nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe editie Vakblad Uitvaart: Special opleiding en persoonlijke ontwikkeling

1 juni 2021


Voor het juni nummer van Vakblad Uitvaart - de special opleiding en persoonlijke ontwikkeling – sprak de redactie met tal van opleiders, ondernemers en medewerkers in de uitvaart. ‘Kwaliteit bieden aan nabestaanden is het uiteindelijke doel voor professionals om te investeren in de eigen ontwikkeling.

Uit de vele gesprekken die we voerden blijkt dat opleiden zeker geen ‘moetje’ is’, stelt hoofdredacteur Arthur Schiphorst in zijn redactioneel. ‘Het behalen van de verplichte PE-punten heeft onder Register Uitvaartverzorgers (nog) geen hoge prioriteit. Minder dan de helft blijkt in het afgelopen jaar PE- punten te hebben bijgeschreven’.

Onderzoek UitvaartBranchemonitor

In de nieuwe editie van Vakblad Uitvaart onder meer aandacht voor afstandsonderwijs, samen leren, competentiegericht examineren en het nieuwe type begraafplaatsmedewerker. Uiteraard ook aandacht voor kwaliteit. Uit onderzoek van de UitvaartBranchemonitor blijkt dat de kwaliteit van de opleidingen aanzienlijk is verbeterd. Het onderzoek geeft ook aan dat het behalen van PE-punten voor slechts één op de vijf belangrijk is. De UitvaartBranchemonitor Opleidingen en kwaliteit verschijnt deze week.

Nieuwe brancheorganisatie

Naast aandacht voor opleidingen een interview met Pieter Dekker, één van de initiatiefnemers van de nieuwe branchevereniging DBVU en voorzitter van het oprichtingsbestuur. ‘Na de eerste oproep waarin belangstellenden werden opgeroepen hoopten we op een handjevol reacties; op dag één hadden we al ruim veertig positieve reacties.’ DBVU hoopt begin juni de eerste leden te verwelkomen.

Inhoud

Verder naast de gebruikelijke rubrieken en columns in het nieuwe nummer onder meer:

 • Het ontstaan van een kolossale speler; Dela -Yarden
 • Het systeem is er, nu moet een leven lang leren nog landen
 • Hoogtijdagen in opleidingsland
 • ‘Permanente ontwikkeling doe je samen’

  Voor de volledige inhoud: https://uitvaartmedia.com/vakbladuitvaart/

 • Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

  Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

  Bel nu 088 605 1219

  Dag en nacht bereikbaar

  JA NEE