachtoffer die het graf van haar moeder wilde bezoeken. Hij liet het bezoek aan het graf van zijn vader voor wat het was en besloot om de vrouw te beroven. Hij greep haar vast en werkte haar tegen de grond. Onder bedreiging van een mes moest de vrouw ophouden met gillen en haar geld afgeven. De man ging er vandoor met 120 euro.

Taakstrafje

De dag na de beroving op de begraafplaats sloeg de man weer toe. Dit keer werd een vrouw aangevallen in een tunneltje terwijl ze met haar boodschappentas onderweg naar huis was. Dankzij een oproep via Burgernet werd de man aangehouden.

Voor de rechter gaf hij aan dat hij zich ontzettend schaamt voor zijn daden en dat hij onder invloed was. De man is na een paar weken voorarrest opgenomen in een afkickkliniek. De officier van justitie eist een celstraf die gelijk is aan zijn voorarrest, 250 dagen voorwaardelijk en een taakstrafje van 180 uur. Daarbij moet hij zijn behandeling voltooien.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >