nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gemeente tegen bermmonumenten (haalt ze zelfs weg)

7 juni 2021

De gemeente Het Hoge Land is tegen bermmonumenten langs de weg. Ze staan in de weg bij het onderhouden van de berm. Het college vindt dat er op de lokale begraafplaatsen voldoende ruimte is om overleden dierbaren te herdenken.

Langs veel wegen in het hele land staan kleine bermmonumenten ter herinnering aan verkeersslachtoffers. De gemeente Het Hoge Land vindt dat de monumenten in de weg staan bij wegwerkzaamheden. De gemeente zegt dat de bermmonumenten verder ook voor gevaarlijke situaties zorgen, dat meldt RTV Noord. Daarom zal er in principe geen toestemming worden gegeven aan nabestaanden om een bermmonument te plaatsen. De bermmonumenten die ongevraagd zijn geplaatst worden verwijderd. De gemeente zegt wel te proberen om eerst in contact te komen met nabestaanden.

Regels bermmonumenten verschillen per regio

De regels voor het al dan niet toestaan van bermmonumenten verschillen per gemeente en of provincie. Zo is de provincie Utrecht bijvoorbeeld heel streng en moeten bermmonumenten (als die al worden toegestaan langs provinciale wegen) voldoen aan voorwaarden van de provincie en mogen er geen kaarsjes of bloemen worden geplaats. Brabant en Gelderland staan juist weer meer bermmonumenten toe.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >