nieuws

Facultatieve
Sponsors

De Laatste Eer krijgt ‘Keurmerk Duurzaamheid’ uitgereikt op Uitvaartbeurs

9 april 2017


David Meiboom (l) met Evert de Niet (r)

Afgelopen zaterdag was ook De Laatste Eer aanwezig op de 3e Regionale Uitvaartbeurs in Steenwijk. Zowel het uitvaartverzekeringsbedrijf als De Laatste Eer uitvaartverzorging waren met een stand vertegenwoordigd. Een prachtige gelegenheid om naast de traditionele uitvaartzaken, het publiek ook kennis te laten maken met andere mogelijkheden, duurzame mogelijkheden.

“Natuur, milieu, duurzaamheid. We vinden het steeds belangrijker. Meer mensen willen hun duurzame principes ook terugzien bij hun uitvaart. Waarom zou je dan niet kiezen voor duurzame uitvaartproducten?” vraagt directeur David Meiboom van De Laatste Eer zich af. “Door meer oog te hebben voor duurzaamheid, hopen we mensen te kunnen helpen in hun keuze. Dat kan gaan van een duurzaam product als een uitvaartkist of lijkwade tot duurzame bloemen, drukwerk, broodjes of zelfs vervoer. In principe proberen we voor alles een duurzaam alternatief aan te bieden”.

Tot grote verrassing van de medewerkers van De Laatste Eer, mochten zij uit handen van Evert de Niet, voorzitter van Stichting GreenLeave, het officiële keurmerk van de duurzame uitvaart ontvangen. Voor de gelegenheid had hij hiervoor speciaal een groene jas aangetrokken.

“Deze beurs is een mooi moment om De Laatste Eer het officiële keurmerk te overhandigen. We zijn als keurmerk weer een stap verder door hun toetreding . Ook zij kunnen volmondig JA zeggen, als hun klanten vragen naar een echt betrouwbaar advies als men een duurzame uitvaart wil. Want daar bouwen we met alle betrokken uitvaartverzorgers aan. En we kunnen met nog meer overtuiging de leveranciers blijven uitdagen om met duurzamere producten en diensten te komen. De begrippen Duurzaamheid en Zorg zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. GreenLeave richt zich op de promotie en aanjaging van duurzaamheid in de uitvaartbranche” aldus Evert de Niet.

Een verheugde David Meiboom geeft toe “We zijn er trots op dat we in het bezit zijn van het keurmerk. We proberen als De Laatste Eer de nabestaanden steeds iets extra’s te bieden. Het mooie is ook dat het een uitvaart niet duurder hoeft te maken. We zijn hiermee het enige uitvaartbedrijf tussen Zwolle en Groningen dat het keurmerk mag voeren. En dat voor een Steenwijks bedrijf. Bijkomend aspect is dat we ook op een andere manier naar onszelf kijken en bij onze bedrijfsvoering nog meer gaan letten op milieu en duurzaamheid. Dat past ook mooi bij de maatschappelijke functie die we als uitvaartbedrijf in de regio hebben. Een electrische rouwauto is een mooie volgende stap”.


Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE