nieuws

Facultatieve
Sponsors

Epe geeft geen tijdelijke vergunning voor uitvaarten in de Houtschuur

28 juni 2021

De gemeente Epe geeft geen tijdelijke omgevingsvergunning af voor uitvaartplechtigheden in de Houtschuur op landgoed Tongeren. De Houtschuur had gehoopt om in ieder geval tot een uitspraak van de Raad van State uitvaartplechtigheden te kunnen houden.

Er speelt al enige tijd een conflict tussen de buurman en de Houtschuur. De buurman vroeg de gemeente om met een verbod te komen voor de uitvaartplechtigheden. De buurman vreesde voor feesten en partijen in de toekomst. Het verbod kwam er en de directeur van de Houtschuur moet voor elke plechtigheid een boete van 5.000 euro betalen, dat meldt de Stentor.

Het is een beetje een vreemde situatie, want het gaat om uitvaarten van familieleden die met zijn allen eigenaar zijn van het landgoed. Het is wel toegestaan dat ze er worden begraven, maar er mag geen plechtigheid worden gehouden. De gemeente wil geen tijdelijke vergunning afgeven omdat er nog procedures lopen bij de Raad van State. De RvS zal uiteindelijk bepalen wat er wel en niet mag plaatsvinden in de Houtschuur.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >