nieuws

Facultatieve
Sponsors

Jonkerbos organiseert Open Dag op zaterdag 5 april

Voorlichting met een ‘historisch’ tintje

31 maart 2014


Op zaterdag 5 april opent Crematorium Jonkerbos haar deuren. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te zien wat de mogelijkheden rondom een plechtigheid zijn. In april is het ook 100 jaar geleden dat de eerste crematie in Nederland plaatsvond.

Tijdens de Open Dag zijn alle ruimtes geopend. U kunt een kijkje nemen in de aula’s, de condoleanceruimtes en de crematieruimte, maar ook een rondwandeling maken door het natuurrijke gedenkpark. Medewerkers informeren u over de vele mogelijkheden voor de invulling van de plechtigheid en de catering. Ook kunt u zien dat er veel mogelijk is met betrekking tot de bestemming van de as; van urnen in alle soorten en materialen tot kleine sieraden. Voor kinderen is er een speciaal programma.

Historie

Historie

In april 1914 – 100 jaar geleden – vond in Crematorium Westerveld de crematie van de arts C.J. Vaillant plaats. Het was de eerste crematie in Nederland. Er is in de afgelopen 100 jaar op het gebied van dienstverlening en mogelijkheden rondom een plechtigheid veel veranderd. Om dat te laten zien organiseert Crematorium Jonkerbos deze Open Dag.

Crematorium Jonkerbos

Crematorium Jonkerbos is geopend in 1984 en ligt naast de gelijknamige begraafplaats net buiten het centrum van Nijmegen aan de Weg door Jonkerbos. Crematorium Jonkerbos kan én wil inspelen op alle wensen en biedt daar ook alle ruimte en mogelijkheden voor. Het crematorium maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van de Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is 'de Facultatieve Groep' op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >