nieuws

Facultatieve
Sponsors

Joke Hermsen spreekt in Museum Tot Zover over expositie Roos van Geffen

30 juni 2021


Op zondag 4 juli spreekt filosoof en schrijver Joke Hermsen in Museum Tot Zover. Haar lezing gaat over de verhouding tussen kunst & tijd, en sluit perfect aan bij de tentoonstelling Overgave, met nieuw werk van Roos van Geffen.

Joke Hermsen behandelt het thema tijd uitvoerig in haar laatste boek, Ogenblik en eeuwigheid, dat eind vorig jaar verscheen. En daar zit een prachtige connectie met het werk van Roos van Geffen. Centraal in de tentoonstelling Overgave staat haar levensgrote video-installatie Fuga, een oneindige cyclus van mensen die vallen en weer opstaan. Een verwijzing naar ons bestaan, als eeuwige cyclus van herhalingen.

Overgave is ontstaan door de coronaperiode, die zowel onze kwetsbaarheid als onze veerkracht toont. Vanuit dat uitgangspunt maakte Roos van Geffen drie werken: de video-installatie Fuga, de film met zeephand Moeder en Kind en de foto-installatie Overgave, die zich in de tuin bevindt. De titel Overgave verwijst naar onze plek in het geheel. Het besef dat we onderdeel zijn van iets groters, in tijd of ruimte, kan geruststellend zijn.

Roos van Geffen zal haar werk zelf toelichten en Nathalie Smoor maakt het programma compleet met een lied van Carlo Gesualdo Sesto. Aanvangstijd 15.30 uur. Kaartjes zijn gratis op vertoon van een entreebewijs voor het museum en te boeken via https://tickets.totzover.nl/nl/overgave-4-juli-2021/tickets.

Roos van Geffens Overgave is tot en met 22 augustus in Museum Tot Zover te zien.

Over Joke Hermsen
Filosoof en schrijfster Joke J. Hermsen (1961) schrijft over filosofie en literatuur. Naast essays schrijft ze romans, waaronder Het dameoffer en De liefde dus. Van de essaybundel Stil de tijd werden 35.000 exemplaren verkocht, in 2011 werd dit boek bekroond met de Jan Hanlo Essayprijs. Voor haar volledige oeuvre ontving Joke Hermsen in 2009 de Halewijnprijs.


Over Roos van Geffen
Roos van Geffen (1975) studeerde scenografie in Tilburg en Maastricht. Vanaf haar studietijd werkt ze als autonoom kunstenaar. Eerder was haar werk te zien bij Fotodok (Utrecht), Fotofestival Schiedam en Battersea Arts Centre (Londen).

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >