nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden wil nieuw crematorium in Apeldoorn

5 maart 2014


Naast het nieuw te bouwen crematorium nabij Hoogeveen lijkt Yarden ook plannen te hebben voor een nieuw crematorium in aan de Nijbroekseweg in Zuidbroek (nabij Apeldoorn). Naast Yarden is er nog een partij die bouwplannen voor een crematorium in de gemeente Apeldoorn en wel op de begraafplaats in Wenum, zo meldt de Stentor vandaag.

De gemeente overweegt ook nog een derde plek, nabij landgoed Woudhuis. Inwoners van Wenum lijken fel tegen de komst van een nieuw crematorium en bieden het college van Burgemeester en Wethouders later deze maand een petitie aan. De gemeente zegt geen van de initiatieven op voorhand af te wijzen. Een woordvoerder van Yarden bevestigt dat er gesprekken zijn maar onthoudt zich van verder commentaar.

Apeldoorn beschikt reeds een crematorium in Ugchelen. Dit crematorium, Heidehof, is in handen van Monuta.

Nieuw crematoria in Apeldoorn

Reageer op dit artikel

Reacties:


31 maart 2014 om 7:32

Justine

Bewoners van Zuidbroek zijn een handtekeningen begonnen om de bouw van het crematorium tegen te gaan. Je kunt je handtekening plaatsen op: www.petities24.com/crematoriumapeldoorn


20 maart 2014 om 9:15

Mark

dan maar even wachten met het kopen van een huis totdat hierover is beslist


19 maart 2014 om 18:17

Dirk

Zoveel plaatsen buiten de bebouwde kom en zij willen het in een nieuwbouwwijk plaatsen. Dat wordt een fraai uitzicht vanaf het park.


17 maart 2014 om 13:25

H.Barends Bodde .

Het kan niet waar zijn , dat in zo,n nieuwe mooie wijk , met best dure huizen , en veel kleine kinderen , een uitvaartcentrum neer te zetten,met heel veel begrafenis verkeer ,dus ik ben tegen !!!!


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE