nieuws

Facultatieve
Sponsors

Unigra: Een groenere toekomst zonder concessies in kwaliteit

28 juni 2021

De nieuwe brochure en website

Graag brengen wij u op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen bij Unigra. Als fabrikant van uitvaartkisten is het belangrijk om in te spelen op nieuwe trends en zijn we continu kritisch op onze eigen manier van produceren. Duurzaam ondernemen staat binnen ons bedrijf op alle mogelijke manieren centraal. Dat ziet u bijvoorbeeld terug in ons vernieuwde aanbod en onze gewijzigde productiemethodes. Zo dragen we ons steentje bij aan een circulaire en groenere wereld, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit.

De nieuwe brochure en website

Als relatie van Unigra heeft u waarschijnlijk onlangs onze nieuwe brochure per post ontvangen. In deze brochure vindt u een overzicht van ons aanbod aan uitvaartkisten en manden. Een deel zal u bekend zijn, maar er zijn ook nieuwe modellen toegevoegd aan de collectie. Elk product is voorzien van symbolen zodat u snel ziet welke materialen wij hebben gebruikt voor de kist en de bekleding. Daarnaast is het achterin de brochure gemakkelijk terug te vinden in welke maten de kisten leverbaar zijn. Dezelfde symbolen vindt u terug bij de producten op de nieuwe website. Wij zijn trots op onze nieuwe site, die nog duidelijker laat zien wie wij zijn en waar wij voor staan. Heeft u de brochure nog niet ontvangen? Stuur een e-mail naar info@unigra.nl.


Veranderingen en nieuwe modellen

De collectie van zowel uitvaartkisten als manden wordt verder uitgebreid en gewijzigd per 1 juli a.s. Wij vertellen u graag wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn:

Unigra kiest voor EcoBoard
Wij waren al langer op zoek naar een goede vervanging voor spaanplaat. Het alternatief is voor ons EcoBoard geworden: gemaakt uit restmaterialen van populierenhout. Zo laten we geen tak, stamdeel of zaagverlies onbenut. Ons EcoBoard wordt CO2-neutraal geproduceerd, is tot wel 30% lichter dan spaanplaat en bevat aanzienlijk minder chemische stoffen dan spaanplaat. Een ecologisch verantwoorde keuze.

Eiken- en kersenfineer wordt duurzaam houtdecor
Onze eiken- en kersenfineer kisten worden vervangen door ‘duurzaam houtdecor’: we maken geen gebruik meer van lakken die belastend zijn voor het milieu.

Uitbreiding collectie
We hebben nieuwe kisten aan onze collectie toegevoegd. Deze 1-60 EcoBoard modellen zijn voorzien van duurzaam houtdecor met een eigentijdse hout look. Daarnaast vindt u in onze brochure ook nieuwe manden, zoals bijvoorbeeld de Pitriet uitvaartmand en opbaarplank.

In the spotlight: de natuurkist
De natuurkisten van Unigra zijn 100% biologisch afbreekbaar. Ze worden gemaakt van populierenhout en geschikt voor natuurbegraven. Een duurzame uitvaartkist. De kist wordt gesloten met touwsluitingen en de katoenen bekleding aan de binnenkant is in de kist geknoopt. Hier komt geen lijm of schroef meer aan te pas.

Samenwerking Loop of Life
Unigra is leverancier van de Loop Living Cocoon™. De eerste ‘levende’ kist ter wereld, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. De kist is volledig biologisch afbreekbaar en gemaakt van mycelium: een ondergrond wortelnetwerk van paddenstoelen. Organisch materiaal wordt omgezet in waardevolle voedingsstoffen voor nieuwe natuur. Een unieke kist, lees hier meer.

Staatsbosbeheer en Unigra
Het door ons gebruikte Nederlandse hout is afkomstig uit de bossen van Staatsbosbeheer. Deze bossen worden duurzaam beheerd en het hout is voorzien van het FSC-keurmerk.
Unigra heeft een samenwerking met Staatsbosbeheer, wij gebruiken het duurzame inlandse hout voor de productie van een selectie van onze uitvaartkisten en opbaarplanken. Deze samenwerking wordt de komende jaren geïntensiveerd, zodat we nog meer gebruik kunnen maken van dit kwalitatief hoogwaardige hout van eigen bodem.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >