nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open Dag Crematorium Dieren op zaterdag 5 april

31 maart 2014


Op zaterdag 5 april opent Crematorium Dieren haar deuren. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te zien wat de mogelijkheden rondom een plechtigheid zijn. In april is het ook 100 jaar geleden dat de eerste crematie in Nederland plaatsvond.

Tijdens de Open Dag zijn alle ruimtes geopend. U kunt een kijkje nemen in de aula’s, de condoleanceruimtes en de crematieruimte, maar ook een rondwandeling maken door het natuurrijke gedenkpark. Medewerkers van Crematorium Dieren beantwoorden al uw vragen.

Historie

Historie

In april 1914 – 100 jaar geleden – vond in Crematorium Westerveld de crematie van de arts C.J. Vaillant plaats. Het was de eerste crematie in Nederland. Er is in de afgelopen 100 jaar op het gebied van dienstverlening en mogelijkheden rondom een plechtigheid veel veranderd. Om dat dat onder de aandacht te brengen organiseert Crematorium Dieren deze Open Dag.

Crematorium Dieren

In de natuurlijke omgeving van de Veluwe ligt Crematorium Dieren, onderdeel van de Facultatieve groep’. De verscheidenheid aan flora en fauna bepaalt in hoge mate de uitstraling die het gedenkpark zo kenmerkt. Het crematorium biedt - als tweede crematorium van Nederland - een lange en rijke traditie waardoor kennis en ervaring uitgebreid aanwezig zijn. De kernactiviteiten van de Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is 'de Facultatieve Groep' op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >