nieuws

Facultatieve
Sponsors

Herdenkingsbossen steeds populairder

2 juni 2021

De animo om bomen te planten in herdenkingsbossen neemt toe. In Zeeland zijn de herdenkingsbossen zelfs zo populair dat de drie bestaande bossen bijna vol staan. Staatbosbeheer moet nu op zoek naar een nieuw locatie voor een vierde herdenkingsbos in de provincie.

Een woordvoerder van Staatbosbeheer vertelt aan Omroep Zeeland dat mensen een herdenkingsbos minder beladen vinden dan een begraafplaats. Daarnaast is het symbolisch ook mooi om te zien hoe een boom met de jaren groeit. Een mooie manier dus om iemand te gedenken. Mensen planten overigens niet alleen herdenkingsbomen voor overledenen, maar soms ook na bijvoorbeeld een geboorte of huwelijk.

Herdenkingsbossen in steeds meer gemeenten

Op steeds meer plekken worden herdenkingsbossen aangelegd. Voor gemeenten is het ook een mooie manier om bij te dragen aan een groenere omgeving, zonder zelf alle kosten te hoeven dragen. Binnenkort wordt er in Meerssen een nieuw herdenkingsbos in gebruik genomen. Daar konden mensen een boom adopteren om iemand te gedenken. Alle 300 herdenkingsbomen zijn al geadopteerd, dat meldt de NOS.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >