nieuws

Facultatieve
Sponsors

Restauratie en reconstructie voor een respectvolle opbaring

18 maart 2014

Bij een overlijden kan het uiterlijk van de nabestaande ontsierd zijn. Of zelfs zwaar beschadigd raken. Toch is er vaak de behoefte om de dierbare alsnog op te baren voor een waardig afscheid. Van der Heden - Balthasar biedt middels restauratie en reconstructie de mogelijkheden hiertoe.

Zelfdodingen en zware bedrijfs- en verkeersongelukken hebben regelmatig verbrijzelingen of andere verwondingen tot gevolg. Met restauratie wordt de overledene geheel of gedeeltelijk toonbaar. Soms is daar reconstructie bij nodig. Onze expert beschikt over de juiste opleidingen en ervaring, de nieuwste en beproefde technieken, specifiek gereedschap en de meest geschikte materialen.

Restauratie en reconstructie kunnen vooral ingezet worden na een overlijden in het geval van o.a.:
- ziekte en/of operatie
- onderzoek (medisch of juridisch)
- orgaandonatie
- beknellingen
- botsingen
- zelfdoding
- verdrinking
- vinding

Restauratie en reconstructie bieden uiteenlopende mogelijkheden, zoals: camoufleren van ernstige verkleuringen, airbrushen, verwijderen van medische materialen, wegnemen van zwellingen, sluiten van wonden en deze afwerken, terugzetten van bijvoorbeeld gezichtshuid, ledematen herstellen en terugzetten, schedel weer aanvullen of reconstrueren.

Onze restauratie en reconstructie is in de ervaren handen van Jan C. Bos, sinds 1980 gespecialiseerd in rouwvervoer en repatriƫring. Hij is lid van The British Institute of Embalmers en leerde de airbrush techniek bij Necromorphous, Post-Mortem Restorative Arts Training van Jason King. Hij volgde The European School of Embalming Skills: facial restoration - University of Namur.

Restauratie en reconstructie bieden reƫle oplossingen voor de uitvaartondernemer en de nabestaanden en zijn medebepalend voor de persoonlijke herinnering - zelfs na een extreme situatie.

Van der Heden - Balthasar
info@vdh-balthasar.nl
Melkpad 21a
1217 KA Hilversum - Nederland
035 621 78 62
(dag en nacht bereikbaar)

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn