nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lobby om aanvullende regelgeving grafruimen op te nemen in regeerakkoord

7 juni 2021

De stichting Alert & Zorgzaam uit Leusden heeft een brief geschreven naar de griffie van de Tweede Kamer. In de brief vraag de stichting om aanvullende regels voor een respectvolle omgang met menselijke resten bij grafruiming mee te nemen in het nieuwe regeerakkoord.

De kans dat het daadwerkelijk in het regeerakkoord wordt opgenomen is niet groot. De onderhandelende partijen in Den Haag richten zich op een zo dun mogelijk regeerakkoord. De kans dat er voor grafruimen een uitzondering wordt gemaakt op dat voornemen is niet heel groot.

De stichting wil dat er respectvoller wordt omgegaan met menselijke resten op begraafplaatsen. Het komt regelmatig voor dat bezoekers van begraafplaats menselijke resten zien liggen. Deze resten komen boven de grond bij grafruimingen. De stichting vraagt de politiek om met regelgeving te komen.

Eerder succesvol

Dankzij de lobby van de stichting is via een amendement in de Tweede Kamer al een passage over grafruimen opgenomen in de wet. In deze passage staat dat de minister mag ingrijpen als daar aanleiding voor is, dat meldt de Leusder Krant. De stichting vindt dat de uitvaartbranche laks is als het gaat om toezicht op het respectvol ruimen van graven.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE