nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe editie Vakblad Uitvaart: branche volop in beweging

29 juni 2021


De uitvaartbranche is in beweging. Henry Meijdam en Joris Huizinga onderzoeken de komende tijd vorm en inhoud van een nieuw op te richten koepelorganisatie in de uitvaartbranche. De koepel- organisatie is een initiatief van de gezamenlijke uitvaartorganisaties in Nederland, als reactie op de conclusies van het rapport Heerts.

Het Netwerk Uitvaartvernieuwers stapt in belangenbehartiging; met de nieuwe uitvaartwet in zicht komen zij ook in Den Haag op voor de onafhankelijke uitvaartondernemer. En De Branchevereniging voor Uitvaartondernemers (DBVU) start binnenkort met de inschrijving van leden. Hoe reageert Brancheorganisatie BGNU op de komst van deze nieuwkomer? In het nieuwe nummer (verschijning deze week) van Vakblad Uitvaart leest u meer.

‘Licht balsemen is een ingewikkelde technische truc’

Begin dit jaar kwam uitgebreid in de publiciteit dat Dela en later ook Monuta voorlopig geen thanatopraxiebehandelingen meer uit zouden voeren totdat nader onderzoek is gedaan. De nieuwe voorzitter van het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie (NIT) verwacht echter dat er steeds meer mensen binnen de branche zijn die thanatopraxiebehandelingen willen uitvoeren.

Onverteerbaar, ook letterlijk

Grafruimers treffen in kisten meer en meer zaken aan waarop de tijd geen invloed heeft gehad, zoals sieraden, brillen, mobieltjes en resten van kledingstukken. De redactie sprak met de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB). Zij zetten in op meer bewustwording en de rol van uitvaartondernemers hierin.

Inhoud

Verder naast de gebruikelijke rubrieken en columns in het nieuwe nummer onder meer:

 • Terugblik op het Weekend van de Begraafplaats
 • Waarom postmortale zorg in de wet moet
 • Luistertip: podcasts over dood, rouw en verlies
 • 'Op de barricade om verlof voor de rouwende werknemer te regelen

  Voor de volledige inhoud: https://uitvaartmedia.com/vakbladuitvaart/

 • Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

  Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

  Bel nu 088 605 1219

  Dag en nacht bereikbaar

  JA NEE