nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open dag De Essenhof

25 maart 2014

Zaterdag 5 april opent de Essenhof, de gemeentelijke begraafplaatsen en crematorium aan de Nassauweg 200 in Dordrecht, haar deuren tijdens de landelijke open dag voor crematoria. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er verschillende activiteiten die in het teken staan van cremeren. Bedoeling is om belangstellenden een indruk te geven wat er zoal bij een crematie komt kijken.

Bezoekers worden ontvangen in de hal van het witte ronde hoofdgebouw. Vandaar uit zijn er ieder half uur rondleidingen in de familiekamer, het crematorium en langs de invoerruimte. In de Biesbosch Aula worden videofilms getoond over de Essenhof. In de koffiekamer is er iets te drinken en zijn medewerkers aanwezig voor het geven van uitleg en het beantwoorden van vragen.

Ook in het nieuwe publiekskantoor, rechts van de ingang aan de Nassauweg, is informatie beschikbaar over asbestemmingen, urnenplaatsen (zoals een urnengraf of urnennis) en de tarieven. Daarnaast zijn er ook sierurnen en as-sieraden te bewonderen.

Vernieuwing Essenhof
Afgelopen jaren heeft de gemeente veel geïnvesteerd in een uitbreiding van de capaciteit en dienstverlening van de Essenhof en het vergroten van de verbondenheid van de begraafplaats met de inwoners en nabestaanden. De uitbreiding heeft er voor gezorgd dat de begraafplaats ook in de toekomst zijn functie kan behouden.

Landelijke Week van de Begraafplaats
Van 31 mei tot en met 8 juni is er de landelijke Week van de Begraafplaats. In deze week zijn er ook rondleidingen over de begraafplaats en is de Thuredrith Aula open voor publiek. Eind mei leest u meer informatie over de activiteiten en tijdstippen op www.essenhof.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >