nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw ecologisch grafgebied op Zorgvlied

28 juni 2021

Vanaf deze week kent Zorgvlied een nieuwe grafwijk die alleen bedoeld is als ecologische bestemming voor begraven of voor het bijzetten van as: ‘De Rode Vlindertuyn’. In korte tijd is een nieuwe grafwijk op Zorgvlied gerealiseerd, uitsluitend bedoeld als ecologische bestemming voor begraven of asbijzettingen: De Rode Vlindertuyn. Voor de aanleg van de Rode Vlindertuyn zijn alleen duurzame materialen gebruikt. De te gebruiken omhulsels en urnen zijn biologisch afbreekbaar. Een boom of boomschijf markeert de begraafplek.

Wethouder Marijn van Ballegooijen (gemeente Amstelveen): “Het huidige gedeelte voor ecologisch begraven ’t Varenveld loopt tegen haar grenzen aan. Uitbreiding voor deze vorm van begraven en bijzetten was dus zeer gewenst. Met de Rode Vlindertuyn spelen we in op de huidige behoefte van onze klanten: een natuurlijk ontwerp, oog voor duurzaamheid en geen stenen graftekens.”

Inmiddels vond in de Rode Vlindertuyn de eerste (officieuze) bijzetting van twee asurnen plaats: vader en dochter. Op nadrukkelijk verzoek van hun naasten gebeurde dat op deze datum. Zij hebben gekozen voor een urngraf rechts en links van het pad, gemarkeerd met een boom.

De naam “De Rode Vlindertuyn” verwijst naar de oorspronkelijke benaming van dit deel van Zorgvlied. Bij de beplanting is gekozen voor groen dat vlinders aantrekt.

De onderstaande video uit 2010 is gemaakt in de periode dat het ecologische grafvak net in gebruik was genomen.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amstelveen op www.amstelveen-uitvaart.nl.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE